Informatie over tuinslangen

Bij zeer warme dagen in de zomer maar ook in de lente of herfst wordt de tuin regelmatig met water besproeid. Een tuinslang helpt je om de planten of bomen met voldoende water te besproeien.
Als je de tuinslang ook voor andere toepassingen dan het beregenen van je tuin wilt gebruiken, bijvoorbeeld als hogedrukreiniger, let dan goed op de maximale druk die de tuinslang kan verdragen. Daarnaast is de diameterdoorsnee van de tuinslang belangrijk. De diameter wordt vaak in inch uitgedrukt. Een inch is ongeveer 2,54 cm.
Spiraalslangen zijn erg handig als je de waterslang alleen in de tuin en voor het beregenen van planten wilt gebruiken. Deze tuinslang rolt zichzelf na elke gebruiksbeurt makkelijk en automatisch weer op.
Voor het aansluiten van de slang aan een kraan of het koppelen aan een spuit- of sproeistuk heb je een slangstuk nodig. Let op dat de diameter van het slangstuk met de diameter van de tuinslang overeen moet komen.
In stugge tuinslangen komt geen knik. Nadeel van deze tuinslangen is dat je ze alleen tijdens hete dagen goed kunt oprollen.

Bekijk alle Tuinslangen

Beste tuinslangen
Populairste tuinslangen