Linksys WRT54GL - Reviews

7,7 Lees 25 reviews
Specificaties
Ondersteunde max. snelheid
54 Mb/s
Aantal switchpoorten
4
Aansluitingen
ethernet (RJ-45)
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 25 reviews

7,7

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Moschino 26-10-2010 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,0
Ik heb deze router nu drie jaar, en alleen maar gedoe mee gehad. Nooit stabiel. Als ik mijn computer aanzet, moet ik eerst via de router admin de router resetten om op internet te kunnen. Valt soms ineens ook weg, terwijl de router vlak bij mijn pc staat. Bereik is verder wel goed.
Zelfs met de laatste firmware er op werkt het niet. Ook niet erg gebruiksvriendelijk, leuk dat er zoveel mogelijkheden zijn maar voor de gemiddelde persoon is het eigenlijk te ingewikkeld.
Voor mij nooit meer een Linksys.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Uitstekend
Slecht
dgriffioen 27-09-2009 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Heb de router nu een half jaar in gebruik. Alles ingesteld via de webpagina's op de router.
Bereik is prima en zeer stabiel, half jaar niets meer aan gedaan.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
SebasFM 06-09-2009 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,5
Prima router van Linksys. Heb nu twee van deze routers en heb er een voorzien van de Tomato firmware (1.22) en eentje met DD-WRT v24 die ik bij mijn moeder heb geinstalleerd. Beiden doen het uitstekend. Met beide firmwares kan je ook automatisch het wireless gedeelte laten aan en uit zetten op bepaalde tijdstippen. Erg handig. Zo staat bijvoorbeeld 's nachts het wireless gedeelte altijd uit.

Beveiliging is ook in te stellen met WPA2 beveiliging wat ook prima werkt. Bereik is in het hele huis zelfs goed na het verlagen van het zendvermogen van 42mW naar 14mW (houten vloeren). Met downloaden etc. loopt de router niet vast met een 10 Mbit ADSL verbinding.

Kortom prima router. Vind het alleen jammer dat het bedraadde netwerkgedeelte slechts 100 Mbit is en geen 1 Gbit, zodat er nu eerst een switch achter zit die het lokale verkeer (bestanden kopieren over het netwerk) sneller kan verlopen.

Maar iedereen die standaard wil internetten en downloaden is deze router zeker aan te raden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Leike123 01-09-2009 Product paar weken in bezit

Algemene score

4,3
Op de zaak heb ik deze router in gebruik om bedraad te routeren en voor DHCP.

Vandaag geprobeerd om het wireless gedeelte aan de praat te krijgen. Niet dus.

SSID broadcast staat aan, maar ik zie de router niet vanaf notebook of pda.
Router ziet andere netwerken wel, dus antenne staat wel aan.

Zet er voor wireless wel een ander device naast want aan die Linksys heb ik niks.

Review criteria:

Onvoldoende
Slecht
Voldoende
arnie111 10-01-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Na lang zoeken en vergelijken heb ik uiteindelijk toch de de Linksys WRT54GL gekocht.

Ik ben erg blij dat ik deze router gekocht heb.
Want hij is echt super stabiel ontvangst is prima, en beveiliging is ook gewoon goed. Installatie is erg simpel.
Op standaard signaalsterkte (die met custom firmwares nog aan te passen is), heb ik in het hele huis prima ontvangst.

Het voordeel aan deze router is ook dat je er veel custom firmwares opkanzetten zoals Tomato, HyperWRT, OpenWRT, DD-WRT - dus hij enorm veel waar voor z'n geld. Hij is in vergelijken met andere merken in deze prijsklasse. De beste van allemaal.

Opmerkingen
In het begin had ik last van soms even uitval van het internet bij P2P gebruik en online gamen. Maar dit was snel opgelost door er andere firmware op te zetten. Ik heb gekozen voor Tomato en sindsdien draait hij als een sneltrein zonder problemen, zondervastlopers of disconnectie.

