De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Hisense 75U8Q / Flat screen / 75 / 2025 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de Hisense 75U8Q nu een paar weken in huis en het is echt een topper voor de prijs. Dat ding straalt als een malle – tot wel 5000 nits piekhelderheid, perfect voor een lichte woonkamer waar de zon naar binnen knalt. Kleuren knallen uit het scherm met quantum dots, en de mini-LED backlight houdt zwarttinten strak zonder veel blooming. Voor films in HDR10+ of Dolby Vision is het een feestje, en het 165Hz-paneel met VRR en ALLM maakt gamen op PC super smooth.
Vanaf het moment dat ik de Hisense U8Q uit de doos haalde en aansloot, voelde ik dat dit geen gewone tv is. De eerste filmavond was meteen een thuisbioscoop-ervaring: kleuren die écht leven, explosief contrast en donkere scènes waarin je elk detail ziet. Het beeld voelt zo rijk dat je er volledig in wordt meegenomen.
Maar pas tijdens het gamen merkte ik hoe groot het verschil écht is. De combinatie van 4K, hoge verversingssnelheid en lage input-lag zorgt ervoor dat games super vloeiend lopen. Alles reageert razendsnel en ziet er scherper uit dan ooit. Of het nu een shooter, race- of RPG-game is: alles voelt next-level, alsof ik een upgrade aan mijn console heb gegeven.
Ik had eerst een TCL Mini-LED op het oog, maar ik ben enorm blij dat ik uiteindelijk voor deze Hisense heb gekozen. De U8Q verrast me telkens weer met zijn beeldkwaliteit en prestaties. Ook de bouwkwaliteit is stevig en premium, en het smart-platform werkt snel zonder gedoe. Streamen kan direct, zonder extra apparaten.
Voor mij tilt de Hisense U8Q het hele entertainment-gevoel in huis naar een hoger niveau – films én games zien eruit zoals ze bedoeld zijn.
Eindoordeel: 9,8/10 – beste aankoop in jaren. Absoluut een aanrader!
Productrecensie: Hisense 75U8Q – De Ultieme Thuisbioscoop Ervaring!
★★★★★ (5/5 sterren)
Na lang wikken en wegen heb ik de sprong gewaagd naar de Hisense 75U8Q Mini LED TV, en ik kan met volle overtuiging zeggen: dit is de beste aankoop die ik in jaren heb gedaan! De 75-inch variant vult de kamer op een majestueuze manier en creëert een thuisbioscoop-ervaring die voorheen ondenkbaar was in deze prijsklasse.
Beeldkwaliteit: Mini LED op zijn Best
Waar deze TV echt in uitblinkt, is de beeldkwaliteit, met name de helderheid en het contrast. De Mini LED Pro-technologie, in combinatie met een duizelingwekkend aantal dimzones (meer dan 2000), zorgt voor diepe, inktzwarte tinten die nauwelijks onderdoen voor OLED, terwijl de piekhelderheid van maar liefst 5000 Nits de TV perfect maakt voor elke omgeving. Of ik nu midden op de dag een film kijk of ’s avonds in een verduisterde kamer naar HDR-content staar: de details in zowel de donkerste schaduwen als de felste highlights spatten van het scherm.
De kleuren, gedreven door Quantum Dot Colour-technologie, zijn fenomenaal. Ze zijn levendig, rijk en ongelooflijk nauwkeurig. De ondersteuning voor alle premium HDR-formaten (Dolby Vision IQ, HDR110+, HLG) zorgt ervoor dat elke streamingdienst en Blu-ray tot zijn recht komt.
Vloeiendheid en Gaming: Klaar voor de Toekomst
Voor gamers is dit een absolute aanrader. Met een 165Hz verversingssnelheid en volledige HDMI 2.1-functionaliteit (inclusief VRR en ALLM) zijn next-gen consoles en high-end gaming-pc’s verzekerd van een boterzachte, responsieve ervaring. De ‘Game Mode Ultra’ is een verademing; actie is haarscherp zonder enige merkbare vertraging.
Geluid en Design
Zelfs zonder een externe soundbar levert de ingebouwde 4.1.2 Multi-Channel Surround een verrassend krachtig en omhullend geluid met een duidelijke bas dankzij de geïntegreerde subwoofer. Het is misschien geen vervanging voor een dedicated audiosysteem, maar voor dagelijks gebruik is het ver boven gemiddeld.
Het ontwerp is strak en modern, met een slanke metalen rand en een robuuste, in hoogte verstelbare voet—ideaal voor als je een soundbar wilt plaatsen.
Conclusie
De Hisense 75U8Q is de nieuwe maatstaf in de Mini LED-markt. Het is een TV die de strijd aangaat met de absolute topmodellen, maar voor een veel toegankelijker prijskaartje. De combinatie van extreme helderheid, perfect contrast en ongelooflijke gaming-features maakt dit een TV waar je jaren plezier van zult hebben. Een absolute aanrader!
GeluidskwaliteitGoed
BeeldkwaliteitUitstekend
MogelijkhedenUitstekend
GebruiksgemakVoldoende
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidGoed
Pluspunten
Extreem Hoge Piekhelderheid (tot 5000 Nits)
perfect voor HDR-content en kijkplezier in lichte kamers.
Uitstekend Contrast en Diepe Zwartwaarden dankzij Mini LED Pro en de meer dan 2000 dimzones (bijna OLED-kwaliteit).
Complete Gaming-features: Met 165Hz verversingssnelheid en volledige HDMI 2.1-ondersteuning (VRR
ALLM) is deze TV zeer toekomstbestendig voor gamers.
4.1.2 Multi-Channel Geluid met geïntegreerde subwoofer: Boven gemiddelde geluidskwaliteit voor een ingebouwd systeem.