Hoe gebruik ik WhatsApp op mijn tablet

Omdat WhatsApp gekoppeld is aan je telefoonnummer, kun je uit de Apple App Store of Google Play Store geen WhatsApp downloaden en installeren op je tablet. Gelukkig zijn er manieren om alsnog te kunnen whatsappen op je tablet.


Direct opzoek naar een tablet? Bekijk hier het huidige aanbod

Bekijk

Kan ik WhatsApp installeren op mijn Androidtablet of iPad

Nee. WhatsApp ondersteunt in tegenstelling tot andere chatapps zoals Telegram en Facebook Messenger geen tablets. Dat komt omdat WhatsApp gekoppeld wordt aan je telefoonnummer op je smartphone. Daarom vind je WhatsApp niet in de applicatiewinkels van je apparaat. Toch kun je WhatsApp op een andere manier gebruiken: WhatsApp Web. Via een omweggetje is deze methode ook te gebruiken en als je een snelkoppeling naar WhatsApp Web op je startscherm plaatst en browsermeldingen activeert, lijkt het een beetje alsof je WhatsApp op je tablet hebt.

Hoe gebruik ik WhatsApp Web op mijn tablet?

Om WhatsApp op je tablet te gebruiken moet je een smartphone hebben waarop WhatsApp actief is. Open de browser van je tablet, zet de instelling aan dat de desktopmodus van de site geopend moet worden en ga naar https://web.whatsapp.com. De QR-code die in beeld verschijnt kun je met je smartphone scannen door in WhatsApp’s instellingen Gekoppelde Apparaten te openen. Na het scannen opent WhatsApp op je tablet met alle conversaties en mogelijkheden die je ook op je smartphone hebt.

WhatsApp Windows

Heb je een tablet (of laptop en pc) die op Windows draait, dan kun je daar wel WhatsApp op installeren. Je downloadt het via www.whatsapp.com/download. Deze Windowsversie lijkt heel erg op WhatsApp Web, je hebt ook hier een smartphone nodig waarop WhatsApp draait om een QR-code te scannen. Ook hier heb je alle functies aan boord, speelt een geluidje af bij binnenkomende berichten en je krijgt in het taakbalkicoontje meteen te zien hoeveel gespreksnotificaties er zijn.

WhatsApp iPad app

De omweg om via WhatsApp Web de chatdienst tóch te kunnen gebruiken op je iPad is binnenkort niet meer nodig. De ontwikkelaars van WhatsApp zijn druk bezig met een iPad-app. Helaas heeft het moederbedrijf Facebook nog niet bekendgemaakt wanneer de iPad-app van WhatsApp precies beschikbaar is. Het is niet ondenkbaar dat een versie voor Androidtablets hierna ook snel in de Play Store verschijnt.