Eindoordeel
Al met al is deze router met standaard firmware prima voor gewone internet gebruikers. Wil je ook gamen en P2P programma's gebruiken. Zou ik er andere firmware opzetten. (Tomato of DD-Wrt). Zo wordt deze router HEEL erg stabiel.
Dus zoek je naar een goede router zoek dan niet verder koop de Linksys WRT54GL.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
J._ned 03-05-2008 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,0
Deze router aangeschaft omdat de oude router defect was.Het instaleren moet voor het aansluiten van de router met bijbehorende cd.Dat is een echte ramp,en is mij dus niet gelukt.Gewoon de router benaderen via het ip nummer, en ik had hem binnen enkele minuten ingesteld!Verder goed tevreden over de instelmogelijkheden en het bereik.Voor de GL uitvoering gekozen ipv de G uitvoering omdat deze uit diverse beoordelingen beter uit de bus kwam.Betere chipset en alternatieve firmware mogelijk.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Goed
Steve 17 26-03-2008 Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb deze router nu een tijdje draaien. Echt perfect! Installatie gaat goed. Deze router staat op zolder (2de verdieping) en de ontvangst beneden is goed tot zeer goed. Ik heb een woning uit de jaren 70 met betonnen vloeren. Ook in de tuin heb ik ontvangst, 2 van de 5 streepjes, maar is zeker nog goed en snel te doen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Eric N. 27-12-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
ik als leek heb 'm in 2 keer moeten installeren ; eigen fout?? heb nog geen problemen gehad , maar wel inmiddels 2 pc's aangesloten . met veel gebruik al een keer moeten resetten , maar werkt als een tierelier . moet nog een keer beveiligen . anderen kunnen er ook op . zelfs dat kan heb ik al gezien ( geprobeerd zonder cd )

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
R. Boon 10-10-2007 Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Ik heb de WRT54GL nu ruim een maand en ben er vol lof over. Na een aantal negatieve ervaringen met wifi-routers besloot ik om dit veelgeprezen model te proberen en dat was een van de beste beslissingen m.b.t. de aankoop van hardware die ik ooit heb gemaakt. Het ding is superstabiel en het bereik is erg goed. Qua features ben ik nog niet helemaal tevreden (ik mis de mogelijkheid om per mac-adres een specifiek ip-adres toe te wijzen) maar na een upgrade van de firmware naar Tomato of DD-WRT zou dat wel goed moeten komen.

Opmerking: er is veel verwarring over de kwaliteit van de verschillende modellen in deze serie. Simpel gezegd: het G-model heeft veel problemen maar het GL-model is juist erg betrouwbaar. De tip is dus om voor het GL-model te kiezen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Jeffers 30-07-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Nadat ik de router heb gekocht, heb ik gelijk 3th party firmware gebruikt.
Op het moment gebruik ik Tomato 1.07.
Superveel mogelijkheden en alles loopt echt als een trein!

http://www.polarcloud.com/tomato/

Hier is Tomato gratis de DL-en.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Naamloos 07-06-2007 Product half jaar in bezit

Algemene score

3,8
Dit apparaat gekocht om glasvezelverbinding draadloos te maken. De eerste installatie verliep goed. Daarna veel problemen met juiste manier van activeren draadloos. Nadat het apparaat twee maanden in kast heeft gelegen nogmaals geprobeerd. Veel problemen, haren uit de kop getrokken...ICT specialisten gesproken; hij moet werken...? Uiteindelijk nieuwe firmware geinstalleerd en opnieuw begonnen. Alles werkt nu. Alleen heb ik nog een vermoeden dat de voeding niet goed is. De eerst volgende storing gaat ie retour leverancier. Volgende keer geen Linksys meer.
Installatie: onbetrouwbaar; dan wel/ dan niet goed.
Bereik; voldoende
Mogelijkheden; naar wens
Betrouwbaarheid; ??? ik weet het niet, ben bang.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Slecht
Mario07 16-05-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
WRT54G - EU, Configuration issue

