Fritel FR 1455 - Reviews

7,8 Lees 11 reviews
Specificaties
Aantal pannen
1
Vermogen
2200 watt
Regelbare thermostaat
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 11 reviews

7,8

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

klant52 09-09-2013 Product maand in bezit

Algemene score

6,2
Heb deze frituurpan via de webshop van Mediamarkt gekocht. Na twee keer gebruik wordt hij niet meer warmer dan 110 graden.
De pan bij MM Alkmaar gebracht in de hoop een nieuwe mee te krijgen, maar nee: de pan wordt ter reparatie opgestuurd en we kunnen deze over drie weken ophalen. We zitten dus drie weken zonder frituurpan en moeten dus zelf allerlei moeite doen om te krijgen waar we wettelijk recht op hebben.
Slechte service dus!!!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Door86 06-06-2012 Product half jaar in bezit

Algemene score

5,0
Ik heb deze frituurpan nu bijna een half jaar en wat andere reviews ook zeggen hij warmt erg snel op.

Echter mijn frituurpan begon al erg snel met lekken, na het frituren ligt mijn aanrecht vol olie. Ik heb hierover per e-mail contact op genomen met de fabrikant gezien zij geen telefoonnummer op hun website hebben staan en toen werd me een nieuwe binnenpan ingenomen. Ik heb aangegeven dat ik dat graag zou willen, helaas heb ik sinds dien niets meer vernomen, geen nieuwe binnenpan gehad maar er wordt ook niet meer gereageerd op mijn e-mails. Ik betwijfel dus hoeveel je hebt aan die 5 jaar garantie die je bij deze frituurpan krijgt.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
Roger de Gronckel 14-02-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,5
We hebben deze frituurpan al ruim 1 1/2 jaar en zijn zeer tevreden over de kwaliteit en bruikbaarheid. De olie of frituurvet is zeer snel op baktemperatuur en na een paar minuten zijn de fritjes goudgeel en klaar voor consumptie. Een groot voordeel is dat het mandje in de pan zelf kan uitlekken en er geen beugels over de rand komen zodat de buitenzijde van de pand niet besmeurd wordt met olie of vet. Om te voorkomen dat door damp of oliespetters het frontpaneel met schakelaar worden aangetast hebben we een stuk karton(van de verpakkingsdoos) op maat uitgesneden en over het verwarmingslement tussen de pan en het frontpaneel bevestigd.Kortom- tot nu toe zeer tevreden over deze frituurpan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Shaylee 22-12-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Naar aanleiding van deze reviews hebben we deze friteuse aangeschaft.Het bevalt ons erg goed. Hij warmt erg snel op, en de frietjes komen er na 4 minuten krokant weer uit.
Ook goed schoon te houden, alles kan zo in de vaatwasser. Eén nadeel vind ik dat het handvat naar buiten uitsteekt, ook als je de friteuse aan hebt.Moet je erg om denken dat je niet achter het handvat blijft haken. Over de duurzaamheid valt nog weinig te zeggen omdat we het nog maar 3 maanden hebben.De garantie is 10 jaar, wat ook wel wat zegt over de friteuse.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
anne2012 17-12-2011 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,2
Prima friteuse... doet wat ie moet doen... patat smaakt goed... de pan komt wat simpel over maar doet het prima. Ik heb nog maar 3x gebruikt dus qua duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen... fritel geeft 10 jaar garantie..zegt toch iets...

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
Roger de Gronckel 27-10-2011 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,5
Een prima frituurpan. Is erg snel op baktemperatuur.Een groot voordeel is dat de steun voor het mandje in de pan is bevestigd en deze niet over de buitenrand hangt, zodat alle lekolie/vet aan de binnenzijde van de pan blijft.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
hhanssen 24-07-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,5
Doet wat een friteuse moet doen. Is snel op temperatuur, dus ook nadat bijvoorbeeld de rauwe frites erin gedaan worden om voor te bakken. Daardoor is het bak-resultaat goed in de hand te houden en te bepalen. Een erg groot voordeel is dat de vormgeving recht-toe recht-aan is. Daardoor is de friteuse erg goed en makkelijk schoon te maken. Er zijn geen lastige hoeken waar vet of olie zich kan ophopen/aankoeken en alles is makkelijk uit elkaar te nemen. Bovendien is alles lekker compact en daardoor neemt de friteuse weinig opslagplaats in beslag.

Een nadeel vind ik wel dat er geen goede filter in de deksel zit. Maar ja, bij het bakken van producten waar veel waterdamp vrij komt (zoals frites) moet de deksel voor een goed resultaat er sowieso vanaf.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Diedo 12-11-2010 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,2
Na lang gezocht te hebben op het internet ben ik gegaan voor deze eenvoudige friteuse.

Ik bak veel Indonesische hapjes af zoals loempia's, tempeh maar ook heerlijke frieten.

Ik heb nooit meegemaakt dat de hapjes zo snel klaar waren en bijna vetvrij zijn.
Hiervoor had ik een tefal maar deze bakte de hapjes niet zo lekker en snel als in deze eenvoudige Fritel.

Aangezien er geen reukfilter op zit (maar wel een permanent rookfilter) bak ik altijd buiten.

Voordelen:
Zeer betaalbaar
Degelijk
Compact
Oliemand kan in de friteuse opgehangen worden
Olie zeer snel warm

Nadeel:
Het enige nadeel zou kunnen zijn dat er geen reukfilter op zit. Maar als je buiten kan bakken is dit echt de ideale friteuse.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
1188 22-05-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
zeer goede pan opwarming 10 minuten en na 13 minuten goudbruine heerlijke frietjes

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
peter silvo 23-09-2009 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Deze friteuse is qua vormgeving perfect. Waar het om te doen is, is natuurlijk het bakresultaat. Wenu de frites komt er veel minder vet uit, de kleur is mooi en de smaak is heerlijk. Een aanrader!

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
danco 28-08-2009 Product maand in bezit

Algemene score

6,3
Na het lezen van positieve reacties over fritel deze aangeschaft. Warmt redelijk snel op. Een erg groot nadeel vind ik dat als je het mandje terug plaatst in de pan je goed uit moet kijken voor de draaiknop van de thermostaat. 9 van de 10 keer raak je deze aan, met als gevolg dat de temperatuur niet meer klopt. De draaiknop draait veel te licht, en zit dus ook niet op de ideale plaats. Verder doet deze pan gewoon wat hij behoord te doen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende