De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de OPPO Reno 12 5G / 256 GB / Zwart / 5G op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de Oppo Reno 12 sinds begin december 2024 en hij bevalt me prima. De camera is prima en met voldoende opties (ook AI). Hiervoor had ik de Oppo Reno 6 Pro, die was ook prima. Het geluid met telefoneren is mooi helder. 256 GB intern geheugen is voor mij meer dan voldoende. Helaas is soms een instelling in Android 14 lastig te vinden, maar dat ligt niet aan de telefoon (Android is m.i. soms onlogisch). De helderheid van het scherm is tijdens zonnig weer ruim voldoende. Het scherm is zeer helder en mooi kleurrijk. De batterijduur is ruim voldoende, bij mij anderhalve dag en opladen met SUPERVOOC is echt geweldig! Op mijn werk stream ik dan de hele dag muziek via Bluetooth. Laden: van 0% naar 100% met een 65 Watt lader binnen +-45 minuten (met een 80 Watt lader zal dat nog sneller gaan). Ik maak de accu nooit helemaal leeg en ik laad hem altijd op tot 90-95% om de accu goed te houden. De telefoon is heel mooi, maar ook ongelooflijk glad, dus een hoesje is een noodzaak. De snelheid tijdens gebruik is prima (ik speel geen spelletjes), wat ook hoort bij een werkgeheugen van 12 GB. Camera: goed, ook met optische beeldstabilisatie voor foto's, maar met het fotograferen van gebouwen krijg je een licht conisch effect. Foto's van vergezichten zijn wel heel mooi. Nachtfotografie is prima, dat kan ik niets negatiefs over schrijven. Personen uit de foto halen met de optie "intelligent verwijderen" werkt verrassend goed! Foto maken, "bewerken" kiezen, daarna "intelligent verwijderen", object of personen op de gemaakte foto omcirkelen en het object of de persoon wordt verwijderd. Eventuele schaduwen worden niet aangetast of verwijderd door de AI. De telefoon heeft de mogelijkheid voor twee simkaarten of 1 simkaart + 1 microSD-kaart. Live-photo is ook leuk. Dat is een optie in de camera die een bewegende foto maakt. Al met al ben ik heel blij met deze telefoon. Ik vind het een aanrader!