De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dreame H15 Pro Heat 2-in-1 Stick Vacuum - Bagless - Dry & Wet - Black/Grey op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de dreame H15 Pro Heat nu ruim 2 weken in gebruik. Ik had een robot stofzuiger met dwijl functie maar deze veegde de vloer alleen maar nat. Na veel onderzoek kwam ik bij deze steelstofzuiger met dwijl functie. Er zitten meerdere standen op. Heat, alleen zuigen, stofzuigen en dwijlen en een turbo knop! Die laatste gebruik ik het meest. Met extra heat protection voor vieze vlekken op de vloer is zo schoon en tijdens het gebruik hoef je alleen er achter aan te lopen want er zit ook een soort van motortje op! Je hoeft dus geen kracht te zetten.Ik heb 2 langharige ragdols. En mijn licht grijze pvc vloer is werkelijk nog nooit zo schoon geweest! Je ziet alles op mijn vloer. Deze steelstofzuiger doet wat hij beloofd, en hij werk ook op de dreame app. Praat tegen je als het water ververst moet worden en na gebruik maakt ie zichzelf ook schoon en droog in het basis station. 1 kleine tip, ik zou na dat hij aangeeft in de app als bij klaar is met zichzelf schoon maken het vieze water pas verversen. Dit kan heel makkelijk en onder de kraan, dit ook om nare geuren bij de volgende keer te verkomen. Er zit ook een stof bakje in die je leeg kan schudden erg handig! Ik ben erg tevreden met mijn mijn nieuwe aanwinst. Hij is wel wat aan de prijzige kant, maar dreame is ook een degelijk merk
ZuigkrachtUitstekend
DegelijkheidUitstekend
HandzaamUitstekend
Pluspunten
Licht in gebruik
Nat en droog tegelijkertijd
Minpunten
Het automatisch schoonmaken in zijn basisstation duurt lang en maakt lawaai
Ik heb de Dreame H15 pro heat nu een aantal weken in gebruik. Eerst heb ik hem op onze benedenverdieping gebruikt, maar omdat de dweilfunctie best wel nat dweilt en ik gemiddeld 3x per week dweil ivm een hond en baby, leek me dit niet zo handig voor ons laminaat. Ik heb de stofzuiger nu naar de bovenverdieping verplaatst. Op zich is het een prima ding zolang je hem op vlakke ondergrond gebruikt. In de badkamer, waar we een tegelvloer hebben, ben ik minder enthousiast. Ook in kleine hoekjes en voor de trap is ie niet ideaal. Daarnaast maakt de stofzuiger intens geluid tijdens het reinigen en drogen en gaf ie van de week al een storing aan tijdens het reinigingsproces.
Conclusie: best een handig ding voor af en toe gebruik, maar voor ons niet de ideale oplossing om het huishouden echt makkelijker te maken.
Krachtig en gebruiksvriendelijk, maar aan de prijzige kant
Het apparaat is op het eerste gezicht groot en vrij zwaar, maar tijdens het gebruik merk je daar verrassend weinig van. Door het automatische naar voren en achteren bewegen wordt het gewicht als het ware gecompenseerd, waardoor hij prettig en moeiteloos over de vloer glijdt.
Een groot pluspunt is de automatische reinigingsfunctie van de machine zelf. Na gebruik reinigt hij zichzelf volledig, wat ontzettend handig is. Wel moet je rekening houden met het geluid, het proces is vrij luid en duurt in totaal ongeveer 30 minuten, inclusief het drogen. Dat is niet storend, maar iets om rekening mee te houden.
Het waterreservoir is ruim voldoende. Ik kan hiermee de volledige woonkamer van circa 50 m² dweilen zonder tussendoor water bij te vullen of het vuilwaterreservoir te hoeven legen. De reinigingsprestaties zijn bovendien erg goed, verschillende soorten etensresten (nat en droog) worden probleemloos opgezogen en de vloer wordt direct schoon gedweild, zonder strepen achter te laten.
De heetwaterfunctie is een interessante toevoeging, maar in de praktijk merk ik persoonlijk weinig verschil in het schoonmaakresultaat. Wel is het water binnen 30 seconden op temperatuur, waardoor ik de functie toch standaard gebruik.
De prijs van de Dreame H15 Pro Heat is aan de stevige kant. Voor ongeveer €450,- zijn er zeker alternatieven op de markt. Maar als ik de prijs even buiten beschouwing laat, kan ik dit apparaat absoluut aanbevelen vanwege het gebruiksgemak, de goede schoonmaakresultaten en het lage onderhoud.
Dreame Pro Heat: Zonder koord maar veel mogelijkheden
Ik heb de Dreame H15 Pro Heat nu 3 weken in bezit, en uitgebreid gebruikt gedurende de feestdagen met veel stofzuig en dweilwerk.
