Tondeuse kopen| Tips en informatie

Wil je een tondeuse kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk de beste tondeuses op Kieskeurig.nl!

Direct tondeuses vergelijken Bekijk en vergelijk

Tondeuse kopen

Tondeuse kopen: tips en informatie

Houd jij je koppie graag lekker kort en heb je geen zin om daar voor naar de kapper te gaan? Dan is een tondeuse kopen een hele slimme keuze. Zo trim je je haar wanneer jij dat wilt en bespaar je ook nog eens flink op de kapperskosten.

Maar waar moet je nu precies op letten bij het vergelijken van tondeuses? En hoe weet je zeker dat je ook echt de beste tondeuse kiest? Lees verder en je weet het straks allemaal!

Direct tondeuses vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een tondeuse

Als je een tondeuse gaat kopen is het natuurlijk handig als je weet waar je allemaal op moet letten. Daarom lees je hieronder wat de belangrijkste eigenschappen zijn.


Haarlengte

Allereerst is het goed om te weten of de tondeuse geschikt is voor de haarlengte die je graag wilt. Daarbij kijk je naar zowel de minimale als de maximale haarlengte in millimeters, zodat je zeker weet dat je het gewenste resultaat bereikt.

Wil je deze zelf kunnen aanpassen, let er dan op dat het apparaat instelbaar is. De meeste tondeuses beschikken over standen en opzetkammen waarmee je de lengte makkelijk regelt.

Opzetkammen

Opzetkammen zijn niet alleen geschikt voor bepaalde lengtes, maar soms ook voor specifieke trimklusjes. Naast de opzetkammen voor het hoofd zijn deze er ook voor je snor, baard of bakkebaarden. Wil je naast je hoofdhaar dus nog meer kunnen trimmen, let er dan op dat de tondeuse over de juiste opzetkammen beschikt.

Trimmerfunctie

In plaats van aparte opzetkammen kan de tondeuse ook beschikken over een trimmerfunctie. Hiermee kun je preciezer kleine haartjes trimmen, bijvoorbeeld in je nek of van je snor of bakkebaarden.

Draadloos

Wil je een beetje bewegingsvrijheid tijdens het trimmen? Dan is een draadloze tondeuse hartstikke handig. Je hebt deze op zowel batterijen als met een accu die je op moet laden. Bij een tondeuse die je oplaadt is het prettig als er een dekking station bij geleverd wordt. Je zet het apparaat hier na het scheren weer in, waarna deze direct weer oplaadt.

Accuduur

Ga je een draadloze accu kopen, let dan goed op de accuduur of de bedrijfstijd. Die geeft namelijk aan hoelang je met het apparaat kunt werken voordat je deze weer op moet laden.

Accessoires

Bij een tondeuse kunnen meerdere accessoires worden geleverd. Denk aan een handig opbergkoffertje, maar ook aan een schaar, kappersschort, kammetje etc.


Soorten

Andere soorten tondeuses

Naast de standaard tondeuse voor thuis zijn er ook nog andere soorten tondeuses. Afhankelijk van waar je de tondeuse precies voor wilt gebruiken kunnen deze ook het overwegen waard zijn.


Mini tondeuse

Ben je voor je werk veel op reis? Of vind je het gewoon ook op vakantie belangrijk dat je haren netjes bijgehouden worden? Dan is een mini tondeuse absoluut een uitkomst. Dit is een kleiner en lichter model, wat makkelijker is om mee te nemen dan je standaard tondeuse voor thuis.

Professionele tondeuse

Trim je niet alleen je eigen coupe, maar bijvoorbeeld ook die van je gezinsleden, familie of vrienden? Dan is het slim om een professionele tondeuse te kopen. Deze modellen beschikken over meer vermogen, zodat ze ook geschikt zijn voor intensief gebruik.

Bovendien worden ze geleverd met veel verschillende opzetkammen en andere accessoires. Zo kun je makkelijk uit de voeten met uiteenlopende kapsels en haarwensen.


Keuzehulp

Wat is de best tondeuse?


Dat is net als je kapsel vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Wil je bijvoorbeeld alleen af en toe snel je koppie kaalscheren zonder verdere poespas? Dan is een simpele tondeuse zonder extra’s perfect voor jou. Let er wel goed op dat je tondeuse de door jou gewenste haarlengte kan scheren.

Wil je wel wat meer variatie in je gemillimeterde kapsel? Kijk dan naar het aantal opzetkammen dat wordt meegeleverd en het aantal beschikbare standen. Ook extra accessoires zoals een kammetje, kappersschaartje en andere handige hulpmiddelen zijn dan welkom. De meeste mogelijkheden op dit vlak heb je met een professionele tondeuse.
De keuze om een draadloze tondeuse te kopen of een model met snoer is ook belangrijk. Trim je altijd op dezelfde plek en heb je een stopcontact in de buurt? Dan is dat snoer geen probleem en hoef je er nooit aan te denken om je apparaat op te laden.

Ga je toch voor een draadloze tondeuse, bedenk dan of je er een met accu of op batterijen wilt. Batterijen moet je regelmatig vervangen, maar je weet dan wel zeker dat je tondeuse direct weer werkt. Aan de andere kant bespaar je flink op de kosten van batterijen met een tondeuse op accu. Ben je veel onderweg, dan is ook een mini tondeuse nog interessant.

Met al deze kennis over tondeuses op zak is het tijd om je keuze te maken. En dat doe je heel eenvoudig met onze handige vergelijker. Je vinkt gewoon al je voorkeuren aan en ziet direct wat voor jou de beste tondeuses zijn!


Direct tondeuses vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen


Tot voor kort was het heel simpel: als je een krachtige tondeuse voor intensief gebruik wilde, kocht je een model met snoer. Tegenwoordig worden de accu’s in de apparaten echter steeds sterker. Het gevolg is dat tondeuses steeds krachtiger worden en bovendien ook steeds stiller tijdens het gebruik.

Ook zien dat we dat het aantal multifunctionele modellen enorm toeneemt. Naast je tondeuse had je vroeger altijd nog aparte trimmer voor je neus- en oorharen en andere lichaamsbeharing. Het is ondertussen veel makkelijker om een tondeuse te vinden die dat allemaal voor je doet.


Beste tondeuses
Populairste tondeuses