Echt een enorm fijne steelstofzuiger ligt in de hand en een super sterke zuigkracht. Dat blauwe licht voor stof is ook echt een uitvinding. Ook makkelijk te gebruiken voor de auto.
De stofzuiger is makkelijk en lekker licht in gebruik. De aan/uit knop zit waar je je wijsvinger mee vasthoudt wat soms voor niet gewilde uitschakelingen kan zorgen maar dat is vooral gewenning in het begin. Daarnaast is de stofzuig stang die door de helft kan buigen ook erg praktisch voor het stofzuigen onder het meubilair. Hierdoor hoef je minder te bukken en kan je toch alle hoeken meenemen. Daarnaast zitten er genoeg accessoires bij waaronder een wand montage set zodat hij netjes tegen de muur gemonteerd kan worden, en zelfs een extra fillter zodat je altijd door kan stofzuigen als je het filter net hebt schoongemaakt onder de kraan. Het nadeel is wel dat als je veel stof hebt of gewoon lang aan het stofzuigen bent dat de stof verzamel bak klein is waardoor hij snel vol komt te zitten. Maar hij is daarintegen dan wel weer makkelijk te legen. Het licht bij het mondstuk is ook erg praktisch om het stof nog te zien liggen zelfs met daglicht kan je het prima zien zo, en de boost knop werkt daarnaast ook erg goed. In auto modus doet hij al boost gebruiken als hij merkt dat er weinig lucht stroming is maar handmatig kan je ook boost aanzetten voor die extra kracht. De batterij duur is ook goed, hij gaat lekker lang mee en kan ook los van de stofzuiger wat het opladen kan vermakkelijken en ook waardoor je extra/nieuwe batterijen makkelijker kan kopen/vervangen mocht het nodig zijn. Al in al ben ik er blij mee.
Deze stofzuiger nu een aantal weken in gebruik. En echt wel een erg fijne stofzuiger . Hij is vrij luchtig, weegt niet veel. Zuigkracht is goed. Met wat “zwaardere” dingen zoals kattengrit heeft hij soms wat moeite. Maar de honden en katten haren zijn zo weg. Wat ik zeker een grote plus vind is het blauwe licht. Hierdoor zie je nog beter wat er op de grond ligt. In een huishouden met katten en honden is dit toch prettig. Er ligt soms meer op de vloer dan je zelf denkt. De accu gaat lang genoeg mee om de hele beneden en boven verdieping te stofzuigen. Daarna aan de lader en zo opgeladen. We hebben een iets grotere stofzuiger met meer zuigkracht. Deze is ideaal voor erbij. Deze gebruiken we nu voornamelijk voor de snelle stofzuig rondjes. En omdat hij niet zwaar is kan mijn dochter er ook mee stofzuigen.
Ik gebruik de Rowenta X-Force Flex nu bijna elke dag en dat bevalt mij echt goed. Wat ik vooral fijn vind, is dat hij draadloos is. Geen gedoe meer met snoeren of steeds van stopcontact wisselen. Daardoor pak ik hem er ook sneller even tussendoor bij om snel iets schoon te maken in huis of in mijn auto. De flexibele buis vind ik heel handig, want zo kom ik makkelijk onder meubels zonder te bukken. De zuigkracht vind ik voldoende voor stof en vuil, en hij werkt goed op zowel harde vloeren als tapijt. Hij voelt licht aan, waardoor het ook prettig blijft als ik wat langer bezig ben. De LED-verlichting aan de voorkant is ook handig, zo zie ik goed waar nog vuil ligt en wat al schoon is. Het geluid is acceptabel, niet te storend maar ook niet heel stil. De batterij gaat bijna 60 minuten mee, dat is oké, al zou iets langer nog fijner zijn. De accessoires zijn veelzijdige en handig in gebruik. Voor mij maakt deze stofzuiger het schoonmaken echt makkelijker en sneller in een druk huishouden met kinderen.
Ik heb deze Rowente X-Force steelstofzuiger nu enkele weken. Op zich ben ik tevreden over zijn prestaties. Maar dan moet je een aantal zaken wel van tevoren weten.
De stofzuiger werkt prima voor stof en klein vuil op de normale stand en gaat dan ook 45 minuten mee. Dit is voor mij voldoende om één verdieping mee te zuigen, niet het hele huis. Wil je zwaardere vuiltjes opzuigen, sneller zuigen of op tapijt, dan moet je de turbostand gebruiken. Dat betekent wel dat de batterij een stuk minder lang meegaat.
Het geluid bij de normale stand is prima en bij turbostand vergelijkbaar met een slede stofzuiger.
De stofzuiger is licht en heel eenvoudig te bedienen. In het begin zul je hem nog wel eens per ongeluk uitzetten omdat de aan en uitknop net als een pistool bij je wijsvinger zit. Door de flexstand, die je eenvoudig kunt knikken, kom je onder de bank en kasten zonder te bukken.
Door de ledlampjes aan de voorkant kun je goed zien waar je bent gebleven met zuigen. De meegeleverde accessoires zijn wat je mag verwachten. Prima voor elk oppervlak. De wandmontage vind ik wel ideaal. De stofzuiger is zo opgeruimd, neemt weinig ruimte in beslag en laad ook direct op.
Het ledigen van de opvangbak is eenvoudig. Ook is het filter eenvoudig schoon te maken.