De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de FRITZ! AVM FRITZ!Repeater 1610 Outdoor Wi-Fi 6 (802.11ax) Dual-band Netwerkrepeater - Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de repeater inmiddels een paar weken in huis. Je kunt hem op verschillende manieren bevestigen, hiervoor zijn diverse hulpstukken meegeleverd, waardoor je hem makkelijk op veel plaatsen kunt gebruiken. Ik heb hem bij ons onder de overkapping gehangen om het bereik in de tuin te verbeteren (om o.a. te kunnen bellen/streamen dat soort dingen). Hier hangt hij ook goed beschut. De verbinding is nu stabiel. Er wordt een Duitstalige handleiding meegeleverd, ik ben ook niet bekend met andere producten van dit merk, daarom ben ik zelf uitgeweken naar een instructievideo. Dit is een verbeterpuntje. Ik had alles gelukkig snel aan de praat. Er worden platte kabels meegeleverd zodat je deze makkelijk ergens onderdoor kan doen. Ik weet nog niet of hij goed bestendig is tegen het Nederlandse weer omdat dat nog niet echt langdurig van toepassing is geweest. Hij is lichtgewicht, niet supergroot en je hebt hierdoor een uitstekend bereik buiten.
Na enkele weken gebruik ben ik positief verrast door de prestaties van de FRITZ!Repeater 1610 Outdoor. Ik heb hem aan de achtergevel van mijn woning geplaatst om het wifi-bereik in de tuin te verbeteren. Voorheen viel de verbinding achter in de tuin regelmatig weg, maar dat probleem is nu opgelost.
De installatie verliep erg soepel. Omdat ik al gebruikmaak van een FRITZ! Mesh-netwerk werd de repeater direct herkend nadat ik hem met een netwerkkabel had aangesloten. Binnen enkele minuten was alles werkend. Het is goed om vooraf rekening te houden met de benodigde bekabelde aansluiting, want zonder netwerkkabel werkt deze repeater niet.
Wat mij vooral opvalt is de stabiele verbinding. Ook op grotere afstand van het huis blijft het signaal sterk genoeg voor streamen, online gamen en videobellen. De prestaties zijn daarbij constant en betrouwbaar.
Over de duurzaamheid onder zware weersomstandigheden kan ik nog geen volledige beoordeling geven, omdat de repeater tot nu toe alleen bij droog weer is gebruikt. De kwaliteit van de behuizing maakt echter een solide indruk.
Pluspunten: stabiele verbinding, eenvoudige integratie met FRITZ! Mesh, uitstekend bereik buiten.
Voor wie een naadloos dekkend Mesh-netwerk in de tuin wil creëren, is dit een zeer gedegen en betrouwbare keuze. Het apparaat levert een stabiele Wi-Fi 6 verbinding en is dankzij de IP54-certificering goed bestand tegen stof en spatwater. De toevoeging van een Gigabit LAN-poort met PoE+ ondersteuning is een slimme zet van de fabrikant, dit maakt een erg strakke installatie mogelijk. Als je echter kritisch naar de technische eigenschappen kijkt, zie je wel direct een nadeel. Er is geen ondersteuning voor 6 GHz aanwezig. Dit betekent dat je de extra capaciteit van de modernste 6E-netwerken mist, wat hem net iets minder toekomstbestendig maakt als je veel hypermoderne apparatuur hebt. Desondanks wegen de algemene stabiliteit en de uitstekende bouwkwaliteit voor mij zwaarder dan dit ene minpunt.
Ik heb enkele weken deze repeater outdoor van FRITZ! in mijn bezit.
Heb zelf een 7530 en een aantal 2400 repeaters.
Het duurt even voordat het goed gekoppeld is met MESH.
En een verreiste is dat je de outdoor repeater d.m.v. LAN aansluit.
Eenmaal geinstalleerd werkt het erg stabiel.
Het kan goed tegen regenwater en valt eigenlijk niet weg.
Kortom een zeer goed apparaat!
Ik heb dit product nu ongeveer een anderhalve week in gebruik en ik ben erg tevreden over de FRITZ!Repeater 1610 Outdoor International. Ik zocht een oplossing om het wifi-signaal om in de tuin en de bovenverdieping te verbeteren, omdat het signaal vanuit de woonkamer daar vaak wegviel. Sinds de installatie heb ik overal een veel stabielere verbinding. In de tuin kan ik zonder problemen videobellen, muziek streamen en zelfs in de verste hoek van de tuin blijft de verbinding betrouwbaar.
Wat mij ook positief verraste, is de weerbestendigheid. De repeater hangt buiten onder een overkapping en heeft inmiddels een beetje regen, harde wind en wisselende temperaturen meegemaakt zonder ook maar één storing. Op zich heel fijn dat hij echt gemaakt is voor buitengebruik.
De installatie was eenvoudiger dan verwacht. Dankzij de PoE+-aansluiting hoefde ik geen stopcontact buiten te gebruiken en liep alles via één netwerkkabel. Ook de meegeleverde adapters voor binnen- en buitengebruik zijn handig en de kabelgeleiding maakte het mogelijk om de kabel netjes weg te werken. Binnen een half uur werkte alles zoals het hoorde.
Qua snelheid merk ik nauwelijks verschil met de wifi binnenshuis. Ook in de garage en achter in de tuin blijft de verbinding snel genoeg om video's te streamen, online te werken en meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. Dat maakt een groot verschil ten opzichte van mijn oude repeater, die op grotere afstand veel snelheid verloor en veel haperde.
Al met al vind ik de FRITZ!Repeater 1610 Outdoor een uitstekende investering als je buiten een betrouwbare wifi-verbinding wilt. Hij is eenvoudig te installeren, levert een sterk en stabiel signaal en doet precies wat je ervan verwacht. Voor mij is het een aanrader voor iedereen die het wifi-bereik rondom huis wil verbeteren.
De Fritz outdoor wifi repeater is een repeater van je netwerk waardoor de verbinding buiten stukken beter wordt. De weersinvloed weet ik nog niet, want het heeft nog niet geregend. Eerst had ik geen Wifi buiten omdat de router geen netwerk afgaf door de goed geisoleerde muren naar buiten. Helaas kon ik dus nooit de Wifi gebruiken. Met de Frits outdoor repeater gaat dat nu wel! Hij heeft een goede verbinding buiten waar ik ook ga zitten (de tuin is 20 meter diep). Wel kost de installatie ontzettend veel tijd. Het lukt niet om via een macbook een verbinding te maken, via de telefoon gaat het wel. De handleiding die erbij zit werkt niet voor een router die niets met Fritz te maken heeft maar een ander netwerk heeft. Ik heb bijvoorbeeld Odido. De handleiding op internet werkt daarentegen wel goed. Maar dat duurde ook even om daar achter te komen. De installatie is dus slecht (gelukkig hoeft het maar 1 keer), maar als het gelukt is heb je wel goede Wifi.