De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 37 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Oral-B iO Series 7n Elektrische Tandenborstel - Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik vind deze tandenborstel er erg leuk uitzien. Het is leuk dat er een scherm op zit waar verschillende dingen worden aangegeven en waarmee de tandenborstel met jou kan communiceren. De tandenborstel is erg snel opgeladen, ongeveer 30 minuten en gaat vervolgens lang mee. Er zijn er veel verschillende standen op deze tandenborstel mogelijk. Ik heb deze tijdens het testen allemaal kunnen uitproberen. Het gaat voornamelijk om de snelheid en intensiteit van de borstel. Je kan nog andere instellingen toepassen via de app. Het huidige is ingesteld op om de 30 seconden een tril zodat je weet dat je naar het volgende kwart van je mond moet en naar 2 minuten dat je klaar bent, zulke instellingen kunnen worden aangepast via de app. Ik persoonlijk vind de daily care of senstive het prettigst en ik heb nog nooit zulke schoenen en gladde tanden gehad.
Prachtige tandenborstel. Een Nederlandse beschrijving van de werking van de elektrische tandenborstel deze is makkelijk en begrijpelijk. De tandenborstel is makkelijk te koppelen met Bluetooth en de Oral-B app voor mijn iPhone. Tijdens het poetsen ervaarde ik veel gemak omdat de tandenborstel en app aangaven hoe lang je dient te poetsen dmv een timer en dmv kleuren of er te hard of te zacht gepoetst word en welke tanden je poetst. De tandenborstel gaat na het volledig magnetische (ca.3 uur) opladen heel lang mee. Let wel op want de tandenborstel kan snel omvallen doordat de magneet niet krachtig genoeg is. En het heeft 5 poetsstanden wat heel handig is voor elk type tand en tandvlees. Het design is strak en overzichtelijk net als de app. Echte aanrader.
De tandenborstel wordt geleverd in een mooie doos, met handig reisetui, oplader en 1 opzetborstel. Met 3 uurtjes is de tandenborstel vol en klaar voor gebruik. De ring op de borstel geeft in kleuren aan of je te hard poetst of niet. Je kan ook een app downloaden en daarin kan je alles bijhouden. Door de vele standen qua poetsen doet hij goed wat hij moet doen. Na afloop lekker schone tanden. Minpunt van de app is dat je locatie moet delen.
Al met al een mooie en goed werkende tandenborstel!
De Oral B iO7N wordt geleverd in een mooie doos met daarin de tandenborstel, een bijbehorende borstelkop, een doosje om 2 borstelkoppen op te kunnen bergen, een reisetui, uiteraard een oplader en een gebruiksaanwijzing. Wat direct opvalt na het openen van de doos is het prachtige design van de tandenborstel. Na het testen van het product werd ik nog enthousiaster. Wat een fijne tandenborstel! De tandenborstel is niet zwaar en licht lekker in de hand. De gladde behuizing maakt dat de tandenborstel gemakkelijk schoon te maken is. De diverse programma’s die de tandenborstel biedt zorgt voor een optimale reiniging van het gebit. De tandenborstel laat duidelijk zien wanneer je de juiste druk uitoefent. Dit is ook nog via de bijbehorende app te zien en die laat ook duidelijk zien of je op alle plekken van je gebit reinigt. Na een poetsbeurt voelt het gebit zeer schoon aan. De oplaadtijd is kort. In een paar uurtjes is de tandenborstel opgeladen en kan je zo’n 2 weken vooruit, ook ideaal voor een vakantie dus.
Het feit dat deze tandenborstel een app heeft is voordelig, want het laat duidelijk zien waar je nog moet poetsen en of je te hard poetst. Je hoeft de app hier niet voor te gebruiken, want de kleur van de ring geeft ook aan of je te hard of te zacht poetst. Super handig en makkelijk te gebruiken. Daarnaast kun je de tandenborstel personaliseren, heeft ie verschillende standen voor het poetsen en krijg je er een case bij waarin de tandenborstel snel oplaadt. Het design is prachtig met een handige magnetische kop die minder snel kapot gaat dan de reguliere koppen met pin.
Er is alleen geen duidelijk teken wanneer je klaar bent met poetsen, dat is jammer. Hier moet je de app voor gebruiken. In de app kun je ook lastig zien wat het verschil is tussen de voorkant en de achterkant van de tanden, waardoor je niet altijd duidelijk kunt zien wat er wel en niet gepoetst is. Ik heb hem nu een aantal dagen getest en het is wel echt een aanrader.
Vanwege het stuk gaan van mijn oude tandenborstel ben ik overgestapt naar deze IO 7N.
Gadgets vind ik altijd mooi, dus toen ik zag dat de IO 7N bluetooth en een display er op had moest ik die hebben.
Doordat de tandenborstel is gekoppeld aan mijn telefoon kan ik op de app zien hoe ik poets en of ik alles raak en zelfs als ik te hard poets.
Maar ook zonder de app zie je terug op het display of je netjes de 2 minuten hebt volgemaakt en geeft de borstel door een rood lampje aan of je te hard poetst.
De batterij gaat behoorlijk lang mee, de bluetooth en display zorgen er tenminste niet voor dat je na 4x poetsen al moet laden.
Zeker een aanrader als je het poesten wat leuker wilt maken.
Een flinke vooruitgang op het gebied van elektrisch poetsen! De trilling is anders dan andere elektrische tandenborstels en het apparaat produceert minder geluid. Omdat de trillingen sterker zijn, hoef je wat mij betreft minder lang te poetsen. Tijdens het testen van de borstel en de app heb ik geen minpunten kunnen vinden. Een echte aanrader.
Een mooi gebit is goud waard. Maar hoe weet je of je goed poetst? Die twijfel is verleden tijd met de Oral-B iO7n. Ik ben erg blij dat ik deze mocht testen want ik ben sindsdien fan van deze elektrische tandenborstel. Hij poetst erg schoon, ligt fijn in de hand en met de app er bij heb je alle informatie tot je beschikking om goed te poetsen. Sinds gebruik van deze tandenborstel poets ik minder lang terwijl het resultaat verrassend goed is. Ik ben dus erg blij met het resultaat en het design van vooruit het reisetui. Daar is goed over nagedacht.
Sinds ik deze tandenborstel gebruik, voelen mijn tanden veel schoner dan met een "normale" elektrische tandenborstel. Het is een wat zwaardere tandenborstel, wat goed in de hand ligt.
Het heeft een heldere display, het is duidelijk af te lezen hoeveel batterij er nog is.
Het is een knap stukje techniek. Ik heb de Oral B app gedownload en tijdens het tandenpoetsen kun je zelf in de gaten houden welke delen van je gebit nog meer aandacht nodig hebben.
Hoewel je tijdens het tandenpoetsen geen (grote) druk voelt, is het gevoel na afloop dat je extreem goed je tanden hebt gepoetst.
Toen ik de Oral-B Io 7n zag viel mijn oog gelijk op de gladde behuizing, dat is zeker een vooruitgang op de Oral B tandenborstel die ik kende met de anti slip greep, die is zo met de tijd behoorlijk vuil geworden.
Als je de aan/uit knop indrukt licht het display op met “goodmorning”, vervolgens stel je de taal in. Naast de aan/uit knop zit er nog een knop op het display met deze kun je de gewenste poetsstand selecteren. De stuk Oral-B Io 7n minder herrie maakt en de kop ook veel subtieler trilt dat heeft volgens Oral B te maken met de vernieuwde aandrijftechniek door middel van magneten.
Het display geeft eigenlijk alle informatie al die je nodig hebt, om te weten hoe je poetst, dus hoef niet perse de app te gebruiken. Met een timer houdt hij de poets tijd van twee minuten bij, waarbij hij elke 30 seconden een extra vibratie maakt zodat je weet dat je naar het volgende te poetsen deel van je gebit moet. Als je klaar bent geeft een smiley op het display aan hoe je gepoest hebt.
Door de Oral-B app te gebruiken krijg je een goed inzicht in hoe jij poetst. Het apparaat is zeer nauwkeurig en weet door de bewegingssensoren tijdens het poetsen precies waar de borstel zich bevind in je mond en zodra gebied wit wordt ben je klaar en kun je verder naar het volgende te stuk. Door deze functie ga beter op de te poetsen gebieden letten en daardoor sla je minder plekken over tijdens de poetsbeurten.
Ook is de Oral-B Io 7n uitgerust met een poetsdruksensor. Deze sensor waarschuwt je door middel van een oplichtende ring, als je het goed doet is de ring groen ben je te zacht dan wordt de ring wit en druk je te hard dan licht de ring rood op dit laatste geeft de app op je telefoon dit ook aan. Het beste poets je door de borstelkop zelf het werk te laten doen, je hoeft alleen de borstel naar de volgende tand te verplaatsen zowel op de buiten, binnen en de bovenkant. Nadien vraagt de app je naar bloedend tandvlees, wat je met ja of nee dient te antwoorden.
De Oral-B Io 7n 5 poetsstanden, die naar eigen voorkeur kunt indelen in de app.
Hieronder volgt een uitleg en mijn mening over die verschillende poetstanden:
*ten eerste, de tandvleesverzorgende stand. Hierbij hoef je niet te hard te drukken of tehard te poetsen. Je zet de borstel op je tandvlees en beweegt hem rustig over je tandvlees door je hele mond.
*Dan heb je de ‘sensitive’ stand die je voornamelijk gebruikt bij gevoelige tanden; persoonlijk vind ik hem te zacht omdat ik dan denk dat hij dan niet goed genoeg reinigt.
*De whitening stand om te polijsten werkt goed, door zijn speciale golvende rotaties worden je tanden gepolijst.
Ten laatste de dagelijkse en de intensieve reiniging die mijn voorkeur geniet, want na het poetsen met deze stand is het net of kom ik bij de mondhygiënist vandaan
In de korte tijd dat ik de elektrische tandenborstel gebruik ben ik beter gaan poetsen. Dit komt mede door de app en de ‘A.I.’ (Artificial Intelligence) die helpt mij beter te letten op overgeslagen plekken.
Ik zou hem zeker aanbevelen, omdat hij erg makkelijk is in het gebruik goed in de hand ligt en een volle batterij wel een week mee gaat. De Oral-B Io 7n heeft een fraai magnetische oplader en een handige afsluitbaar opberghoudertje voor 2 borsteltjes. Ook komt er bij dit pakket een mooie en degelijke reis-etui, waar je twee borsteltjes in kwijt kunt.
Het enige nadeel is de borstelkop die is vrij groot.
Erg mooie tandenborstel, strak design en volop mogelijkheden. Er zit een display op met timer en er zijn diverse poets programma’s. De tandenborstel laadt zeer snel op en houdt de lading lang vast. Het poetsresultaat is erg goed. De borstels lijken erg slijtvast, hoewel ze wel zacht aanvoelen; al heb ik nog niet zo lang kunnen testen, en de app die er bij zit is ook handig. Weet niet of ik daar ‘s ochtends altijd tijd voor heb, maar het is mooi dat het kan. Ik ben tot nu toe erg tevreden met het testen van deze tandenborstel.
Het product is erg prettig in gebruik. Het design van de tandenborstel vind ik persoonlijk erg mooi. Tijdens het testen van de tandenborstel ben ik erachter gekomen dat het product een lange batterijduur heeft, ook het opladen van het product gaat erg snel. Hierdoor kun je snel en lang aan de slag met de tandenborstel met bijbehorende app. De app is ook erg fijn in gebruik en is eenvoudig weergegeven met plaatsjes. De app geeft aan op welke plekken je bijvoorbeeld te hard hebt gepoetst. Ook geeft de tandenborstel dit aan middels kleur. Groen voor een goede poetsdruk en rood voor een te harde poetsdruk. De tandenborstel heeft verschillende poetsstanden waardoor je deze aan kunt passen aan jouw gebit. Bijvoorbeeld wanneer je gevoelig tandvlees hebt. Na het poetsen geeft de app een score weer van de poetskwaliteit en zo kun je je tandpoetsbeurten in het vervolg optimaliseren. Ik raad het product erg aan omdat het kwalitatief goed is en technologisch hoogstaand.