Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 28 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips GC9650 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

8,7

Jeanneke 30-03-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Antikalk systeem schakelt continu in

2,0
Ondanks dat het een licht strijkijzer is en het prima doet valt hij na twee blousen strijken in een stand waarbij je het complete strijkijzer moet ontkalken. We hebben het apparaat nu voor de 4e keer moeten opsturen naar de importeur en na verschillende keren gebeld te hebben en door aangegeven dat ze niets kunnen vinden maar geven wel toe dat het een bekent probleem is. Wij zijn wij helemaal klaar met dit strijkijzer.

Pluspunten

• Tijdens strijken bij te vullen

Minpunten

• Moet na twee blousen ontkalkt worden

Slecht

Els 13-10-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Geweldig strijkijzer

10,0
Strijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geen instellingen meer en men kan het strijkijzer gewoon plat op de strijkplank laten staan zonder dat er iets gebeurd. Hij stelt de temperatuur zelf in. Daardoor slijten de kleren ook minder doordat er niet meer te heet gestreken wordt.

Pluspunten

• Automatisch de goede temperatuur
  • Kan gewoon plat op strijkplank blijven staan .
  • Minder slijtage strijkgoed door aut. temperatuur.
  • Goed strijk resultaat.

Theo 22-10-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Maakt totaal niet waar wat geschreven wordt

3,0
Altijd in het bezit geweest van duurdere Tefal Stoomgeneratoren echter nu voor het eerst dit Philips stoomstrijkijzer gekocht op grond van de informatie van Philips. Zelfs nog erger........gelijk twee stuks gekocht ook voor vrienden. We zijn beide zeer ontevreden en voelen ons echt platvloers gezegd "bezeikt" met dit dure apparaat. Het enige pluspunt is het lichte strijkijzer, maar op alle andere gebieden een grote flop. Probeer eens( ook als je de extra turbo stand inschakeld!) je kreukels uit een katoenen hemd te krijgen. Triest dat we beide met dit dure apparaat in onze maag zitten. Het oude Tefal stoomstrijkijzer hebben we weer boven water gehaald en deze dure machine staat nu op zolder. Heb hem nu vanaf maart 2017 en je vraagt je bij iedere strijkbeurt weer af hoe Philips zo positief kan zijn over zijn eigen product....alsof ze hem nooit getest hebben tov een duurder Tefal Stoom strijkijzer !Oh.......ja....een T-shirt krijg je er wel mee gestreken ......en dat voor de op dit moment aangegeven prijs van pakweg € 328,- bij de goedkoopste leverancier !

Elise 02-12-2016

Leuk strijkijze

Geschreven voor: Philips GC9650

Stijkt heel zacht, licht aparaat, bijvullen is makkelijk maar niet afneembaar reservoir.
Het piepgeluid bij het opwarmen is ofwel heel zacht of wel niet bestaand ( klein nadeel)

Pluspunten

• licht
  • eenvoudige bediening

Minpunten

• (ontbrekend) of zacht piepgeluid bij het opwarmen

Pierrott 11-06-2016
  • Product half jaar in bezit

Tegenvaller.

5,7
Heb strijkijzer ruim een half jaar in gebruik, sinds de jaren 60 van de vorige eeuw heb ik div. stoomstrijkijzers en later stoomgenerators in mijn bezit gehad.
Heb nu een professioneel strijksysteem en voor even snel wat strijken mijn eerste Philips aangeschaft, nooit eerder een Philips omdat Philips strijkijzers niet werden geleverd met een passende teflon/beschermingszool.
Wat een tegenvaller, blouses, overhemden oké, maar katoen, linnen, strijkdroge katoen uit de droger het is niet glad te krijgen. Opstrijkbare plakkatoen vlieseline plakt niet. Reden : de bout wordt niet warm genoeg
Kortom spijt van mijn dure aankoop.

Slecht
Janine 11-07-2016

Helemaal mee eens, ook voor mij een dure miskoop

Ina 05-01-2016

8,3
Strijken gaat twee keer zo snel vooral bij broeken en linnen. En het ziet er echt goed uit. Een keer erover heen en klaar. Tussendoor niet hoeven te mieren met warm of weer kouder worden.

Haaksbergen 02-01-2016
  • Product paar dagen in bezit

Bij het eerste strijkmoment voelde het apparaat al heerlijk. Lekker licht en zeer stil. Het warmt snel op, de tankinhoud is lekker groo en gemakkelijk te (bij)vullen. Het wordt weer een plezier om te strijken.

Rens 23-12-2015

10,0
Wij hebben de GC9650 pas 1 dag in ons bezit en tot nu toe is het een geweldige aankoop. Strijken gaat inderdaad twee keer zo snel ten opzichte van een traditioneel strijkijzer. Superaankoop.

Markus69 21-12-2015

8,7
Strijkt heerlijk, ziet er degelijk uit, en werkt goed met de Philips strijkplank. Erg snel bedrijfsklaar, waterreservoir werk erg makkelijk.

mevrouw Aalders 13-12-2015

9,3
Prachtig apparaat. Werkt zeer goed en stil. Het is mijn tweede stoomgenerator van Philips. Deze is weer veel beter als de vorige.

Zwartebander 16-07-2015

10,0
Ik ben heel erg blij met mijn philips elite die ik via insiders mocht testen. Terug van vakantie 6 trommels was weg gestreken en het volledige reservoir opgemaakt. Je kunt blijven strijken zonder instellen wat er voor zorgt dat je sneller klaar bent. Snel warm, groot reservoir zodat je niet onderbroken hoeft te worden.

sandravg66 15-07-2015
  • Product paar dagen in bezit

Via The Insiders mag ik dit toestel testen.
Net terug van vakantie, dus een hoop strijk te verwerken.
Wat vooral gemakkelijk is, is dat je de kledingstukken niet hoeft te sorteren omdat het toestel zelf de juiste temperatuur zoekt. En dat werkt perfect. Je hoeft maar 1 kant te strijken en de kreuken zijn weg. Overhemden worden kreukvrij dank zij de extra stoomfunctie. 2 keer de knop indrukken en het toestel levert constante stoom, zalig.
Het toestel heeft een groot waterreservoir dat je, indien nodig, onmiddellijk kan bijvullen. Het toestel is zeer snel warm en het snoer is lang genoeg. Het snoer wordt wel warm maar dat is bij andere toestellen ook het geval. Het toestel is zeer licht en ligt goed in de hand. Je kan het ook gewoon op de strijkplank laten staan in plaats van het op het station te plaatsen.
Voorlopig niks dan goeds ...

123ann123 14-07-2015

8,3
Erg tevreden. + Grote voordeel is het niet hoeven instellen van de temperatuur. De machine is zeer stil. Het ijzer is vooraan erg smal dus makkelijk wendbaar. Glijdt erg goed en meestal hoef je maar langs een zijde te strijken. Heeft een groot waterreservoir. - Negatief vind ik het lekken bij het begin van elke strijkbeurt. De eerste minuut komt de gecondenseerde stroom van de vorige strijkbeurt er uit. Dat heeft flink veel waterverlies. Ander nadeel is het niet rechtop kunnen plaatsen van het ijzer. Je kan het plat zetten op de strijkplank maar dan verlies je plaats en ik ben ook bang dat het er af zou glijden. Het station is niet stabiel genoeg om telkens het ijzer op neer te zetten. Je moet het dus plat zetten op de plank. Enkele kleinere negatieve puntjes: zelfs met twee hoezen wordt de onderkant van de plank nat. Synthetische stoffen glanzen soms. Is te verhelpen door de stof te strijken langs de binnenkant. Het waterreservoir is nogal moeilijk te legen.

Chelly27 13-07-2015
  • Product maand in bezit

Mooi design, oogt groot, maar strijkt heel soepel en licht. Lang snoer vergroot strijkgemak. Geen temperatuur meer in stellen, alles heerlijk glad met gemak.

Nana18 13-07-2015

8,3
* mooi toestel van vormgeving'. Dat is al een pluspuntje maar .... Strijkt het ook vlot?
Aangezien strijken niet echt mijn favoriete klusje is , was ik sceptisch. Toch tevreden over dit toestel.
Geen geklungel meer met temperatuurstanden. Neen, alles vlotjes in 1 keer door. Toestel kan makkelijk alle stoffen aan. Extra stoom nodig, even knopje inhouden en hop. Grote watertank dus constant bijvullen is er ook niet bij. Hierbij ook weinig tijdverlies omdat het geen lange opwarmtijd nodig heeft. Heb je gedaan met strijken, kan het het strijkijzer op slot doen waardoor het tijdens het opbergen niet van het toestel kan afvallen. Groot pluspunt aangezien dit mij nogal eens overkwam bij mijn vorig toestel. Al met al een heel positieve ervaring. Zeker een aanrader voor mensen zoals mij. Die niet graag strijken en er zo weinig tijd mogelijk aan willen besteden :)

laafje23 13-07-2015

10,0
Ter vergelijking met een ouder type van philips wat ik bezit is deze er zeer op vooruit gegaan. Belangrijkste voor mij is dat dit type veel lichter is geworden aangezien ik het stoomapp altijd weer moet opbergen. Het gemak van alle stoffen kunnen strijken is zeer ideaal, niets meer hoeven te sorteren. Reservoir is voldoende, hoef niet bij te vullen tijdens het strijken. Enigte min punt wat ik zo kan vinden is dat het opbergen van het snoer nog steeds niet ideaal is. Hoop prop werk voordat het snoer er netjes in komt te zitten.

harapje 13-07-2015
  • Product paar weken in bezit

Een super handige uitvinding, je hoeft geen wasgoed meer te sorteren , alle soorten stoffen kun je met dezelfde warmte strijken. De strijkbout is erg licht en ligt makkelijk in de hand. Moeiteloos glijdt ie over de kleding. Perfect dat je ook een aanhoudende stoomfunctie hebt. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het nogal een groot apparaat is, maar tevens is dat dan ook voordeel want hij staat erg stevig op de strijktafel.
Zeker de aanschaf waard!!!

liping 10-07-2015

9,3
Het apparaat is zeer licht en het strijkt met gemak.
Het afneembare reservoir is een verbetering t.o.v mijn oude stoomstrijkgenerator.
Tevens is het heel snel op temperatuur aangezien dit apparaat niet de volledige reservoir opwarmt, zodat je heel snel kan beginnen met strijken. Het strijk heel licht.
Het is ook voorzien van een anti kalk optie, voor duurzaamheid.
Er zit geen temperatuur regelaar op de strijkijzer wat even wennen is. Eerlijk gezegd had ik mijn oude praktisch altijd op een stand staan maar zonder een regelaar heb je niet echt het gevoel dat je er iets aan kan regelen. Volgens Philips is dit apparaat voorzien van automatisch regelaar. Het strijkt alles wel goed dus ik moet er dan maar op geloven dat het ook echt automatisch gaat. Het apparaat maakt wel iets meer lawaai doordat het elke keer een beetje water doorsluist voor de stoom. Dat was de eerste wel even wennen maar ik denk dat je na een paar keer dat geluid ook niet meer hoort. De turbo stand heb ik nog niet uitgeprobeerd.

liesebees 09-07-2015

10,0
Het promotiepraatje bij dit toestel maakte me bijzonder sceptisch en het was met een bang hartje dat ik de eerste keren dit toestel gebruikte.
Geen temperatuur instellen? Intelligente temperatuursregeling via de Advanced Smart Control-processor? En dat moet goedkomen? Hmmm...
Maar voorlopig doet het toestel netjes wat het beloofd: vlot en makkelijk strijken in een handomdraai zonder dat de temperatuur moet veranderd worden! En ik heb intussen toch al verschillende materialen na elkaar gestreken. Voor een warhoofd als mezelf, is dit echt wel veiliger voor de was!
Het toestel oogt zeer mooi en zeer kwaliteitsvol. De strijkbout ligt makkelijk in de hand, alhoewel dat ik even heb moeten wennen dat ie niet recht blijft staan.
De stoomfunctie is eenvoudig te bedienen en zeker krachtig. Het waterreservoir is makkelijk te vullen. Het strijken is veel stiller dan met mijn oude toestel...
kortom nog geen nadelen ontdekt. Tenzij misschien dat je toch nog zelf moet strijken...

liesebees 09-07-2015

9,7
Ik was bijzonder sceptisch over het toestel en zeer wantrouwig de eerste keren dat ik dit toestel gebruikte. Geen temperatuur instellen nodig? Intelligente temperatuursregeling? En dat zou goedkomen? Hmmm...
Maar voorlopig doet het toestel inderdaad wat het beloofd: makkelijk en snel strijken in een handomdraai. Plus ik heb nog geen enkele keer de temperatuur veranderd, terwijl ik al verschillende stoffen na elkaar heb gestreken!
Het toestel oogt zeer mooi en zeer kwaliteitsvol. De strijkbout ligt makkelijk in de hand. De stoomfunctie is eenvoudig te bedienen. Het waterreservoir is makkelijk te vullen... kortom nog geen nadelen ontdekt.
Tenzij misschien dat je toch nog zelf moet strijken...

Toon meer reviews