Philips Shaver Series 9000 Prestige SP9820/12 - Elektrisch scheerapparaat - Zwart
Stille krachtpatser
Het eerste wat me opvalt bij het openen van de doos is de luxe uitstraling. Dit is zonder meer een premium apparaat. Bij het unboxen valt de grootte me op. Dit apparaat is beduidend groter dan mijn oude philishave coolskin. Het is echter een pak lichter dan het eruit ziet en ligt goed in de hand. Het display geeft duidelijk aan hoeveel energie er nog resteert. Ik koos bewust voor het apparaat zonder oplaadmat omdat ik niet veel ruimte heb om het toestel open en bloot te laten liggen. Met het meegeleverde snoer is het apparaat in minder dan een uur volledig opgeladen. Na 4 weken dagelijks gebruik is het nog steeds ongeveer 20% opgeladen. Het scheren gaat vlot, maar ik ben dan gewend om (droog) elektrisch te scheren. De scheerkoppen liggen wel wat verder uiteen dan mijn vroegere apparaat, maar dit heeft geen effect op de scheerervaring. De eerste paar dagen was er wat lichte irritatie, wat op zich niet vreemd is gezien dit nieuwe mesjes zijn, daarna was mijn huid eraan gewend. Wanneer gebruikt om nat te scheren, met schuim, is het resultaat nog iets gladder. Ik doe dit echter weinig, voornamelijk omwille van de extra tijd die het vraagt (ook om uit te spoelen) en visueel is het verschil niet te merken. Wat me ook onmiddellijk opvalt is dat dit apparaat erg stil draait. Ik gebruik standaard de hoogste stand en zelfs dan is dit scheerapparaat heel wat stiller dan mijn vroeger apparaat. Kortom een duidelijk premiumapparaat dat goed in de hand ligt, stil scheert en snel werkt.
Pluspunten
- Mooi design
- Stil
- Lange batterijduur met indicator
Minpunten
- prijs
- geen neushaartrimmer
Sterke prestaties, zelfs bij lange baardharen
Ik ben enorm verrast door dit toestel. Door een beetje in vakantiemodus te zitten had ik mij al 4 dagen niet geschoren, normaal zou dit een serieus probleem geven om alles mooi weg te scheren... Dat was dus buiten dit prachtig toestel gerekend. Ik begon er aan, niet met volle overtuiging, tot ik zag en hoorde met hoeveel gemak alle haartjes werden afgeschoren, net alsof ik me de dag voordien pas zou geschoren hebben! Dit alles in droge toestand. De machine is ook heel stil, wat dan weer fijn is als je vroeg in de ochtend die baard wil aanpakken zonder vrouw of kinderen wakker te maken. Het display geeft heel mooi het resterende percentage aan, enorm handig dat je dan weet of je er nog een scheerbeurt uit kan halen of toch maar even vlug laden eerst, en moet hij toch geladen worden, na een uurtje zit hij weer aan de volle 100%. Verder ligt het toestel goed in de hand en is hij vrij licht. Totaal geen last van irritatie of andere ongemakken tijdens en na het scheren. Na het scheren gewoon even alles mooi leegmaken in de vuilbak en spoelen onder de kraan, hoe makkelijk kan het zijn! Proficiat Philips, met dit toestel gaan jullie zeker en vast scoren!
Pluspunten
- Zacht voor gevoelige huid
- Perfect voor baardje van meerdere dagen
- Makkelijk te reinigen
- Ligt goed in de hand
- Stil en goede accuduur
De Philips S9000 Prestige overtreft mijn verwachtingen
Voor mijn vriend is elektrisch scheren helemaal nieuw maar ik moet eerlijk zeggen, hij is helemaal om!
Van het gevoel van de doos tot de eerste keer dat je het opent en op de AAN-knop drukt, weet je gewoon dat je iets speciaals in handen hebt. Ik was echt onder de indruk van het scheerapparaat toen ik het uit de doos haalde.
Het scheerapparaat gebruiken is een ervaring op zich - met 3 standen die de scheerbeurt nog specialer maken. Het meest opmerkelijke is de precisie, hoe dicht je op je huid kan scheren. Nooit in mijn wildste dromen zou ik gedacht hebben dat dit zo dicht bij mijn huid zou kunnen komen met zo'n minimale irritatie – wat me wel ALTIJD gebeurt als ik nat scheer met een mes.
Het design van het apparaat en de accuduur zijn gewoon fenomenaal. Het ligt heerlijk in de hand, je voelt gewoon direct dat het een kwalitatief hoogwaardig apparaat is. De accuduur is extreem, ik scheer met gemak een volle week zonder bij te laden
Ik zou de Philips S9000 Prestige ten zeerste aanbevelen, je krijgt echt waar voor je geld, super.
Pluspunten
- Accuduur
Minpunten
- Geen
Lange batterijduur, stil high end toestel
Bij het uitpakken van het toestel werd al meteen duidelijk dat het hier om een luxe scheerapparaat gaat, een mooie verpakking , en het scheerapparaat zelf ziet er ook erg high class uit, aluminium knap afgewerkt.
Erg handig is het percentage batterij dat er nog rest in het apparaat, zo kom je nooit voor verassingen te staan. De eerste scheerervaring met dit apparaat heeft me aangenaam verrast in de zin dat dit scheerapparaat veel efficiënter en sneller scheert dan mijn vorige scheerapparaat van Philips ( 7-tal jaar oud) de kop beweegt over elke contour van je huid en scheert ook met gemak haartjes af die al een week te zien zijn. De scheerkop voelt wel iets ruwer aan dan mijn vorige toestel. Verder is het een erg stille machine , wat het ook aangenaam maakt zonder al te veel herrie.
Na ongeveer een uurtje is de batterij opgeladen en gaat gemiddeld een 8-tal scheerbeurten mee met een volle batterij.
Het reinigen verloopt ook erg handig aangezien het toestel volledig waterdicht is en de scheerkop eenvoudig onder de kraan kan proper gemaakt worden.
Pluspunten
- Batterijduur / indicatie batterij
- Stil
- Mooi Design
- eenvoudig schoon te maken
Minpunten
- Prijs
- Grovere gevoel op de huid
Futuristisch en scherp (te scherp?)
De eerste indruk van het apparaat was: mooi design, ligt goed in de hand, maar wat een grote scheerkop. Die grote scheerkop hoeft geen nadeel te zijn, want dan ben je misschien sneller klaar.
Als je het toestel aanzet, dan is die echt fluisterstil!
De eerste scheerbeurt vond ik niet zo aangenaam. De S9000 had niet zo zeer een probleem met mijn 3 dagen wildgroei, maar de scheerkoppen zijn vrij scherp. De stoppels blijven erachter hangen. Hierdoor krijg je zeer veel wrijving. Ik had er vooral last van aan kin en kaak.
Maar eerlijk is eerlijk, hij scheert wel alles vlot weg. Mijn oudere Philips (S3000), zelfs met nieuwe mesjes, heeft hier meer moeite mee. Op de hals moet ik wel wat wat meer geduld hebben. Daar blijven wat occasionele haartjes staan. Dan mis je wel een trimmer die geïntegreerd zit op het apparaat. De bijgeleverde trimmer is er wel snel op te klikken, maar zelf heb ik hem liever op het apparaat.
Wat ik wel gemerkt heb is dat er af en toe een klein bloedvlekje zichtbaar is. Dit was meestal in de hals of kin. Dat heb ik nog nooit meegemaakt met een scheerapparaat.
Nat scheren is aan te raden onder de douche. Aan een lavabo blijven er steeds druppels uit de scheerkoppen druppelen, na het afspoelen.
1 - 2 dagen baardgroei: scheert hij zonder problemen
3 dagen baardgroei: de stoppels blijven soms hangen achter de scheerkoppen
4 - 5 dagen baardgroei: gaat vrijwel zeer vlot, in tegenstelling tot mijn andere apparaat. Daar trim ik meestal op voorhand wat bij om de stoppels in te korten.
Het design is lekker stoer en voelt zeer premium aan. Het is ook handig dat je een percentage van de batterij kan zien. Dat geeft toch een betere indicatie dan bv 3 lampjes.
Ook de batterij stemt me tevreden. Iedereen scheert anders, maar hier na 3 weken nog steeds 48 % batterij.
