Stoomreiniger kopen | Tips en informatie

Wil je een stoomreiniger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk stoomreiniger op Kieskeurig.nl!

Direct vloerreinigers vergelijken Bekijk en vergelijk

Stoomreiniger kopen

Waar gebruik je een stoomreiniger voor?

Met een stoomreiniger maak je over het algemeen grondiger schoon dan wanneer je gebruikmaakt van bijvoorbeeld een stofzuiger of standaard schoonmaakmiddelen. Een stoomreiniger doodt namelijk micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Een stoomreiniger is een schoonmaakapparaat dat beschikt over een stekker en een reservoir voor water. Als je de stekker in het stopcontact doet, wordt het water verwarmd en komt het vervolgens als stoom naar buiten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat vuil makkelijker te verwijderen is.

Direct goede stoomreinigers vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een stoomreiniger


Optie continu navulbaar

De optie continu navulbaar zorgt ervoor dat je tijdens het stomen de stoomreiniger gewoon bij kunt vullen met water. Zo wordt je schoonmaaktaak niet onderbroken.

Inhoud van het waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir is bepalend voor hoe lang je kunt stomen zonder bij te hoeven vullen. Daarbij geldt overigens ook dat als het reservoir groot is, het langer duurt voordat het water op de juiste temperatuur is gebracht.

Regelbare stoomafgifte

Met behulp van een regelbare stoomafgifte bepaal je op welke plekken je de stoomreiniger even extra krachtig laat werken.

Afneembaar waterreservoir

Wat ook prettig is, is als het waterreservoir afneembaar is. Je laat het water dan direct in het reservoir lopen in plaats van dat het hele apparaat onder de kraan moet hangen of dat je een vulbakje nodig hebt.

De druk in bar

De druk in bar geeft aan wat de werkkracht van een stoomreiniger is. Daarbij geldt hoe meer bar het apparaat aankan, hoe krachtiger de stoomreiniger kan stomen (en hoe schoner het natuurlijk wordt).


Soorten

Verschillende soorten stoomreinigers

Er bestaan verschillende soorten stoomreinigers. Welk type stoomreiniger het beste bij je past, hangt af van je wensen, eisen en voorkeuren. Om zelf de beste stoomreiniger uit te kunnen kiezen, vertellen we je nu eerst meer over de verschillende soorten stoomreinigers.


 • Handstoomreiniger

  Een handstoomreiniger is het kleinste type stoomreiniger en heeft meestal het formaat van een plantenspuit. Je maakt er dus gemakkelijk overal in huis gebruik van en komt moeiteloos op slecht bereikbare plekken. Een handstoomreiniger gebruik je bijvoorbeeld voor het schoonmaken van je meubels of gordijnen. Maar ook bij het schoonmaken van de keuken, het toilet of de badkamer is een handstoomreiniger een goede optie.

  Bekijk en vergelijk
 • Steelmodel of stoommop

  Een steelmodel stoomreiniger wordt ook wel stoommop genoemd en dit type heeft qua uiterlijk wel wat weg van steelstofzuigers. Je houdt zelf de steel vast waaraan het apparaat bevestigd is. Hierdoor is een stoommop eigenlijk alleen geschikt voor het reinigen van vloeren.

  Bekijk en vergelijk
 • Sledemodel stoomreiniger

  Waar de stoommop nog op de steelstofzuiger leek, ziet het sledemodel stoomreiniger eruit als een gewone stofzuiger. De reiniger zelf (het apparaat) bevindt zich op de grond en is meestal voorzien van wieltjes. Aan de stoomreiniger is een slang met een steel bevestigd. Ook dit type stoomreiniger is vooral bedoeld om vloeren mee te reinigen.

  Bekijk en vergelijk

Voordelen

Waarom een stoomreiniger?


Er zijn natuurlijk nog genoeg andere apparaten of hulpmiddelen waarmee je kunt schoonmaken in huis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stofzuiger, een hogedrukreiniger of simpelweg een dweil. Toch heb je met een stoomreiniger een aantal voordelen tijdens het schoonmaken.

Zo is een stofzuiger met name bedoeld om vloeren te reinigen en deze van stof te verlossen. Met een stoomreiniger doe je veel meer dan het opzuigen van stof. Je kunt er sterk vervuilde plekken heel goed mee reinigen. En bovendien ook nog eens op een milieuvriendelijke manier, want je maakt geen gebruik van schoonmaakmiddelen (zoals wel het geval is als je bijvoorbeeld gaat dweilen of schrobben).

Een hogedrukreiniger is vooral handig om buiten te gebruiken, bijvoorbeeld om de stoep of een muur grondig te reinigen. Een hogedrukreiniger is vaak een behoorlijk groot apparaat dat je ook niet makkelijk mee je huis in neemt. Bovendien is de kracht van het water vaak veel te sterk. Als je je badkamer ermee zou reinigen, spat het water veel te hard terug vanaf de vloer of muur. Je hebt voor dat soort klusjes veel meer aan een handstoomreiniger. Je komt dan gemakkelijk op de plekken die je schoon wil maken.


Keuzehulp

Zo kies je de juiste stoomreiniger


Als je stoomreinigers met elkaar gaat vergelijken, dan is het belangrijk dat je weet wat voor functies je allemaal nodig hebt en voor welk doel je je stoomreiniger gaat gebruiken. Heb je hem alleen maar nodig om de vloer te reinigen, dan zijn een steelmodel of sledemodel stoomreiniger voor jou de beste opties. Wil je ook muren, meubels of gordijnen reinigen met een stoomreiniger, dan kom je al snel op een handstoomreiniger uit.

Naast je keuze voor het type stoomreiniger moet je ook kijken over welke opties het apparaat dient te beschikken. Hoeveel bar aan werkkracht heb je nodig om je schoonmaaktaken goed uit te kunnen voeren en vind je het belangrijk dat je de stoomkracht kunt regelen? Hoe groot dient de inhoud van het waterreservoir te zijn en wil je ook dat het waterreservoir afneembaar is? Wil je daarnaast ook dat je tijdens het schoonmaken je stoomreiniger continu kan bijvullen?

Als je voor al dit soort vragen een passend antwoord hebt, kun je de beste stoomreiniger voor jouw situatie aanschaffen. Vergeet daarbij natuurlijk ook zeker je budget niet dat je voor de aanschaf van een stoomreiniger beschikbaar hebt. Meestal geldt: hoe meer features het apparaat dient te hebben, hoe hoger de prijs zal zijn. Als je alleen zoekt naar een goedkope stoomreiniger, dien je genoegen te nemen met een stoomreiniger die over wat minder opties en extra’s beschikt.

Om je keuze voor een bepaald type stoomreiniger nog makkelijker te maken, hebben we een vergelijker voor je ontwikkeld. Daarmee krijg je een duidelijk overzicht van alle verschillen én overeenkomsten tussen de verschillende modellen. Doe er je voordeel mee!


Direct vloerreinigers vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwste ontwikkelingen bij stoomreinigers


Er zijn de afgelopen jaren allerlei soorten stoomreinigers ontwikkeld. Wat daarbij met name opviel is dat er steeds meer features op de apparaten bijkomen. Die ontwikkeling zal zich in de toekomst vast nog door gaan zetten. Daarnaast is de kans groot dat er stoomreinigers komen die nog duurzamer en energiezuiniger zijn, aangezien dat bij de meeste elektrische apparaten steeds belangrijker wordt. Meegaan met de trend van slimme apparaten lijkt misschien nog wat ver weg voor een stoomreiniger. Maar wie weet wordt er binnenkort nog wel een stoomreiniger inclusief app ontwikkeld zodat je een melding krijgt als je je vloer weer schoon moet maken.


Beste vloerreinigers
Populairste vloerreinigers