Quickmill 820 - Reviews

Specificaties
Soort apparaat
servings/koffiepads
Type
espresso machine
Soorten koffie
cappuccino, espresso, koffie
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Deze beoordeling is gebaseerd op het gemiddelde cijfer van reviews die geschreven zijn op Kieskeurig.nl

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

chrimasa 04-02-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,2
Ongeveer 10 jaar in bezit. Het prettige van deze machine is dat je zonder dat je heel handig of technisch onderlegd hoeft te zijn, de meest voorkomende storingen die na een aantal jaren op kunnen treden, zelf op kunt lossen door de eenvoudig te bestellen onderdelen zelf te vervangen.
Wij hebben na een aantal jaren een koffiemolen erbij gekocht. Want "nadeel" van deze machine is dat je een steeds verfijnder smaak voor koffie gaat ontwikkelen zodat je uiteindelijk echt wel het verschil tussen vers gemalen en oud maalsel gaat proeven. Tip: bewaar je koffie(bonen) in de vriezer, dan blijft de smaak langer vers.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Biebiene 21-05-2012

inheb een hele tijd geleden het stoompijpje vervangen. Maar nu wil weten of de waterstop die blijkbaar in het apparaat(in de schroef die je met een muntstuk los moet maken) zat, vervangbaar is. Ken je dat onderdeel? Waar kun je dat doen? Ik weet het niet meer.
dank en groet.

Biebiene

Reageer

Hans Noordeman 02-11-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Sinds een week deze 820 in bezit en gebruik. Wat een machine! Ik houd van de strakke vormgeving (beetje retro spreekt mij wel aan). Maar het belangrijkst is de geleverde espressokwaliteit. Perfect! Ook cappuccino maken gaat heel goed met de uitstekende melkschuimer. Makkelijk te reinigen en te onderhouden.
De bijgeleverde maatschep annex tamper is een beetje goedkoop (plastic) uitgevoerd; in verhouding tot de aanschafprijs had die wel iets luxer mogen zijn. Dat is mijn enige kritiekpuntje. Ik ben een tevreden koffiedrinker. en aanrader deze machine!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

thom2006 29-11-2006 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
een echte basis machine zonder poespas maar goed opgewassen voor zijn taak:
echte espresso en cappucino zetten!
ben nog aan het testen met koffiemerken en maling via de simon levelt, voor
mijn gevoel loopt de espresso nog iets te snel door, minder dan 20 seconden.
meer koffie past niet in de 1 kops houder, nu kijken of harden aandrukken werkt
en anders een standje fijner laten malen waarschijnlijk.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hans Noordeman 20-02-2012 Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Na mijn eerste enthousiaste review nu een update. Ik ben nog steeds heel tevreden met deze handige machine. Het wekelijks schoonmaken is een peulenschil.
Ben wel bij dat ik er een uitkloplade onder heb aangeschaft, dat is toch wel heel gemakkelijk.
Intussen wel een goede espressobonenmolen gekocht; dat is qua smaak een enorme vooruitgang. Nu lekker met verschillende melanges experimenteren.

Op alle punten scoort de Quickmill uitmuntend!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

abudinne 28-10-2011 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Al 15 jaar in bezit. Twee jaar geleden thermoblok vervangen; en nu dus weer als nieuw.
Zeer robuust; wel regelmatig schoonmaken (sproeier afschroeven, koffieresten eraf halen).
1x per jaar ring vervangen, dat soort dingen, verder top machine, beter dan zijn opvolgers...
Stoompijp heb ik er af laten halen; is niet best, en geeft alleen maar risico op lekken.
Ik klop de melk apart met melkschuimer, werkt sneller en beter.
4 jaar geleden molen gekocht. Is duur, maar dan kun je wel de crema laag nauwkeurig afstellen.
Het design vd 820 is oud en achterhaald, maar daar moet je echt doorheen kijken.
En ik vind het wel zo cool; top koffie uit een lelijk apparaat...

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

madgup 20-06-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Al meer dan 10 jaar in gebruik (aquaviva model). Is één keer gereviseerd toen de stoompijp begon te lekken, na 8 jaar. Voor de rest een betrouwbaar en onderhoudsarm apparaat. De douche kop eens per week schoonmaken en eens per 3-4 maanden ontkalken.
Voor de eenvoud van dit apparaat zet het verbluffend goede espresso's en cappucino's. Gebruik wel je eigen maler want dan krijg je de beste resultaten, iedere koffie soort heeft nl. z'n eigen optimale maling.
Was ons eerste en nog steeds enige espresso-apparaat, en dat bij 4-6 kopjes per dag. Een zeer goede investering, en met de juiste koffie & maling onverslaanbaar in zijn klasse.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Frankobollo 11-09-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,8
Ik heb de Quickmill al 8 jaar. Gebruik altijd de tweekops-houder met Illy gemalen koffie. Heb je gewoon een dubbele espresso. Zelf malen is voor types die denken dat ze het beter kunnen dan de professionele maler. Betere machine is er niet, ook duurdere kunnen niet veel betere koffie maken. Automaten moet je al helemaal niet vergelijken met deze topmachine. Uitstekende stoompijp, je moet wel weten wat je doet, anders krijg je troep uit die machine. Het design is wat tijdloos, maar al die fancy apparaten kosten ook veel meer. Zowel de beginnende als de vergevorderde koffie/espressoleut kan met deze machine uit de voeten. Iets anders hoeft je niet aan te schaffen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende
johnybh 18-11-2011

dit verhaal maakt me gewoon pissig. Eerst zeg je dat je voorgemalen koffie gebruikt, daarna dat je moet weten wat je doet. Als je voorgemalen koffie gebruikt, weet je niet wat je doet, en is de koffie die eruit komt troep te noemen. Probeer eens versgebrande, zelfgemalen bonen en sta versteld.

Tjepke 30-01-2014

Grappig uw mening over zelf malen. Ik gebruik zelf ook Illy uit blik. Momenteel zoek ik een nieuwe machine, daarom ben ik hier. Ik heb er al 2 geretouneerd. Geeft deze Quickmill echt een romige cremelaag? Dat is voor mij het breekpunt. Met betrekking tot de positieve punten van gebruikers, ik neem die altijd met erg veel zout. Veel mensen prijzen ook snackbars aan die je al 4 straten verder kunt ruiken.

Reageer

Jasper P 08-04-2006 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,6
Al 7 jaar in bezit.
Geef dit apparaat wel minimaal 2 keer per jaar een goede onderhouds- en
ontkalkingsbeurt, dan zul je er zeker ook vele jaren plezier van hebben.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

nickelodeon 13-07-2004 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,6
Over het algemeen ben ik tevreden over de Quikmill espressomachine (het is
ondertussen mijn tweede na een little Italy).
Helaas een klein voorval gehad met een darm die binnenin het toestel los was
gekomen (onder druk) maar dat werd onmiddellijk onder garantie hersteld. Ook
vind ik dat de doseerhendel nogal moeilijk in de houder te bevestigen is ...
zeker voor iemand die het toestel niet kent.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

steven1969 26-01-2004 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
Perfecte machine voor de beginnende espressodrinker op zoek naar kwaliteit voor
een redelijke prijs. Ik raad absoluut de losse koffiehouder (820) aan, want dan
heb je a. veel meer keuze en b. kan je zelf je koffie malen, waardoor de
kwaliteit met sprongen nog verder vooruitgaat dan voorgemaalde koffie. Het
enige minpuntje vind ik dat kopjes gezet met de houder voor 1 kop veel minder
lekker van smaak zijn, ondanks dat de crema laag wel goed is. Dus als je veel
alleen koffie drinkt, zou ik voor een ander (bijv. Rancilio Sylvia) kiezen,
maar als je met z'n tweeen drinkt is deze machine perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

hans schouwenaar 11-01-2004 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
De Quickmill 810 die wij sinds 1999 hebben is een prima apparaat. Voor wie het
nog niet weet: sinds kort zijn er ook van de andere bekende expressomerken
servings te koop, zodat je niet meer alleen op (de overigens heerlijke) Illy
bent aangewezen. In NL nog niet erg makkelijk verkrijgbaar maar in Belgie en Frankrijk zijn de servings van
o.a. Segafredo en Lavazza goed verkijgbaar. Leuk, voor de afwisseling.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ferry de Jong 07-12-2003 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Tweede apparaat. In totaal zet ik nu meer dan 10 jaar espresso met quickmill
apparatuur. Ik gebruik geen losse koffie, omdat ik dat onhandig vindt en heb
daar dan ook geen ervaring mee. 1 keer in het half jaar goed ontkalken en
verder heb je er geen omkijken aan. Zeer eenvoudig in het gebruik. Zet er
ongeveer 4-6 kopjes per dag mee. Verder is de sterkte alleen te regelen door
een groter kopje te gebruiken.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Edwin van Wijk 22-11-2003 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,2
Een prima machine. Erg degelijk en een prima smaak. Ik gebruik zelfgemalen
bonen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

RR 10-09-2002 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,8
Oorspronkelijk de Aquaviva 820. Na enkele jaren nog steeds perfecte expresso.
Heb apparaat mee genomen naar Amerika en met een trafo (110-220) werkt die hier
ook prima. kleine minpuntjes -stoomknop aan de zijkant.
Sterkte regeling? gewoon op tijd de knop uitzetten, werkt prima.
Prima creme op expresso met o.a. Illy en Lavazza

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer