Sony SRSXB13 zwart - Reviews

Bekijk 5 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SRSXB13 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

reviewjurre 31-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne en compacte speaker met handig koord

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

8,0
Fijne speaker. Ik had de SRS-XB10 al, maar deze is al redelijk oud. De SRS-XB13 is echt een upgrade ten opzichte van de oude SRS-XB10. Het geluid is veel beter en de batterijduur is top. Het koord wat er aan zit is erg handig. Je hangt hem makkelijk aan een rugzak of bijvoorbeeld aan een stang of balk. Zo kun je de speaker altijd goed ophangen, neerzetten of meenemen.

Het geluid is helder. De "extra bass" vind ik wel meevallen. Wat wil je ook met zo'n kleine speaker. Het klinkt allemaal gewoon fatsoenlijk. Voor de prijs is het een prima, compacte speaker met fijn geluid.

Ik heb er zelfs nog mee proberen te bellen. Toen ik gebeld werd kon ik via Siri opnemen en kwam het geluid van de beller uit de speaker en kon degene aan de andere kant van de telefoon mij ook goed verstaan. Zo kun je dus ook nog eens handsfree bellen als je telefoon aan de speaker verbonden is.

Pluspunten

  • Compact
  • Helder geluid
  • Accuduur
  • Bestand tegen spatwater
  • Goede microfoon voor handsfree bellen

Minpunten

  • Lengte laadkabel
  • Niet koppelbaar met andere bluetooth speakers

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Melvin 26-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Compacte speaker met een verassend goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

7,0
Compacte speaker met een verassend goed geluid.
Makkelijk te koppelen via bluetooth. Ruime accuduur (16 uur). Er zit een afneembare riem aan de speaker waardoor hij bijvoorbeeld makkelijk vast te maken is aan een rugzak.
Minpunt van de speaker is de korte laadkabel.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Compact
  • Accuduur
  • Makkelijk te koppelen via bluetooth

Minpunten

  • korte laadkabel

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

vader van 2 24-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

fijne kleine speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

8,0
Vooraf wist ik net wat ik van deze kleine speaker moest verwachten, maar het viel mij reuze mee, wat een goed geluid komt er uit.

Door de extra Bass geeft de speaker een voller geluid en doet hij niet onder voor speakers die groter zijn, hij is niet zo goed als speakers die je aan je audio systeem koppelt, maar val zeker niet tegen.

Het koppelen met mijn android telefoon ging super snel, voor ik het wist waren ze al gekoppeld. Ook het koppelen met mijn laptop ging goed.

Wat mij ook opviel wat de batterijduur, deze kan 16 uur meer en dat voor zo’n kleine speaker.
Door zijn kleine voormaat en licht gewicht neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe, door de afneembare riem is hij makkelijk ergens aan te hangen. Maar je kan hem ook overal wel ergens neer zetten, want aan de onderkant zit een anti slip laagje.
Kortom een mooie en praktische speaker voor binnen en buitens huis.

Pluspunten

  • extra bass
  • Afneembare riem
  • handsfree bellen

Minpunten

  • korte oplaadsnoer

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Monnie 23-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Compacte en gebruiksvriendelijk speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

8,0
Deze mooie speaker is compact en heeft antislip aan de onderkant zodat die stevig op zijn plek blijft staan. Daarbij heeft die een afneembaar riempje zodat die handig overal mee naar buiten genomen kan worden. En is die water en stofdicht.

Deze speaker is erg gebruiksvriendelijk met knoppen voor power, Bluetooth, play/pauze, bellen en volume (- en +). Verder is die erg snel en makkelijk te verbinden met Bluetooth via je mobiel of je laptop. En je kan er handsfree mee bellen. Daarnaast heeft die een batterijduur van 16 uur dus kan je lang van de muziek genieten.

Deze speaker heeft een mooi helder geluid bij normaal volume. Maar is niet geschikt voor elke muzieksoort. De speaker is wel geschikt voor popmuziek maar bij muziek met veel bass dan is er kans op kraken en vervormd het geluid. Daarvoor is de speaker niet krachtig genoeg. En als laatste de oplaadkabel is erg kort en wordt zonder adapter erbij geleverd.