Hiermee ontvangt uw paar handleidingen voor het configureren van de router and draadlose verbinding op de laptop.
Uitleg: Hoe een apparaat te resetten.
Om uw unit te resetten zijn er 2 methodes:
1) Normale reset. Deze wist de instellingen van uw unit.
De methode hiervoor is: steek een pen of paperclip achter in het reset-gaatje totdat het powerlampje verkleurt of gaat knipperen. Haal hierna het apparaat 10 seconden van de stroom.
2) Hard Factory Reset. Deze gebruikt u als een normale reset niet voldoende effect heeft:
U drukt anderhalve minuut (met een pen of paperclip) het resetknopje in. Na 30 seconden haalt u de de stroom eraf terwijl u de pen vasthoudt. Na de tweede 30 seconden mag de stroom weer op het apparaat, en na de laatste 30 seconden laat u alles los en wacht tot het apparaat weer rustig wordt. Haal het apparaat hierna nog eens 10 seconden van de stroom. Het apparaat zou nu helemaal leeg moeten zijn. Setup: Hoe kloon je een Mac-adres.Uw provider registreert het zogenaamde MAC-adres van uw pc. Hiermee bepalen zij welk apparaat internet krijgt, en welk niet. U kunt deze controle omzeilen: Als u een werkende verbinding heeft op 1 pc, kan u het MAC-adres van deze pc in de router overnemen. Uw provider zal dan niet merken dat u een router heeft geplaatst.
1) Verbind de nieuwe router direct met een kabel aan de pc die al Internet heeft. (Laat een eventuele kabel tussen onze router en uw modem voorlopig los.
2) Log in op uw Linksys-apparaat via http://192.168.1.1 Normaal laat u de gebruikersnaam leeg en kiest u bij het wachtwoord admin.
In het geval u problemen heeft met inloggen reset u eerst de nieuwe router: steek een pen achter in het reset-gaatje totdat het powerlampje verkleurt of gaat knipperen.
Na inloggen ziet u bovenin Mac address clone. Klik dit aan.Klik daarna achtereenvolgens op enable, clone mac, en save settings.
Haal hierna uw router van de stroom, verbind deze met uw modem, en sluit de stroom weer aan. U zou nu online moeten zijn.
Setup: Draadloos Netwerk. Om uw draadloze netwerk te beveiligen tegen toegang door derden, heeft uw apparaat de mogelijkheid om het signaal te versleutelen. Dit heet Encryptie. Log bij voorkeur via een kabel in op uw apparaat: dit omdat u anders bij iedere stap telkens opnieuw draadloos verbinding zal moeten maken.
Log in op uw apparaat via http://192.168.1.### (standaardwachtwoord admin. Soms moet u bij de gebruikersnaam ook admin invullen, maar meestal blijft deze leeg.)
Ga naar het hoofdstuk wireless.U begint met het kiezen van een naam (SSID) voor uw netwerk: a) omdat als bijvoorbeeld uw buren ook een draadloos netwerk hebben met dezelfde naam, de draadloze verbinding instabiel wordt omdat uw computer niet zal weten welk netwerk van u en welk van uw buren is, en b) omdat uzelf dan ook gemakkelijker uw netwerk herkent. Kies bijvoorbeeld uw achternaam als netwerknaam. Druk hierna op save settings of apply.Om te zorgen dat derden uw signaal niet kunnen gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden om dit te versleutelen.
Al onze apparaten ondersteunen WEP-encryptie. Dit is de standaard-encryptie voor zowat alle draadloze apparatuur. Tegenwoordig komen er ook steeds meer apparaten die WPA-encryptie ondersteunen. Dit is een veel krachtiger soort beveiliging dan WEP, en vrijwel alle recente Linksys-apparaten hebben hier ook ondersteuning voor. Vanaf Windows XP met Service Pack 2 of Windows 2000 met Service Pack 4 zit deze mogelijkheid via een update ook in Windows. Om te zien welk Service Pack u heeft, kunt u onder Start > Configuratiescherm > Systeem informatie vinden over uw computer. Hier staat dan bij welke Windows u heeft, en welk Service Pack. Voordat u een beveiliging instelt, controleert u welk type beveiliging werkt op het ontvangende apparaat: anders kan het zijn dat u geen verbinding kunt krijgen na het instellen van een verkeerd type beveiliging.
Als u WEP-beveiliging wil gebruiken, gaat u als volgt te werk.1) Ga naar Wireless > Security2) Kies als modus WEP3) U ziet 64 bit staan. Maak hier 128 bit van.4) Bij passphrase typt u enkele letters. Druk dan op Generate. Deze letters hoeft u niet te onthouden.5) Bij Key 1 verschijnen 26 cijfers en letters. (A-F en 0-9) Dit is uw WEP-sleutel. Schrijf deze zorgvuldig over: dit wordt uw wachtwoord om lid te mogen worden van uw draadloze netwerk.6) Druk onderaan op save settings of applyVoor WPA-beveiliging volgt u onderstaande stappen:1) Ga naar Wireless > Wireless Security2) Kies als modus (WPA)Pre shared key. Soms heet dit WPA personal3) Bij pre shared key vult u zelf een wachtwoord in. Schrijf dit wachtwoord zorgvuldig over: dit wordt uw wachtwoord om lid te mogen worden van uw draadloze netwerk.4) Druk onderaan op save settings of apply
Als u een zogenaamd MAC-filter wilt instellen, kunt u de MAC-adressen voor uw computers vinden via start > uitvoeren > typ command en druk op enter > in het zwarte venster (ook wel DOS-box geheten). Hier typt u ipconfig /allDe fysieke adressen die bij uw draadloze kaart horen, heeft u nodig om bij het MAC-filter in te stellen. Zet deze op allow only modus, om enkel de pc's die in de lijst staan toestemming te geven om verbinding te maken. Let wel: deze beveiliging is op zichzelf vrij zwak. Gebruik deze altijd in combinatie met een van de andere mogelijkheden.
Hierna kunt u met uw computer(s) een verbinding gaan zoeken. Dit kan onder Windows XP meestal via de zogenaamde Windows Zero Configuration, maar soms (voornamelijk bij laptops) leveren fabrikanten zelf software om verbinding te maken. Als u zulke software heeft (altijd aanwezig als u GEEN Windows XP gebruikt) kunt u het beste contact opnemen met de fabrikant van uw computer om te vragen hoe deze software in te stellen. Verbinding met een draadloos netwerk maken via Windows Zero Configuration.Om met behulp van Windows XP draadloos verbinding te zoeken kunt u het volgende doen:1) Ga naar start > configuratiescherm > netwerkverbindingen > draadloze netwerkverbinding.2) Klik met rechts op deze verbinding en kies beschikbare draadloze netwerken weergeven.
3) In de lijst staat als het goed is uw netwerk. Mocht dit niet zo zijn, start dan uw pc opnieuw op en voer bovenstaande stappen nogmaals uit.4) Kies uw netwerk en dubbelklik hierop. Windows maakt nu verbinding. Als het netwerk beveiligd is hoort Windows om een wachtwoord te vragen: hier kunt u dan het wachtwoord (netwerksleutel) waarmee uw netwerk beschermd wordt tegen derden invullen. Als Windows niet om een wachtwoord vraagt terwijl uw netwerk wel beveiligd is, adviseer ik u telefonisch contact met ons opnemen om te kijken of we nog handmatig een verbinding kunnen forceren.5) met www.linksys.nl Als alles verder goed gaat, bent u nu verbonden met uw draadloze netwerk. U mag nu eventuele netwerkkabels van uw pc verwijderen

