SSD - Vergelijken & kopen

Je twijfelt: harde schijf, SSD, wat moet je doen? Met SSD opslag werkt je computer tot 10x sneller. Opslaan en laden gaat met een SSD schijf binnen seconden. Een SSD harde schijf is stil, zuinig en duurzaam. Ga je een SSD schijf kopen, vind hier dan de beste SSD (Solid State Drive).

Filteren

Samsung 970 EVO Plus

 • Opslagcapaciteit 2000 GB
 • Type/soort interne SSD
Samsung 970 EVO Plus

Crucial P5 Plus

 • Opslagcapaciteit 1000 GB
 • Type/soort interne SSD
Crucial P5 Plus

Samsung Portable SSD T7

 • Opslagcapaciteit 500 GB
 • Type/soort externe SSD
Samsung Portable SSD T7
10,0 (1)

Samsung MU-PC1T0K, T7 Touch, 1000 GB, USB Type-C, 3.2 Gen 2 (3.1 Gen 2), 1050 MB/s, Wachtwoordbeveiliging, Zwart

Samsung MU-PC1T0K, T7 Touch, 1000 GB, USB Type-C, 3.2 Gen 2 (3.1 Gen 2), 1050 MB/s, Wachtwoordbeveiliging, Zwart

Integral 960GB USB 3.0 Portable SSD External

 • Opslagcapaciteit 960 GB
 • Type/soort externe SSD
Integral 960GB USB 3.0 Portable SSD External

Crucial MX500

 • Opslagcapaciteit 500 GB
 • Type/soort interne SSD
Crucial MX500
1 reviews

Samsung 870 EVO

 • Opslagcapaciteit 2000 GB
 • Type/soort externe SSD
Samsung 870 EVO
10,0 (1)

SSD Vergelijken


Het vergelijken van prijzen voor een SSD kan enorm helpen bij het besparen van geld en het vinden van de beste deal. De prijzen van dit product kunnen sterk variëren tussen verschillende winkels en online platformen, afhankelijk van het merk, model en eventuele extra's zoals SSD accessoires. Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, kunt u eenvoudig en snel alle prijzen naast elkaar leggen en de optie kiezen die het beste bij uw budget past. Daarnaast krijgt u ook een beter overzicht van de specificaties van elke SSD, waardoor u meer geïnformeerd een keuze kunt maken. Het is dus niet alleen een manier om geld te besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat u de camera koopt die het beste aan uw behoeften voldoet.

Wat is een SSD en hoe werkt het?


Een SSD, wat staat voor Solid State Drive, is een opslagapparaat dat gebruikmaakt van flashgeheugen om data op te slaan. In tegenstelling tot een traditionele harde schijf (HDD) bevat een SSD geen bewegende onderdelen, wat resulteert in snellere toegangstijden en hogere lees- en schrijfsnelheden. Het precieze werkingsmechanisme van een SSD is echter complex en verschilt per fabrikant.

Wat zijn de voordelen van een SSD ten opzichte van een HDD?


Er zijn verschillende voordelen van een SSD ten opzichte van een HDD. Een SSD biedt over het algemeen snellere prestaties, zowel bij het opstarten van het systeem als bij het openen van programma's en bestanden. Daarnaast zijn SSD's over het algemeen energiezuiniger en stiller dan HDD's. Ze zijn ook beter bestand tegen schokken en trillingen, wat de betrouwbaarheid ten goede komt. Echter, er zijn ook situaties waarin een HDD voordeliger kan zijn, bijvoorbeeld op het gebied van opslagcapaciteit.

Hoe kan ik een SSD installeren en gebruiken in mijn computer?


Het installatieproces van een SSD kan variëren afhankelijk van het type computer en het besturingssysteem dat je gebruikt. Over het algemeen moet je de SSD fysiek in je computer plaatsen, bijvoorbeeld door deze aan te sluiten op een SATA-aansluiting. Vervolgens moet je de SSD initialiseren en formatteren, zodat je deze kunt gebruiken om bestanden op te slaan. Het exacte proces kan echter verschillen, dus het is raadzaam om de handleiding van je specifieke computermodel te raadplegen of professionele hulp in te schakelen.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een SSD?


Bij het kiezen van een SSD zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is de opslagcapaciteit een belangrijke factor. Afhankelijk van je behoeften en budget, kun je kiezen voor een SSD met een capaciteit variërend van enkele gigabytes tot enkele terabytes. Daarnaast is de lees- en schrijfsnelheid van de SSD van belang, omdat dit van invloed is op de prestaties. Andere factoren om te overwegen zijn de garantieperiode, de prijs, en eventuele extra functies zoals encryptie of caching.

Hoe kan ik de levensduur van mijn SSD verlengen?


Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om de levensduur van je SSD te verlengen. Ten eerste is het belangrijk om te voorkomen dat de SSD te vol raakt, omdat dit de prestaties kan beïnvloeden en de levensduur kan verkorten. Daarnaast is het raadzaam om regelmatig een back-up te maken van je gegevens, om te voorkomen dat je gegevens verliest bij een eventuele storing. Ook is het aan te raden om het besturingssysteem en de firmware van de SSD regelmatig bij te werken, omdat dit kan helpen bij het oplossen van eventuele beveiligingsproblemen of bugs.

Beste ssd
Populairste ssd