Pluspunten
- Design
- Snel opgeladen en lang te gebruiken
- Makkelijk te reinigen
Minpunten
- Koppen blijven achter stoppels hangen
- Af en toe een bloedplekje
- Afzonderlijke trimmer
zo stil en zo glad
Wauw wat een mooi apparaat, erg mooi design en is luxe verpakt dus was erg benieuwd naar het scheer resultaat. Nou kan zeggen hij scheert kort, glad en is erg stil. Heb na het scheren ook geen irritatie en de kop is gemakkelijk en snel schoon te maken. Kortom ik ben tevreden met het apparaat. De prijs daar in tegen is wat hoog maar daar heb je wel kwaliteit voor.
Pluspunten
- stil
- goed scheerresultaat
Minpunten
- prijzig
Excellent toestel
De Philips SP9820/12 ligt ergonomisch goed in de hand en mag er qua uiterlijk ook best zijn. Hij beschikt over een schakelaar om de snelheid in te stellen (3 stappen) en een display om het batterijvolume en de snelheid van de mesjes weer te geven. Dit display licht op bij beweging zodat u weet zonder het te starten hoeveel batterij er nog rest. Het scheren zelf verloopt zelfs droog best aangenaam. Met scheergel- of schuim wordt de scheerbeurt een fluitje van een cent. Ook is het zeer gemakkelijk om de mesjes van het toestel te halen om ze schoon te maken. Het instellen van de snelheid heeft voor mij echter niet echt een meerwaarde, maar kan dat misschien voor personen met een lange baard, of voor diegenen die niet elke dag gebruik maken van het toestel wel zijn.
Conclusie: fraai, degelijk, en stil toestel, dat goed in de hand ligt en zijn werk uiterst behoorlijk doet.
Pluspunten
- ergonomisch design
- batterijduur
- geluidsniveau
- display
Minpunten
- prijs
Snel, stil en lekker glad
Het toestel is heel stil en ligt prettig in de hand.
Bovendien ziet het er ook heel mooi en luxueus uit, met makkelijk af te lezen symbolen en batterijpercentage.
Waar ik wel nog moet aan wennen is de noodzaak om kleine cirkelbewegingen te maken tijdens het scheren. Bij mijn vorige shaver kon je gewoon op en neer bewegen.
Maar het resultaat is super, lekker glad, zonder enige irritatie en bijzonder snel.
Enkel ter hoogte van de bakkebaarden ben ik nog op zoek naar de goeie methode zonder te veel te moeten switchen met de afzonderlijke trimmer (opzetstuk ter vervanging van de scheerkop).
Het reinigen van het toestel gaat bijzonder makkelijk, gewoon even afspoelen en klaar.
Enig puntje van kritiek is de omvang van het reisetui
Pluspunten
- Heel stil
- Makkelijk proper te maken
- Groot en goed afleesbaar scherm
- Snel en goed scheerresultaat
Minpunten
- Trimmer is opzetstuk
- Heel groot reisetui
Scheermaster!
Wat een mooi scheer apparaat! Philips heeft wat dat betreft niet stilgestaan. Mijn Philips scheerapparaat van 2007 lijkt wel antiek! Ik heb gekozen voor de SP9820/12 omdat het mij niet super handig lijkt om het scheerapparaat constant op de contactlader te hebben liggen. Je moet tenslotte die lader ook weer ergens neerzetten.
Ik heb nu een week of drie mijzelf geschoren met dit scheerapparaat. Ik vindt het scheerapparaat vrij stil, ligt goed in de hand en het resultaat is prima. De scheerkoppen glijden merkbaar beter over de huid dan van mijn oude scheerapparaat. Ik kan niet echt zeggen dat hij veel beter scheert dan mijn oude Philishave. Maar zeker ook niet slechter! Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen.
Ik heb mijzelf ook nat geschoren met dit apparaat en dat gaat ook prima. Nog gladder dan droog scheren maar kost ook wat meer tijd natuurlijk. De batterij gaat lang mee. Nu in mijn derde week heb ik nog steeds 35% lading over. Het opladen kost trouwens maar een uurtje!
Wat ik wel weer onhandig vindt is dat als je de trimmer wilt gebruiken je eerst de scheerkoppen moet verwijderen. Kan dat niet handiger? Wat ik eigenlijk ook mis is een kapje om de scheerkoppen te beschermen. Maar misschien is dit niet meer nodig met de nieuwe scheerkoppen?
En als ik toch aan het ‘zeuren’ ben, is het teveel moeite om een borsteltje toe te voegen? Nu wordt er van je verwacht dat je het toestel na gebruik uitspoelt met water. Gelijk droog is hij natuurlijk niet waardoor, wanneer je op reis bent, het apparaat nat in het etui gaat met een knoeiboel als gevolg.
Waarom zit er trouwens ook geen standaard bij om de shaver rechtopstaand neer te zetten? Scheelt weer ruimte in de kast.
Neerleggen is trouwens best wel tricky. Als het scheerapparaat op zijn rug ligt rolt hij eenvoudig om waarbij je kans hebt dat hij van een plankje of wastafel af valt. Opletten dus!
Voor de rest nog steeds super tevreden!
Pluspunten
- Accuduur en oplaadtijd
- Design
- Scheerresultaat
- Weinig geluid
Minpunten
- Geen standaard om apparaat rechtop te zetten
- Geen borsteltje
Super accuduur
ZIet er erg mooi uit, is licht en accu gaat erg lang mee. Toerental is wat laag waardoor scheren iets meer tijd kost.
Zeer tevreden over de losse oplader die erbij zit. Beter dan de oplaaddozen die Philips eerst had.
Pluspunten
- Acuuduur
- Design
Fijn scheerapparaat
Na ruim 20 jaar scheren met het mes overgestapt naar een electrisch scheerapparaat. Prima machine moet ik zeggen. Voor het oog mooi. Wel erg licht qua gewicht (hij ziet er kennelijk zwaarder uit). De 1e ervaring met droog scheren; da's makkelijk. Vlot klaar en het resultaat was voldoende (ik vergelijk het met nat scheren) . Naderhand even uitkloppen en afspoelen en klaar (slechts 5% batterije verbruikt) Na 4 dagen bij de wasbak met water mijn gezicht ingesmeerd met shavingcream en toen de machine erop. Prima te doen.......tot het moment dat je de koppen moet afspoelen omdat de machine verzadigd raakt. Dat gaat nog maar daarna weer tegen mijn gezicht zorgde voor een dikke stroom water/haartjes/zeep. Nee dit was hem niet. Maar wel beter resultaat dat compleet droog. Na 5 dagen onder de douche mee. Oh ja, spiegel onder de douche nodig. Scrubben, insmeren en gaan! Dit gaf het beste resultaat. Maar zonder scheercreme en alleen water wordt het erg stroef. En ik denk dat ik wel redelijk wat meer water verbruik met het scheren tijdens het douchen dan bij de kraan. Maar wel het beste resultaat van de 3 verschillende methodes. Eindoordeel volgt nog als ik alle 3 de methodes nog een keer ga ervaren. Sowieso na het scheren voelt de huid niet branderig aan. Na 2 weken alle vormen van scheren wel toegepast; droog, nat bij de wasbak en onder de douche. Het beste resultaat voor mij is definitief onder de douche voor het beste en langst durende gladde resultaat. Minpunt bij deze is het watergebruik ten opzichte van de manier bij de wasbak. Bij de wasbak nat scheren is dan weliswaar nummer 2 in mijn favoriete manier van scheren maar het wordt wel een zooitje bij mij (de zeepresten/haartjes/water wat het apparaat verlaat na het spoelen) Droogscheren is niet mijn ding, maar is wel super makkelijk met deze machine. Qua geluid is dit apparaat zeer stil. De batterij staat nu (na 8 keer scheren op verschillende manieren) op 55%. Dus tot nu toe maar 1 x opgeladen met het bijgeleverde snoer en dat ging mij snel genoeg.
Pluspunten
- stil
- droog en nat scheren
- zelfs onder de docuhe
Minpunten
- nat scheren bij de wasbak zorgt voor rotzooi
Mooi design, goede batterij, makkelijk in gebruik
Al 20 jaar scheer ik me met bedrade en draadloze scheerapparaten van Philips. De ene wat beter dan de andere. Vol verwachting keek ik er dan ook naar uit om dit apparaat te kunnen testen. In tegenstelling tot m'n vorige draadloos toestel, dat om de 3 beurten geladen moest worden, is de S9000 een ware verbetering. Het laat minder haartjes staan, scheert veel stiller, ik versta men vriendin nu als ze tegen me praat en de batterij gaat een volledige week mee op 1 lading. Het laden zelf gaat ook zeer snel. Geen uren meer in het stopcontact maar 1 uurtje voor een hele week. Dat je nat en droog en ook nog eens onder de douche kan scheren is ook mooi meegenomen. Om toch 1 minpunt te noemen, ik mis een houder om het toestel mooi in te plaatsen tijdens het laden want het design mag zeker gezien worden.
Pluspunten
- Mooi design
- Makkelijk te reinigen
- Stil
- Nat en droog scheren en onder de douche
- Snel laden en lange accuduur
Minpunten
- Geen houder om in te plaatsen.
Luxe scheerapparaat die ook nog eens goed scheert
Ik scheer al jaren elektrisch onder de douche. Ideaal wat mij betreft, je kan na het scheren gelijk je gezicht schoon wassen.
De Philips Series 9000 heb ik nu drie weken getest en hij bevalt prima. Het apparaat arriveert in een luxe doos. Iets wat je vaak ziet bij luxe (lees duurdere) producten. Helaas staat er geen welkomstboodschap in het Nederlands op. Iets wat ik van Philips wel zou verwachten.
Als scheerapparaat bevalt hij prima. In no time een glad gezicht zonder irritaties of wondjes (voor mij het grootste voordeel ten opzichte van scheren met mesjes). Als je net start met elektrisch scheren moet je huid wel even wennen maar daarna wil je niet anders meer.
Op het apparaat staat in het groot weergegeven hoe vol de accu nog is. Handig. In een uur heb je je apparaat weer vol maar opladen hoef je niet vaak te doen. Je doet makkelijk een aantal weken met de accu.
De mesjes scheren erg fijn en vormen zich naar je gezicht. Scheren was nog nooit zo eenvoudig. Ik doe eerst wat scheerschuim op mijn gezicht zodat de scheerkop nog beter over de huis glijd. Kortom, een zeer fijn apparaat. Het enige nadeel is de hoge prijs.
Pluspunten
- Scheert goed
- Goede accuduur
- Eenvoudig te reinigen (onder de kraan)
- Snel opgeladen
Minpunten
- Duur
overtuigend
Ik kreeg mijn philips s9000 aan en was onmiddellijk onder de indruk over de luxueuze verpakking en qualiteit van het product. Op naar de eerste scheerbeurt, zelfs een stoppelbaard van enkele dagen bleek geen enkel probleem om een glad resultaat te bekomen. + materiaal + licht + batterijduur + snelle scheerbeurt + gladde huid Een aanrader. Lees minder
Pluspunten
- batterijduur
- snelle scheerbeurt
- gladde huid
Top apparaat!
Mijn baardhaar is zwaar en stug, waardoor ik altijd lang bezig was met goed scheren. Dit apparaat is werkelijk waar een topper. Nog nooit zo'n een goed apparaat gehad! Hij is zeker niet goedkoop, maar elke Euro meer dan waard. Ik kan dus alleen maar zeggen dat dit een regelrechte aanrader is voor elke man die supersnel super glad wil scheren.
Pluspunten
- Super glad scheren
- Super snel
- Lange levensduur accu
- Mooi design
- Fraai materiaal
Minpunten
- Iets wat zwaar in de hand
Verbluffend resultaat!
Mijn eerste indruk was al direct, een mooi gestroomlijnd toestel, dit wil ik onmiddellijk uittesten. Maar eerst opladen en laat dit dan het enigste nadeel zijn. Je kan niet scheren tijdens het laden. Maar dit gaat wel redelijk snel, van 10 naar 100% in amper 1 uur tijd. En dan was het zover, het eerste gebruik. Ik hen altijd een baard met een lengte van ongeveer 8mm gehad. Dit was wel iets te lang voor het apparaat, maar gelukkig is de scheerkop heel gemakkelijk in zijn geheel van het toestel af te halen en te vervangen door een meegeleverde tondeuse. Het scheren daarna ging perfect, heel gemakkelijk en smooth en het resultaat was verbluffend. Ik ben een ander toestel gewend, maar ik heb totaal geen last gehad van geirriteerde huid of uitslag. Wel een beetje rood maar helemaal niet gevoelig. Je kan het toestel ook perfect onder de douche gebruiken. Waardoor het dus ook perfect onder stromend water af te spoelen is. Je kan van de scheerkop al de onderdeeltjes uit elkaar halen om afzonderlijk te reinigen en ook heel gemakkelijk terug in elkaar zetten. Je kan het toestel ook overal mee naartoe nemen door de compacte etui, waar je scheerapparaat, de laadkabel alsook de tondeuse in past. Kortom, een toptoestel en een echte aanrader!
Pluspunten
- Mooi, gestroomlijnd toestel
- Laad snel op
- Je kan onder de douche scheren
Minpunten
- Je kunt niet scheren tijdens het laden
Stil, goed en kwaliteitsvol
Bij het openen van de doos valt direct op dat dit een stevig toestel is. Zit goed in de hand en voelt kwaliteitsvol aan. De eerste scheerbeurt ging vlot en wat opvalt is dat het toestel zeer stil werkt. Tof om zo de dag te starten!
Na enkele weken gebruik ben ik uiterst tevreden van dit toestel. De scheerbeurt gaat vlot, stil en het resultaat is prima. De accu gaat lang mee (zit nog aan 75 procent na 2 weken - kun je handig aflezen op de display) en is snel opgeladen. Ook het spoelen van het toestel is zonder problemen gebeurd. Zeer goed toestel en zeker een aanrader! Mijn beste scheerapparaat ooit.
Pluspunten
- Scheerresultaat
- Vlot in gebruik
- Accu
- Makkelijk te reinigen
Prima Shaver
Mijn eerste indruk is erg goed. De beschermhoes van mijn Philips scheerapparaat en het design hiervan ziet er prima uit. Wat handig is dat je duidelijk kan zien hoeveel batterij je nog over hebt.
Daarnaast gaat het schoonmaken erg gemakkelijk. Het scheren gaat goed zonder enige irritaties.
Zelf heb ik nog een ouder goedkoper model en dit werkt eigenlijk net zo goed. De vraag is dan ook waar zit het verschil dan in. Het is design de beschermhoes? Helaas haal ik dit er niet direct uit.
Verder prima scheerapparaat Philips!
Pluspunten
- Gebruiksgemak
- Design
Minpunten
- Prijs
Heel tevreden!
k ben heel tevreden over dit scheerapparaat. Heel goed en glad resultaat, zowel bij droog als bij nat scheren! Ik wil dit toestel onmiddellijk aan iedereen aanbevelen!
Pluspunten
- Glad resultaat bij zowel droog als nat gebruik.
- Laadt heel vlug op.
- Gemakkelijk schoon te maken.
- Ligt goed in de hand en mooi design.
- De indicatielampjes.
Minpunten
- Geen tot nu toe!
Luxe degelijk scheerapparaat
Mijn oog is gevallen op dit scheerapparaat om dat het geborsteld aluminium mij erg aanspreekt . Erg mooi en oogt luxe en solide ook het display geeft een extra luxe dit beweegt geheel bij het opladen van leeg naar vol ook mooie extra detail . Hij scheert veel gladder en sneller dan mijn oude Philips daar moest ik nog wel een vaker de zelfde plek doen deze scheert bij een keer alles geheel glad hij was wat duurder maar ik het er echt geen spijt van aanrader
Pluspunten
- Geborsteld aluminium
- Luxe display
- Glad scheer resultaat
Minpunten
- Prijs
degelijk toestel
Het droog scheren gaat vlot en geeft een aangenaam gevoel. Toch heb ik de indruk dat het niet vlotter of sneller gaat dan andere toestellen. Het scherm is heel handig en geeft aan wanneer je batterij bijna leeg is of wanneer je het toestel dient te reinigen. De scheerkoppen bewegen mee met de vorm van het gezicht wat een aangenaam gevoel is. Het toestel is vrij licht, maar ook niet echt compact. Om mee op reis te nemen is dit niet echt aan te raden. De trimmer werkt zoals het moet en het toestel maakt een zacht geluid. Als je een degelijke scheermachine zoekt met een prachtig design is dit zeker een aanrader. Hou er ook wel rekening mee dat je dan wat meer zal betalen. Ik heb de indruk dat er vooral voor een mooi design werd gekozen in plaats van een vernieuwende technologie. Prijs-kwaliteit zijn er betere toestellen te vinden!
Pluspunten
- design
- geluid
Minpunten
- duur
- groot