Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G - Reviews

Specificaties
Display
6.6 inch scherm
Opslag
256 GB opslag
Besturingssysteem
Android 10.0
Bekijk 1 andere uitvoering

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 17 reviews die zijn achtergelaten voor de Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

logisterr 29-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede kenmerken, maar 1 groot minpunt

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

6,0
Mijn eerste Huawei telefoon is de Huawei P40 PRO, welke ik nu uitgebreid heb kunnen testen. Phone Clone geeft je de mogelijkheid om de data vanaf je oude toestel direct over te zetten naar je nieuwe toestel. Omdat veel Google Play Store apps niet op de Huawei ondersteund worden, heb ik gekozen om Phone Clone niet te gebruiken, maar handmatig alle apps te downloaden. Het is mij echter met geen mogelijkheid gelukt om de gesprekken in Whatsapp over te zetten naar het nieuwe toestel, vermoedelijk omdat de gespreksgeschiedenis op Google Drive wordt opgeslagen. Met de Petal Search app en met de Huawei Store kan je gemakkelijk op zoek gaan naar apps, echter zijn vele gebruikelijke apps (nog) niet beschikbaar. Je gebruikt daarom vaak de web versie van een app, waardoor je geen meldingen kunt krijgen, dit werkt voor mij niet fijn. Ik heb gemerkt dat ik enorm veel apps van Google gebruik, welke nu dus niet werken of op een andere manier werken. De apps die ik er wel op heb gekregen werken wel prima. De telefoon is echt super snel en schakelt enorm snel tussen verschillende apps. Het scherm van de telefoon is groot, scherp en helder. De accu is erg goed, beter dan ik gewend ben bij andere smartphones. Ook het snel laden gaat erg snel. Nadeel is wel dat snel laden alleen werkt met de officiële Huawei oplader. Met mijn 12V Samsung snellader in de auto en mijn gewone Samsung snel lader doet de Huawei niet snel laden, dat is jammer.

De camera van deze telefoon verdient een eigen alinea. Wat maakt deze telefoon geweldige foto’s. Het is echt niet meer nodig om naast je smartphone nog een echte camera te hebben, want deze telefoon kan werkelijk alles op het gebied van foto’s maken. De diverse camera’s aan de achterkant van de telefoon zorgen ervoor dat je tot 10x haarscherp kunt inzoomen en daarna nog door tot 50x met licht verlies van scherpte. Diepte kan uitstekend worden vastgelegd. En met de diverse filters kun je geweldig mooi gekleurde foto’s maken. Ook maakt hij hele mooie panorama foto’s, veel mooier en realistischer dan ik op andere telefoons gewend ben. Om al deze foto’s op te slaan heb je 256 GB aan geheugen beschikbaar, hier kun je dus heel wat foto’s en video’s op kwijt. Kleine nadeel is overigens dat je bij deze telefoon niet de mogelijkheid om nog een extra SD kaartje te plaatsen.

De telefoon heeft dus een aantal mooie pluspunten, waaronder het scherm, de accuduur, de snelheid en de camera. Hier staat echter een heel groot minpunt tegenover, namelijk het ontbreken van de Google apps en Google services.

Pluspunten

  • Scherm
  • Accuduur
  • Snelheid
  • Camera's

Minpunten

  • Ontbreken Google apps en Google services

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

TesterMete 28-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Software: grootste minpunt

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

4,0
De Huawei P40 Pro heeft veel pluspunten, maar die wegen niet op tegen de software minpunt.

Ik wil hier dieper op ingaan:
Ik heb alle apps proberen over te zetten van mijn Huawei P10 Lite naar de P40 Pro. Het eerste wat me opviel was dat er geen youtube app te vinden was. Ik wil geen youtube via mijn browser openen omdat dat vele nadelen met zich meebrengt. Als ik de apk bestand zelf download en alsnog installeer geeft het apparaat de volgende melding: Youtube kan niet worden uitgevoerd zonder Google Play-services, die niet worden ondersteund op je apparaat.
Dit is ook het geval voor vele andere apps die ik gebruik zoals: Gmail, Google Drive, Scoopy en Eurosparen. De AppGallery geeft geen alternatieven die op hetzelfde niveau functioneren.

