Informatie over baardtrimmers

Een baardtrimmer is een gemakkelijk apparaat voor de dagelijks verzorging van jouw baard, snor en bakkebaarden. Er zijn verschillende soorten baardtrimmers verkrijgbaar. Eenvoudige baardtrimmers, die alleen geschikt zijn voor het bijhouden van jouw baard, maar ook modellen waarmee je beharing van neus en oren, snor en bakkebaarden bij kunt werken. Wanneer je een baardtrimmer wil aanschaffen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

pannen

Bekijk alle Trimmers

Scheren op het lichtnet

Er zijn baardtrimmers die niet oplaadbaar zijn en niet met batterijen werken, maar alleen via het lichtnet. Dit heeft als nadeel dat er altijd ergens in de buurt van een stopcontact geschoren moet worden en dat je niet om het snoer heen kan.

Oplaadbaar

Een baardtrimmer kan werken op netstroom of draadloos op batterijen. Batterijtrimmers beschikken over een oplaadbare ingebouwde batterij, of over een batterijhouder voor losse batterijen. Het nadeel van losse batterijen is dat de batterijen als ze leeg raken, vervangen moeten worden. Dit is niet milieuvriendelijk. Oplaadbare (Nihm) batterijen zijn dan een goed alternatief. Apparaten met een oplaadbare batterij ingebouwd kunnen zowel bedraad als draadloos worden gebruikt. Je laadt de baardtrimmer op via het stopcontact en je kunt zo lang scheren als de vermelde bedrijfstijd. Deze vind je terug bij de productspecificaties.

Haaropvang

Sommige baardtrimmers zijn voorzien van een haaropvangbak of afzuigmechanisme. Dit wil zeggen dat de afgeschoren haartjes opgevangen of afgezogen worden zodat er geen haartjes rondvliegen die je na het scheren nog moet opruimen.

Opzetkammen

Baardtrimmers kunnen voorzien zijn van verschillende opzetkammen, zodat je makkelijk jouw neus, oren, snor, wenkbrauwen en bakkebaarden kunt bijwerken. Als een baardtrimmer een tondeuse opzetkam heeft kun je hem ook gebruiken voor het haar op jouw hoofd.

Accessoires

Welke accessoires worden meegeleverd met een baardtrimmer? Om de baardtrimmer makkelijker schoon te maken, het reinigingsborsteltje. Maar ook zijn een kapperskam, een schaar, een opbergtas of olie mogelijk.

Beste trimmers
Populairste trimmers