Informatie over tosti-apparaten

Met een tosti-apparaat maak je in een handomdraai allerlei soorten tosti’s. De meeste tosti-apparaten zijn geschikt om twee tosti’s tegelijk te maken. Wil je een tosti-apparaat kopen, of verschillende tosti-apparaten vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over tosti-apparaten.

wafelijzer

Bekijk alle Tosti-ijzers

Het tosti-apparaat

Tosti-apparaten zijn er in verschillende uitvoeringen, van modern tot rechttoe rechtaan. Ook zijn deze apparaten in meerdere kleuren te verkrijgen. De bekendste kleuren zijn wit en zwart. Maar tegenwoordig zijn ze er ook al in RVS, zilver, rood, paars, blauw en geel, zelfs met leuke figuurtjes in de platen. Zo maak je voor je kinderen bijvoorbeeld een Lion King- of Spongebob-tosti.

Wat is een tosti?

Een tosti is een sandwich-achtig broodje dat bereid wordt door twee sneetjes brood (meestal casinobrood), samen met het tussenliggende belegsel te roosteren. De bekendste tosti is toch wel met kaas en ham, eventueel nog met ananas.

Wat ook lekkere combinaties zijn:

  • Kaas, Komkommer met Rode ui
  • Zalm en Geitenkaas
  • Salami, Kaas, Paprika en Ui
  • Kipfilet, Salami, Brie en Ui
  • Hete Tosti: gekruid gehakt, salami en kaas
  • Focaccia (italiaans gekruid brood), gekruid gehakt en kaas

Verwisselbare platen

Verwisselbare platen zijn ideaal als je het apparaat voor diverse gerechten wilt gebruiken. Zo kun je makkelijk wafels of poffertjes maken. Met grillplaten kun je vetvrij vlees grillen. Je hamburger, biefstukje of sateh smaakt heerlijk! Deze platen zijn vrijwel altijd voorzien van een anti-aanbaklaag, dit voorkomt aanbranden en de platen zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Je kunt in de prijsvergelijker vinden of er extra platen zijn en welke worden meegeleverd. Let er op dat deze platen niet altijd vaatwasmachinebestendig zijn.

Gemak

Veel tosti-apparaten zijn voorzien van een handgreep met vergrendelingsclip. Dit heeft als voordeel dat het apparaat goed sluit en het grillresultaat het best tot zijn recht komt. Ook beschikken de meeste tosti-ijzers over antislipvoetjes, hiermee staat het tosti-ijzer stevig op het aanrecht.

Beste tosti-ijzers
Populairste tosti-ijzers