Sony XR55A84KAEP / OLED screen / 55 inch / 2022 - Televisies
55 inchOLED4K UltraHD
Geweldige TV
Mijn eerste indruk is erg goed. De installatie wijst op zich zelf en ging vrij vlot. Ik ben ook meteen ingelogd op mijn google account en alles werkte goed. De zoek functie werkt ook echt top want er zit namelijk geen muis/toetsenboord functie op de afstandsbediening. ideaal dat de google Chrome is ingebouwd en man wat is de tv snel vergeleken met mijn oude TV Wel heb ik wat kleine kleuraanpassingen gedaan, maar dat is denk ik persoonlijke smaak. Beeld is superscherm en ik zie geen rare dingen. Kleuren zijn prachtig en de 4K upscaling werkt goed. Niet alles is meteen 4K maar bij oudere films/series zie ik wel een stuk meer details dan voorheen! Ik ben echt onder de indruk van de kleuren en het beeldkwaliteit. Zwart is ook echt zwart en dat heb ik een lange tijd niet gehad. Alles is kwaliteit en ook de meegeleverde afstandsbediening. Voelt goed aan en heeft alle benodigde knoppen. De stembediening werkt ook echt goed, nooit meer typen! Ook top dat de afstandsbediening oplicht als je hem beweegt, want vaak is het redelijk donker in de avonduren in mijn woonkamer. Echt een geweldige TV!
Pluspunten
- kleuren
- beeldkwaliteit
- upscaling
Minpunten
- energielabel
Top TV
En daar is ie dan: Een grote doos met daarin een hopelijk prachtige Sony A84K. Eerst onze TV van inmiddels 12 jaar oud van de muur gehaald en begonnen met de doos uitpakken. Dit sprak allemaal voor zich, duidelijke instructies op de doos hoe alles aan te pakken. Er was echter in de bijgevoegde gebruiksaanwijzing geen instructie voorhanden hoe deze TV op de beugel op te hangen, maar eigenlijk sprak dit ook voor zichzelf. Meteen alle kabels netjes weggewerkt en bedraad internet aangesloten (wifi functionaliteit zal ook wel prima zijn, maar we wilden een stabiel mogelijke verbinding). Het hele installatieproces verliep heel gemakkelijk en soepel. Na 30 minuten was eigenlijk het meeste wel geïnstalleerd. Heel fijn dat de bluetooth afstandbediening al direct vanuit de fabriek gekoppeld is met deze TV. Sommige instellingen lijken wat moeilijk te vinden in de menu's, maar eenmaal geïnstalleerd werken de menu's juist heel innovatief. Via het "tandwiel" heb je de meest belangrijke instellingen met 1 druk op de knop voorhanden. En daar gaan we met kijken: wat een beeld!! Via diverse apps gekeken naar films in 4K met dolby Vision en dolby Atmos. Ook het geluid is met de juiste instellingen (zonder soundbar) behoorlijk indrukwekkend (vooral met de lage tonen iets "opgevoerd"). Heel bijzonder om te horen hoe de stem heel precies het beeld volgt. Acoustic Surface werkt écht! Het gebruiksgemak wordt ook bevestigd door onze dochter van net 7: binnen de kortste keren kon ze deze televisie volledig bedienen.... De komende tijd duiken we in de details, maar tot nu toe is het genieten met een grote "G".
Pluspunten
- Prachtig beeld
- Goed geluid zonder soundbar
- Simpele bediening
Minpunten
- Samenwerking met Ziggo Next Mini
Complete kijkbeleving en straks in het interieur
Het beeld is super helder en scherp. De kijkbeleving is in combinatie met goed geluid erg prettig. Een mooi strak design en met de vele opties helemaal naar eigen wens in te stellen. Online functies zijn ook makkelijk in gebruik. Zelf kijken wij veel online tv zoals via Netflix, Videoland etc. De tools op de tv zijn gebruiksvriendelijk en je hebt alles dan ook snel door. Voor ons is deze tv een blijvertje! :)
Pluspunten
- Scherp beeld
- Gebruiksvriendelijk programma met veel opties
Sony A84K, wat een topper!
Deze tv heeft alles wat ons hart begeert. Uitstekende beeldkwaliteit, top geluid en volop opties. Het menu is duidelijk en makkelijk in gebruik. Ook het gamen op deze tv is echt super!
Wat we wel jammer vinden is dat de meegeleverde stroomkabel aan de korte kant is, waardoor wij deze niet mooi achter de tv weg konden werken. Daarnaast ontbreekt er een jack-plug naar AV kabel, waardoor wij onze oldskool gameconsoles niet aan kunnen sluiten op de tv. Erg jammer, vooral omdat de benodigde jack-plug naar AV kabel afwijkt van de standaard en hierdoor nergens los verkrijgbaar is. Ook niet bij Sony zelf.
Waar we ook erg aan moeten wennen is dat de afstandsbediening erg nauwkeurig naar de tv gericht moet worden, omdat deze anders niet werkt.
Verder voldoet deze tv volledig aan onze verwachtingen. We zijn er heel erg blij mee. Kortom, een echte topper!
Pluspunten
- Uitstekende beeldkwaliteit
- Super goed geluid
- Veel opties
- Duidelijk menu
Minpunten
- Korte stroomkabel
- Afstandsbediening werkt niet vanuit iedere hoek
Prima, maar met kanttekeningen
Beeld lijdt nogal onder lichtinval/weerspiegeling en content kwaliteit moet goed zijn.
Tv kijken in HD: top beeld, mooi contrast en scherp.
Netflix of prime: content kwaliteit is te matig voor de tv. De zogenaamde upscaling treed dan in en maakt het beeld een beetje wazig en minder diep. Voor deze test heb ik mijn netflix niet geupgrade naar 4K; dat zal zeker helpen
De verschillende beeld instellingen zorgen wel voor een mooie warme beleving.
Gamen met een DS: gewoon prima en heerlijk op dit formaat
Geluid: top, erg goed. Niet verwacht dat dit mogelijk is zonder soundbar.
De interface: werkt erg plezierig en snel toegang tot alle content. De sony streaming krijg er ook nog bij cadeau.
Ook het installeren verloopt vlot.
Het grote nadeel is de lichtinval. Overdag is het scherm in standby paars van kleur. Overdag tv kijken zorgt voor veel reflectie in de donkere delen. S avonds zijn lampen op de achtergrond de boosdoener. Een ronde geel bol verschijnt zodra er donkere afbeeldingen zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van je situatie.
In een donkere omgeving is het een prettige tv.
Pluspunten
- Top geluid
- Fijne interface
- Mooi beeld bij hoge kwaliteit content
Minpunten
- Weerspiegeling
- Content moet hoog zijn van kwaliteit
Geweldige TV, wow factor
Laten we beginnen met WOW
De poten van de TV zij vrij groot. Deze heb ik voor nu niet gebruikt. Ik heb de tv aan de muur gehangen. De sprak voor zich. Even de 4 verloopstukken erop gezet, de haken vastgemaakt en aan de beugel gemonteerd.
Alle kabels verbonden, tv ontvanger van T-mobile verbonden met de HDMI. ps4 pro met HDMI 3. Het uur van de waarheid is aangebroken. Na 11 jaar gekeken te hebben naar een LG fullHD, eens kijken wat het gaat gebeuren.
Tv aangezet en laten opstarten. Wow wat een beeld al gelijk. Hierna komt het instel gedeelte. Alles gelijk ingesteld met mij google account. Dit ging allemaal soepeltjes en vlot. Nadat dit allemaal vlotjes verliep, werden de apps geinstalleerd. Dit duurde wel een tijdje, dus ondertussen maar wat anders gaan doen. Uiteindeijk alles geinstalleerd, ook de firmware van de tv. Het feest kan gaan beginnen.
De diverse apps ingelogd en we kunnen gaan kijken. Alles in 1 woord is en blijft WOW. Wat een beeld en ook wat een geluid. Dat moet ook genoemd worden. Het is de eerste keer dat er gewoon goed geluid uit een plat scherm komt. Dat had ik nog niet gehoord.
Echter gebruik ik het geluid van de tv niet. Ik maak gebruik van mijn SONOS als surround.
Ook mijn PS4 pro ingesteld op 4K en HDR. Echter kreeg ik er nog niet het maximale uit. Hier heb ik ever wat moeten uitzoeken. Ontdenkt dat aangezien de tv ook HDMI 2.1 heeft je huidige HDMI kabels mogelijk niet goed genoeg zijn. DIe zijn waarschijnlijk nog HDMI 2.0. Die hebben een data overdracht van 18Gb/s, terwijl de HDMI 2.1 richting de 48Gb/s. Toch maar even zo'n kabel aangeschaft voor 15 euro. Dit heeft ook niet het resultaat opgeleverd waar ik op hoopte. Uiteindelijk gevonden dat je de ingangen nog moet instellen als bv standaard, verbetering, VRR enz. Nadat ik dit had gedaan, zag het beeld er fantastisch uit. Ondertussen ook in het bezit van een PS5. Dit beeld is helemaal top.
De tv is heel gebruiksvriendelijk. Het instellen is ook niet moeilijk, waarbij ik moet aangeven nog lang niet alles te ingesteld. Hier ga ik mij de aankomende tijd eens in verdiepen. Heb wel de animaties sneller gezet, waardoor de tv nog sneller lijkt te werken.
Deze tv is echt een aanrader.
Pluspunten
- goed beeld
- goed geluid
- gebruiksvriendelijk
Minpunten
- grote poten
Prachtige kleuren!
Zonder problemen werden we stap voor stap door de installatieprocedure geleid. Hier hoef je niet veel technische kennis te hebben, heel fijn! En dan het beeld. Prachtige kleuren en de TV is precies groot genoeg om op drie meter afstand comfortabel te kijken. Het geluid van de TV willen wij via onze Sonos soundbar laten lopen en ook die koppeling was een fluitje van een cent. We moeten de TV en de afstandsbediening de komende tijd nog verder uitproberen, maar de eerste ervaring was heel positief! Nu we ruim een week verder zijn ben ik nog steeds enthousiast. Heel makkelijk om bijvoorbeeld meteen naar Netflix te kunnen gaan en nog steeds verrast door de scherpe beeldkwaliteit en de mooie kleuren. Minder blij met meerdere afstandsbedieningen die nodig zijn. We hebben Ziggo als provider en dat betekent dat we constant met twee afstandsbedieningen in de weer zijn. Bij onze oude Sony konden we alles met de Ziggo afstandsbediening doen, maar dat lukt bij deze TV niet.
Pluspunten
- prachtige kleurweergave
- heel scherp beeld
Minpunten
- meerdere afstandsbedieningen
Prachtig beeld en makkelijk in gebruik!
Het installeren ging ontzettend makkelijk en sneller dan gedacht. Ook alle apps stonden direct goed, als je het via je 'Google Home' activeert.
Het beeld is prachtig, ontzettend scherp. En ook het geluid is goed en duidelijk. We zijn tot nu toe erg tevreden met deze tv en hij is makkelijk in gebruik.
Pluspunten
- Makkelijk te installeren
- Prachtig beeld
- Goed geluid, zit in de tv
Minpunten
- De prijs (ik had korting omdat ik hem test)
Sony XR55A84K - pracht TV!
De beeldkwaliteit van de nieuwe Sony Bravia A84K is echt fantastisch om naar te kijken. De kleuren zijn erg mooi en fijn om naar te kijken. Er wordt standaard ook twee afstandsbedieningen meegeleverd. De ene voor als je veel TV kijkt, de andere is ideaal voor als je enkel streamingdiensten kijkt met speciale knoppen voor Netflix, Disney+ & Prime video.
Het geluid van de TV is ook goed genoeg, er is niet direct een extra geluidsinstallatie noodzakelijk. Wel als je nog meer effect wil bij de film die er op deze TV al prachtig uitziet.
Een klein nadeel vind ik als je de TV uit zet dat hij een hard geluid maakt. In de instellingen ook niet te vinden om dit geluid uit te zetten.
Om af te sluiten het formaat, een heerlijke maat om naar te kijken in de woonkamer. Zelfs met de bouw van de TV is rekening gehouden om een soundbar eronder te plaatsen. Dit vind ik wel een heel slim design. Al met al, ben ik zeer tevreden met deze mooie TV en ik ga hier nog veel kijkplezier aan beleven.
Pluspunten
- haarscherp beeld
- mooie kleuren
- design is over nagedacht
- twee soorten afstandbedieningen
Minpunten
- harde toon bij het uitgaan
Prachtig beeld en geluid met deze mooie 4K tv!
Deze tv is stapsgewijs te monteren en te installeren. Door de verschillende opties die gekoppeld kunnen worden, kost het installeren eventjes. Wat een verschil met beeld ten opzichte van onze Philips breedbeeld televisie van 2013, ik ben helemaal om! Haarscherp beeld en prachtige kleuren. Deze televisie heeft ook een optie om je beeldscherm als fotolijst te gebruiken net als onze Samsung the frame in onze slaapkamer. Daarnaast vindt ik de koppeling met de PlayStation5 erg handig, wij hebben de PS4 maar ook hiermee werkt deze tv prima. Sonic race spellen zijn favoriet bij de kinderen en nu nog leuker door het mooie beeld. De televisie maakt wel een hard geluid bij uitschakelen en ik weet niet waar ik dit uit kan zetten (moet toch wel tot de opties behoren?) Ik moet ook nog even uitzoeken hoe ik mijn Dolby surround systeem aansluit op deze tv, bij de vorige was dat met een scart maar daar beschikt deze tv niet over en de audio snoeren passen ook nergens. Desondanks genieten wij elke dag weer van deze televisie :)
Pluspunten
- Mooi
- prachtig beeld
- Krachtig geluid
Minpunten
- Harde uittoon
Geweldige TV !
De TV zat mooi verpakt en door de scheurlijn in de deus kan je overal goed bij om de TV zelfs alleen goed uit de doos tillen, fijn ook dat hij niet zo zwaar is en dat hij daarom makkelijk te monteren of op te hangen is. Bij mij thuis hangt hij tegen de muur en dat wat super gemakkelijk om alleen te doen. Nu heb ik dit vaker gedaan en raad ik wel aan om dit altijd met 2 personen te doen! Wat mij wel echt tegen viel is de veel te kleine stroomkabel, gelukkig had ik nog een multistekker liggen en kon ik snel verder met installeren. Ik werd s'avonds verrast door de afstandsbediening, de toetsen geven een gedimd licht waardoor je geen moeite hebt om te zien waar welke knop zit. Als je eenmaal begint met het instellen van de TV is dat heel makkelijk te doen. Een echt cadeautje is dat je de installatie niet perse via de TV en afstandsbediening hoeft te doen maar dat je het gewoon via je smartphone stap voor stap kan afhandelen. Eenmaal geïnstalleerd moest ik echt wel even wennen aan het Android menu gezien dit de 2e TV van Sony is met de Android interface. Nu dat ik het een tijd gebruikt heb werkt het als een tierelier en ben ik meer dan tevreden. Hij hapert nergens en reageert als een sneltrein. Maar nu waarvoor je een TV koopt, het beeld! Wat een geweldig product is het zegt, kleuren zijn heel intens en levendig maar wel zo dat het nog steeds natuurlijk qua kleur is. Wanneer ik de Xbox aanzet en ga gamen zie je ook echt het verschil in kwaliteit en snelheid. De beelden vloeien heel goed over en tot in het scherpste detail. Wat wel te verwachten was is dat er met veel licht het beeld spiegelt. Dit blijft wel een hekelpunt, wat grappig is want volgens de interactive processor zou dit geen probleem moeten zijn. Kort samen gevat hij heeft een paar punten waar de tv een plank mis slaat maar laten we heel eerlijk zijn. Het is een geweldige TV om films/series mee te kijken of om mee te gamen! Hij is super in gebruik en de afstandsbediening maakt het ook nog eens heel makkelijk om je streamingsdiensten te gebruiken. Als je mij nog een keer de markt op stuurt om te kijken welke TV is zou kopen zou het wederom de A84K zijn!
Pluspunten
- Geweldig scherm
- Razend snel
Minpunten
- Kleine strook stekker
- Verhouding casten is niet aan te passen
Prachtig beeld, goed geluid, opletten bij installeren
De Sony A84K is een pracht TV, de beeldkwaliteit is indrukwekkend goed. Zwart is ook echt zwart en donkere scenes echt mooi zichtbaar. Wij kijken geen tv, maar streamen (Netflix, Amazon Prime, HBO, Disney Plus) en gamen met een PlayStation. De opstarttijd is prima, het navigeren op de tv snel en makkelijk.
De Google TV interface werkt perfect voor het streamen, de bijgeleverde 'streaming' afstandsbediening is simpel, klein en ziet er netjes en mooi uit. De batterijen zitten er bij. We zijn gecharmeerd van de lampjes die aangaan zodra je de afstandsbediening oppakt.
Het geluid voor streamen is goed en verdeeld zich prima door de ruimte. Een soundbar geeft beter geluid en valt te overwegen.
Het beeld is echt indrukwekkend, scherp, vloeiend, mooi kleurcontrast en goed zichtbaar met donkere scènes.
Het beeld werd ook geweldig voor het gamen, de donkere Minecraft onderwereld maakte indruk op onze zoon en op ons. Dat geldt ook voor vergelijkbare levels in andere games.
Het geluid voor gamen is goed, al hebben sommige spellen hoog achtergrond geluid dat voor ons erg scherp uit de tv klinkt.
Dan de mindere punten:
Bij het uitpakken van de tv wordt er gewaarschuwd om niet het scherm vast te pakken. Waar je de tv dan vast mag pakken is niet duidelijk, er zit zo'n dun randje langs de tv dat je hem daar bijna niet aan vast kan pakken.
Het installeren van de tv vergt even de aandacht. Er komen veel schermen langs waarin inloggegevens en toestemmingen worden gevraagd. Het is bij lang niet alle schermen duidelijk wat je voor die toestemming terug krijgt.
Pluspunten
- Prachtig beeld
- Makkelijke bediening
- Fijne afstandsbediening
Minpunten
- Installatie vraagt om veel toestemmingen
- Tv uit de doos tillen
Mooie tv, super beeldkwaliteit
Overal erg enthousiast over de Sony A84k.
Levering: goede doos waardoor de tv beschermd is maar ook makkelijk uit te pakken is. Installatie: zodra de tv aan de muur hangt (wat wel echt met 2/3 personen niet gebeuren) gaat de installatie erg namelijk. Na het invullen van een paar inloggevens is de tv vrij snel klaar voor gebruik.
Beeld: super! Zeer scherp beeld met een mooie helderheid. Enige minpunt is dat het beeld door licht inval snel blauw/paars kleurt.
Geluid: geluid van de tv niet alleen getest, direct mijn Sonos systeem aangesloten. Overal is het geluid wel beter dan de combinatie van een oude Sony tv en sonos.
Afstandsbediening: de Sony 84k bevat twee afstandbedieningen. De premium variant bevat Google assist, leuke toevoeging maar helaas moet hiervoor de Bluetooth aanstaan waardoor je hiermee niet het geluid van de tv en Sonos samen kan bedienen.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Installatie
Minpunten
- Beeld in stand-by modus
Top tv met super beeld
Prachtige t.v. met enorme heldere kleuren en vanuit alle hoeken is het beeld prima te zien zonder afname van beeldkwaliteit. Slanke pootjes aan de zijkanten van de t.v. waardoor er nog plaats over is voor een sound-bar. Installatie ging gemakkelijk al hoewel de Netflix installatie niet zo vlot verliep, Door opnieuw verbinding te maken met de WIFI leek het wel vlot te gaan, echter blijven er steeds foutmeldingen komen, nog niet kunnen achterhalen waar dit aan ligt. Het geluid van deze hele platte t.v. is verrassend goed en met de verschillende instellingen voor het geluid zoals de modus voor bioscoop valt er nog wat meer uit te halen. De standaard modus is wat flets en niet zo helder. De kleuren heb ik niet aangepast die zijn goed ingesteld, een kwestie van smaak uiteraard.
Je krijgt er 2 afstandsbedieningen bij maar je kunt in feit met 1 alles bedienen, dat gaat vlot. Veel instellings mogelijkheden waar je wel een tijdje met zoet bent om alle voorkeuren in te stellen. Geen ervaring met het spelen van games op deze t.v.
Fijn dat er maar een hele dunne omranding is zodat je optimaal gebruik maakt van het beeldscherm, een moderne en strakke vormgeving.
Pluspunten
- prachtig beeld
- mooi design
- plaats voor sound-bar onder de tv
- goed geluid
Minpunten
- installatie Netflix
- afstandsbediening heeft weinig smart knoppen
Fantastische kijkervaring met kraakhelder beeld
Wat een cadeautje om uit te pakken. Er staat netjes op de doos omschreven waar hij het makkelijkst is te openen, ook al is het uiterlijk van de doos wel erg saai, dit was toch altijd erg gekleurd en luxe. Gelukkig mocht dit de verdere pret niet drukken.
De snelle gebruiksaanwijzing zorgt er voor dat je nieuw aangeschafte tv binnen no time op de bij behorende standaard staat en de fijne en compacte afstandsbedieningen maken dit helemaal af.
Persoonlijk vind ik 1 afstandsbediening genoeg, maar moet ik wel wennen aan de erg kleine afstandsbediening. Hiervoor ook Sony gehad, maar deze afstandsbediening was x 2 qua grootte.
Hierna de installatie, wat ook redelijk vlot gaat. Wel jammer dat er tegenwoordig overal accounts en akkoord voor gevraagd moet worden om alle apps en systemen naar behoren te laten werken, maar het zij zo.
De installatie is voltooid en het kijk genot gaat van start. Wat een wereld van verschil wanneer je van een ultra HD tv komt.
Als ik in de keuken stond te koken, kon ik het beeld nooit helemaal scherp zien. Met deze tv heb je vanuit meerdere kijkhoeken haarscherp beeld.
Op advies een aantal 4K video’s gekeken op YouTube.
Wat een beleving en wat een prachtige kleuren.
De kleur zwart is echt zwart en wit is echt wit.
Het OLED werkt echt zoals het beloofd wordt.
Het geluid had ik persoonlijk iets meer van verwacht, maar wellicht komt dit omdat ik de instellingen nog niet in diverse standen heb uitgeprobeerd.
Op naar nog veel meer kijkervaring en plezier.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Mooi design
Minpunten
- Iets meer van het geluid verwacht
super aankoop
Ik ben super tevreden over deze tv.
Toen de tv netjes thuisgebracht werd hebben wij deze gelijk uit de doos gehaald en de pootjes eronder gemonteerd en konden we met de installatie beginnen.
De installatie ging vlotjes dus dat is fijn dat het zonder frustraties ging.
Beeld en geluid kwaliteit zijn super goed.
Helderheid van het beeld is rustgevend.
Geluid is super goed en vooral als je hem op de bioscoop versie instelt.
Je kan er diverse apps op instaleren.
Via je smartphone werkt ook alles simpel.
Wij zijn super tevreden over deze tv en we zeggen doei doei tegen onze oude tv.
Onze kinderen spelen nu ook liever via de tv op de switch.
Pluspunten
- mooi geluid
- mooi beeld
- makkelijke installatie
- makkelijk de switch erop aan te sluiten
TV is kwalitatief hoogstaand en ik zou hem zeker aanbevelen.
Wat een mond vol hier een uitgebreide review van de sony XR-55A80K 55inch BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV) en maakt deze TV zijn beloften waar.
Het design van de TV is zeer straks vormgegeven, dun en groot met een zeer slanke voet. Met zijn BEELDFORMAAT (INCH, DIAGONAAL GEMETEN) van 55 inch 139 cm is het een ware blikvanger in onze huiskamer. De afmetingen van de tv bij opmeten bedragen 123 x 71 x 5 centimeter. Met het ophangsysteem wat ik heb gekocht zit de voorkant van het scherm ca 6 cm van de muur af. De bedrading kan je gemakkelijk wegwerken zodat de TV heel plat gemonteerd kan worden. Let wel op dat de TV een slordige 20 kilogram weegt dus monteer hem goed.
De aansluitingen: een wifi 2 en 5 Ghz band, dus heel goed en ook een standaard bedrade UTP aansluiting. Ok zijn bleutooth en google chrome cast standaard ingebouwd voor nog meer connectiviteit. Daarnaast nog meerdere ingangen voor o.a. RF aansluiting, IF satelliet ingang, 4 HDMI aansluitingen waaronder een met ARC (Audio return Channel). USB aansluiting en een mogelijkheid om een externe HDD aan te sluiten zodat je TV opname kan maken, dat werkt echt super goed moet ik zeggen. Via de TV gids kan je gemakkelijk selecteren wat je wilt opnemen en met een druk op de afstandbediening en klaar is kees.
Beeldkwaliteit: Het OLED scherm met 3480x2160 schermresolutie, geeft de kleuren zeer intens en scherp weer, rood is rood en zwart is zwart, echt een groot verschil met onze vorige televisie. De beeldschemopbouw en verversing gaat ook uitzonderlijk goed. Geen vertragingen of ruis bij snelle beeld wisselingen, beeld blijft scherp en je kijkt op een lekker ontspannen manier. Je kan ook diverse modi kiezen zoals Levendig,Standaard,Bioscoop,IMAX enhanced, Game, Graphics, Foto, Aangepast, Dolby Vision Helder, Dolby Vision Donker, Netflix Calibrated voor nog meer comfor en kwaliteit.
Geluidskwaliteit: het uitgangsvermogen van de televisie is 5 x 10 W , tw Acoustic Surface Audio +
Actuator x 3, subwoofer x 2. met Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos en DTS Digital Surround aan boord van deze televisie waan je je zelf in een IMAX bioscoop, waanzinnig geluid, komt er uit deze televisie. Maar eerlijk is eerlijk, nadat ik deze TV heb aangesloten op mijn huisversterker met grote staande speakers ja daar kan de TV niet over heen. Maar ondanks dat zit er in de TV een goed geluid. Natuurlijk kunt u een soundbar met speakers er ook aan koppelen, die keuze is aan u.
Het besturingsysteem: is Android TV (van google) met buildin Google Chromecast en Google TV. Naast dit besturingssysteem kunt u veel apps downloaden en instaleren bij ons zijn dat app van de meest voorkomende streaming diensten als Netflix, Videoland, Ziggo, Viaplay, Prime e.d.
De afstandbediening: ligt lekker n de hand, en bediening met een hand is heel goed mogelijk, ook zit er voicecontrole op de afstandbediening. Ik moet daar wel aan wennen en de TV ook. Nadenken welk commando je moet zeggen, of zoek opdrachten die anders worden vertaald, kortom ik moet daar nog inkomen. Daarnaast is het handig dat de knopjes in het donker goed zichtbaar zijn vanwege de verlichting in de afstandsbediening.
Zou ik deze TV aanbevelen: De TV voldoend aan al mijn verwachtingen, is kwalitatief hoogstaand en ik zou hem zeker aanbevelen.
Pluspunten
- design
- goed geluid
- super beeld
- verlichte afstandbediening
- Android TV (veel apps)
Minpunten
- zwaar (20kg)