Wasmachine - Tips en trucs voor een schone was

Iedereen heeft een wasmachine. Het is een van de belangrijkste huishoudelijke apparaten die je thuis hebt staan. Daarom is het belangrijk dat je hem op de juiste mainer gebruikt, en dat je er alles uithaalt wat je erin stop - zowel figuurlijk als letterlijk, met die laatste sok die altijd in de trommel blijft hangen. Daarom hebben wij de beste tips om alles uit je wasmachine te halen. Hieronder vind je ze allemaal!

Een wasmachine is – net als bijvoorbeeld een wasdroogcombinatie of droogtrommel – witgoed. Dit soort huishoudelijke apparatuur is meestal niet heel goedkoop. Het is dus slim om je voor aankoop van een wasmachine goed te oriënteren. De tips op onze informatiepagina helpen je daarbij. 

Je kunt een wollen trui niet op dezelfde manier wassen als een spijkerbroek, want dan houd je een naveltruitje over. Daarom is alle textiel voorzien van waslabels met wastekens, die uitleggen op welke temperatuur en met welk wasprogramma je het moet wassen, of dat je het juist naar de stomerij moet brengen. Deze symbolen op wasetiketten hebben allemaal een andere betekenis.

Top 10 beste wasmachines van dit moment

Naar de Top 10

Je kunt er zo maar ineens last van krijgen: een stinkende wasmachine. Er zijn twee soorten stank die de wasmachine kan veroorzaken, namelijk een muffe geur in de wastrommel (vaak zorgt dit er ook voor dat je was stinkt) of een rioollucht in huis.

Als je gaat wassen dan kun je vloeibaar wasmiddel of waspoeder in trommel of bakje doen. Waar moet wasmiddel in lijkt een eenvoudige vraag, maar soms is het niet helemaal duidelijk welk wasmiddel in welk vakje hoort. Er zijn verschillende vakken in wasmachine bakjes, namelijk voor voorwas, hoofdwas en wasverzachter.

Wil je je wasmachine schoonmaken? Echt grondig doe je dat als je niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant schoonmaakt. Zo voorkom je onaangename geurtjes en vetluis. Deze tips helpen je.

Het is erg aantrekkelijk om bij het kleding wassen de wasvoorschriften te negeren en alles bij elkaar in de wasmachine te stoppen, maar daarmee krijg je niet de beste resultaten. Het belangrijkste onderdeel van wassen is het sorteren op materiaal en kleur en het kiezen van het juiste wasprogramma.

Je hebt net een wasmachine gekocht of bent van plan om dat te gaan doen. Zo’n ding is niet goedkoop en dan is het wel fijn om ‘m zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Schoonmaakexpert Zamarra Kok geeft zes essentiële tips waarmee je wasmachine jaren langer meegaat.

Een wasmachine kiezen is best lastig, want de keuze in witgoed is enorm! Ga je je eerste wasmachine kopen, dan is het slim om je goed te oriënteren op het aanbod. Het antwoord op de vraag ‘wat is een goede wasmachine’ is niet voor iedereen hetzelfde. Jouw voorkeuren bepalen wat de beste wasmachine is voor jou.

Met behulp van de reviewscores en onze tips vind je de beste wasmachine voor jou. En omdat je ook op prijs kunt vergelijken, ben je altijd gegarandeerd van een goedkope wasmachine. Heb je je keuze gemaakt, dan helpen wij je stap voor stap je nieuwe wasmachine aansluiten.

Kieskeurig krijgt dagelijks een hoop vragen van consumenten, bijvoorbeeld via Facebook. Die beantwoorden we natuurlijk met liefde, maar soms is een overzichtje wel fijn. Daarom de vijf meest gestelde vragen op het gebied van wassen en drogen.

Video