Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB - Reviews

Specificaties
Display
5.2 inch scherm
Opslag
32 GB opslag
Besturingssysteem
Android
Bekijk 3 andere uitvoeringen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 160 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ronald 30-05-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Strakke, snelle en stijlvolle telefoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Als je op zoek bent naar een snelle compacte en stijlvolle telefoon in het middensegment is dit een prima telefoon. De telefoon is zeker voor zijn adviesprijs keurig afgewerkt en voorzien van vele features. Een mooie vingerafdrukscanner op de achterzijde, een 23MP camera aan de achterzijde en een 8mp wide lens camera aan de voorzijde.

Afwerking
De achterzijde van de telefoon is van hoogwaardig plastic, maar gezien ik altijd een hoesje heb zie ik dit niet als minpunt. De zijkanten en voorzijde van de telefoon zijn van metaal en glas en het geheel ziet er strak uit. Nu vind ik het 16:9 design altijd al strak ogen en je hebt bijna nooit zwarte randen bij filmpjes kijken.

Gebruik
De telefoon is wel wat dik en zwaar, maar door de gebogen achterzijde ligt die heel goed in je hand. De telefoon is lekker snel en heeft meer dan voldoende kracht voor regulier gebruik, WhatsApp, mail, browsen, YouTube, muziek, navigatie etc.

Hij kan ook prima multitasken zonder dat die nat wordt. De vingerafdrukscanner is handig in gebruik en via het bijbehorende hoesje van Sony heb je ook gelijk een autowake en sleep functie.
Oftewel voor iedereen die op zoek is naar een telefoon die je vooral gebruikt voor de in de vorige alinea genoemde applicaties. Kan ik deze telefoon zeker aanraden. Het scherm oogt iets te blauw, maar dat is eenvoudig aan te passen in de instellingen. De telefoon is voorzien van een 3300mAh accu dus dat is meer dan prima.

Pluspunten

  • Voldoende vermogen
  • Lange batterijduur
  • Goed Scherm (na afstellen)
  • Android 8.0

Minpunten

  • Even wennen aan dikte en gewicht
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Desiree 23-05-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Scherp beeld, lekker snel, mooi ontwerp,

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Heb altijd sony gehad en nooit geen problemen gehad. Ben er altijd blij mee geweest. Hij maakt geweldige foto's en ligt heerlijk in de hand

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Ligt lekker in de hand
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kiim94 18-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima telefoon

Algemene score

8,0
Prima telefoon, hiervoor sony gehad en zeer tevreden daarom nu weer voor hetzelfde merk gekozen. Zit aan beide kanten een goede camera op, en de selfie camera met de grotetr hoek is ideaal. Ook de batterij gaat ruim een hele dag mee met intensief gebruik. Daarnaast ook een goede prijs kwaliteit verhouding!

Pluspunten

  • Batterij
  • Camera
  • Snelheid
  • Scherm
  • Prijs

Minpunten

  • Aan de grote en zware kant
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Coen 21-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi design, mooi scherm en goede accuduur

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Erg mooi toestel, ben gevallen voor de blauwe variant zodat je ook uniek bent.
De foto kwaliteit is erg goed wat voor mij erg belangrijk is en de accu gaat ook erg lang mee.
Al met al zeker een strak geprijsd toestel voor wat met de beste kan concurreren.

Pluspunten

  • design
  • scherm
  • camera
  • accu
  • meegeleverde foto software

Minpunten

  • geen snellader meegeleverd
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pvn 17-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijn scherm, super camera, goede accuduur.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Goede camera, fijne vormgeving, snel en sterke accu. Doordat scherm iets rond is wel lastig een shield te plakken. Een bumpercase is een goede oplossing
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anja Schurink-Vedder 27-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm en reageerd goed

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Nou ik ben nog aan het ontdekken erg wennen komt van een samsung Galaxy s4 af. Na 6 jaar trouwe dienst. Dus elke dag wat nieuws ontdekken en bevalt tot nu toe goed. Alleen overdracht van oud naar nieuw mobiel liep niet echt lekker.
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan 19-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer fijn toestel met mooi helder scherm en goede batterij

Algemene score

8,0
Heel fijn toestel met een fijne camera, goed en helder scherm en goede batterij, dit tezamen met nog veel andere pluspunten maakt van deze midrange een high end toestel, ik persoonlijk vind dit echt een aanrader.

Pluspunten

  • Duidelijk en helder scherm
  • Batterij duur
  • Goede camera

Minpunten

  • Kan zo niks bedenken
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sabine 16-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige telefoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb de XA2 nu 3 dagen in mijn bezit en ben zeer tevreden. Hiervoor had ik de XA1 en vond dit een zeer fijn toestel,vandaar mijn keuze voor de XA2. Ook dit toestel bevalt mij nu al ontzettend. Mooi helder beeld, ligt prettig in de hand en reageert snel. De camera werkt prima en schiet mooie foto's. Ik heb zelf de lichtblauwe kleur gekozen en die is werkelijk prachtig. Vingerafdrukscanner reageert goed en erg snel. Ik heb hrb zelf alleen nog niet voor elkaar gekregen mijn apps te verplaatsen naar mijn sd kaart. Hopelijk is dit wel mogelijk. 100% blij met mijn aankoop. Luxe voor een budgetprijs!

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Camera
  • Snel
  • Prachtig uiterlijk
  • Vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Apps niet verplaatsbaar naar SD
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Vincent 15-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Makkelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Vorige gegevens makkelijk overgezet. Alles wijst zichzelf uit. Knappe foto's. Zeker aan te raden product.

Pluspunten

  • Foto
  • Opstarr
  • Duidelijk
  • Handig

Minpunten

  • Voorlopig niet
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

De jong 11-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed groot scherm helder en goede kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Mooie gsm
Goed beeld
Groot scherm
Makkelijk in gebruik
Zuinige batterij
Mooie kwaliteit foto’s
Een echte aanrader dus!

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Helder beeld
  • Mooi geluid
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

R. de Winter 08-08-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Goede accuduur en bovengemiddelde camera (achter)

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Voor een midrange telefoon presteert deze ax2 zeker boven mijn verwachtingen. Voldoende geheugen zowel rom als ram. Camera achter maakt scherpe en kleurrijke afbeeldingen. Enige kritiekpuntje misschien het gewicht van deze telefoon, maar dat went snel.

Pluspunten

  • Camera
  • Accu
  • Snelheid
  • Prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Gewicht
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Eric 08-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed toestel

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Mooi, snel toestel. Eindelijk weer terug bij Sony, na een Huawei en een Samsung. Voelt meteen weer vertrouwd.

Pluspunten

  • Mooi
  • Snel
  • Geen glazen achterkant
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nee 04-08-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super fijn toestel

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Had hiervoor de Sony Z5 compact, ook een fijn toestel maar deze XA2 is nog fijner. Maakt super strakke fotos !
Ligt fijn in de hand en goed te bedienen.
All in all een hele goede keuze geweest.

Pluspunten

  • Top camera
  • Mooi en groot scherm
  • Goede bediening

Minpunten

  • Geen
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Randy 31-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Subliem

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik kan het kort houden en zeggen 'perfect' ,maar ik ga even verder, het scherm super, en de gebruiksvriendelijkheid is ook gewoon perfect en soepel, en het geluid is echt fenomenaal! Er zijn geen betere smartphones in deze prijsklasse, ik denk iets erboven ook niet. Top product van Sony!

Pluspunten

  • Geluid
  • Helderheid scherm
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stinos 30-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede midrange telefoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Van den Z5 overgestapt op een XA2, geen spijt van! Misschien iets minder dan de XZ2 maar prima voor normaal gebruik 😀

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Scherm

Minpunten

  • Iets minder snel
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dennis Evers 28-07-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Super telefoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Super goede telefoon makkelijk in gebruik zeer snel en batterij gaat lang mee. Hé gaaf geluid om muziek mee af te spelen.

Pluspunten

  • Handig in gebruik
  • Goede muziek
  • Vette camera
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Spcmnspf73 28-07-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Super toestel, fijn formaat, mooi scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Werkt prettig en snel. Niet mijn eerste sony, en zeker niet de laatste! Als altijd mooie kwaliteit voor een vriendelijke prijs.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Goeie accu
  • Hele goeie camera

Minpunten

  • Uit zetten kon op xa-ultra met 2x tikken op scherm
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Jord 25-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb gekozen voor dit product omdat de prijs kwaliteit verhouding erg goed is. Daarnaast vind ik het design van deze telefoon erg fraai.

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • Microfoon bij opnemen slecht
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Patryk watolla 22-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima phone

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
The xperia series is the best phone ever made.i like the look, camera is amazing like the screen. Menu easy and perfect It's a superphone

Pluspunten

  • Screen
  • Speed
  • Camera
  • Menu
  • Xperia :)
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jos Dekker 20-07-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Groot helder scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Matige camera. Had meer van Sony verwacht. Zwaar toestel. Ligt goed in de hand. Afwerking prima. Vlot te bedienen. Laad snel op. Goede prijs verhouding.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Snelheid
  • Afwerking

Minpunten

  • Camera
  • Gewicht
Geschreven voor: Sony Xperia XA2 zwart / 32 GB

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews