Gazelle Esprit HMS Dames 2023 - Groen - 418Wh - 7 Versnellingen - 2399 euro - Elektrische fietsen
Review fiets
Ik vind het over het algemeen een goede en fijne fiets. Het geeft een gevoel alsof je op een race fiets zit en super snel gaat.
Pluspunten
- Snelle fiets
- Ziet er mooi uit en werkt goed
Minpunten
- Geen mogelijkheid om tas voorop te plaatsen
Sportieve degelijkheid
De Gazelle Esprit HMS valt direct op door het sportieve uiterlijk met een zeer fraai en fris ogend design, vooral door de mooie groene kleur. Jammer dat de accu minder fraai is en het lijkt net of de accu ‘op het frame ligt’ en niet netjes in het frame is weggewerkt. De e-bike voelt degelijk aan, maar door het ontbreken van een goede vering, stuitert deze e-bike over hobbelige wegen. Ook het zadel vind ik vrij hard en vrij hoge instap. Ook constateerde ik vocht in het display, terwijl de e-bike niet in de regen heeft gestaan. De trapondersteuning is goed en licht. Daarbij is de motor geruisloos. De accu laadt snel op en gaat zeker lang mee. Ik vind het een sportieve en degelijke fiets, maar de prijs-kwaliteitsverhouding vind ik minder.
Pluspunten
- Fraaie afwerking
- Mooie kleur/ aanzicht
- Voelt degelijk aan
Minpunten
- Vering
- Uit/aan-knop alleen op accu
- Zadel vrij hard
Heel fijne fiets!
Ik mocht deze fiets drie weken testen en het was de eerste elektrische fiets waar ik ooit op had gereden. Het was dus een hele ervaring, die eerste kilometers. Deze Gazelle is een erg fijne en degelijke fiets waar alles op zit wat je maar kunt wensen. Hij is niet zo stoer als die fatbikes waar je alle jongeren vandaag de dag op ziet rijden, maar hij rijdt wel onwijs lekker. Hij remt goed, je zit heel lekker, alleen kreeg ik af en toe last van mijn handen door de ergonomisch gevormde handvatten. De accu is heel makkelijk los te koppelen, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt naar binnen om op te laden. De verlichting is ingebouwd in het frame, dat ziet er mooi uit. De accu gaat lekker lang mee, zodat ik maar twee keer heb hoeven opladen in de drie weken dat ik deze fiets heb getest.
Pluspunten
- Fietst lekker
- Comfortabel
- Betrouwbaar
- Uiterlijk
Minpunten
- Handvatten zijn niet zo comfortabel