Wij hebben de Fritel SF 4371 sinds 2 1/2 maand in bezit en intensief gebruikt en ik kan de gebruikerservaring in een woord samenvatten; GEWELDIG !. De bouw is zeer degelijk aangezien alle onderdelen duurzaam en grotendeels van rvs zijn gemaakt. Het is een supersimpele pan met alleen een stekker en een controlelamp en temperatuurregelaar. Vermogen van 3200 watt en in no-time is deze pan op temperatuur (7 minuten met 4 liter olie). Diepvries- of verse patat komt er krokant en mooi drooggebakken en egaal-gekleurd uit en ook belangrijk is dat het temperatuur- niveau van de olie niet sterk daalt zoals bij andere friteuses het geval is. Hiervoor hadden we een Tefal Fry Oleo Clean en dit was een ramp; enorm grote pan door die filterbak die eronder zit en niet schoon te krijgen is, zeer ondiepe binnenpan waardoor je kroketten en andere grote snacks boven het vet uitsteken en half gaar worden. Uiteindelijk na 2 jaar (jaja, garantie afgelopen) vervangen door deze Fritel, toen hij spontaan ging lekken bij het aftapventiel, gelukkig niet toen het vet heet was, anders was het leed niet te overzien geweest. Afgaande op mijn ervaringen met deze Fritel, zal de duurzaamheid een veelvoud van de 2 jaar van de Tefal bedragen. Aanrader !!.
- VormgevingUitstekend
- MogelijkhedenUitstekend