De Dreame is redelijk zwaar en lijvig in een grote doos, maar gelukkig komt het compleet aangeleverd. en hoeft alleen het handvat erop te worden geklikt. Het apparaat heeft WiFi aan boord en een uitgebreide app waarmee het tot in detail aangestuurd kan worden.
Het verbinden met WiFi en de app ging redelijk makkelijk met de QR codes, en het basisstation kan handig in een hoek worden weggezet.
Ook bedachtzaam. Je krijgt er extra filter en borstel bij waardoor je de eerste paar maanden tot een jaar zorgeloos kunt gebruiken.
Na een klein uur installeren en laden tot 100% was deze klaar voor gebruik, het is redelijk zwaar maar door de aandrijving die voelt als een grasmaaier loop je in draf tempo achter het apparaat aan.
De Dreame is vooral geschikt als 2 in 1 stofzuiger en dweil zonder koord en is daardoor op zijn handigst. Deze versie heeft ook een heet water / stoom functie voor alle ondergronden. Zeer nuttig voor bijvoorbeeld in de keuken en badkamer met harde ondergronden.
Via de app en met knoppen op het apparaat kan men de verschillende standen instellen, in de praktijk gebruik ik het meeste de pure stofzuigstand, smart en stoom. Smart is hierbij het beste omdat deze automatisch de ondergrond meet tussen zacht en harde ondervloer. De zuigkracht is krachtig, maar niet geschikt voor grotere stukken vuil of lint die rolborstel kunnen laten vastlopen.
Het apparaat is het meest geschikt voor een redelijke open ruimte, daar de Dreame redelijk zwaar en met de aandrijving niet van scherpe manoeuvres houdt/ Ook kan de Dreame plat worden gelegd om onder bedden en kasten door te komen, maar is niet laag genoeg voor de meeste kasten en bedden met een smalle doorgang.
Het gebruik van de watertanks voor zowel vullen als afgieten en filter makkelijk door een klik systeem. Er komt verbazingwekkend veel vuil van de vloer. Het viel me wel op dat de accu redelijk snel leeg gaat, voor mijn huishouden en gebruik goed genoeg, sommigen mensen met een groter huis zullen moeten pauzeren om te laden. gelukkig gaat dat redelijk snel
Conclusie; een goed product ter aanvulling van een stofzuiger en normale dweilbeurt, en meer ideaal voor open ruimtes met licht vuil zoals zolders slaapkamers en badkamers. Gezien de prijs en de bouwkwaliteit van de Dreame een luxeproduct maar spaart veel tijd uit door de 2 in 1 functie zonder koord.
Voor wie het kan betalen zeker een aanrader !
ZuigkrachtUitstekend
DegelijkheidUitstekend
HandzaamGoed
Pluspunten
Aandrijving
Heet Water functie
Zelfreinigende functie
2 in 1 Stofzuiger en Dweil
Smart Functies en App
Minpunten
Batterij gaat bij intensief gebruik minder lang mee
Product is zeer gemakkelijk te installeren en werkt ook via de app. Via de app veel extra informatie, zoals het verschonen van de borstel, vuilwatertank en eventuele problemen worden gemeld. (overigens zelf geen problemen ervaren) Wordt compleet geleverd in één doos, simpel in elkaar te zetten omdat eigenlijk alleen het handvat erop moet worden geklikt. Het laadstation aan de stroom het apparaat er bovenop zetten en hij gaat laden. Hij zat al op 50% vol, een uurtje later was hij 100%. Via de app en met één knopdruk het apparaat verbonden met de eigen WiFi, dat is echt in 2 minuten geregeld. Ik heb inmiddels al een aantal stofzuig en dweilbeurten gedaan, dit is echt een gemakkelijk apparaat. Snoerloos is echt geweldig! Moet wel eerlijk zeggen, vooral voor even snel een gangentje doen, of een kamer ideaal. Hij herkent zelf of er op gedeeltes vloerbedekking ligt of niet, en zet zo in de smart modus zelf de dweilfunctie ook aan en uit. Het apparaat is ook geschikt om plat onder de bank of tafel te dweilen, dit ook zonder enige krachtinspanning, het apparaat heeft namelijk een eigen aandrijving, alsof je achter je grasmaaier loopt :) en De stofzuigfunctie is krachtig, de dweilborstel doet zijn werk naar behoren. Wanneer je klaar bent met dweilen en/of stofzuigen zet je hem terug in het laadstation, met een simpele knopdruk gaat hij dan zichzelf reinigen. Je kan dan ook de vuilwatertank legen en het stof verwijderen, Dit alles op een heel gemakkelijke manier. Mijn conclusie, dit apparaat is zeker een meerwaarde als je altijd een dweil/stofzuiger paraat wil hebben. Op het laadstation kan je hem bovendien overal neerzetten, het enige dat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt.