Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig

Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig

Dit product wordt aangeboden door 6 aanbieders met een prijs vanaf € 249,00Bekijk alle aanbieders
Anneliese 20-03-2026

Een goede aanwinst voor de vloeren om te dweilen

Ik heb de Dyson PencilWash nu een tijdje in gebruik en mijn eerste indruk was vooral: wat is dit ding licht en slank. Hij voelt totaal anders dan een traditionele stofzuiger. In plaats van zwaar en lomp, is dit echt een apparaat dat je er even snel bij pakt voor tussendoor. Wat ik persoonlijk heel fijn vind, is dat hij stofzuigen en dweilen combineert. Vooral op harde vloeren (zoals laminaat of tegels) werkt dat ideaal. Kleine knoei- of vuilplekjes pak je in één beweging mee, zonder eerst te moeten stofzuigen en daarna nog te dweilen. Hij maakt de vloer licht vochtig schoon en droogt ook weer snel op. Het apparaat is duidelijk ontworpen voor gemak. Hij is super wendbaar en komt makkelijk onder meubels doordat hij bijna plat kan liggen. Ook het feit dat hij relatief stil is, maakt hem prettig voor dagelijks gebruik. Ik merk dat ik hem daardoor vaker gebruik dan een “grote” stofzuiger. Wel merk ik dat dit geen krachtpatser is voor een grote schoonmaak. Voor diep vuil of tapijt heb je echt nog een andere stofzuiger nodig. Ook is de batterijduur (ongeveer 30 minuten) prima voor een snelle ronde, maar niet voor een heel groot huis. Daarnaast zijn de waterreservoirs vrij klein, dus bij grotere oppervlakken moet je ze tussendoor bijvullen of legen. Wat voor mij vooral telt: hij maakt schoonmaken makkelijker en sneller, en daardoor doe ik het gewoon vaker. Al met al ben ik tevreden, maar wel met de juiste verwachtingen. Dit is geen vervanger van een krachtige stofzuiger, maar eerder een slimme, lichte alleskunner voor dagelijks onderhoud. Als je een klein tot middelgroot huis hebt met vooral harde vloeren, dan is dit echt een fijne toevoeging.
Pluspunten
  • Handig
  • Stevig
Minpunten