Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud - Reviews

Specificaties
Display
5.0 inch scherm
Opslag
16 GB opslag
Besturingssysteem
Android 5.1.1
Bekijk 3 andere uitvoeringen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,4

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Tomaat23 18-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Perfect prijs-prestatieverhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

8,0
Prijs/Prestatie
Perfecte prijs-prestatieverhouding voor een toestel van 170 euro, het ziet er strak uit en voelt heel robuust aan door de metalen behuizing. Alles opent en draait lekker vlot.
Plaatsing/Wisselen SD/SIM/Accu
De achterkant is niet open te halen, dus je kan de accu niet zelf vervangen, dit moet je laten doen bij een geautoriseerd bedrijf volgens de gebruiksaanwijzing. De SIM- en SD-kaart zijn via twee plastic trays aan de zijkant te wisselen. Dit kan met de bijgeleverde pin of met een paperclip.
Beeldscherm
De lagere resolutie merk ik niet (van 1080p naar 720p), en ook de downgrade van AMOLED naar LCD valt me alles mee. Geen absoluut zwart meer, maar het is geen televisie dus dat is te overzien.
Accuduur/Wi-Fi/GPS
Accuduur is uitstekend. Net een Youtube-video van een kwartier bekeken met 2% achteruitgang.
De GPS-module is direct klaar voor gebruik, echt ongekend snel.
Met Wi-Fi haal ik ~35/20 Mbps down/up mee (up door het abonnement).
De Wi-Fi-module ondersteunt geen 5 Ghz .
Android 7.0 en Software
De overstap naar Android 7.0 bevalt prima, het ziet er allemaal goed uit de instellingen zijn overzichtelijk en alles loopt vlot op de telefoon. Er zijn nu wat apps geïntegreerd in de instellingen zoals apparaatonderhoud, die de functionaliteit geven van een losse app. De meeste Samsungapps zijn wel ok. Het blijft jammer dat je geen totale controle hebt over apps en en besturingssysteem. Ik wil helemaal geen, Microsoft Office- en Facebookapps, je krijgt ze er ook niet of niet volledig af.
Opslag
Wat daardoor tegenvalt is de interne opslag van 16GB waarvan maar de helft (8GB) overblijft door Android en allerlei voorgeïnstalleerde apps. Daarnaast is de SD-kaart niet als interne opslag te formatteren. Ik had na installatie van mijn offline navigatie en nog wat kleine apps (~1,5 GB) nog maar 7GB over. Aangezien ik geen appgrootverbruiker ben en de foto's op de externe opslag(SD) komen zal het wel loslopen. Misschien dat ik om deze reden de telefoon ooit ga "rooten".
(Zie afbeeldingen)
Camera
Foto's maak ik zelden met mijn smartphone, maar de kwaliteit binnen met goed licht is erg matig. Flitsen is al snel een noodzaak. Toch valt er met wat aandacht of goed licht toch een aardige foto te maken. Op ware pixelgrootte moet je de foto echter niet bekijken, dat is ook niet zo gek voor een telefooncamera in deze prijsrange.
Conclusie
Uiteindelijk is de overstap van ouder "premiummodel" naar een nieuw "budgetmodel" dus erg goed bevallen, het voelt als een upgrade, ook al zijn er wat kleine verbeterpuntjes. Vooral Android 7 maakt de overstap erg prettig.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Android 7
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs/Prestatie

Minpunten

  • Opslag, van de 16GB blijft de helft over
  • Accu niet zelf te vervangen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Thomas 13-09-2016
  • Product paar weken in bezit

Fijn apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

9,0
Dit was een vrij grote upgrade van mijn oude Samsung Galaxy Fame. Een paar dingen die mij ''opvielen'': Het beeldscherm is echt groot. Voor mensen die een kleine telefoon gewend zijn, die je gemakkelijk in je handpalm kan houden, adviseer ik een paar dagen/weken om gewend te raken aan het grote beeldscherm. Je zult meer dan eens je hand moeten buigen om linksbovenin je beeldscherm te komen (als je de telefoon in je rechterhand houdt, en je je linkerhand niet gebruikt). De schermresolutie is geweldig. Ik kan films en YouTube-video's gewoon mooi bekijken, alsof ze op een gemiddeld laptopbeeldscherm afgespeeld worden. De ''buiten''-functie van schermhelderheid is ook heel nuttig, voor als het echt heel licht is buiten. De batterijduur is (voor mij) heel lang. Als je om 7 uur opstaat, en je telefoon vrij intensief gebruikt (Chrome open, verscheidende apps op de achtergrond, niet minimale schermhelderheid etc.) dan staat 'ie op 0% rond 23:00. Een vrij groot nadeel voor mensen die al een vrij nieuwe smartphone hebben is wel het feit dat er geen LED indication light op zit (LED-lichtje linksboven, om aan te geven of er nieuwe berichten zijn, de telefoon oplaadt/al vol is, etc.) Dit kan wel opgelost worden door een scherm LED app te downloaden, maar dit gaat ten koste van batterijtijd. Ook zijn er apps die heel af en toe crashen. Voor mij was dit 9GAG, maar het zou ook alle scroll-socialmedia kunnen zijn.

Overall: Een prima telefoon, maar niet perfect. Wel zeker het geld waard.

Pluspunten

  • Lange batterijduur
  • Groot scherm
  • Snel
  • Licht model
  • Hoge resolutie

Minpunten

  • Crasht soms
  • Geen LED-indicator

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Mart van der Kallen 16-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

Dat is een meevaller.

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

10,0
Na jaren een LG te hebben gebruikt, meer dan 7 jaar oud is het even wennen aan de vernieuwingen die mogelijk zijn met deze Samsung J3. Het oude apparaat voldeed prima maar wat is tegenwoordig nog alleen maar bellen, met alle nieuwe mogelijkheden die te gebruiken zijn. De vooruitgang is niet meer te stoppen, dus met dit apparaat kan je weer een tijdje mee doen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Corline 13-09-2016
  • Product paar weken in bezit

Fijn mobiel!

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

8,0
Ondanks dat het scherm best groot is (5 inch dat ik) en je je mobiel zonder bescherming dus echt niet moet laten vallen, is het wel echt een fijn mobiel. het geheugen is voor mij groot genoeg en anders kan er altijd een SD-kaart in. Ook werkt de batterij prima en hoef je hem niet constant aan de oplader te leggen. Het geluid doet het prima en ook de camera is uitstekend!
Dus het is een echte aanrader!

Pluspunten

  • Batterij werkt goed!
  • Genoeg geheugen
  • uitstekende camera!

Minpunten

  • Wel een groot scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Willem 13-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi helder scherm en gemakkelijk hanteerbaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

9,0
Zocht gemakkelijk en betrouwbaar toestel. En inderdaad: leuk toestel, snel en gemakkelijk te bedienen. Accu lekker lang in gebruik. Tot nu toe geen minpunten ontdekt.

Pluspunten

  • Makkelijk te bedienen
  • Helder scherm
  • Veel mogelijkheden
  • Accu houdt het lang vol
  • WiFi en bluetooth werken uitstekend samen

Minpunten

  • Geen minpunten

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eric 18-04-2017
  • Product paar maanden in bezit

slechte service samsung

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

1,0
Na lang aarzelen eindelijk eind januari een smartphone gekocht, de Samsung Galaxy J3. Ik wilde nog een screenprotector kopen maar die had de winkel niet op voorraad. De winkel ging daarna failliet en ik had even weinig tijd ivm werk. 2 weken terug (begin april) geeft het scherm ineens de geest. Blijkt het scherm spontaan gebroken. Ik terug naar een collega telefoonwinkel waar men wist te vertellen dat het apparaat klem heeft gezeten o.i.d. Nou ik weet van niks. Ik denk gewoon dat het een zwakke plek was. Uiteindelijk met Samsung gebeld met de vraag of dit normaal is voor zo'n toestel. Krijg ik een blije jongedame aan de lijn die precies snapt wat ik bedoel, het helemaal met me eens is, maar er geen zak aan ban en wil doen. Kortom de service van Samsung is gewoon helemaal .... Mijn volgende toestel wordt geen Samsung meer

Pluspunten

  • mooi toestel

Minpunten

  • zwakke constructie
  • service van Samsung
  • bereikbaarheid van Samsung

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Fred 18-10-2017
  • Product paar weken in bezit

zeer mooi design strak beeld

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

6,0
Super mooi en compact model, mooi scherm in HD kwaliteit. Wifi en bluetooth zitten nagenoeg op de zelfde frequentie en verstoren elkaar.

Pluspunten

  • mooi slank design
  • beeld in hd kwaliteit
  • betaalbaar

Minpunten

  • kwaliteit geluit is minder
  • wifi en bluetooth gaat moeilijk samen

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Goed
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

Mar 25-07-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Geluid snel stuk.

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

5,0
Ik kreeg deze telefoon in combinatie met een abonnement. Geweldig mooi ziet het er uit.
Ik gebruikte het bijna een jaar tot dat de wekker niet meer af ging, als ik werd gebeld kon ik het wel zien maar niet horen. Ik heb het laten maken voor € 40,-. Een week later was het weer mis, geen geluid meer. Er was niets mee gebeurd, alleen normaal gebruikt. Erg jammer Samsung WAS een goed merk.

Pluspunten

  • Ziet er mooi uit

Minpunten

  • Geluid gaat snel stuk

Review criteria:

Slecht
Onvoldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Arianne 17-11-2016
  • Product paar dagen in bezit

Goede keus!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

8,0
Prima toestel; redelijk gebruiksvriendelijk. Werkt vlot en duidelijk. Geluid is prima, scherm is helder en de camera is redelijk goed. Fijne maat; niet zo lomp groot. Batterij zou het wel iets langer vol mogen houden.

