LG F4DV909H2E - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A energieklasse
tile-Geluidsniveau
71 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
9 kg vulgewicht
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten voor de LG F4DV909H2E op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bianca 15-02-2021
  • Product getest

Efficiënt en super stil!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Ik mocht de was-droger testen van de reviewclub.
Ik heb hem ervaren als fantastisch! De was en droger in 1 is voor mij een top keuze geweest. Ik werk fulltime in de zorg met ploegendiensten en heb hierdoor niet altijd tijd voor de was, hierdoor is het super handig om de wasmachine op was en drogen tegelijk te zetten, als ik dan uit mijn werk kom kan ik gelijk de was opvouwen en opbergen. Vooral handig omdat ik vergeetachtig ben en nogal vaak te laat de was doe, als ik dan ‘s avonds de was en droog aanzet heb ik ‘s morgens altijd een schoon uniform. Vooral fijn dat de wasmachine zo stil is, hij staat bij ons naast de slaapkamer en ik heb hem nog nooit gehoord, ik kan rustig slapen.
Voor mijn partner is hij helemaal fijn, hij heeft nooit echt overweg gekund met onze andere wasmachine en droger, deze was super oud. Hij heeft nu al een aantal wasjes gedraaid zonder te vragen hoe hij werkt. Het display is super gemakkelijk af te lezen, ieder programma geeft iets anders aan en elk programma kan je weer aanpassen op andere graden en de toeren van de centrifuge bepalen.
Ik had al een hele tijd last van mijn huid, ik denk dat dit kwam door de wasverzachter, sinds wij deze hebben heb ik nooit meer last gehad van een jeukende huis en irritatie bultjes. Dit komt denk ik omdat de wasmachine weegt en voelt wat en hoeveel erin zit en hierdoor bepaald hoeveel het van het wasmiddel en wasverzachter gebruikt. Eerst had ik hier mijn bedenkingen over, ik wilde zelf kunnen bepalen hoeveel wasmiddel en wasverzachter ik gebruikte, maar mijn was is altijd super schoon en fris. Dus dit is voor mij de perfecte oplossing geweest tegen de geïrriteerde huid.
Het apparaat geeft een muziekje als het klaar is, dus als je apart wast en droogt weet je precies wanneer hij klaar is en kan je gelijk sorteren en drogen.
En wat mij al helemaal aansprak was hoe luxe deze eruit ziet, het geeft echt een rijk gevoel.

Pluspunten

  • Stil en zuinig
  • wegen en aanpassen
  • Was en droog in 1
  • Anti-allergie stand
  • Luxe uitstraling

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

peteypike 12-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Erg goed wasresultaat. Drogen heeft nadelen.

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

7,0
Ik heb altijd een aparte wasmachine en droger gebruikt, waardoor er veel tijd verloren ging aan het overhevelen van wasgoed. Met deze combinatie wordt deze tijd deels gecompenseerd. De functie 'wassen in slechts 39' minuten werkt fantastisch en levert een schoon resultaat op in een korte tijd, mits je kleren niet al te vervuild zijn. De tijdwinst gaat echter weer verloren doordat het droog-programma ontzettend lang duurt: drie uur is geen uitzondering. Je kleding komt er dan wel perfect droog uit en is met zorg gedroogd en gewassen, wat weer positief is voor het kleurbehoud van je kleding. Wat wel vreemd is, is dat gedroogde kleding een beetje een vreemd geurtje heeft, alsof het verbrand is. Dit is vooral vervelend bij beddengoed.

Er zijn veel keuzes die je kunt maken in de verschillende wasprogramma's en doordat er met stoom gewerkt wordt, wordt de levensduur van je kleding verlengd. Het vuile wasgoed wordt door het apparaat ook echt stralend schoon en dat is natuurlijk waar het om gaat.

