Aangenaam scherm om te gamen. Misschien zijn de kleuren zelfs net wat te helder!
Maar wat een verschil tegenover een office scherm. De refreshrate is top, de resolutie is top. Dit is echt gemaakt om te gamen.
Ik heb geen last van een flare, wat ik voorheen wel had. Dankzij de ingebouwde FPS meter kan je heel de tijd zien hoe vlot alles loopt, wat ik altijd goed vind. Ik vrees dat ik momenteel in prestaties soms wat wordt tegengehouden door mijn grafische kaart...
Je hebt keuzes genoeg, maar helaas mis ik wel een automatische kalibratie. Momenteel is rood & oranje echt wel heel fel. Maar dat ligt misschien aan mij.
Games daarintegen zijn echt wel waarheidsgetrouw. Dankzij dit scherm voelt het fijner om te gamen!
Aanrader!
Wat een fantastisch mooie monitor is dit! De kleuren spatten van het scherm en gamen gaat ook zo vlekkeloos en strak.
Je kan echt heel goed merken dat je een OLED scherm voor je hebt staan op een resolutie van 2560x1440 en 240 Hz. De bewegingen zowel tijdens het gamen als met video's afspelen zijn super vloeiend en haarscherp. Het zwart is ook echt zwart, erg prettig en rustig voor de ogen. Tevens is de reactiesnelheid van 0,3ms en de grootte van het scherm 27" is super prettig.
Maar niet alleen is hij fijn voor gamen/video's, maar ook voor het alledaagse gebruik is hij erg fijn om naar te kijken. Hier helpt de hogere resolutie ook bij.
Qua prijs/kwaliteit is hij meer dan prima, er zijn weinig gaming monitoren in deze prijsklasse te vinden.
De aansluitingen aan de achterzijde van het beeldscherm zijn ruim voldoende, ook is er de mogelijkheid om meerdere beeldschermen aan te sluiten.
Het design is strak, de bezels hadden wel iets slanker gemogen, maar is niet super storend. Om het scherm naar boven en naar beneden te halen, gaat lekker soepel. Tevens kunnen de kabels aan de achterkant aardig netjes weggewerkt worden.
Al met al, voor wie op zoek is naar een super mooi en strakke gaming monitor voor niet al teveel geld, heb je er nu 1 gevonden.
Geweldige monitor met zeer diepe zwarttinten. Ik gebruik hem zowel voor gamen als voor ontwerpen, en hoewel het maar 1440p is, levert hij een uitstekende kleurnauwkeurigheid.
Voor gamen haalt de verversingssnelheid via DisplayPort vaak 280 Hz, en hij heeft zelfs ingebouwde functies zoals een snipermodus.
Een klein minpuntje is dat hij het best tot zijn recht komt in een donkere omgeving, omdat fel daglicht de diepte van het beeld enigszins vermindert.
Al met al een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding. Absoluut een aanrader!
Ik gebruik deze monitor nu een tijdje en ben erg tevreden. Het beeld is mega scherp, de kleuren zijn helder en alles ziet er echt strak uit tijdens het gamen. Vooral het OLED-scherm maakt alles heel levendig en diep zwart, wat veel verschil geeft. Het scherm is makkelijk in hoogte te verstellen en draaien gaat soepel en snel. Een groot pluspunt vind ik dat ik met één knop kan wisselen tussen mijn werk-pc en privé-pc, dat werkt echt ideaal. Daarnaast worden er verschillende kabels meegeleverd, waardoor je direct aan de slag kunt. Dat was voor mij een onverwachte verrassing en maakt het compleet. Ik zou hem zeker aanraden.
De AOC Q27G4ZD monitor hebben we nu enkele weken in gebruik als gaming monitor voor een PS5. Wat een verschil met de vorige ‘gewone’ monitor! Maar dat is ook wel wat je mag verwachten van een gaming monitor.
Het installeren van de monitor op de voet , wijst zich van zelf. Erg fijn is dat je niet met schroefjes of draaiknopjes deze moet vast zetten. Dit is letterlijk klik en play. De monitor staat erg stabiel, mede door de lange poten. De monitor en voet zien er geweldig uit met de rood en zwarte kleuren. De positie van de monitor kan alle kanten op worden gedraaid en ook het in het hoogte verstellen gaat erg makkelijk. Er zitten geen speakers in deze monitor, maar door een speaker set op 3,5 audio ingang aan te sluiten is dit opgelost.
Na het aansluiten van de meegeleverde HDMI 2.1 kabel en de stroomkabel is het direct gamen. Het beeld is erg scherp en heeft een mooi contrast. Het QHD oled scherm toont heldere beelden die zowel in donker als bij zonlicht goede kleuren weergeeft. Het is direct duidelijk dat deze monitor veel meer kleuren weergeeft dan een conventionele monitor. Daarnaast is zwart ook echt zwart en niet zoals bij andere monitor ‘net niet’ zwart. Misschien dat andere gamers dit te zwart vinden en daardoor van mening zijn dat er details wegvallen, maar dat hebben wij zo niet ervaren.
Met de hoge verversingssnelheid is zijn de bewegingen op het beeld vloeiend: geen haperingen. En dat voor een monitor die niet in hoogste prijsklasse valt. De responstijd is duidelijk ook van een hoog niveau: wij hebben geen bewegingsonscherpte en ghosting gezien achter bewegende objecten.
Er zijn veel instelmogelijkheden via het OSD menu dat te bedienen is via knopjes aan de onderzijde van de monitor. De bediening is even wennen, maar goed te doen. De vele instelmogelijkheden is voor sommige gamers misschien geweldig, maar voor ons was het te veel van het goede. Een duidelijker uitleg over de functies zou wel fijn zijn geweest. Er zit een gaming modus op die wij niet konden selecteren. Na wat zoeken op internet bleek dat je dan HDR moest uitzetten. We hebben diverse gaming instellingen geprobeerd, maar bij ons leverde dat wat ‘mistige’ beelden op. Misschien waren andere aanpassingen hiervoor de oplossing, maar wij konden hem niet vinden. Door weer te
kiezen voor de HDR stand, konden wij weer genieten van deze monitor.
We hebben deze monitor getest met een PS5 met HDMI. Met een PC met displayport aansluiting zijn er waarschijnlijk veel meer mogelijkheden wat instellingen betreft. Zo wie zo heb je dan een aparte tool (G-menu) waar je alles eenvoudig kan aanpassen naar je wensen.
Al met al een prima monitor voor de prijsklasse. Maar misschien moeten wij nog wat meer tijd gaan besteden aan alle mogelijke instellingen.