Ik kan tegen een telefoon met een oude camera, een oude scherm, een traag systeem, maar ik kan totaal niet tegen telefoons waar bepaalde software opties gelimiteerd zijn. Daarom zal ik nooit een Apple telefoon gebruiken, en dankzij deze verandering komt Huawei ook op de lijst van allergie producten.

Pluspunten

  • +Scherm: Heel erg vloeiend.
  • +Batterij: Lange batterijduur, snelle oplaadtijd.
  • +Snelheid: Sneller dan dit vind je niet.
  • +Camera: Maakt hele goede foto's.

Minpunten

  • -Scherm: Afgeronde schermranden
  • Grootte: Had iets kleiner gemogen.
  • -Software: Allergrootste minpunt

Review criteria:

Uitstekend
Slecht
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Leo Logister 27-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super apparaat, maar je mist Google

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

3,0
Eerste indruk van de telefoon is goed. Clonen van de apps verloopt voorspoedig, maar dan komen de meldingen van de apps die niet werken. Druk op zoek naar alternatieven, maar al snel blijkt dat je niet alleen de apps nodig hebt, maar ook de google play services. Zonder deze werken sommige apps gewoon niet. Voor mij helemaal lastig omdat ik veel google spullen gebruik (Deurbel, thermostaat, camera's, google home) Camera's dat is gewoon top! Echt hele mooie foto's en ook het scherm zelf is fantastisch. Batterijduur is ook top, gaat super lang mee en opladen is ook fluitje van een cent. Dit maakt het zo dubbel. Fantastische hardware, maar google is toch echt wel nodig. Zodoende dus toch met allerhande vage software google erop gekregen, maar ook hier loop ik dan weer vast met bepaalde apps die gewoon geen meldingen meer geven. Echt jammer.

Pluspunten

  • super hardware
  • Top camera
  • Goede accu

Minpunten

  • Geen Google

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

2nagic2 27-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Huawei P40 Pro Silver een top camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Ik heb mijn Huawei P30 Pro overgezet met Phone clone naar deze Huawei P40 Pro. Dat ging super vlot. Maar echt alles is overgezet binnen 30 minuten. Contacten, WhatsApp back-up, berichten enz. enz. Ik ga verder experimenteren met de Play stores. Zag wel 2 alternatieve stores. Alleen installatie wil niet vlot gaan. Opladen gaat supersnel met de originele kabel. Qua grootte is het heel fijn. Net als mijn P30 pro. Schermgebaren zijn super handig om met scherm terug, te sluiten en te beëindigen. Ga morgen verder met de foto's en verdere gebruik van het toestel. Ik heb toestel nu een week in mijn bezit. Het is wennen zonder Chrome en google gebaseerde apps. Gewicht van het toestel is 209 gr. Dat is met een Spigen hoes erbij , best wel zwaar en de kans dat je hem uit je handen laat vallen is groot. Het blijft wel een mooi apparaat vergeleken met andere top toestellen. Ik twijfel of ik hem na de test periode zal houden met name om zijn gewicht. Ik ga verder deze week met het testen. Nu na aantal weken kan ik niet zonder google services en de updates. Ik kan deze P40 Pro niet aanbevelen voor mensen die echt veel met google services werken. jammer, omdat ik toch met mijn Huawei p30 pro gek ben. Camera van Huawei P40 Pro is perfect. Met namen 's avonds in het donker maakt hij prima foto's .Huawei heeft een top toestel in hogere segment gemaakt. Met mijn dagelijkse gebruik gaat de batterij bijna 2 dagen mee. Ik ben wel gewend om 's avonds dagelijks op te laden. Met Petal search heb ik alle apps kunnen vinden. Is wel even wennen om deze te gebruiken. Huawei AppGalery heeft natuurlijk ook veel bekende apps voor het updaten. Al met al mooi toestel. Omdat mijn Huawei P30 Pro mij goed bevalt is voor mij een upgrade naar P40 Pro niet echt nodig. Als je op zoek bent naar een top toestel dan is P40 Pro zeker waard om te overwegen.

