De beste wifi-repeater kopen| Tips en informatie

Wil je de beste wifi-repeater kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk repeaters op Kieskeurig.nl!

Direct wifi-repeaters vergelijken Bekijk en vergelijk

Wifi-repeater

De beste wifi-repeater: tips en informatie

Hapert het internet soms als je met je laptop in bed ligt? Of zou je ook graag bereik willen in je schuur of garage? Dan biedt een wifi-repeater uitkomst. Deze maakt het bereik van je wifi-netwerk namelijk groter.

Maar waar moet je nu precies op letten als je zo’n signaalversterker gaat kopen? En hoe weet je zeker dat je ook de beste wifi-repeater koopt? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten, zodat jij straks een goede keuze maakt.

Direct wifi-repeaters vergelijken

Hoe werkt een wifi-repeater?


Een wifi-repeater pikt het internetsignaal van je draadloze router op en versterkt deze. Je vergroot daarmee het bereik van je internetsignaal. Ideaal als je in een groot huis woont. Maar ook als je signaal verstoort wordt door dikke muren.


Eigenschappen

Eigenschappen van een wifi-repeater

Een wifi-repeater is een makkelijke manier om problemen met het bereik van je internet in huis op te lossen. Je hoeft ook geen ICT-opleiding te hebben afgerond om zo’n versterker te plaatsen. Maar bij het kiezen van een goede wifi-repeater is het wel handig als je weet op welke eigenschappen je moet letten.


Snelheid

Ga je een wifi-repeater kopen, dan is het goed om de snelheid te controleren. Deze staat aangegeven in het aantal Mbps dat de repeater kan halen, oftewel het aantal megabits per seconde. Bedenk wel dat dit een theoretische snelheid is. Deze kan in de praktijk lager zijn omdat je bijvoorbeeld meerdere apparaten tegelijkertijd op het netwerk gebruikt.

Wifi-standaard

Niet alleen snelheid van de wifi-repeater is van belang voor goed werkend internet. De wifi-standaard speelt hierbij ook een rol. Hoe nieuwer de standaard, hoe hoger de haalbare snelheid. Momenteel worden de volgende standaarden gebruikt:

• 802.11AC maximale snelheid van 1600 Mbps
• 802.11N maximale snelheid van 300 Mbps
• 802.11G maximale snelheid van 54 Mbps
• 802.11A maximale snelheid van 54 Mbps

Het is natuurlijk het aantrekkelijkst om voor de wifi-standaard met de hoogste snelheid te gaan, maar let er wel op dat je router deze ook ondersteunt.


Soorten

Soorten wifi-repeaters

Wifi-repeaters kunnen op verschillende frequenties werken, dit wordt de wifi-band genoemd. Aan de hand hiervan onderscheiden we ook de verschillende soorten versterkers.


  • Single-band repeater

    Een single-band repeater werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Dit was lange tijd de standaard voor draadloze communicatie standaard. Hierdoor maken er ook nog steeds veel andere apparaten zoals telefoons en andere draadloze apparatuur gebruik van. Het gevolg is dat deze frequentie erg druk is en het internet daardoor wat trager kan zijn.

  • Dual-band repeater

    Een dual-band repeater kan naast de 2,4 GHz-frequentie ook gebruikmaken van de 5 GHz-frequentie, waardoor het internet veel sneller werkt. Ideaal als je ook op een slaapkamer boven online wilt kunnen gamen of films streamen. Het is dan wel belangrijk dat de router waar je verbinding mee maakt deze frequentie ondersteunt.

  • Simultanous dual-band repeater

    Een simultanous dual-band repeater kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden. Nieuwere apparatuur verbindt je dan met het 5GHz-signaal, terwijl bijvoorbeeld je oude laptop zonder 5GHz het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal.


Wifi-repeater, multiroom wifi, acces point of powerline adapter?


Een wifi-repeater is niet de enige manier om je internetsignaal in huis te verbeteren. We nemen kort de andere opties met je door, zodat je weet welke oplossing het meest geschikt is voor bij jou thuis.

• Multiroom wifi: met een wifi-repeater vergroot je het bereik van je signaal, maar bestaat altijd nog de kans dat er plekken zijn die buiten dat bereik vallen. Dat probleem heb je niet met multiroom wifi. Hiermee maak je door je hele huis een draadloos netwerk van meerdere routers.

• Access point: een access point verstuurt een draadloos signaal, maar moet wel met een kabel op een router worden aangesloten. Het voordeel is wel dat je tussen router en access point daardoor geen signaalverlies hebt.

• Powerline adapter: een powerline adapter stop je in het stopcontact, waarna het een hotspot wordt. Zo kun je dus ook tijdelijk op verschillende plekken je signaal versterken. Deze werken echter niet met elke internetaanbieder, dus check dat vooraf goed.


Keuzehulp

Hoe kies je de beste wifi-repeater?


Op dit moment heb je in huis een plek waar je een modem met router op het internet hebt aangesloten. Een wifi-repeater sluit je weer aan op deze router. De eigenschappen van je router bepalen dus ook welke mogelijkheden je hebt op het gebied van versterking.

Is snel internet belangrijk voor je omdat je zelfs op zolder nog online wilt kunnen gamen of films wilt streamen? Dan wil je natuurlijk een wifi-repeater die de nieuwste standaarden en frequenties ondersteunt. Let er zoals gezegd wel op dat je router deze ook ondersteunt.

Gaat het je meer om bereikbaarheid en doet de snelheid er niet zoveel toe? En heb je ook niet zoveel andere apparaten in huis die je met het internet verbindt? Dan is het geen enkel probleem om een 2,4 GHz single-band wifi-repeater te kiezen.

Nu je weet hoe een versterker werkt en welke eigenschappen belangrijk zijn is het nog maar een kleine stap naar jouw beste wifi-repeater. Je gaat gewoon naar onze handige vergelijker, vinkt je voorkeuren aan en ziet direct welke repeaters er allemaal bij jouw wensen passen.


Direct wifi-repeaters vergelijken Bekijk en vergelijk

Beste wifi-repeaters
Populairste wifi-repeaters