De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 12 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de iRobot Roomba® 205 DustCompactor Combo Robot Vacuum with Mop - Black - L1210 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de Roomba mogen testen. Mijn algehele ervaring met deze stofzuiger is gematigd positief.
De Roomba ziet en voelt degelijk. Ik gebruik de Roomba voor mijn woonkamer/keuken, 2 slaapkamers en de hal. Deze ruimtes kan de Roomba zonder tussentijds opladen schoonmaken. Nagenoeg alle stofdeeltjes en troep wordt opgezogen, ook komt de Roomba goed in de hoekjes. Minder tevreden ben ik over de dweilfunctie. Deze zorgt ervoor dat de vloer (in mijn geval PVC) alleen wordt nat gemaakt, maar daar is alles mee gezegd. Ik heb tijdens het testen al een software update moeten doen, dat is wel vreemd als je een nieuw apparaat gaat testen. De Roomba maakt behoorlijk veel lawaai, maar ik stoor me er niet aan. Maar als je de Roomba ’s nachts laat zuigen dan word je daar zeker wakker van. Voor mij was het grootste euvel de hoogte van de Roomba. Deze komt namelijk niet onder mijn bed en onder één van mijn kasten. Ik zal dus een robotstofzuiger moeten aanschaffen die wat lager is (rond de 8 cm), zodat ik optimaal gebruik kan maken van een robotstofzuiger.
De Roomba 205 DustCompactor is een fijne robotstofzuiger die het huishouden een stuk makkelijker maakt. Met de Roomba App kun je eenvoudig schoonmaakplannen instellen, zones creëren en je voorkeuren aanpassen. De SmartScrub-functie werkt prima en zorgt voor een efficiënte schoonmaak op verschillende oppervlakken.
Wat betreft objectdetectie, dit is niet altijd perfect. De Roomba heeft soms moeite met schoenen met veters of kleine voorwerpen zoals takjes, die de borstel kunnen blokkeren. Dit kan zelfs schade veroorzaken, dus het is handig om zulke dingen van de vloer te halen.
Het design is simpel en functioneel, en de Roomba doet wat hij moet doen: goed schoonmaken. De zuigkracht is sterk genoeg, zelfs voor tapijt, en je hoeft niet wekelijks de stofzuiger te gebruiken.
De installatie is makkelijk, hoewel het na een update even wat geduld vraagt om hem weer aan de praat te krijgen. Maar eenmaal werkend, heb je weinig omkijken naar de Roomba.
Reeds heb ik de Roomba 205 binnengekregen, dit met het idee om tijd te besparen met het stofzuigen en dit vervolgens te gebruiken om andere klusjes te doen in 't huis.
De roomba was/is netjes verpakt en makkelijk te installeren voor gebruik, wat erg fijn en handig is. Het in elkaar zetten van bepaalde onderdelen is makkelijk en het installeren van de app en het connecten van de stofzuiger zelf.
Na het instellen van de stofzuiger heb ik de stofzuiger een kaart laten maken van het huis (zo registreert hij waar hij heen kan en wat er in de weg zit). Dit ging goed en snel.
Nadat alles was gedaan liet ik de Roomba zijn ding doen, ik stelde in om een bepaalde tijdstip te starten en dat deed de machine.
Dan het oordeel: Nadat de roomba klaar was kwam ik erachter dat hij niet super zuigt, hier en daar blijven dingetjes liggen. De Roomba is ook log en groot en hoog en past niet overal onder. Verder een mooi design maar het is het net niet. De roomba verliest ook wel eens connectie met de app en is dan van slag, een factory reset is dan nodig, dit is erg vervelend.
De opslag tank is genoeg voor een stofzuiger, de dweil functie is oke, maar niet geweldig. Soms komt het ook voor dat de Roomba zomaar aangaat in de nacht.
Helaas is de Roomba niet wat het moet zijn.
Ik heb de Roomba® 205 DustCompactor™ Combo een tijdje getest en deel graag mijn eerlijke ervaring.
