De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 31 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Krups EA875E Intuition Preference+ Espresso Machine - Grey op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Vanaf het uitpakken van de machine t/m het zetten van je eerste kopje koffie, lijkt het wel alsof deze machine vooral gericht is op het je zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn veel instelmogelijkheden waarmee je toch heel eenvoudig een heerlijke kop koffie zet. Persoonlijk drink ik graag aan het begin van de dag cappuccino, maar s avonds na het eten smaakt een espresso mij ook erg goed. Beide koffiesmaken kan ik zo instellen dat de smaak zo is als ik zou willen.
Het enige ongemak dat ik ondervond aan deze machine was het relatief kleine lekbakje. Deze loopt eigenlijk al over voordat de machine aangeeft dat deze leeg gemaakt moet worden. Nu gooi ik deze wat vaker leeg en is dit probleem ook verholpen.
Het apparaat is niet goedkoop, maar heb wel het idee dat de kwaliteit en mogelijkheden dit ruimschoots waar maken. Het design is een plaatje en staat erg mooi te glimmen in mijn keuken!
Lekkere koffie, veel mogelijkheden en gebruiksvriendelijk
Het apparaat is makkelijk te installeren en snel te gebruiken. Het systeem biedt keuze uit verschillende soorten koffie die je naar eigen smaak nog kunt aanpassen (instellen van sterkte). Je favoriete koffie kun je opslaan, zodat je met een druk op de knop de volgende keer eenvoudig je favoriete koffie kunt zetten. Het apparaat is snel opgewarmd, je hoeft dus nooit lang te wachten op het zetten van de koffie. Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijk touchscreenmenu. Voor een duur apparaat verwacht je wel vergelijkbare service. Bij problemen bij een eerste apparaat (netjes een nieuwe toegestuurd gekregen) heb ik contact proberen te krijgen met de servicedesk. Dit was bijna niet mogelijk (reden 'coronadrukte'). Bij een luxe product en een merk als Krupps verwacht je dat ook de klantenservice goed geregeld is. Dit viel helaas wat tegen.
Het apparaat ziet er prachtig uit. De installatie wijst redelijk voor zich, maar bij het uitpakken was ik wel even vertwijfeld of er wel iets van een handleiding bij zat. Bleek uiteindelijk in het reservoir te zitten.
Tot nu toe werkt het intuïtief. De handleidingsvideo's ergens in het menu vind ik niet heel zinvol. De papieren handleiding vind ik ook onduidelijk. De instructies die via het goedwerkende touchscreen worden gegeven zijn echter erg duidelijk en zorgen dat (zolang je het ook opvolgt) de machine in topstaat blijft. Je reinigt de juiste dingen op de juiste momenten.
Ik heb een proefpakket met diverse koffiesoorten gekocht om ook hierin verschillen te ondervinden. Het is leuk om door de dag heen te variëren in wat voor koffie je drinkt. In de ochtend een espresso of lungo (of meerdere) en in de middag afwisselen tussen Latte Macchiato en cappuccino. Heerlijk. Je kunt echter niet eenvoudig wisselen van koffiebonen, de nieuwe soort gooi ik er maar gewoon bij als de andere bijna op is.
Na ontvangst van het pakket snel de doos opengemaakt en de espressomachine uitgepakt. Wat meteen opvalt zijn de bedieningsknoppen of eigenlijk het gebrek daaraan. Bijna alles bedien je met het touchscreen van hoge kwaliteit. Het ziet er scherp uit met mooie animaties en het swipen werkt verrassend goed. Ik vraag me direct af waarom er op andere espressomachines nog een knoppenbrei aanwezig is.
De installatie en het instellen verlopen soepel, mede door de duidelijke instructies op het scherm. Het meegeleverde instructieboekje is eigenlijk overbodig. Wat na enige tijd opvalt is de goede support op het scherm zodra de machine aangeeft dat er onderhoud nodig is. Met mooie stap voor stap animaties op het scherm is deze binnen een mum van tijd weer helemaal schoon en klaar voor gebruik.
Dan de koffie (ook niet onbelangrijk). Het vinden en aanpassen van een koffierecept is simpel. Er is ruime keuze en je kan de sterkte en hoeveelheid aanpassen. Ik ben een echte espresso liefhebber. Waar ik in eerste instantie niet direct een instelling kon vinden waarbij ik de smaak van een volle espresso kon ervaren. Lukte dit beter na wat wijzigingen. (de maalgraad en soort koffiebonen zijn van grote invloed op de smaak.) Wel blijft de smaak wat zurig en mist de volle espresso smaak waar ik van houd. Ook voor de melkrecepten is het nog steeds zoeken. Waar ik in eerste instantie gebruik maakte van verse volle melk. Blijkt dat houdbare volle melk die bovendien gekoeld is tot nu toe het best schuim oplevert. Het schuim is ok, maar nog niet top. Persoonlijk hou ik van iets voller en dikker schuim.
Na wat experimenteren kwam ik wel uit op een nieuw favoriet koffierecept. De espresso macchiato is voor mij een goede mix van een espresso met een klein beetje melkschuim. Een andere verrassing is de mogelijkheid om theewater uit de machine te halen. Ik was hier eerst wat sceptisch over omdat ik dacht dat er altijd een koffiesmaak aan zou zitten. Maar dit is dus zeker niet het geval. Al met al ben ik redelijk tevreden met de machine. Prima koffie met best veel instellingsmogelijkheden. Gemakkelijk melkschuim maken en veel keuze in voorgeprogrammeerde recepten die je ook nog eens kan personaliseren en opslaan. Als ik dan een minpuntje kan bedenken dan is dit dat de smaak soms nog wat zurig is en het melkschuim nog iets dikker mag zijn.
Na uitpakken gelijk geïnstalleerd, wat erg handig is door duidelijke instructies op het LCD scherm. Het design is strak, zeker in de grijze kleur oogt het modern. Jammer dat de gebruikte materialen wat goedkoop en dun aandoen. Het waterreservoir zit aan de achterzijde waardoor het niet al te makkelijk bereikbaar is, voordeel is wel dat het erg groot is en een handig handvat heeft.
Het gebruik: op eenvoudige wijze is per persoon (max 2) een "menu" met voorkeurkoffies in te stellen. Grappig detail is dat de led verlichting ook te kiezen is zodat iedereen zijn eigen kleur heeft. Dit geeft net het beetje extra aan het apparaat. Het apparaat heeft veel keuze mogelijkheden met melk, onder andere: cappuccino en flat white waarbij de sterkte van de koffie en de hoeveelheid instelbaar is. Zelf houd ik van sterke koffie, de mogelijkheid voor een dubbele espresso is heerlijk. Schoonmaken doet het toestel zelf, er zijn een aantal reinigings- en spoelfuncties voorzien. Nadeel is dat de brouwunit niet uitneembaar is. Conclusie: fijn apparaat met vele mogelijkheden, lekkere koffie. duurzaamheid zal moeten blijken.
Ik was opzoek naar een koffie machine die zowel zwarte koffie als heerlijke koffie met melk maakte. De Krups is erg makkelijk in gebruik en makkelijk te bedienen en schoon te maken. Fijn vind ik ook dat je eigen profiel maakt met de koffies die je lekker vindt.