Een ander pluspunt is de ruimte capaciteit die het apparaat heeft: er kan tot 9 kilo per keer gewassen worden. Voor drogen geldt een capaciteit van 6 kilo. Dit is belangrijk om in de gaten te houden, want een volle wastrommel kan dus niet in één keer gedroogd worden.

Tot slot wil ik vermelden dat het uiterlijk erg aantrekkelijk en robuust is. De machine is zeer gebruiksvriendelijk.

Pluspunten

  • Schoon resultaat in korte tijd
  • Robuuste machine
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Drogen duurt erg lang
  • Vreemde geur na drogen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Joantjuh19852021 06-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi strak design en subliem wassen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
Wat een ruimtebesparende oplossing en een must voor het oog is de LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E.
Het apparaat straalt luxe uit en bied gemak in gebruik. De LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E was bij ons dezelfde middag nog in gebruik. Het enige waar je wel even rekening moet houden met aansluiten is dat de afvoerpijp de gewenste lengte van 1 meter moet hebben. Door de kracht van afpompen komt anders het water weer naar boven en loopt de afvoerpijp uit. De eerste was gelijk uitgeprobeerd met de was-droog functie. Dit was even schrikken toen er stond dat dit 4 en een half uur zou duren haha. Gelukkig past de tijd zichzelf aan gelang de was draait en word de tijd zo nodig aangepast. De was komt er echt schoon en droog uit. Niet vochtig of klam zoals wel vaker gebeurt met een losse droger. Echter vind ik het superprogramma van 39 minuten beter en daarna de droger instellen op 2 uur. Dit gaat naar mijn idee sneller. Het valt op dat de gewone was zonder droger functie er door de steam technologie al redelijk droog uitkomt en de was minder lang hoeft te drogen aan de rekken. Ook de andere programma’s zijn makkelijk in te stellen en er is genoeg keuze. Wat ook erg fijn is, is dat je bijna alles ook nog eens aan kan passen naar je eigen behoefte. Het enige wat vreemd is, is dat de LG Was- droogcombinatie F4DV909H2E geen pluizenfilter heeft. Dit wordt rechtstreeks afgevoerd. Ook heeft de machine een functie om was toe te voegen tijdens de programma’s. Het apparaat is verder echt supermooi en makkelijk in gebruik. Daarnaast is zoals eerder gezegd de ruimtebesparende bijkomstigheid een echte pre!!!
Alleen bij de smart ThinQ is het jammer dat deze alleen op een 2.4GHZ netwerk kan en dus niet op mijn 5GHZ netwerk draait. Dit heb ik dus helaas niet gebruikt.

Pluspunten

  • Ruimtebesparend
  • makkelijk in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Leka 05-02-2021
  • Product getest

Fijn, snelle en goede keus!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Deze wasmachine en droogmachine in een is een goede koop! Het apparaat is gebruiksvriendelijk, heeft veel verschillende programma's en kan je vanaf je smartphone besturen. Er is zelfs nog de mogelijkheid om extra programma's te downloaden, al zijn de aanwezigen programma's al erg veelzijdig. En was helemaal mooi is is dat het product bijna geen lawaai maakt! Ik ben vooral fan van de optie voor een wasprogramma van 14 minuten. Een zeer korte tijd heb je gauw een paar kledingstukken weer helemaal goed gewassen!

Pluspunten

  • Zeer weinig geluid
  • Kort wasprogramma

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

SEES 31-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima was-droogcombinatie met de laatste technologie.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

9,0
De LG F4DV909H2E is zeer goede overweging als je opzoek bent naar een was- droogcombinatie.

Design / Uiterlijk:
De was-droogcombinatie zelf is qua uiterlijk helemaal van deze tijd. Een mooi grote glazen (licht zwart gekleurd) deur zorgt voor een modern uiterlijk samen met het grote display. De instellingsknop is nog een fysieke knop, die modern eruit ziet. Het display heeft nog diverse extra functies die middels touchbediening is te bedienen.

Werking:
De was-droogcombinatie komt met allerlei "nieuwe snufjes en functies". In de weken dat wij het apparaat nu in gebruik hebben, is de TurboWash™ 360˚ functie een fijne uitkomst met kleine kinderen. In ongeveer 39 minuten is de wasmachine klaar, waarna deze gelijk kan drogen. De droger zelf doet er wel wat langer over dan een aparte droger. Waarbij wij wel hebben gemerkt dat de omvang van de hoeveelheid was in trommel, hier effect op heeft. De was-droogcombinatie bepaalt op basis van de hoeveelheid was en soort was (AI-technologie) zelf wat de verwachte droogtijd is, hierbij kan een groot stuk wasgoed net het verschil maken tussen 2 uur en 3 uur (volle trommel). Daarnaast is de AI (LG noemt het AI DD) ook betrokken bij het wassen, het bepaalt het soort wasprogramma het meest geschikt is voor het wasgoed. Ideaal voor mensen die dit niet zelf willen instellen. Hierdoor kan soms de ene was wel wat langer duren dan de andere was. De steamfunctie is echt ideaal voor overhemden etc. die veel kreuken. De kreukels zijn een stuk minder bij deze optie, hele fijne toevoeging! Geluidsniveau is voor ons prima. Weer een verbetering t.o.v. onze oude wasmachine van vijf jaar oud.
Enige nadeel vonden wij wel de deur, deze kan vrij warm worden tijdens het programma. Daarnaast is het goed om rekening te houden met het aantal KG als je ook de droger wilt gebruiker. Deze kan minder KG aan dan de wasmachine.

Smart opties:
De was-droogcombinatie is ideaal te integreren in je smart home. Via een app op je smartphone kan je de was -droogcombinatie aansturen. Daarnaast krijg je ook een melding op je smartphone als het programma klaar is. Ook kan je verschillende programma's maken en inladen voor de was, dit zijn meer functies dan het apparaat zelf weergeeft. Ideaal voor specifieke kledingstukken.
Starten van het programma kan eveneens ook via je smartphone.
Smartfuncties zijn handig, maar niet een must voor het gebruik van het apparaat. Ben je fan van smart apparaten, dan is het zeker leuk!

Conclusie:
Prima was-droogcombinatie welke de laatste technologische snufjes heeft. Daarnaast is het design modern en kan het prima in je smarthome worden geïntegreerd. Als laatste merken wij wel op dat het energie label voor het gehele apparaat niet het meest zuinigst is (voornamelijk door de droger). Ben je opzoek naar een was-droogcombinatie, dan is deze LG F4DV909H2E zeker een hele goede optie!

Pluspunten

  • Geluidsproductie
  • Mogelijkheden qua functies
  • Design

Minpunten

  • Deur kan warm worden
  • Niet het meest energiezuinigst
  • Droogduur kan lang zijn

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Inge88 31-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer tevreden over mijn eerste was-droogcombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Dit is mijn eerste droger en dus ook was-droogcombinatie die ik in mijn leven heb! Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje spannend vond of mijn was er niet enorm van zou krimpen en/of dat de kwaliteit erop achteruit zou gaan...
Conclusie: ik ben enorm positief verrast met deze LG was-droogcombinatie en ik ben bang dat ik nu nooit meer zonder droger kan!
Normaal gesproken hing er een hele kamer vol met was om te drogen en was het echt plek zoeken voor nieuwe lading natte was om te laten drogen. Daarnaast komt de was er enorm mooi uit en zijn de handdoeken zo veel zachter. Wel zat er bij de eerste paar keer drogen een gekke geur aan de was, maar dit zou ook kunnen komen door nieuwheid.

Naast dat LG super wast en droogt is het een prachtig apparaat: wat een mooi design met fancy geluidjes en lampjes (welke je ook uit kan zetten). Het oog wilt natuurlijk wat, maar daarnaast is hij ook lief voor de oren, aangezien hij bijna geen geluid maakt!

Naast dat je wel 9 kilo kan was en 6 kilo drogen, zijn er ook heel veel verschillende opties:
– Stomen: zo is je was extra schoon
– Turbo stand: Was in 39 minuten klaar
– Drogen: veel verschillende standen, zodat ook je ook je meer delicate was kan laten drogen
– Artikel toevoegen: heel handig voor mij, aangezien ik vaak artikelen vergeet en deze zo makkelijk kan toevoegen
– Eindtijd instellen: handig als je bijvoorbeeld wilt dat de was op een specifiek tijdstip klaar is.
– Wifi: je kan jouw telefoon makkelijk koppelen aan de LG en krijg je een bericht als de was klaar is.
Ik moet zeggen dat ik wel behoorlijk wat tijd heb moeten besteden aan de handleiding om alle opties uit te vogelen en volgens mij heb ik er nog een paar niet ontdekt.

Enige minpunt is dat ik had verwacht dat de droogfunctie een stuk sneller zou zijn. Aan de andere kant, is het een stuk sneller dan aan de lucht drogen;).

Pluspunten

  • Capaciteit
  • Was toevoegen
  • Stil
  • Design

Minpunten

  • gekke geur na drogen
  • drogen duurt heel lang

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Leen 28-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Was- Droogmachine met vele opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
Wij zijn erg tevreden met deze was-en droogmachine van LG. Aangezien wij in ons washok maar plek voor één machine hebben is deze combinatie perfect voor ons. Wij hebben hiervoor een soortgelijke wasmachine van LG gebruikt zonder droogfunctie en die was ook heel goed, vandaar onze keuze om deze te proberen.

Als wij de was na een droogprogramma eruit halen, is de was ook echt compleet droog. Wel duren de droogprogramma’s best een tijd en de was komt er gekreukt uit, maar voor ons is dat geen probleem. Wij vinden het erg handig dat hij met je telefoon te bedienen is, je nog was kan toevoegen als je de machine al aangezet had en de mogelijkheid hebt om de eindtijd uit te stellen (bijv. dat de was klaar is als je thuiskomt van je werk). Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor: wassen (verschillende programma’s), drogen of wassen en drogen.

De machine heeft veel opties en is goed in te stellen naar wens: je kunt graden instellen, toeren per minuut bij centrifugeren, geluiden aan en uit zetten, kinderslot en je hebt op voorhand al keuze uit vele voor gedefinieerde was- en droogprogramma’s.

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Veel verschillende programma’s
  • Machine is via je telefoon te gebruiken
  • Redelijk stil

Minpunten

  • Deur wordt heet tijdens drogen
  • Lenget AI wassessies erg lang

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Leka 27-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Stille, mooie en veelzijdige was- en droogmachine!

Geschreven voor: LG F4DV909H2E

Algemene score

8,0
De droog-wasmachine ziet er ten eerste prachtig uit. Misschien niet het meest relevant, maar toch niet verkeerd om naar te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos: van een kort programma van 14 minuten (20 graden, kan prima een paar kledingstukken wassen en die zijn perfect schoon) tot het eco-programma. Het eco-programma vond ik zelf wat aan de lange kant (4.5 uur), dus die gebruik ik niet echt. Je kan ook je telefoon met de wasmachine/droger verbinden, waardoor je op afstand de droger aan kan zetten als de wasmachine klaar is (je krijgt een berichtje als het programma is afgelopen).
Het drooggedeelte is goed, maar lijkt wel iets langer te duren dan een 'enkele' droger.
Enig minpuntje: de deur van de wasmachine/droger wordt erg warm. Zowel tijdens een was- als een droogprogramma. Vind ik persoonlijk niet echt fijn met kleine kinderen die hier rondlopen..

Pluspunten

  • Vele programma's
  • Bestuurbaar via je telefoon
  • Alles in een

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer