Ik drink graag cappuccino. En met dit apparaat wordt dat toch wel heel erg makkelijk. Melk aankoppelen, of in de mee geleverde beker of gewoon het slangetje in het pak en even wachten. Het apparaat is mooi en makkelijk in gebruik. Als het water op is, geeft hij dit aan en na aanvulling gaat hij verder in het programma. Fijn, een vorig apparaat stopte gewoon, kon je opnieuw koffie zetten. Met deze machine kun je allerlei verschillende koffie’s maken. Is het nodig? Zijn er echt mensen die zo uitgebreid koffie drinken? Ristretto, doppio.... als je het graag wilt, is het handig. Voor mij is het een overbodige luxe. En dan de thee, je kan er thee mee zetten. Zwarte, groene en kruiden, uhm... waar gaat die thee dan in? Ik kon het nergens terug vinden, maar ik denk dat de watertemperatuur verschillend is. Beter per soort op de juiste temperatuur.
Na iedere melk beurt, moet hij gespoeld. Heel slim, maar soms niet handig als je met heel het gezin een cappuccino wilt bij het ontbijt.
Conclusie: een heel fijn en makkelijk te gebruiken apparaat. Het bonenreservoir is niet heel groot, het waterreservoir dan weer wel. Verschillende soorten koffie is wel leuk, voor de fijnproever vast een groot pluspunt. Voor mij een groot pluspunt de melkopschuimmogelijkheid