Pluspunten

  • Normaal formaat
  • Prima prijs/kwaliteit
  • Helder scherm

Minpunten

  • Batterij

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

E.G. 25-03-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / blauw / (dualsim)

Algemene score

8,0
Mooi toestel. Zocht een klein toestel, maar dat was niet te krijgen. Dit voldoet achteraf prima.
Merkwaardig en lastig om alleen een Hongaarse gebruiksaanwijzing te ontvangen.
Voor zover ik nu na 10 dagen kan beoordelen zeer tevreden.

Pluspunten

  • mooie kleur
  • prima grootte
  • veel geheugencapaciteit

Minpunten

  • Hongaarse gebruiksaanwijzing

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Georges 03-02-2017
  • Product paar dagen in bezit

Prima aankoop

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

10,0
Was voordien in het bezit van een gewone GSM Nokia. Wat een evolutie om met
deze smartphone te werken. Zeer vlotte bediening. Prima werking .Scherm is tamelijk groot, maar niet belemmerend. Veel diverse mogelijkheden.
Mooie kleuren. Goede verhouding prijs/kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Swart 09-08-2019

geheugenruimte

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

2,0
De minimale geheugenruimte wordt teveel door Samsung zelf gebruikt voor veelal nutteloze standaard apps. Er kan behalve voor foto's ook geen gebruik worden gemaakt van de sd-kaart kaart voor het downloaden van apps. Het toestel voldoet niet aan de minimale eisen die men van een smartfone mag verwachten
Oorspronkelijk gepost op samsung.com

Reageer

Bonso 17-07-2019

Prima gsm

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

8,0
Ik kocht de J5 2017 en mijn vrouw J3 2016 , alle bij zijn wij tevreden , J3 maakt mooie foto's, zij had eerst IPhone A4 , maar deze ging elke keer kapot . J5 is veel sneller en ik gebruik deze voor mijn werk
Oorspronkelijk gepost op samsung.com

Reageer

Michel1973 10-11-2018

Slechte & geen Wifi verbinding

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

4,0
Zeer ontevreden met deze telefoon,gekregen als werk telefoon.
Veel ellende op de WiFi, die valt constant uit.
Staan erg veel samsung apps op waarvan de functie niet altijd duidelijk maar wel de telefoon belast.
Foto's zijn kwalitatief niet zo best maar daar is de prijs schijnbaar ook naar....
Oorspronkelijk gepost op samsung.com

Reageer

vheerden 04-10-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

redelijk produkt

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

6,0
de samsung is een redelijk goed toestel het is alleen erg jammer dat samsung geen update meer heeft voor dit toestel , daarom voor mij nooit meer een samsung

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • softwere

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jacky 08-02-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

goede prijs kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

8,0
Goede prijs kwaliteit verhouding, alleen na 2 jaar is de opslagruimte echt te klein voor de moderne apps

Pluspunten

  • goede camera
  • makkelijk te bedienen

Minpunten

  • opslagruimte

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

André Vermeij 15-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Samsung Galaxy J3 goede koop

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

9,0
De Samsung Galaxy J3 heb ik gekocht als tweede toestel omdat ik NFC nodig heb om gegevens te scannen. Dit toestel is erg compleet, inclusief NFC dus en deze verbinding is - anders dan bij Apple - vrij te gebruiken voor bijvoorbeeld contactloos betalen of in het openbaar vervoer. Het geheugen is niet groot, maar tegenwoordig heel goedkoop uit te breiden met een micro SD-kaart. Ik kocht voor 17,50 een 32 Gb-kaartje, maar er past ook een 128Gb kaart in. De batterij blijkt het lang vol te houden. Het is een mooi toestel om te zien. Het interne geheugen is voldoende om snel te werken met apps.

Pluspunten

  • licht en dun en goedkoop in de aanschaf
  • mooi uiterlijk
  • goede batterij
  • functies erg compleet
  • geheugen tot max 128 Gb uitbreidbaar

Minpunten

  • Geen vingerafdrukscanner
  • basisgeheugen slechts 8 Gb
  • geen dual sim
  • geen camera met hoge resolutie

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

vheerden 12-12-2017
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

mooi toestel alleen is de update van samsung slecht

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / zwart

Algemene score

6,0
ik vindt het een goed toestel , alleen koop ik hierna nooit meer iets van samsung omdat zij schandalig slecht omgaan met de softwere update en dat dit na twee jaar niet meer ondersteunt wordt.

Minpunten

  • slechte update
  • softwere

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Gerhard 07-02-2017

een verademing

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

10,0
Dit toestel is juist ook voor ouderen prima te bedienen. Ikzelf ben 75 jaar en heb er geen enkele moeite mee.
Oorspronkelijk gepost op samsung.com

Reageer

Henk-Jan 18-12-2016

Lichte en handige smartphone zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Geschreven voor: Samsung Galaxy J3 (2017) 16 GB / goud

Algemene score

10,0
Doordat er minder onzin op zit gaat de accu lekker lang mee. Vormgeving is zeer mooi. Beveel wel een hoesje en screen protector aan. Dan blijft hij langer onbeschadigd.
Oorspronkelijk gepost op samsung.com

Reageer

Toon meer reviews