JURA ENA 8 Touch Volautomatische Espressomachine - Zwart - Espressomachines

JURA ENA 8 Touch Volautomatische Espressomachine - Zwart
JURA ENA 8 Touch Volautomatische Espressomachine - Zwart
3.3

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de JURA ENA 8 Touch Volautomatische Espressomachine - Zwart op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

c**************@g********30-09-2025
3.0

Teleurstelling

3.0
Sinds december 2021 in ons bezit. Als het apparaat het doet heb je lekkere koffie, ook melkschuimproducten. Maar, gemiddeld 1 op de 5 kopjes komt er geen koffie uit het apparaat. Het water loopt naar de lekbak. Alle adviezen opgevolgd, gebruiken alleen originele producten, alle schoonmaakacties en vervanging van filters volgens schema. Diverse keren laten repareren/schoonmaken door Jura. Een diagnose wordt niet genoemd. Advies is de bonen niet te fijn te malen (nemen dan mindere lekkere koffie voor lief). Ook bij de instelling op het grofste mailing dezelfde ellende. Jammer voor een apparaat uit deze prijsklasse. Je hebt ook het gevoel door Jura in de steek te worden gelaten. Geen reclame. Update 30-09-2025: Inmiddels heeft Jura op ons verzoek grondig onderzoek gedaan en tot de conclusie gekomen dat de storing veroorzaakt werd door een scheurtje in een gedeelte van het binnenwerk. Repareren kan niet. Daarom heeft Jura besloten om ons kosteloos een nieuw apparaat op te sturen. Dat is uiteindelijk toch goed geregeld!!
Fam Knegt01-07-2023

Korte levensverwachting en slechte service

Twee jaar geleden dit apparaat gekocht. In eerste instantie heel blij mee, maar langzaam maar zeker steeds meer problemen. Bij het maken van koffie verdwijnt het water de ene keer in het koffierestantenbak en daarna weer in het kopje. Echter steeds minder vaak in het kopje! Nu twee jaar na aanschaf is het apparaat helemaal uitgevallen en moet het volgens leverancier van binnen volledig worden gereinigd; kosten ongeveer 300 euro. Dit terwijl we het zelf altijd netjes schoon houden. Inruil tegen redelijke kostenreductie is ook niet mogelijk en wordt door leverancier niet ondersteund. Kortom apparaat heeft korte levensverwachting en slechte service door leverancier.
Pluspunten
  • Mooi apparaat
  • Lekkere koffie
Minpunten
  • Veel onderhoud
  • Kan aan binnenkant niet worden verschoond.
  • Herstel door leverancier tegen hoofdprijs.
  • Regelmatig storingen
n*********@h**********26-01-2022

Lauwe melkproducten, zonde van de hoge aanschafprijs

Na jarenlang plezier te hebben gehad met van mijn Jura C9, wilden we een nieuwe aanschaffen. Gekozen voor de Ena 8. De koffie (zwart) is heerlijk, maar de cappuccino en latte macchiato zijn lauw. Zelfs via instellingen de temperatuur op hoog gezet. Ik verwarm de kopjes voor, maar niets. Het blijft lauw. Met een temperatuur de cappuccino gemeten en we komen uit op 45 graden. Voor de prijs van dit apparaat, verwacht je geen lauwe koffie
Pluspunten
  • makkelijk te bedienen
  • goede zwarte koffie
Minpunten
  • lauwe cappuccino en latte
  • te duur voor de koffie die je krijgt