Frituurpan en Airfryer - Keuzehulp en onderhoud

Nederlanders zijn doorgaans dol op snacken! Bij de snackbar, maar als het even kan ook gewoon thuis. Lekker én makkelijk. Ga je een nieuwe frituurpan kopen, dan kun je misschien wat hulp gebruiken bij het vergelijken. Want je hebt ook nog zoiets als Airfryers. En hoe zit het precies met schoonmaken? Kieskeurig.nl biedt tips!

76 procent van Nederland frituurt thuis minstens één keer in de maand. Wil je online een frituurpan bestellen, dan kun je hier de verschillende frituurpannen vergelijken, zodat je de beste keuze voor jou vindt.

We snappen dat je door het grote aanbod friteuses niet altijd meteen weet wat de beste koop is. zo wordt er ook wel gesproken over een frituurpan - maar wat is het verschil tussen een friteuse en een frituurpan?

Top 10 beste friteuses/airfryers van dit moment

Naar de Top 10

Grofweg worden twee soorten friteuses onderscheiden: conventionele frituurpannen (frituren met olie of vet) en heteluchtfriteuses (frituren met hetelucht). Lees hier over het verschil tussen een frituurpan en een Airfryer.

Als je een nieuwe friteuse wilt kopen, is het belangrijk om op de inhoud en bakcapaciteit (of het laadvermogen) te letten. Want daar zit een verschil tussen. In dit artikel geven we tips over het laadvermogen van je friteuse.

Na het vergelijken van verschillende modellen ben je eruit: je hebt de beste friteuse gevonden! Nu moet je alleen nog bepalen waar je het apparaat neerzet. Plaats je een frituurpan binnen of buiten?

Doeg friteuse, hallo Airfryer! Wanneer je een frituurpan vergelijkt met een heteluchtfriteuse, blijkt dat deze laatste veel voordelen kent. Maar wat maak je er in klaar? Vind hier lekkere Airfryer-recepten.

Het schoonmaken van een frituurpan is geen leuk klusje. Je zou bijna je oude friteuse de deur uitdoen en een nieuwe kopen! We geven je dan ook graag wat tips voor het onderhoud en schoonmaken van je frituurpan.

Anders dan je wellicht had gehoopt, blijkt je Airfryer ook niet geheel geurvrij. Ondanks dat een heteluchtfriteuse geen frituurlucht verspreidt, kan deze alsnog stinken. Lees hier tips voor het schoonmaken van je Airfryer.