Ik hoop U hiermee de benodigde informatie te hebben verstrekt.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
piede 10-05-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,2
Wat een waardeloos ding. Je denkt als je m koopt dat je wat goeds in handen hebt. De installatie is vervolgens ook een eitje en het werkt een maand goed. Na een jaar wordt het al hard minder. Om het uur 5 minuten geen internet, en beneden (de router staat boven) wordt het netwerk soms niet gevonden (maar soms ook wel).
Kortom een apparaat wat hapert en hakkelt. Dingen downloaden wordt bijna onmogelijk gemaakt zonder downloadmanager, omdat downloads zomaar worden afgebroken omdat de verbinding weer eens wegvalt. Skype werkt om dezelfde reden ook waardeloos.
Afrader!

Review criteria:

Uitstekend
Slecht
Goed
Slecht
Harold671 29-04-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
De router nu een paar maanden in bezit, werkt perfect, bereik is goed, installatie lijkt makkelijker dan het is. Echter na wat vogelen ben ik er toch uitgekomen.
Ben er erg tevreden over heb geen uitvallende verbinding zoals eerder omschreven, misschien dat een firmware update de oplossing kan bieden, heb zelf 4.30.9 versie.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
ren-w 13-04-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,2
Waardeloos apparaat. De verbinding valt steeds spontaan weg. Hierdoor moet de router een paar keer per week worden gereset.

Bediening en installatie is wel makkelijk. Twee dagen na de laatste firmware upgrade heeft ie het begeven....en eigenlijk ben ik daar best wel blij mee, want dan kan ik morgen een goede router gaan kopen.
Dus wat mij betreft: een onbetrouwbaar rotapparaat. Voor mij geen Linksys meer....

Review criteria:

Uitstekend
Onvoldoende
Uitstekend
Slecht
Marco W 30-03-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Het lukte niet met de cd die was mee geleverd, maar dat was ook niet nodig kwam ik achter toen ik linksys opbelde .
Geholpen door een medewerker met alle instellingen
en beveiliging en het werkt perfect.
Ik ben zeer tevreden met deze router!!

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
henk63 27-03-2007 Product maand in bezit

Algemene score

6,0
Op zich een prima apparaat, ik heb geen software geinstalleerd, het werkte gewoon direct via windows.

Echter een serieus nadeel: als de beveiliging aanstaat en je zet de stroom uit, dan krijg je geen verbinding meer als je hem weer aanzet. Het lukt pas als je eerst via een normale kabel inlogt op de router en de settings opnieuw opslaat.

Gecorrespondeerd met linksys met als commentaar dat ik de router nooit uit moet zetten. Ik zou toch graag in staat willen zijn om niet al mijn apparatuur dag en nacht aan te moeten laten staan...

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht
Voldoende
seep 21-03-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,5
sinds een week 2 of gebruik ik deze router. Installatie was voor een dummy als ik niet zo eenvoudig als de omschrijving op de doos deed vermoeden. Met wat hulp van een collega toch aan de praat gekregen. Ik gebruik deze met een laptop van HP. Ook een netwerk adapter van linkys erbij gekocht om mijn oude desktop draadloos te maken en op een slaapkamer van de kids te kunnen zetten. Bereik is wel prima. heb hem alleen 2 keer (in 2 weken) moeten laten resetten doormiddel van de stekker er uit te trekken...

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende
toneus 12-03-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Had eerst de 54GC (compact) gekocht maar wegens bereikproblemen omgeruild voor deze. Had niet overal in huis bereik buiten al helemaal niet.
Bereik is nu wel toereikend

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Coon6 12-02-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
februari 2007.draadloze router WRT54GL gekocht,installeren was
een probleem.Ook vanaf de cd ging niet. Toen heb ik naar Lynksys gebeld. Samen met een helpdeskmedewerker was het euvel met een kwartier verholpen. Zeer goede service,
vakbekwaam personeel. En geen wachttijd aan de telefoon!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews