De beste staafmixer kopen | Tips en informatie

Wil je een staafmixer kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk de beste staafmixers op Kieskeurig.nl!

Direct staafmixers vergelijken Bekijk en vergelijk

Beste staafmixer

Hoe vind je de beste staafmixer?

Met een staafmixer pureer je snel en eenvoudig voedsel. Van verse groenten voor babyvoeding en soep tot fruit voor in je smoothie of milkshake, met een staafmixer bereid je het in een handomdraai. Meestal doe je dat rechtsreeks in een pan of kom, maar er zijn ook staafmixers met een mengbeker.

Wat voor jou de beste staafmixer is hangt vooral af van wat je er in de keuken allemaal mee wilt gaan doen. Dat bepaalt namelijk welke eigenschappen jouw mixer moet hebben. In dit artikel brengen we alles op het gebied van staafmixers voor je in kaart, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Direct staafmixers vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een staafmixer

Op het eerste gezicht lijkt de staafmixer een eenvoudig apparaat, maar deze handige keukenhulp heeft verrassend veel in huis. We bekijken de verschillende mogelijkheden aan de hand van belangrijke eigenschappen om op te letten als je een staafmixer gaat kopen.


Vermogen

Het vermogen van een staafmixer geeft aan hoe krachtig de elektromotor is. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de mixer pureert. Voor iets kleins als babyvoeding heb je natuurlijk niet zoveel vermogen nodig. Maar wanneer je grotere en stevigere stukken voedsel gaat verwerken is een hoog vermogen juist wel aan te raden.

Accessoires

Met alleen een staafmixer kun je al prima je voedsel pureren, maar er zijn ook modellen die standaard met handige accessoires geleverd worden. Denk daarbij aan een hakmolen of een maatbeker. Ook zijn er staafmixers met een mengbeker met blenderfunctie, zodat je het gemak van zowel een staafmixer als een blender hebt.

Snelheid

Omdat je niet elk soort voedsel met dezelfde kracht hoeft te pureren beschikken de meeste staafmixers over een variabele snelheid die je zelf in kunt stellen. Voor het echte snelle werk zijn er ook mixers met een speciale turbofunctie.

Staafmixervoet

Het gedeelte van de staafmixer dat het voedsel bewerkt noemen we de staafmixervoet. Deze kan vast zijn of afneembaar. Een staafmixer met afneembare voet is makkelijker schoon te maken. Ook in het materiaal van de voet zijn verschillen, deze is doorgaans van kunststof of het duurzamere RVS. Hou je niet zo van schoonmaken, kies dan voor een staafmixer met een anti-spatvoet. Die voorkomt dat het voedsel rond spettert, zodat je keuken schoon blijft.

Vaatwasserbestendig

Wil je de verschillende onderdelen van je staafmixer makkelijk schoonmaken in de afwasmachine? Let er dan op dat deze vaatwasserbestendig zijn.


Soorten

Soorten staafmixers

Nu je weet welke eigenschappen belangrijk zijn voor een goede staafmixer is het tijd om te bepalen welke soort staafmixer het beste bij jou past. Je kunt kiezen uit een staafmixer met snoer, een draadloze staafmixer of een multifunctionele staafmixer.


 • Staafmixer met snoer

  Een staafmixer met snoer werkt net zo goed als elke andere soort staafmixer. Bovendien hoef je er niet op te letten of je de mixer wel hebt opgeladen voordat je in de keuken aan de slag wilt. Wel is het belangrijk dat er een stopcontact binnen handbereik is en dat er geen andere apparaten in de weg staan. Zorg dus voor een vrije werkruimte tussen het stopcontact en de staafmixer. Je kunt ook nog kiezen tussen een recht snoer of een wat flexibelere spiraalsnoer.

 • Draadloze staafmixer

  Met een draadloze staafmixer heb je daarentegen veel meer bewegingsvrijheid. Handig voor als je niet aan één plek in je keuken gebonden wilt zijn. Zo’n mixer wordt standaard geleverd met een oplader. Je moet er dan natuurlijk wel op letten dat je de draadloze staafmixer regelmatig oplaadt. Anders loop je het risico dat de mixer tijdens het pureren vermogen verliest of zelfs helemaal uitvalt.

 • Multifunctionele staafmixer

  Je hebt hiervoor al gelezen dat sommige staafmixers met verschillende accessoires worden geleverd. Met die accessoires verandert je staafmixer eigenlijk in een kleine keukenmachine, daarom spreken we in zo’n geval ook van een multifunctionele staafmixer. Naast pureren kun je dan bijvoorbeeld ook hakken, snijden, versnipperen en ijs crushen.

 • Staafmixer, blender of keukenmachine?

  Als je alle mogelijkheden van een goede staafmixer bekijkt, ontdek je dat deze eigenschappen van zowel een blender als een keukenmachine heeft. Zijn die apparaten dan geen betere keuze? Het grote voordeel van een staafmixer ten opzichte van deze apparaten is het formaat: veel kleiner en compacter, zodat je ‘m makkelijk opbergt.

  Maak je bijna dagelijks verse smoothies en fruitsappen, dan is een blender met schenkkan natuurlijk wel handig. Wil je naast pureren ook makkelijk kunnen hakken en snijden, dan is een keukenmachine zeker een interessante optie. Vraag je vooraf wel af hoe vaak je dat wilt gaan doen. Het is een groot apparaat dat veel ruimte inneemt, wat natuurlijk zonde is als je ‘m weinig gebruikt.

  Vind je gebruiksgemak, een compact formaat en makkelijk schoonmaken belangrijk? Dan is een staafmixer de beste koop voor jou.


Keuzehulp

Wat is de beste staafmixer?


De beste staafmixer kies je door vooraf alvast te bedenken waarvoor je het keukenapparaat wilt gebruiken. Is dat bijvoorbeeld alleen om soms verse groenten in de soep te pureren of om babyvoeding klaar te maken? Dan heb je genoeg aan een eenvoudige staafmixer zonder verdere extra’s.

Zijn je kookkunsten wat gevarieerder, dan zijn die extra’s juist wel interessant. Denk bijvoorbeeld aan een turbofunctie voor het echte snelle werk of meer vermogen om makkelijker grotere stukken voedsel te verwerken. Accessoires zoals een hakmolen of mengbeker vergroten je mogelijkheden nog verder. Voor de meeste flexibiliteit kies je dan ook een multifunctionele staafmixer.

Na gebruik moet je staafmixer natuurlijk ook weer schoongemaakt worden. Wil je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken, kies dan voor een staafmixer met vaatwasserbestendige onderdelen. Heb je een staafmixer met een anti-spatvoet? Dan blijft je keuken ook nog schoon omdat deze het spatten van voedsel voorkomt.

Tot slot kun je nog kiezen tussen een draadloze staafmixer of een model met snoer. Kijk daarom even goed rond in je keuken. Let er bij een bedraad exemplaar op dat er een stopcontact in de buurt is en dat het snoer lang genoeg is om prettig te kunnen werken.

Al bedacht welke lekkere gerechten je allemaal met je staafmixer gaat bereiden? Je hoeft alleen nog maar jouw beste staafmixer te kiezen en je kunt aan de slag! Onze handige vergelijker helpt je om al jouw ideale opties op een rij te zetten.


Direct staafmixers vergelijken Bekijk en vergelijk

Trends

Nieuwe trends in staafmixers


Gezond en gevarieerd eten is iets waar steeds meer mensen op letten. Daarmee neemt ook de interesse in goede keukenapparatuur flink toe. De staafmixer vervult daarbij eigenlijk een steeds belangrijkere rol, omdat deze met verschillende onderdelen eenvoudig uit te breiden is tot een volwaardige keukenmachine. Het makkelijke is dat je zelf kiest welke extra accessoires je wilt en dus niet betaalt voor functies die je niet gebruikt.

Ook zien we dat de bedieningsopties steeds verfijnder worden. Het aantal regelbare snelheden neemt bijvoorbeeld toe, terwijl de mixers ook steeds prettiger in de hand liggen. Door dit soort ergonomische aanpassingen is het ook prettig als je de staafmixer wat langer gebruikt.


Beste staafmixers
Populairste staafmixers