Informatie over vijverpompen

Een juiste vijverpomp kiezen is vaak een lastige keuze. Het aanbod is groot en wat is nou de juiste vijverpomp voor jouw vijver. Een vijverpomp is bedoelt om het water in de vijver te verplaatsen en in beweging te houden. Een vijverpomp is dus geen filter wat ook wel eens gedacht wordt. Uiteraard kan een vijverpomp wel gebruikt worden om water door een vijverfilter te pompen. Meest belangrijke keuze van de keuze van de vijverpomp is de maximale capaciteit en de opvoerhoogte.

Je moet dus de inhoud van de vijver weten om een keuze te kunnen maken. Een pomp moet namelijk tot zo’n 50% van de inhoud per uur kunnen rondpompen. De opvoerhoogte is de rechte verticale afstand tussen de uitlaat van de pomp en het hoogste punt waar het water naar toe moet worden gepompt.

Vijverpompen worden ook steeds energiezuiger. Uiteraard zal een grote vijverpomp meer energie gebruiken dan een kleinere. De energiekosten voor een grote vijverpomp kunnen op jaarbasis behoorlijk oplopen. Kijk dus ook kritisch naar het verbruik van de vijverpomp.

Bekijk alle Vijverpompen

Beste vijverpompen
Populairste vijverpompen