Pluspunten
De zuigkracht is top. Hij stofzuigt grondig en efficiënt. De eerste scan van mijn woning was snel en bijzonder nauwkeurig. Ook de navigatie werkt uitstekend – hij botst nauwelijks ergens tegenaan en weet goed waar hij is.
De app is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Ik vind het vooral leuk dat je live kunt volgen waar hij aan het schoonmaken is, en achteraf precies kunt zien wat hij heeft gedaan. Hij herkent tapijten en past automatisch de zuigkracht aan, wat echt handig is. Daarnaast is hij opvallend stil, zelfs tijdens het stofzuigen.
Het laadstation is klein en past makkelijk in een hoek. De robot zelf is ook relatief compact, ondanks zijn functies. En dat hij kan stofzuigen én dweilen is natuurlijk een grote plus.
Minpunten
Toch zijn er ook wat nadelen. De robot is net iets te hoog, waardoor hij niet onder bepaalde meubels past – zoals mijn bed. Dat is jammer, want juist daar hoopt stof zich vaak op.
De dweilfunctie valt wat tegen. Het duurt even voordat de dweil nat is, waardoor de eerste meters gewoon twee natte strepen zijn. Tegen de tijd dat hij echt begint met dweilen, is hij al halverwege de kamer.
De app werkt meestal goed, maar soms blijft de kaart hangen op “laden”, wat frustrerend kan zijn. Ook vond ik de eerste installatie wat onduidelijk: er is geen duidelijke handleiding en de uitleg in de app laat te wensen over.
Conclusie
De Roomba® 205 DustCompactor™ Combo is een uitstekende robotstofzuiger met slimme navigatie, stille werking en een gebruiksvriendelijke app. De dweilfunctie en de installatie-instructies kunnen beter, maar als stofzuiger is dit een hele sterke speler
Een ideale schoonmaak hulp voor stofzuigen en dweilen
De doos kwam binnen en zag er goed uit. De instructie voor het installeren van de Roomba was erg eenvouding. Even een app downloaden en de stappen volgen. Maar daarna begon het echte werk.
Hij ging een ronde rijden in mijn huis om alle kamers te scannen en deze kwam overzichtelijk in de app terug. Toen die daarmee klaar was, kon het schoonmaken beginnen. Je kan aanklikken welke kamer / ruimte hij moet gaan schoonmaken en daar rijd hij dan direct naar toe.
Ik ben erg tevreden over het schoonmaakresultaat. Het stofzuigen en dweilen werkt erg goed. Al het stof wordt opgezogen en daar achteraan gelijk gedweild. Ik ben erg tevreden over de robot.
Het gebruik van de app is erg duidelijk en overzichtelijk.
Je moet alleen na het schoonmaken wel de dweil er onderuit halen, anders blijft de dweil nat op de vloer staan, waar de robot oplaad. Dat kan natuurlijk niet goed zijn voor alle vloeren.
Al met al, ik ben erg tevreden met de robotstofzuiger.
De iRobot Roomba 205 Combo is een betaalbare, gebruiksvriendelijke, en zeer goed werkende robotstofzuiger. Wat verwacht ik van een robotstofzuiger? Nauwkeurigheid, niet te luid tijdens het stofzuigen en dweilen, en een overzichtelijke applicatie.
De iRobot Roomba 205 Combo heeft het eigenlijk zo goed als allemaal. Laten we beginnen met de hardware en hoe de iRobot Roomba 205 Combo eruit ziet.
Ten eerste voelt alles zeer solide aan. Alles zit stevig, logisch, en knap in elkaar. Ook het bevestigen en verwijderen van de dweil of de stofbak gaan makkelijk, maar voelen toch stevig aan. Absoluut een pluspunt.
Het instellen is simpel. Je klikt de iRobot Roomba 205 Combo op het oplaadstation en je kunt via de Roomba Home applicatie gemakkelijk de iRobot Roomba 205 Combo instellen. Hierna, als je de iRobot Roomba 205 Combo al een rondje door het huis hebt laten gaan, kun je vanuit de applicatie de iRobot Roomba 205 Combo aan het werk zetten.
Het maken van een map van de ruimte waar de iRobot Roomba 205 Combo gebruikt wordt is echt super simpel, snel, en accuraat. De laser meting van de iRobot Roomba 205 Combo is uitstekend. Binnen 3/4 minuten was de iRobot Roomba 205 Combo klaar in mijn woonkamer, gang, slaapkamer, en kantoor. Zo snel heb ik nog geen ander merk een map zien maken.
Het oplaadstation is ook alleen een oplaadstation. Je moet de iRobot Roomba 205 Combo zelf legen. Is dat erg? Nee. Is automatisch legen makkelijker? Absoluut. Toch weet je waar je voor kiest als je voor dit model gaat.
Tijdens het stofzuigen is er een soort mechanisch geluid te horen wat niet luid is, maar wel irritant is. Hier heb ik bij andere merken minder last van. Echter is hij buiten dat mechanische geluid super stil. Dat is zeker een pluspunt gezien ik hem overdag ook wil laten draaien.
De applicatie vind ik wat simpel. Je kunt de route zien, maar verder is er weinig aan te passen. Gelukkig kun je op de gemaakte map wel instellen waar de iRobot Roomba 205 Combo niet mag komen. Dat is toch fijn als je bepaalde plekken in huis wilt vermijden.
Het dweilen is super goed! De baan die getrokken wordt is breed, goed nat, en alles ziet er goed uit. Dat is trouwens ook het geval met stofzuigen. In mijn huis lopen twee katten rond, dus een rondje met de iRobot Roomba 205 Combo is geen overbodige luxe. Alles wat ik kon controleren, was erg schoon en zag er uitstekend uit.
Al met al vind ik de iRobot Roomba 205 Combo absoluut een aanrader. Hierbij hou ik rekening met de prijs (welke echt goed is), de kwaliteit van het schoonmaken (welke ook uitstekend is), en het geluid tijdens het schoon maken (wat matig is). Ben je op zoek naar een simpele maar goede robotstofzuiger, de iRobot Roomba 205 Combo is er dan eentje om zeker te overwegen.
MogelijkhedenUitstekend
GebruiksgemakUitstekend
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
Dweilt erg goed
Is goed te betalen
Simpel in gebruik
Minpunten
Vervelend mechanisch geluid tijdens het stofzuigen soms
Na twee weken de Roomba 205 DustCompactor™ Combo Robot te hebben getest, ben ik overwegend tevreden met de prestaties. Het compacte formaat is een van de grootste pluspunten: de robot glijdt moeiteloos onder lage meubels zoals banken en stoelen, waar mijn eigen stofzuiger nooit bij kon. Dit maakt het schoonhouden van lastige hoekjes een stuk eenvoudiger. De zuigkracht is voldoende voor dagelijks vuil zoals kruimels, stof en haren, zelfs op tapijt. De DustCompactor-functie is een slimme toevoeging; het samengeperste vuil zorgt ervoor dat je het reservoir minder vaak hoeft te legen, wat tijd bespaart. De obstakeldetectie werkt goed, waarbij de robot voorzichtig om meubels heen navigeert zonder schade te veroorzaken. Helaas laat de app veel te wensen over. Deze is niet intuïtief, heeft regelmatig bugs en de verbinding met de robot is vaak traag, waardoor je soms de app moet herstarten. Het instellen van specifieke schoonmaaktaken, zoals het schoonmaken van een gemorste plek, kost veel moeite en voelt omslachtig. Ondanks deze tekortkomingen is het een handig apparaat voor dagelijks onderhoud, vooral voor wie een compacte en efficiënte robot zoekt.
Ik heb de Roomba robotstofzuiger mogen testen in mijn (gelijkvloerse) appartement en ben over het algemeen best positief. De installatie verliep heel makkelijk en de stofzuiger was snel klaar voor gebruik.
Wat meteen opviel is dat hij goed omgaat met meubels: de detectie werkt prima en hij beweegt zich soepel om obstakels heen. Ook drempels zijn geen probleem, hij neemt hoge drempels zonder vast te lopen.
Over het algemeen wordt mijn appartement netjes schoon, al blijven er soms een paar stofjes achter. Hij is niet perfect, maar over het algemeen best wel goed!
De dweilfunctie is een fijne aanvulling voor lichte schoonmaak. Voor dagelijks onderhoud doet hij het prima, maar hardnekkige vlekken blijven helaas liggen.
Wat minder goed werkte, was de app. Die functioneert meestal prima, maar soms hapert hij of is het lastig om instellingen aan te passen. Zo had de stofzuiger bijvoorbeeld ook het balkon mee gescand, en het bleek lastig om dat uit de kaart te verwijderen. De kaart die hij maakt is sowieso niet helemaal accuraat, maar dat had gelukkig weinig invloed op de werking zelf.
Kortom: een fijne stofzuiger die veel werk uit handen neemt. De app en kaartfunctionaliteit kunnen beter, maar qua schoonmaak en gebruiksgemak ben ik tevreden – vooral voor dagelijks onderhoud is het een uitkomst.
Ik heb de Roomba® 205 DustCompactor™ nu een aantal weken mogen testen en ik ben over het algemeen erg tevreden over de prestaties. Wat direct opvalt, is het moderne en strakke design — hij oogt compact en past prima in de meeste woonruimtes zonder op te vallen. De installatie verliep vlot via de Roomba-app. Binnen een paar minuten was alles gekoppeld en kon ik beginnen met instellen. Wat ik erg prettig vind, is de mogelijkheid om schoonmaakzones aan te maken en zelf tijden in te plannen. Let er wel op dat de ingestelde tijd in de app niet klopt; bij mij liep die standaard zes uur voor.
De schoonmaakprestaties zijn indrukwekkend. De DustCompactor™ zorgt ervoor dat vuil efficiënt wordt samengedrukt, waardoor je het reservoir minder vaak hoeft te legen — een handige functie als je weinig tijd hebt. Wat mij verder opviel is dat het apparaat goed omgaat met objectdetectie. Stoelen, kabels en andere obstakels worden netjes vermeden. Wel heeft het apparaat moeite met kleine afstapjes, zoals drempels van een paar centimeter. Daar blijft hij soms even haperen of rijdt hij zich vast.
Ik gebruik alleen water tijdens het reinigen, zoals geadviseerd, en dit werkt prima. De afwezigheid van de SmartScrub-functie is een klein gemis, maar ik vond de schoonmaakresultaten alsnog erg goed. De Roomba® 205 DustCompactor™ is een fijne toevoeging aan het huishouden en maakt het dagelijks schoonmaken een stuk makkelijker.
Ik heb de Roomba 205 DustCompactor Combo een paar weken getest in mijn kleine appartement. De robot heeft me positief verrast — hij werkt stil, is degelijk gebouwd en navigeert soepel door de ruimte zonder veel lawaai te maken. De reiniging is netjes, vooral op harde vloeren, en dankzij de functie om vuil samen te persen hoef je de bak minder vaak te legen.
De mobiele app is een groot pluspunt: eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Alles spreekt voor zich en dankzij de ondersteuning van meerdere talen is het makkelijk toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen technisch expert te zijn om ermee aan de slag te gaan.
De batterijduur is ook prima: de robot houdt het ongeveer 2 uur vol op één lading — genoeg om een appartement tot zo’n 80 m² volledig schoon te maken. Daarna keert hij vanzelf terug naar het oplaadstation.
Een nadeel is dat hij in de gecombineerde modus (stofzuigen + dweilen) tapijten ontwijkt om ze niet nat te maken. Daardoor worden tapijten niet schoongemaakt en moet je een aparte stofzuigronde plannen als je zowel harde vloeren als tapijt hebt.
Al met al is het een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en doeltreffende hulp voor dagelijkse schoonmaak, vooral in woningen met voornamelijk harde vloeren.
MogelijkhedenVoldoende
GebruiksgemakGoed
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
Werkt verrassend stil
ook op standaardmodus
Stevige behuizing en nette afwerking
App is duidelijk
overzichtelijk en makkelijk te bedienen
Meertalige ondersteuning in de app is handig voor internationale gebruikers
Vuil wordt gecomprimeerd
dus stofbak hoeft minder vaak geleegd te worden
Minpunten
In gecombineerde modus (zuigen + dweilen) worden tapijten niet meegenomen
Geen automatische overgang tussen vloer- en tapijtmodus
Geen zelfreinigende of zelfvullende basis zoals bij premium modellen
Trapdetectie werkt goed
maar mist soms lage drempels
Niet geschikt voor woningen met veel hoogpolige tapijten
De Roomba 205 Dustcompactor combo is een robotstofzuiger met een dweilfunctie van het merk IROBOT.
Dit is de eerste robotstofzuiger die ik geprobeerd heb en ik weet dus niet hoe kwaliteit van andere robotstofzuigers zijn. Op de doos staat een QR-code voor het downloaden van de app zodat je meteen ermee kunt beginnen.
Via de app kun je schoonmaak routines aangeven, de zuigkracht en de hoeveelheid water. Je kunt ook kiezen voor alleen stofzuigen, alleen dweilen of alle twee tegelijk.
De stofzuigen doet hij goed maar de dweil functie is handig maar niet vergelijkbaar met als je het zelf doet.
De robot gaat gemakkelijk over de drempels heen.
Het maken van de plattegrond van de ruimte ging prima.
De app werkt niet altijd, reageert traag of niet. Het is mij niet duidelijk wat er dan is, waarschijnlijk softwareprobleem.
Opnieuw opstarten van de app helpt soms. Je kunt de schoonmaak wel starten met een knop op het toestel.
Al met al vind ik het toch een fijn toestel vooral omdat ik dan thuiskom met een gepoetste vloer.
Over het algemeen een goed product. Heeft zo zijn goede en minder goede punten. Installatie is erg eenvoudig, staat al op de doos aangegeven en hier staat ook een QR code op waarmee je via de app makkelijk kunt koppelen en via de app krijg je dan nog verdere uitleg. Schoonmaken dat doet ie ook zeer goed, mijn vloeren hebben nog nooit zo geblonken. Hij kan dan ook stofzuigen en dweilen en je kan zelf instellen of je dit allebei wilt of 1 van de 2. Waar ik vooral positief over verrast was het vermogen om over hogere drempels te kunnen komen. In mijn huis om naar een andere kamer te komen liggen er soms drempels waarvan ik dacht dat ie er nooit overheen zou komen. Tot mijn verbazing kon het apparaat dit met gemak. Over het algemeen kan het apparaat ook goed de weg vinden, helaas heb ik tot nu toe al 2x gehad dat ie in huis ergens tegen een meubel aanrijdt en ipv dat hij zich omdraait of even terugrijdt, komt hij vast te zitten en gaat hij niet meer verder. Wanneer je thuis bent is dit niet zo’n probleem, dan verzet je hem zelf even, maar ik had een schoonmaakprogramma van tevoren ingesteld, wat super handig is, maar omdat ik niet thuis was bleef hij vast zitten en heeft hij hieraan zijn hele accu verspild. Verder werkt de app niet altijd even goed. Ik had een keer een foutmelding dat ik wat sensoren even schoon moest maken en het apparaat dan weer in moest schakelen. Dan stond er een knop met hoe je dit moest doen en als ik daarop klikte gebeurde er helemaal niks. Kan je ook zelf uitvogelen, maar zou fijn zijn als dit het in 1x deed. Maar over het algemeen tevreden met het product. Mijn huis is zichtbaar schoon zonder dat ik er iets voor hoef te doen en daar gaat het om.