Informatie over software

Met software kan je de computer pas echt goed gebruiken. Installeer voor de veiligheid een antivirusprogramma of schrijf brieven met een tekstverwerker. Dit alles doe je op een besturingssyteem, wat ook software is. Lees hier meer over de soorten software.

software

Bekijk alle Software

Antivirus- en beveiligingssoftware

Een computer zonder antivirussoftware: dat is vragen om problemen. Als je je pc of laptop wilt beveiligen tegen kwaadaardige virussen en ander digitaal gespuis, dan is het installeren van beveiligingssoftware een absolute must. Zeker nu elk huishouden wel over meerdere apparaten beschikt die met de huidige breedbandverbindingen een groot deel van de dag in verbinding staan met internet.

Besturingssysteem

Antivirus- en beveiligingssoftware
Een besturingssysteem (ook wel OS oftewel operating system genoemd) is software die een pc of laptop laat functioneren. Enkele bekende besturingssystemen zijn Windows van Microsoft, Mac OS van Apple en het gratis open source Linux.

Boekhoudsoftware

Een boekhoudprogramma lijkt misschien ingewikkeld, maar hoeft dat niet te zijn. Boekhoudsoftware is onmisbaar voor bedrijven en zelfstandig ondernemers, maar kan ook heel nuttig zijn voor huis-, tuin- en keukengebruik om inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven. Met een boekhoudprogramma kun je bijvoorbeeld zaken bijhouden als bankafschriften, facturen en resultatenrekeningen.

Multimediasoftware

Onder multimediasoftware valt eigenlijk alle software die met beeld of geluid te maken heeft. Bijvoorbeeld een programma om cd’s of dvd’s te branden, foto’s te bewerken of om een site te maken in html. Voor elke toepassing is wel software verkrijgbaar, van gratis tot betaald en van eenvoudig tot enorm uitgebreid.

Office- en kantoorsoftware

Office- en kantoorsoftware Eigenlijk gebruikt iedereen met een computer weleens office-software. Dat kan in een zakelijke omgeving zijn, maar ook thuis of bijvoorbeeld om een werkstuk of presentatie te maken voor een studie. Een pakket met office-software bestaat over het algemeen uit meerdere programma’s. Denk bijvoorbeeld aan een tekstverwerker, een spreadsheetmaker en een presentatieprogramma. Bekende officepakketten zijn Microsoft Office en het gratis OpenOffice.

Beste software
Populairste software