Wasmachine - Tips en trucs voor een schone was

Iedereen heeft een wasmachine. Het is een van de belangrijkste huishoudelijke apparaten die je thuis hebt staan. Daarom is het belangrijk dat je hem op de juiste mainer gebruikt, en dat je er alles uithaalt wat je erin stop - zowel figuurlijk als letterlijk, met die laatste sok die altijd in de trommel blijft hangen. Daarom hebben wij de beste tips om alles uit je wasmachine te halen. Hieronder vind je ze allemaal!

Een wasmachine is – net als bijvoorbeeld een wasdroogcombinatie of droogtrommel – witgoed. Dit soort huishoudelijke apparatuur is meestal niet heel goedkoop. Het is dus slim om je voor aankoop van een wasmachine goed te oriënteren. De tips op onze informatiepagina helpen je daarbij. 

Je kunt een wollen trui niet op dezelfde manier wassen als een spijkerbroek, want dan houd je een naveltruitje over. Daarom is alle textiel voorzien van waslabels met wastekens, die uitleggen op welke temperatuur en met welk wasprogramma je het moet wassen, of dat je het juist naar de stomerij moet brengen. Deze symbolen op wasetiketten hebben allemaal een andere betekenis.

Top 10 beste wasmachines van dit moment

Naar de Top 10

Je kunt er zo maar ineens last van krijgen: een stinkende wasmachine. Er zijn twee soorten stank die de wasmachine kan veroorzaken, namelijk een muffe geur in de wastrommel (vaak zorgt dit er ook voor dat je was stinkt) of een rioollucht in huis.

Als je gaat wassen dan kun je vloeibaar wasmiddel of waspoeder in trommel of bakje doen. Waar moet wasmiddel in lijkt een eenvoudige vraag, maar soms is het niet helemaal duidelijk welk wasmiddel in welk vakje hoort. Er zijn verschillende vakken in wasmachine bakjes, namelijk voor voorwas, hoofdwas en wasverzachter.

Wil je je wasmachine schoonmaken? Echt grondig doe je dat als je niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant schoonmaakt. Zo voorkom je onaangename geurtjes en vetluis. Deze tips helpen je.

Het is erg aantrekkelijk om bij het kleding wassen de wasvoorschriften te negeren en alles bij elkaar in de wasmachine te stoppen, maar daarmee krijg je niet de beste resultaten. Het belangrijkste onderdeel van wassen is het sorteren op materiaal en kleur en het kiezen van het juiste wasprogramma.

Je hebt net een wasmachine gekocht of bent van plan om dat te gaan doen. Zo’n ding is niet goedkoop en dan is het wel fijn om ‘m zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Schoonmaakexpert Zamarra Kok geeft zes essentiële tips waarmee je wasmachine jaren langer meegaat.

Een wasmachine kiezen is best lastig, want de keuze in witgoed is enorm! Ga je je eerste wasmachine kopen, dan is het slim om je goed te oriënteren op het aanbod. Het antwoord op de vraag ‘wat is een goede wasmachine’ is niet voor iedereen hetzelfde. Jouw voorkeuren bepalen wat de beste wasmachine is voor jou.

Met behulp van de reviewscores en onze tips vind je de beste wasmachine voor jou. En omdat je ook op prijs kunt vergelijken, ben je altijd gegarandeerd van een goedkope wasmachine. Heb je je keuze gemaakt, dan helpen wij je stap voor stap je nieuwe wasmachine aansluiten.

Kieskeurig krijgt dagelijks een hoop vragen van consumenten, bijvoorbeeld via Facebook. Die beantwoorden we natuurlijk met liefde, maar soms is een overzichtje wel fijn. Daarom de vijf meest gestelde vragen op het gebied van wassen en drogen.

Hoe krijg ik mijn was snel droog zonder een droger te gebruiken?

Snel even een shirtje of broek nodig, maar zit ‘ie nog in de wasmachine? Geen nood! Er zijn trucjes om je was zo droog mogelijk uit de trommel te laten komen, zodat je niet zo lang hoeft te wachten. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel lees je er alles over.

Hoe voorkom ik een huis vol wasrekjes na de vakantie?

Thuiskomen van vakantie is heerlijk, maar het is jammer dat je huis de dagen erna vaak vol hangt met wasrekjes. De droger biedt dan een uitkomst. Let er wel goed op dat niet alles in de droger kan. Hier lees je er alles over.

Wat is een slimme wasmachine?

Een slimme wasmachine is de ideale toevoeging voor elk huishouden. Een slimme wasmachine denkt namelijk met je mee. Hij is voorzien van allerlei handige functies en programma’s waardoor het draaien van wasjes niet alleen makkelijker maar ook duurzamer en goedkoper wordt.

Hoe kan ik geld besparen bij het wassen?

Het doen van de was is in elk huishouden een vaste taak die wekelijks of zelfs dagelijks op het programma staat. Daardoor kan het doen van de was ook aardig in de kosten lopen. Gelukkig kun je op verschillende manieren geld besparen bij het wassen.

Tips voor een geweldig schone was

Het ene wasje is het andere niet. Door goed te kiezen voor het juiste wasprogramma, de juiste temperatuur en het juiste wasmiddel krijg je je kleding elke keer weer perfect schoon. In dit artikel geven we je tips over waar je op moet letten en hoe je altijd de beste keuze maakt. 

Witte was stralend wit krijgen 

Wat je ook doet, witte was is na een tijdje nooit meer echt perfect wit. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om je was zo wit mogelijk te houden, en zelfs weer witter te maken! Met de tips in dit artikel heb jij binnen no-time weer een stralend witte was in je kast hangen

Video