Blender kopen | Tips en informatie

Wil je een blender kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct blenders vergelijken Bekijk en vergelijk

Blender kopen

Jouw ideale smoothiemaker of soepmaker

Met een blender kun je alle kanten op. Hij maakt het snijden en pureren van groenten en fruit heel eenvoudig. Het enige wat jij hoeft te doen is grove stukken ervan in de mengbeker te doen. Of je nu soep of een smoothie wilt maken, een blender is jouw perfecte smoothiemaker of soepmaker.

De basis van een blender bestaat uit een ronddraaiend mes dat de inhoud van de mengkom tot een glad geheel hakt. Voedsel pureren, verse babyhapjes maken, soepen bereiden en lekkere koude milkshakes of smoothies maken: het kan allemaal. Zelfs een heerlijke ijskoffie of cocktail maak je binnenkort zelf! Even wat blenders vergelijken en je weet al snel wat jouw beste koop is.

Wil je een blender kopen, dan helpen we je daar graag bij. Met behulp van de informatie op deze pagina kun jij de beste variant kiezen voor jouw situatie.

Direct blenders vergelijken

Eigenschappen

Welke eigenschappen moet jouw blender hebben?

Jouw specifieke situatie, wensen en eisen zijn leidend als je een blender kopen wilt. Lees hieronder meer over de mogelijke features die de modellen kunnen hebben.


Mengbeker

Elke blender heeft een mengbeker, maar ze zijn wel allemaal verschillend. Sommige hebben een afgeronde wand, andere juist weer hoekige wanden. Uiteraard verschilt de inhoud ook per exemplaar, want in het ene model kunnen nu eenmaal meer stukken groente en fruit dan in het andere. Het grote onderscheid dat gemaakt kan worden is tussen modellen met een beker die maximaal 1,5 liter kan bevatten en modellen die meer aankunnen. En dan heb je nog het verschillende materiaal waar de mengbeker van gemaakt kan zijn. Heb je een voorkeur voor glas of kunststof? Op basis hiervan kun je heel eenvoudig blenders vergelijken. Over het algemeen kan glas meer aan en is het makkelijker te reinigen dan kunststof. Glas is echter ook duurder dan kunststof.

Vermogen

Het aantal watt dat de blender aan vermogen heeft, geeft aan hoe krachtig hij is. Wil je flinke stukken groente, fruit en ijs fijnhakken, dan heb je meer vermogen nodig.

Vulopening

Bepaalde varianten zijn voorzien van een mengbeker met vulopening. In dat geval hoef je het deksel niet van de beker af te halen als je er nieuwe ingrediënten aan wilt toevoegen. Dat is vooral handig wanneer niet alles even lang in de blender gehakt en gemengd moet worden. Ook is het extra veilig.

Schenktuit

Een schenktuit is een zeer handige toevoeging aan de mengkom. Hij zorgt er namelijk voor dat je minder knoeit met het uitschenken van de inhoud. Fijn, nietwaar?

Tapkraantje

Mixdrankjes, smoothies en soep kun je heel eenvoudig uit de blender tappen als er een tapkraantje aan het apparaat zit. Ben je van plan om grotere hoeveelheden klaar te maken, dan is dit zeker een aanrader.

IJscrusher

Speciaal voor ijskoude traktaties hebben sommige blenders een ingebouwde ijscrusher. Als je daar veel gebruik van denkt te maken, is het verstandig dat je een dergelijk model uitkiest.

Veiligheid

Er zijn diverse manieren waarop fabrikanten de veiligheid garanderen wanneer je hun blender gebruikt. Een goed voorbeeld daarvan zijn antislipvoetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat stabieler staat. Hij blijft dus beter op zijn plaats staan als je ermee aan de slag gaat. Ook gaan de meeste blenders niet met hun messen draaien als de machine niet goed in elkaar is gezet. Daarnaast is de vulopening in het deksel eveneens ideaal als je veilig nieuwe ingrediënten wilt toevoegen aan een mengsel dat je al aan het blenden bent.


Soorten

Diverse soorten blenders

Er zijn verschillende soorten blenders waar je uit kunt kiezen. Welk model het beste bij jouw situatie past, hangt af van je wensen en eisen. Lees hieronder meer over de diverse types, zodat je zelf je beste variant kunt kiezen.


 • Multifunctionele blender

  Een blender maalt groente en fruit tot een glad geheel met een ronddraaiend mes. Daarom is een blender ook een perfecte smoothiemaker en soepmaker. Alle goeds blijft behouden, want er gaat niets verloren aan vitaminen, mineralen en vezels. IJsblokjes en noten kun je vaak ook in het apparaat crushen. Je kunt blenders makkelijk schoonmaken door alles uit elkaar te halen en onder de kraan te houden.

  Bekijk en vergelijk
 • Sapcentrifuge

  Bij een sapcentrifuge wordt alleen het sap gebruikt van het fruit en de groenten die je erin doet. Het resultaat is hierdoor direct makkelijk drinkbaar. Vaak kun je de ingrediënten er met schil en al in doen (wel even wassen!). Ze worden dan door een ronddraaiende rasp heen geduwd, waardoor ze hun sap apart van hun pulp afgeven. Het nadeel van een sapcentrifuge is dat hij eigenlijk alleen geschikt is voor het maken van een sapje, terwijl je met een blender veel meer kunt.

  Bekijk en vergelijk
 • Slowjuicer

  Er zijn speciale slowjuicers op de markt die de nadelen van sapcentrifuges tegengaan. Zo behoudt een slowjuicer wel alle vitaminen en mineralen, wat bij een sapcentrifuge niet het geval is. De naam zegt het al: een slowjuicer doet het rustig aan. Hij kneust de ingrediënten eerst langzaam voordat ze tot sap worden geperst. Daar betaal je iets meer voor, maar je proeft het verschil wel degelijk.

  Bekijk en vergelijk

Wat is het verschil met een staafmixer?


Waarschijnlijk ken je de staafmixer wel, ook een prima apparaat om mee te blenden. Het voordeel van een staafmixer is dat je er handmatig extra mee kunt focussen op bepaalde delen van het mengsel die nog wel iets gladder mogen worden. Ook kun je hem los gebruiken in bijvoorbeeld een pan die op het fornuis staat. De messen van een staafmixer zijn echter niet zo sterk en groot als die van een blender. Als je een krachtig apparaat zoekt met een aparte mengbeker, dan kun je beter een blender kopen dan een staafmixer.


Keuzehulp

Welke blender is de beste koop voor jou?


Een goede blender kopen betekent dat je moet nadenken over de features die passen bij jouw wensen en eisen. Weet je al of je veel of weinig vermogen nodig hebt? Welk type mengbeker wil je (kunststof is goedkoper, glas is beter), hoeveel liter wil je kunnen mengen (minder dan 1,5 liter of meer) en wat zijn je verwachtingen op het gebied van veiligheid?

Geef voor jezelf antwoord op deze vragen en je weet precies wat voor jou de ‘blender beste koop’ is.


Direct blenders vergelijken Bekijk en vergelijk

Trends

Blendertrends


Uiteraard worden blenders steeds beter. Zo laat het merk Vitamix messen van de blender zo snel draaien dat je er hete soep mee kunt maken in zes minuten, zonder dat je een fornuis of magnetron hoeft te gebruiken. Ook zien we steeds grotere mengkommen op de markt komen, zodat je voor de hele familie smoothies kunt maken. En je kent misschien wel de video’s van het merk Blendtec, waarin te zien is dat hun messen zo scherp en hun blenders zo krachtig zijn dat je er alles mee kunt blenden, zelfs smartphones!


Beste blenders
Populairste blenders