Sinds ongeveer 2 weken testen we deze TV.
Zelf hebben we een LG HD TV met 47 inch 100Hz panel. Deze Sony heeft een 55 inch 100Hz panel.
Daarmee houdt de vetgelijking op...
We hebben een huishouden met 2 oude pubers, dus de TV wordt aan een heftige test onderworpen.
Vooralsnog slaagt ie ruimschoots voor de test.
Even los van het formaat, wat sowieso prettiger is, is het beeld simpelweg veel fijner om naar te kijken. Veel rustiger.
Met input van onze pubers, waarvan we door deze test gemerkt hebben dat zij er 'anders' naar kijken, zijn dit onze gezamenlijke absolute plussen t.o.v. onze eigen/oude TV:
- De kleuren zijn mooier, feller en helderder;
- donker is ook mooi donker. zwart is zwart en donker is donker, maar niet perse zwart;
- Bij veel licht van buiten blijft het beeld evengoed goed zichtbaar en blijf je het onderscheid in kleuren zien.
- het gebruiksgemak in de menu's is heel prettig. Bij wijzigingen in het snelmenu, zie je gelijk op de andere helft van het scherm het resultaat van je keuze, wat heel fijn is. Zo 'schakel' je niet steeds tussen scherm-menu-scherm-menu-etc......
- We hebben gemerkt dat de pubers liever via hun telefoon en de chromecast kijken. Door de 4 HDMI aansluitingen is dat nu makkelijker en zijn er genoeg aansluitmogelijkheden voor een ander extern apparaat (bijv. laptop). 3 x HMDI is dan net te weinig en blijf je 'stekkers wisselen'.
De vormgeving van de TV is mooi. Weliswaar is de basis vrij dik, maar voor het zicht is de TV heel erg dun, wat heel mooi oogt.
Het geluid hebben we niet goed getest. We hebben een Harman Kardon soundbar met subwoofer, dus elke test zou een voor ons achteruitgang betekenen, waardoor dat beoordelen niet eerlijk en terecht zou zijn. Wel hebben we uiteraard geluisterd zonder soundbar en het klinkt goed. Maar hierop geen oordeel om objectief te blijven...
Het installeren ging soepel. Waar ik met Google home nog wel eens moeite heb om een nieuw item te koppelen, was dat bij deze TV absoluut niet het geval. Gezien andere ervaringen met Google Home, was dat een hele opluchting.
Ook Google TV vinden we prettig in gebruik. Al zou ik daar zelf meer zelf willen kunnen aanpassen in bijvoorbeeld de volgorde van apps (favorieten).
Al met al een hele fijne TV die ten opzichte van onze oude TV echt een giga sprong voorwaarts is in beeldkwaliteit en gebruiksgemak.
Pluspunten
- beeldkwaliteit
- gebruiksgemak
- TV scherm kan uit bij radio
- vormgeving
- aansluiting mogelijkheden