Pluspunten

  • Antislip
  • Afneembaar riempje
  • Water en stofdicht
  • Bluetooth en handsfree bellen
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Geen krachtige bass
  • Korte oplaadkabel zonder adapter

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

MichaelH 22-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Klein maar fijn

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

9,0
De speaker is erg klein, licht en daardoor zeer praktisch.
Het design is prima, redelijk neutraal. Er zit een handig band bij waarmee je hem makkelijk kan ophangen. Verbinden via bluetooth gaat enorm eenvoudig en is binnen een paar seconden geregeld.
Het geluid verbaasde me het meest gezien zijn formaat. Het geluid is goed en aardig gebalanceerd. De bass is niet overdreven (wat vaak bij zulk soort speakers wel het geval is). Het geluid heeft een goed bereik en is prima voor een kleine kring. Mocht je een speaker zoeker voor feestjes, dan zou ik zeker een groter model nemen.
De accuduur is super en gaat ruim 16 uur mee. Gezien het formaat van de speaker is dat erg goed. Een mooie feature is het feit dat de speaker waterdicht is, dit betekend dat deze uitermate geschikt is om mee te nemen naar het strand. Er zit tevens een microfoon in waardoor je hem ook perfect kan gebruiken voor telefoongesprekken of meetings als conference speaker. Oplaadsnoer is inderdaad kort, echter gebruik ik voornamelijk de oplader van mijn telefoon.
Kortom een prima speaker voor de prijs die je ervoor betaald.

Pluspunten

  • Geluid
  • Design
  • Accuduur
  • Waterdicht
  • Handsfree bellen

Minpunten

  • laadsnoer

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Inca 22-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Kleine speaker met groot geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

9,0
Sinds een week de Sony draadloze speaker SRS-XB13 aan het testen voor de reviewclub.

Had mijn twijfels omdat het een kleine speaker is (hoogte 9.5 cm en doorsnee 7.6cm).
Echter was ik aangenaam verrast door het geluid wat hij produceert.
Er zit een afneembare riem aan zodat je hem evt aan je parasol of balkon zou kunnen hangen.
De EXTRA BASS zorgt ervoor dat het een mooi vol geluid geeft.
Binnenshuis geeft het een mooi surround-geluid in de ruimte, buiten heb ik hem nog niet getest.

Makkelijk te gebruiken, met bleutooth via mijn Android smartphone was hij snel verbonden door de Fast Pair-technologie
De batterijduur is 16 uur wat voor mij prima werkt.
Hij is water- en stofdicht maar heb hem nog te kort om hier een mening over te kunnen geven.
Ook handsfree bellen is mogelijk
Wat een minpuntje is, is het snoer die erbij geleverd is om op te laden via USB. Die is erg kort en ik gebruik dan ook het laadsnoer van mijn Samsung telefoon.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over dit leuke speakertje.

Pluspunten

  • formaat
  • extra bass
  • gebruikersgemak
  • geluid

Minpunten

  • klein laadsnoer

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

m**g@g**l.com 21-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Lang accuduur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

9,0
Voor de reviewclub mocht ik de Sony draadloze speaker SRS-XB13 testen. Het is een klein compact, lichtgewicht boxje. Ik had verwacht dat het groter zou zijn en dacht daardoor dat het geluid zou tegenvallen. De Sony draadloze speaker SRS-XB13 maakt eenvoudig verbinding via de bluetooth. Binnen 10 seconden kun je al luisteren naar je favoriete muziek, die je streamt vanaf je telefoon.

Ik was aangenaam verrast toen ik voor de eerste keer de Sony draadloze speaker SRS-XB13 ging gebruiken. De kwaliteit van het geluid is goed! Het extra bass geluid is goed hoorbaar en de ruimte vult zich met muziek.

Het boxje stop je makkelijk in je tas om overal mee naar toe te nemen.
De water- en stofdichtheid heb ik niet kunnen uitproberen, daar het niet echt strandweer is geweest.

Al met al ben ik tevreden over dit kleine boxje met veel power!

Pluspunten

  • Klein
  • Compact
  • Licht

Minpunten

  • Korte draad om op te laden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

g**6@p**l.com 20-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Klein maar krachtig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