Pluspunten

  • Camera
  • Snelheid
  • Gebruikersgemak

Minpunten

  • Appstore Google

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

jteun81 26-08-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Superkwaliteit telefoon én camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Mijn allereerste reactie was in juli: Geen Google services.. Dat wist ik niet. Dat is een tegenvaller. Heb ik nodig voor auto, voor werk, ga maar door. Hij is wel supersnel, supergave foto's, mega kwaliteit. En ziet er ook echt tof uit. Maar na twee weken ben ik inmiddels gewend aan de Huawei service en ben ik erg tevreden. Het werkt heel duidelijk, is compleet ( ik hoop dat er nog meer mogelijkheden bijkomen, snel). De camera is écht mijn gadget. Ik maak veel foto's en deze zijn gewoon haarscherp. Een dure foto camera aanschaffen is niet meer nodig, als je deze telefoon bezit! De telefoon is razendsnel en de accu gaat acceptabel lang mee; in mijn geval ongeveer 1,5 dag. Het overzetten van mijn gegevens van oude telefoon Met Phone Clone was heel eenvoudig, gewoon de instructies opvolgen. Het kostte mij 20 minuutjes tijd, wat ik niet verwacht had. De apps gewoonweg in de Huawei app galery i.p.v. de Playstore zoals ik gewend was, dus voor mij is dit principe gewoon hetzelfde. Ik hoop echter wel dat het aanbod snel uitgebreid wordt, want ik mis wel wat apps welke ik gewend was. Het zijn alleen wat bijkomstige apps, echter, dus missen doe ik ze (nog) niet. Maar het aanbod wordt constant uitgebreid begreep ik, dus ik wacht rustig af. Mijn eerste reactie toen ik merkte dat deze telefoon géén Google services aanbod, was terughoudend en teleurgesteld; inmiddels vind ik het prettig werken en heb ik zelfs een soort van 'veiliger' gevoel ( rationeel of niet?) dat ik mijn gegevens en locaties met een mega bedrijf als Google meer hoef te delen.

Pluspunten

  • Snel apparaat
  • Geweldige kwaliteit camera

Minpunten

  • wennen aan nieuwe Huawei playstore
  • hoge prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Zaicha 26-08-2020
  • Product gekregen

Geweldige telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Zo blij dat ik vandaag eindelijk mijn Huawei P40 pro mocht ophalen. De Huawei P40 pro cloonen met mijn oude telefoon ging super makkelijk. Door de app Petal search kan ik mijn geliefde webbrowser Google Chrome o.a. ook op de Huawei gebruiken. Het automatische updaten van je apps is ook super handig! Één van de pluspunten is toch echt het 4200 mAh-accu die heel snel oplaadt met de super fast charger (40watt). Binnen 37 minuten heb je al 50% accu !! Je batterij gaat erg lang mee 2 a 3 dagen met een volle lading. De tweede pluspunt zijn de camera's die in De Huawei p40 pro zitten o.a. 50 megapixel-resolutie. Mijn foto's zijn waanzinnig. Ultra scherp.. verbazing wekkend mooi. Alleen al om deze 2 redenen zou ik dit toestel kopen.

Pluspunten

  • Fast charging
  • 4 camera's

Minpunten

  • Geen playstore
  • Geen youtube app

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sander 26-08-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Prima toestel een kleine maar (google)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Toestel opgehaald en gelijk benieuwd hoe hij eruit ziet en wat ik er mee kan. Vooral benieuwd naar wat ik al gelezen had dat hij nu geen google connectie heeft. Via de "Phone clone" heb ik mijn huidige toestel (Huawei P20 Pro mate) over gezet en dit verliep soepel. Ik ben gelijk begonnen met het testen van de app galery om te kijken welke apps er beschikbaar zijn. Dit valt mij wel tegen dat ik niet de google apps kan gebruiken (google maps, gmail en agenda en de playstore en google carplay). Ik vergelijk het toestel vooral met me huidige telefoon. Ik vind hem snel en een goed beeld hebben ben alleen misschien wel bang dat het scherm minder sterk is. Jammer dat er geen hoesje bij zit standaard. Batterij duur is echt goed. Spelletjes gespeeld en ziet de batterij bijna niet zakken. ik vind wel dat de camera achter op een groot blok is en je het in gewicht lijkt te voelen. Bij de p20 pro mate is het mooier verwerkt in het toestel. conclusie super toestel alleen mis ik de toegang tot de google apps.

Pluspunten

  • Camera
  • Batterij
  • Scherm
  • Snel laden

Minpunten

  • Google gecertificeerd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Woutertje 26-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super mooie camera

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Bij het openen van het doosje zag ik direct het mooie toestel. Echt een Huawei toestel. Hij voelt ook het zelfde aan als mijn huidige Mate 20 Pro alleen is het scherm iets minder afgerond. Wat mij wel opvalt is het zwaarte punt wat iets anders ligt. Door de camera merk je dat hij aan de bovenkant toch wat zwaarder is. Na de hele setup doorgelopen te hebben stonden al mijn apps en data doormiddel van de Phone Clone app op het toestel. Het viel mij wel direct op dat er een aantal apps en google apps niet mee gegaan zijn. Daarna kon ik het niet laten om meteen de camera te gaan proberen. Ik zat zelf in de tuin bij het uitpakken en ben meteen foto’s gaan maken. En wat een kwaliteit foto’s! Dichtbij, veraf, veel details alles komt er goed uit te zien. De zoom functie is zeker een mooie optie waardoor de kwaliteit niet achteruit gaat. Na wat foto’s weer terug naar de interface van EMUI. Toestel is super snel en merk echt nergens vertragingen in op. Spelletjes gaan vloeiend en ook het streamen van film via mij nas ziet er erg goed uit. Daarna ben ik eens gaan verdiepen in de AppGallery en dan blijkt dat ik toch wel een erg verwend google gebruiker ben. Ik mis echt mijn google apps. Ik dacht dat ik vast wel wat apps kon missen maar al snel blijkt dat ik heel veel google applicaties gebruik. De HEY google functie (google assistent) om mijn lampen en tv aan en uit te zetten in huis zit er niet op. De gmail app voor mail en agenda mis ik en dan de google foto’s. Al mijn foto’s staan daar gebackup met een abonnement en die kan ik niet missen. Maar ja toch door zetten en het mooie van het toestel in zien. De accu gaat nu ik hem een paar dagen gebruik erg lang mee. Zelfs als ik Tijdsverloop filmpjes maak loopt de batterij niet snel leeg. Ik kan prima 1,5 dag met goed gebruik doen met een accu lading. En binnen ander half uur is hij weer helemaal vol. In totaliteit is het een top toestel en kunnen de meeste mensen prima leven zonder google apps en de apps uit de alternatieve store.

Pluspunten

  • camera
  • batterij

Minpunten

  • niet google gecertificeerd

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nikky 26-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Mooi toestel

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

7,0
Het design van het toestel en de camerzijn geweldig. De telefoon is glad, zeer glad en een hoesje is gewenst . De batterij laadt giga snel op en gaat lang mee.

Helaas zit er geen google gebruik op. En dat is blijkbaar toch iets belangrijks. De huawi app store biedt niet de gangbare apps. En dit maakt het dat ik het niet fijn vindt om hem te gebuiken.

Pluspunten

  • batterij
  • geweldige foto's

Minpunten

  • geen google functie

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Mikew 24-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige specificaties voor de prijs

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

7,0
Vorige maand heb ik dit toestel ontvangen en was erg enthousiast over het design en de camera. De telefoon ligt stevig in de hand en maakt echt geweldige foto's. De batterij gaat tot anderhalve dag mee en laad op ook erg snel op

Dankzij het de 8gb werkgeheugen kan je razendsnel wisselen tussen de verschillende apps. Echter bij dit laatste ontstaan de grootste problemen. De eigen App Store van huawei heeft nog weinig apps die ik dagelijks gebruikte. Ook de alternatieve appstores kunnen dit gemis niet opvullen. Mocht je in staat zijn om alsnog zelf de google playstore erop te zetten , dan is deze telefoon wel aan te raden!

Huawei produceert geweldige telefoons, waaronder de p40 pro. Maar voor mij persoonlijk was het gemis van de google services te groot. mocht in de toekomst dit probleem verholpen worden, of wanneer apps zoals RABO bankieren wel ondersteunt worden, dan stap ik weer over naar Huawei.

Pluspunten

  • batterij
  • camera's
  • prijs

Minpunten

  • ontbreken google services

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Bettine12 23-08-2020
  • Product getest

Leuke telefoon, maar werkt niet zonder Google

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

5,0
Ik was blij verrast dat ik deze telefoon uit mocht uit uitproberen. Het vlaggenschip zoals gezegd werd. Echter in gebruik valt hij mij tegen. Het overzetten van de apps gebeurde snel. Maar dan kom je er later toch achter dat bepaalde apps niet werken. Dit komt in het grootste geval doordat er geen Google op zit. Daardoor zit je met wachtwoorden die je ineens zelf moet weten. Maar dat was niet het enige. Bepaalde apps zijn niet te vinden in het systeem van huawei. Ik heb het geprobeerd om via file apk Google er op te krijgen. Maar dan moet je wel erg veel kennis van software enzo hebben. Helaas dus niet gelukt. Hierdoor heb ik de telefoon niet zo uitgebreid kunnen testen als wat ik eigenlijk wilde.
Verder is het een leuke telefoon, goede camera waar veel mogelijkheden mee zijn. Kortom een perfect toestel maar er ontbreken een aantal dingen om het een top score te geven.

Pluspunten

  • Accu
  • Camera

Minpunten

  • Google
  • apps die niet werken

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Pokerarc 19-08-2020
  • Product getest

Toestel voor geekz

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Ik gebruik de toestel al meer dan een met een hoesje wat heb ik besteld.(https://www.bol.com/nl/p/huawei-p40-pro-dubbel-zijdig-360-hoesje-transparant/9300000002019297/?Referrer=ENTcli_out_for_delivery2008093611&language=nl). Ik was bang zonder hoesje gebruiken omdat de toestel is zwaarder dan heb ik gedacht.Daarom zei ik is voor mannen.Mijn eerste impressies zijn.De toestel is echt snel is.Op 4G internet kun je makkelijk internetten.De reactie tijden zijn supersnel.dankzij voor krachtige processor. De WiFi is echt sterk,niet als mijn oude android toestel.In sommige plekken kan ik niet surfen met de oude ,maar met de Huawei Pro 40 Pro wel. Ik heb de Phone Clone geïnstalleerd op allebei toestel. Ik heb problemen met WhatsApp, niet alle conversaties waren omgezet. Maar van de oude toestel de GooglePlay verwijnd!Niet alle geclonde apps werken. Bijvoorbeeld AH appie. De batterijduur is genoeg lang, met echt intensieve gebruik (Spotify, surfen, YouTube) op weekend duurt 1.5 dag. De 40 W fastcharger doet het supersnel. Ik vind een beetje minpunt, er is geen Back button. Maar nu ik ben gewend met de "sliding". Ik heb gebruik gemaakt van de Petal serch voor. apk downloaden. Google Chrome werkt goed. De Gmail app werkt niet, je wordt doorgebonden met gmail. com website. YouTube hetzelfde situatie, Thuisbezorgd app ook.In Petal search Je kun de post. nl app niet vinden. Markplaats wel, maar krijg je geen alert op de alertbar als je een bericht heeft. En ja een beetje raar ding. Als je download een file, een je bent niet meer activ op scherm, de download straks stops zelf in de background. Een de download duurt langer. Ondanks je kan van Petal search de Google Chrome downloaden en werkt goed, is niet mogelijk de wachtwoorden importeren van je huidige Android toestel. Moet je elke wachtwoord van Google Password Manager weergeven, en een bij een invullen.

Pluspunten

  • Batterij duur
  • Hardware
  • Camera

Minpunten

  • Geen GooglePlay

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

marcia 17-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige Smartphone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Geweldige smartphone

De huawei p40 pro is een mooie elegante gsm met zeer goede kenmerken. Ik had al een Huawei en kon via de phone clone alles gemakkelijk overzetten. Het is leuk dat er nog niet te veel op voorhand geprogrammeerd staat zodat je vrij kan kiezen en dit geen geheugen inneemt.
Zijn camera’s en beeldkwaliteit zijn zo goed dat de concurrentie hier nog iets van kan leren. Hier maak je prachtige foto’s mee!
Ook de accu duur is niet te onderschatten. (7 dagen op vakantie en was bij thuiskomst nog steeds niet leeg.)
Aangezien deze een eigen besturingssysteem heeft, werkt nog niet alles. De App gallery kom je eerst binnen na een reclame van 5 sec. Daar aangekomen vindt je de helft van de apps die je zoekt niet terug.
Via Petal Search kan je wel bijna alle apps downloaden, maar ook dan is nog niet alles werkend.

Er is nog werk aan het verder updaten en uitwerken van hun besturingssysteem. Met een bestaand systeem had dit een TOP smartphone geweest.

Pluspunten

  • camera's
  • accuduur
  • Zelf te kiezen wat je erop plaatst

Minpunten

  • wennen aan 'geen google'
  • Nog niet alle app's werken erop

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Zouhairk81 12-08-2020
  • Product gekocht

Top telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Dit is een geweldige telefoon. Ik ben sowieso fan van huawei want alle producten die ik heb aangeschaft waren goed in de prijs en van zeer goede kwaliteit. Zo ook deze telefoon, zeer goede prestaties en hele goede camera's. Aleen jammer dat Google play services er niet op zat. Via YouTube tutorials toch erop gekregen en nu is het dus geen enkel probleem meer behalve dat ik slechts 1 Gmail account kan toevoegen voor agenda en Gmail app. Zeker aanrader.

Pluspunten

  • Camera
  • Scherm
  • Batterij

Minpunten

  • Gemis Google play services

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Randyvp 12-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Supertelefoon met een randje

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Ten eerste wil ik zeggen dat ik in de basis een echte Huawei fan ben. Ik vind de telefoons een hoge prijs/kwaliteit verhouding hebben en raad normaal iedereen deze telefoons aan. Ik was dan ook erg blij dat ik een test mocht gaan doen met de nieuwe P40 pro. En dan voornamelijk hoe dit vlaggenschip zijn mannetje staat zonder Google. Bij het openen van de verpakking was ik erg blij. Een zeer mooie telefoon lachte mij toe. Hoewel lichtelijk zwaar lag hij zeker lekker in de hand. Daarna het installeren en overzetten van de oude telefoongegevens. Dit ging erg soepel en bijna alle apps waren over. De eerste indruk was erg goed, soepele en snelle bediening en ook de nieuwe vorm van navigeren (swipen vanuit de kanten) vind ik erg prettig. De camera die op dit toestel zit vind ik werkelijk subliem. Wat een prachtige foto's! En dat ook op ieder moment van de dag, want ook de avondfoto's zijn voortreffelijk. 50 x zoom is fantastisch, want het werkt echt. Enige nadeel is wel dat je een statief nodig hebt, want stilhouden lukt niet meer. En dan ga je hem voor het echie gebruiken. Dan begin je toch tegen een aantal zaken aan te lopen. Waar je in het begin een aantal apps lijkt te hebben geinstalleerd, blijken uiteindelijk niet te werken (overigens had ik gelukkig geen probleem met de ING bankieren app). Whatsapp kan wel geinstalleerd worden en werkt ook prima, nadeel is alleen dat je je gegevens niet kan importeren, want Google drive werkt niet. En hoewel je het merendeel van de apps kan vinden met de geleverde stores is het nog niet zeker dat ze werken. En streamen naar Chromecast werkt niet meer. En sommige apps zijn er gewoon niet. Of je wordt verwezen naar de Playstore en dat werkt niet. Uiteindelijk Google geïnstalleerd. Wat een fantastische telefoon wordt het dan! Alles werkt weer precies zoals je het wilt en alle apps kan je downloaden. Maar een paar apps geven nu al aan dat Google niet op deze telefoon mag, dus hoe lang blijft dit goed gaan na een upgrade? Helaas vind ik de telefoon daarom te duur. Het is een fantastische telefoon, maar in de prijsklasse (rond de 1000) zitten alle topmodellen, met minieme verschillen. En in dat geval kies ik liever voor een model waar ik minder werk aan heb en zeker blijf van de goede werking. Het is te hopen dat Trump snel vervangen wordt, of dat Huawei kan zorgen dat alles net zo goed werkt als met Google. Want nu voelt het als vroeger met Blackberry, een top telefoon, maar net zonder dat extra wat je graag wilt.

Pluspunten

  • Supersnel opladen
  • Lange batterijduur
  • perfecte camera
  • helder scherm

Minpunten

  • geen Google

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Richard 03-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede hardware, maar geen Google is even wennen.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Unboxing:
Positief verrast bij het vastpakken van de telefoon, deze voelt zeer degelijk aan en is mooi afgewerkt. Wel is die wat aan de zware kant en dat zal even wennen zijn. De lader is best compact ondanks dat deze goed is voor 40W. Persoonlijk vind ik wel dat er een goedkoop TPE hoesje bij had mogen zitten in de doos, zoals wel meer merken doen tegenwoordig, maar het is geen groot gebrek.

Hardware:
Zeer snelle processor, de telefoon start snel op, applicaties openen practisch instantaan, en ondanks meerdere apps open hebben wordt de telefoon niet langzamer.
Het scherm is een flinke vooruitgang ten opzichte van mijn 2 jaar oude telefoon, ondanks dat beide telefoons ee OLED scherm hebben is deze gewoon scherper en aanzienlijk feller waardoor deze goed af te lezen is buiten in de volle zon.
Ik heb de telefoon nog niet al te lang, dus over de accu kan ik nog niet alles zeggen, maar tot nu toe haal ik meestal zo’n 2 dagen op een volle accu, waar ik met mijn oude telefoon amper 1 dag haalde. Dit lijkt dus goed in orde te zijn. Het laden gaat razendsnel, ongeveer een uur van een paar procent tot vol.

Camera:
Pluspunten: Snel, produceert mooie foto’s en lichte en donkere omstandigheden, 3 lenzen voor normaal gebruik, macro/brede hoek, zoom. Helaas zie je wel een klein beetje kleurverschil als de camera schakelt tussen de verschillende lenzen/sensoren, waarbij de hoofd sensor bij verre de mooiste foto’s maakt.
Ook een leuke functie is dat als je telefoon op standby staat, je een foto kan maken door 2x op de volume-down knop te duwen, dit werkt razend snel en op die manier hoef je nooit meer een foto moment te missen.

Het leven zonder Google Services:
Als je de telefoon de eerste keer opstart wordt je gevraagd een Huawei account aan te maken, hierna kan je gebruik maken van de Huawei app search en andere diensten. Ook wordt bij opstarten gevraagd of je een oude telefoon wilt klonen via de meegeleverde Phone Clone app.

Deze Phone Clone app moet je vervolgens ook op je oude telefoon installeren (staat in de Google App Store), en na een simpele procedure kopieert deze via een wifi verbindinding al je apps, foto’s en andere gegevens (je kan diverse opties aan/uitzetten) naar je nieuwe telefoon. Dit werkt best goed en uiteindelijk werd alles gekopieerd met uitzondering van de Google Apps en een paar andere apps.

Vervolgens via de voor geinstalleerde Petal Search app zoek gegaan naar de ontbrekende apps, en het meeste wel kunnen vinden. Helaas is echter nog niet alles te krijgen in Huawei’s app stor, voor mij ontbraken uiteindelijk alleen Strava en Untappd. Dit is du zeker nog niet perfect, maar er lijkt wel aan gewerkt te worden, zo is Huawei samen gaan werken met alle andere grote chinese smartphone fabrikanten om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om hun app werkend te krijgen op alle smartphones en in alle appstores te krijgen via één website. Dus er is zeker hoop dat de situatie zal verbeteren over de komende maanden.

Verder heb je met het ontbreken van Google Services natuurlijk geen toegang tot de app store, maar ook ontbreken alle standaard apps van google zoals gmail, maps, etc. En er worden diverse apps meegeleverd met de telefoon en voor andere zijn goede alternatieven te vinden in de app store.

Misschien dat ik op een bepaald moment alsnog Google zal installeren, maar tot nu toe is het nog niet echt nodig geweest.

Pluspunten

  • Snelle hardware
  • Uitstekende camera
  • Lange accuduur en laadt snel
  • Fel scherm (goed te lezen in volle zon)

Minpunten

  • Zwaar
  • Geen Google

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Esther 29-07-2020
  • Product getest

Mooie foto's, minder blij met mogelijkheden apps

Geschreven voor: Huawei P40 Pro 256 GB / Silver Frost / (dualsim) / 5G

Algemene score

7,0
De eerste dagen was de telefoon enorm wennen. Doordat huawei niet alle apps in de store heeft moet je veel zelf installeren. In eerste instantie via phoneclone mijn apps overgezet. Hoewel dat goed werkte, werkte niet al mijn apps op de nieuwe telefoon. Via een tweede appstore wel de meeste er op weten te zetten, maar lang niet alles functioneert. Je moet je er behoorlijk in verdiepen en dan is het ook nog op eigen risico, aangezien de apps niet vanzelf updaten op veiligheid. De telefoon zelf is super mooi! Het beeld is veel beter dan van mijn voorgaande telefoon en hij reageert snel. De vingerafdruk scanner zit op het scherm,wat ook goed werkt! Hij ligt prettig in de hand en het formaat is goed! De camera heeft minder opties als ik gewend ben, maar maakt heel erg mooie foto's! Ik weet niet goed of dat komt door de meerdere camera's, want het oogt soms alsof het vooral digitaal bewerkt wordt, desondanks daar zeer tevreden over! Tot nu toe dus wel positief over de telefoon, maar voor mij wel echt een minpunt dat het installeren en gebruiken van de apps zo lastig gaat. Ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen een probleem is, maar ik hecht toch veel waarde aan alles wat ik met Google kan merk ik nu. Ik denk wel dat in de toekomst meer apps in de huawei store zullen komen, maar dat is nu nog matig. Hij reageert wel bijzonder snel en de bediening aan de zijkanten is ook heel prettig!

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Mooie foto's
  • Snelle bediening

Minpunten

  • Niet alle apps werken
  • Geen Google

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer