Melitta Barista T Smart

Melitta Barista T Smart

Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 671,40Bekijk alle aanbieders
JMLK09-02-2021

Fantastische volautomatische espresso machine

Melitta maakt geen wasmachines of strijkijzers maar is al meer dan een eeuw bezig met ontwikkeling van koffie filters, machines en accessoires en dat zie je. Het fijne aan BARISTA Smart T F831-101 volautomatische espresso machine is dat aan elk detail is gedacht en er een lekker bakje koffie (en thee) in vele variaties mee gezet kan worden. Maar da’s niet alles. Via de app kun je een keuze maken uit wel 21 verschillende recepten. Het fijne is dat je de meeste kunt aanpassen aan jouw smaak: qua sterkte, hoeveelheid koffie, melk, melkschuim etc. Ikzelf heb het recept Flat White toegekend aan de keuze toets cappuccino omdat ik dat lekkerder vind. Precies gedefinieerd op sterkte, hoeveelheid drank en melkschuim zodat het kopje niet overloopt wat bij andere machines wel eens gebeurd. De vier persoonlijke profielen heb ik nog niet gebruikt. De App is leuk om ‘’op afstand bestuurd’’ een kopje koffie te maken. Maar de App is bijzonder handig en bijna onmisbaar, om allerlei instellingen gemakkelijk aan jouw wensen aan te passen. Verschillen tussen model T en TS zijn niet zo groot. Bij keuze espresso kan de TS zelf de goede (espresso) boon kiezen, bij de T moet je handmatig een schuifje zetten en daarmee de keuze maken tussen het vakje met normale koffiebonen of espresso bonen. De TS heeft nog meer koffie recepten. Er is ook een toevoer voor gemalen koffie, handig voor decafé drinkers. Wij hebben een losse dubbelwandige roestvrijstalen thermo-beker (van Melitta) gekocht die met een slangetje verbonden is met de machine en zetten deze ’s avonds in de koelkast. Die verbinden wij ’s morgen aan de BARISTA. De melk blijft de hele dag koel. De RVS beker kun je links of rechts van de machine zetten. Kortom wij zijn zeer tevreden met deze aankoop.
Pluspunten
  • recepten aan te passen aan wens en smaak
  • app maakt bediening en instellingen heel handig
  • twee vakjes voor bonen + gemalen koffie
  • maakt weinig geluid