7,0
Ik heb nu een week deze kleine bluetooth speaker mogen testen. Hier vind je mijn bevindingen tot nu toe.
Eerste wat me opviel was de grootte van de speaker toe ik m uit de verpakking haalde. Zo klein! Dat temperde meteen mijn verwachtingen omtrent de capaciteiten van de speaker. Hij ziet eruit als een kleine zwarte cilinder van ca 9 cm hoog en en 7cm doorsnee. Wat meteen opvalt is de handige draagriem, waarmee je de speaker bijvoorbeeld aan je tas of riem kan hangen. Alhoewel ik aan je riem niet zou aanraden omdat ie daarvoor eigenlijk net te groot is.
Onderop de speaker zitten vier openingen die de bass moeten versterken. Bovenop de speaker zit een metalen grill om m te beschermen tegen valpartijen. Verder is de speaker voorzien van vijf knoppen: powerknop, bluetooth knop en indicator, een play/pause knop en twee knoppen voor het volume. Lekker basic, goed te vinden en met goede response.
Wat opvalt als de speaker voor de eerste keer aanzet is het verbinden met bijvoorbeeld je telefoon. Met de Fast Pair technologie van Sony is dit in een mum van tijd gebeurd en kan je meteen genieten van het de prima geluidsweergave.
En die viel me niet tegen! Wat een goede sound komt er uit deze kleine krachtpatser, echt boven verwachting. Ik moet er wel bij zeggen dat voor mensen zoals ik, die van muziek houden met heel veel bass, dit wel tegenvalt. Mocht je dus van dergelijke muziek houden, dan adviseer ik je een wat grotere speaker te zoeken. Maar voor gebruik op het bijvoorbeeld het strand, bij een barbeque op je terras of zelfs als pc-speaker deze speaker een prima keus is!

Pluspunten

  • Mooi formaat
  • Goed geluid
  • Bluetooth Fast Pair

Minpunten

  • Bass had beter gekund
  • Alleen zwarte kleur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ppl 20-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kleine box met fijn geluid maar iets te weinig bass

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

7,0
Ik was op zoek naar een box die ik mee kon nemen en die niet te groot was. Ik heb me ingeschreven voor deze box omdat ik benieuwd was of dit kleine voorwerp het geluid kon produceren waar ik naar op zoek was. ik had in het verleden de jbl charge 3 die aanzienlijk groter was. De Sony is kleiner iets minder qua geluid dan een jbl maar zeker de moeite waard om aan te schaffen voor bijvoorbeeld in de badkamer, op reis, of bijvoorbeeld de tuin. Qua bass valt hij wat tegen maar over het algemeen een fijn geluid en eenvoudig te bedienen en koppelen. Totaal cijfer zou ik dit apparaat een 7 geven

Pluspunten

  • Vorm en maat
  • Eenvoudig te koppelen en eenvoudig in gebruik

Minpunten

  • Bas
  • Maximaal volume

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

CvDijk 20-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne en compacte speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

7,0
Erg fijne draadloze speaker! Zelf erg tevreden over het formaat en hoe licht de speaker is. Het geluid had van mij wat harder en krachtiger gemogen maar het geluid is wel mooi breed. De oplaadsnoer had van mij wat langer gemogen. De afneembare riem is erg handig om de speaker op te hangen en daardoor ook makkelijk dragen. Een groot pluspunt aan de speaker zijn de knoppen op de speaker zelf. Hiermee kan je aangeven dat je handsfree wil bellen, of dat je een nummer door wil spoelen. Dit vind ik zelf erg fijn want dan kan je je telefoon ook ergens anders neerleggen en op de speaker een nummer doorklikken. Daarnaast ook erg tevreden over het design. Super makkelijk mee te nemen in je tas, en neemt weinig ruimte in. De speaker is ook water- en stofdicht waardoor deze erg handig is voor aan het zwembad bijvoorbeeld. Erg tevreden met deze aankoop, en zou deze ook zeker aanraden!

Pluspunten

  • Compact
  • Makkelijk mee te nemen

Minpunten

  • Korte oplaadsnoer
  • Geluid mag krachtiger

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

e**n@h**l.com 20-05-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Sony box

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SRSXB13 zwart

Algemene score

8,0
Een ruime week geleden heb ik de Sony box opgestuurd gekregen om te testen. Mijn eerdere ervaringen was met een JBL box. Tot op heden ben ik positief verrast over de Sony box. Hij is klein, compact en overal makkelijk mee naar toe te nemen. Ook is hij waterproof wat heel handig is om hem bijvoorbeeld buiten of in de badkamer te gebruiken. Het geluid heeft mij verrast, dat vind ik eigenlijk perfect. De strap die aan de box zit vind ik ook heel handig omdat je hem dan ergens kan ophangen. Zoals eerder gezegd vind ik het geluid perfect, klinkt ontzettend zuiver en beter dan de eerdere box die ik gehad hebt. Ook is het formaat handig omdat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Het enige nadeel vind ik dat de box niet super hard kan. Aan de ene kant is het een kleine box dus ook niet perse nodig maar iets harder had van mij persoonlijk wel gemogen. Al met al een super goede prijs/kwaliteit verhouding, ik zou hem zelf zeker aanschaffen!

Pluspunten

  • Compact
  • Waterproof
  • Goed geluid

Minpunten

  • Volume had iets harder gemogen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer