Wij hebben gedurende enkele weken de Philips Baristina mogen testen. Al met al een prima product, dat simpel in gebruik is - maar minder een 'wow'-effect kent en met enige minpunten komt. Voorop staat dat de kwaliteit van de koffie erg goed is. De temperatuur is perfect, evenals het schuimlaagje. Bovendien is het gebruiksgemak prima op orde. Waterresevoir vullen, bonenreservoir vullen, hendel naar rechts halen, programma selecteren - en vervolgens gaat alles automatisch. Dat maakt het product aanbevelenswaardig. Dat gezegd hebbend, zijn dat de punten die er écht uit springen - vandaar onze waardering met een 7. Minpunten zijn wat ons betreft het design. Hoewel opvallend en afwijkend t.o.v. klassieke koffiemachines, voelt het design goedkoop aan ('plastic-achtig'). Het geeft geen premium-beleving. Daarnaast kent de machine slechts twee standen: een grote kop en een kleine kop, eventueel aan te vullen met een extra shot bonen. Hoewel simpel en makkelijk te bedienen, verwacht je bij een product in deze prijsklasse toch net wat meer finesse. Gevoelsmatig is een cupmachine wellicht een betere optie als je voor gemak wilt gaan. Het reinigen van het apparaat is acceptabel, maar het piston kan niet (makkelijk) worden ontmanteld. Kortom: een apparaat waar de facto niets mis mee is, maar ons onvoldoende aansprak - omdat het vlees noch vis is. Voor eenvoud zijn wij beter af met een cupmachine, voor luxe zouden wij doorsparen voor een volautomatische bonenmachine.
- SmaakGoed
- MogelijkhedenOnvoldoende