De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 19 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips HomeRun 7000 Series XU7100/01 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen en was super benieuwd of deze stofzuiger wat voor ons zou zijn. Met een kat in huis die veel haren achter laat is het een dagtaak om het huis een beetje schoon te houden.
Het installeren van de app en het apparaat gaat super makkelijk. Ook vind ik het design mooi en zijn de instructies voor het gebruik heel handig. Ik kon daarom snel van start.
Helaas viel het daadwerkelijke gebruik wat tegen. De stofzuiger had erg veel moeite met kabels en heeft meerdere keren stekkers uit de stopcontacten getrokken, zelfs als ik had aangegeven daar extra voorzichtig te zijn. Daarnaast lukte het niet om zones in te stellen die te dicht bij het oplaadstation stonden. Daardoor kon ik bijvoorbeeld niet aangeven dat er voorzichtig gedaan moest worden als het te dicht bij het station was. Ondanks dat de stofzuiger goed schoon maakt, vertrouwde ik het hierdoor niet om hem aan te zetten als wij niet thuis waren en daarvoor wilde ik hem juist gebruiken. Voor mij dus helaas geen aanrader!
Wij zijn niet tevreden over deze stofzuiger. Installatie proces was prima, al liep hij wel al een aantal keer vast op de stap waarin we hem moesten connecten met de wifi. De app is oké, al werkt het kaartje niet heel gebruiksvriendelijk en zit je best wel te priegelen om het kaartje in te regelen. Verder heeft deze app alles wat je zou verwachten.
Echter blijkt het voor deze stofzuiger heel lastig om het kaartje ook daadwerkelijk te volgen. Tijdens de periode dat wij deze stofzuiger hebben getest heeft hij geen een keer het volledige oppervlakte schoongemaakt. Vaak reed hij doelloos rondjes of maakte ie 30 cm2 vaak achter elkaar schoon.
Wij zijn gewend dat een dergelijk product out of the box goed werkt, maar deze stofzuiger heeft dat niet waar kunnen maken.
Ik heb dit product mogen testen hij maakt goed schoon., alleen als je grote vlekken heb dan haalt ie dat niet weg met de dweil waardoor je daarna dat stuk nog zelf moet schoonmaken
Je kan op elk moment hem aanzetten
De app is heel eenvoudig, jammer is wel dat het niet werkt met Google home
GebruiksgemakGoed
MogelijkhedenGoed
VormgevingGoed
Pluspunten
Maakt goed schoon
De app
Minpunten
Werkt niet samen met Google home
Als je grote vlek heb dan moet je zelf ook dweilen
Ik heb deze robotstofzuiger nu enkele weken mogen testen. Het is een heel fijn apparaat wat zeker werk uit handen neemt. Met drie kleine kinderen in ons huishouden kunnen we eigenlijk na iedere maaltijd wel stofzuigen, vooral rond de eettafel. Nu is dit met een druk op de knop in de app geregeld. De app is heel duidelijk en je kunt er veel verschillende dingen mee instellen en regelen, zoals een specifiek gebied laten schoonmaken (bijvoorbeeld rond de eettafel), dit op basis van een plattegrond van je huis die de robotstofzuiger zelf genereerd door de ruimte te scannen bij het eerste gebruik. Het zuigresultaat is prima, maar het is geen 100% vervanging van een gewone stofzuiger. Eens in de zoveel tijd is het nog wel zeker nodig om met een andere stofzuiger rond te gaan. De robotstofzuiger kan naast het zuigen ook dweilen en zuigen tegelijk. Het resultaat hiervan is oké, maar je merkt wel dat er enkel met water gedweild wordt. Als er ergens vlekken op de vloer zitten, krijgt de robotstofzuiger deze lang niet altijd weg. Een ander nadeel van het ontwerp van de dweilfunctie is de grootte van het waterreservoir. De is wat klein en soms zelfs niet groot genoeg voor het dweilen van de benedenverdieping.
Het idee van een robotstofzuiger sprak me altijd aan, maar ik twijfelde of hij mijn schoonmaakwerk écht zou verlichten. Toen ik deze robotstofzuiger mocht testen, zag ik mijn kans schoon. Na een paar weken gebruik ben ik positief verrast.
De robot is eenvoudig te installeren. Hij begon met het maken van een plattegrond, en via de overzichtelijke app kon ik precies instellen welke zones wel of niet gereinigd moesten worden. Een klein probleem onder onze kast was snel opgelost met een ‘no go’-zone. Nu doet hij ’s nachts zijn rondes en ontwijkt zonder moeite obstakels.
Het is fijn om te zien hoe goed hij werkt, zelfs in donkere kamers. Ik gebruik hem vaak om gericht een deel van het huis schoon te maken, zoals rond de tafel na het eten. Hoewel hij de wekelijkse grote schoonmaak niet vervangt, is hij perfect voor het dagelijks bijhouden van een schoon huis.
Ik heb deze robotstofzuiger een paar weken mogen testen en ben meer dan tevreden met de resultaten.
Ik mocht de Philips HomeRun 7000 Series Aqua testen en ben positief verrast door de prestaties. De stofzuiger heeft een krachtige zuigkracht. Hij navigeert nauwkeurig door de ruimte en ontwijkt obstakels zonder moeite en loopt vaak een logische route. De combinatie van stofzuigen en dweilen zorgt ervoor dat harde vloeren grondig worden gereinigd. Een groot pluspunt is het automatische leegstation, waardoor je hem minder vaak handmatig hoeft te legen. Wel is het waterreservoir wat aan de kleine kant, wat betekent dat je bij grotere oppervlakken soms tussendoor moet bijvullen.
Het doet zijn basis functie. Het kon beter gezien de prijs.
Ik mocht deze robotstofzuiger testen. Ik heb een kat die altijd zand van buiten naar binnen brengt, en aangezien er een baby thuis is, wil ik graag de grond schoonhouden. Het apparaat ziet er mooi en modern uit. De robot heeft aan de rechterkant een draaiende brush die ervoor zorgt dat het stof uit de hoek wordt gezogen. Er hadden ook twee brushes kunnen zijn voor beide kanten.
Philips heeft een heel mooie app. Die is makkelijk te gebruiken en maakt snel verbinding. Toen ik het apparaat voor het eerst aanzette, mat de robot eerst de ruimte op en begon daarna met stofzuigen. Je kunt kiezen voor de zuigkracht; de normale zuigkracht vind ik niet sterk genoeg. Het apparaat heeft maar 4000 Pa. Als ik het op intensief zet, is het wel sterker, maar de batterij gaat dan sneller leeg.
Het is fijn dat er ook een dweilfunctie is. De waterbak moet ik om de dag bijvullen, wat niet erg is. Alleen moet je de mop zelf schoonmaken en soms stinkt deze heel erg. Ik mis een mop-schoonmaak- en droogfunctie.
Aan het einde heb ik alleen de stofzuigerfunctie gebruikt, zonder dweilfunctie. Dat is dan zonde!
Tijdens het testen kreeg ik een error door een levelingsprobleem. Dit heb ik gemeld en ik ben nog in bespreking over wat ik verder kan doen.
Kortom: het apparaat doet zijn basisfunctie wel, maar ik had iets meer verwacht van Philips, mijn favoriete merk.
Ik heb deze mogen testen en helaas vind ik het apparaat tegenvallen. De accu is snel leeg, de watertank is ook klein. Ik vond de app niet fijn werken en het apparaat blijft ver van de kanten af, maar tegen mijn stoelpoot blijft hij continue bonken. Het station en robot zelf zien er wel goed uit, het misstaat totaal niet in de ruimte waar hij in staat. Ook stopt hij soms na een kwartier en gaat dan terug naar het station en waarom? Gaat later ook niet verder. Ik zou deze dus niet aanraden
Aangenaam verrast was ik toen ik de stofzuiger/dweil voor de eerste keer aanzette. Met 2 honden een kat en een druk gezin moet ik toegeven dat het bovenverwachting schoon was. De stofzuiger was makkelijk via een app te koppelen aan mijn telefoon. Zo kon ik ook gedeeltes uitzonderen van de dweilfunctie. In de app kun je makkelijk aangeven of de stofzuiger met volle kracht of minder kan stofzuigen. ook kun je aangeven of de dweil veel of weinig water moet gebruiken.
Een nadeel vind ik wel dat met de dweil eigenlijk alles gedaan wordt en die dus eigenlijk na iedere beurt gewassen moet worden. Maar ondanks dit een echte ware toevoeging aan de dagelijkse huishoudelijke taken.
Het geluid is ook niet onbelangrijk vergeleken met andere vind ik hem best stil.
Ik mocht deze robotstofzuiger/dweil testen. Over het uiterlijk ben ik zeer tevreden, het is een mooie strakke stofzuiger. Het apparaat was heel makkelijker te installeren met behulp van de app. Doordat de robot een hele mooi scan maakt van de ruimtes, krijg je direct een kaart te zien in de app. Hier kun je ook snel aangeven of je bepaalde stukken wel of niet gedweild wil hebben. Dit was vrij overzichtelijk en makkelijk. We hebben een gezin met 2 kleine kinderen dus deze stofzuiger was wel een uitkomst. 's avonds voor het slapen gaan alles even van de vloer en 's ochtends weer fris aan de dag beginnen. Voor echt 'grote' vlekken zoals misschien etensresten maakt deze niet voldoende schoon. Dus voor flinke viezigheid moet je nog echt zelf aan de bak. Pluspunt is dat de stofzuiger zichzelf leegt dus dat scheelt je weer. Wel moet je elke dag het waterreservoir bijvullen en eigenlijk de dweil wassen want die gaat wel gewoon stinken. Overal tevreden over de robot .
GebruiksgemakGoed
MogelijkhedenGoed
VormgevingGoed
Pluspunten
Leegt zichzelf
Mooi design
Makkelijke app
Minpunten
1 dweil bij geleverd > dus deze ook elke dag verversen
Ik heb dit product mogen testen en ben blij verast! Met 4 grote honden en een groot gezin had ik niet verwacht dat de robotstofzuiger mijn vloeren kon schoon krijgen. Met behulp van de gebruiksvriendelijke app is de robotstofzuiger makkelijk in te stellen. Het aantal keren stofzuigen op een dag, de zuigkracht, wel of niet dweilen en dan kan je ook nog aangeven of het in bepaalde zones alleen mag stofzuigen. Ideaal! Hij kan de grote hoeveelheden haren makkelijk aan en dweilt ook nog eens netjes na in 1 route. Zelfs de hoekjes worden grondig geborsteld. Wanneer het terug gaat naar het station wordt de stofzuiger automatisch geleegd. Zo ontzettend fijn om thuis te komen met schone vloeren. Een fijne hulp in huis tijdens een drukke werkweek. De robotstofzuiger is het geld waard met zoveel opties en gemakken. Ik zou hem niet meer willen missen!
GebruiksgemakUitstekend
MogelijkhedenUitstekend
VormgevingGoed
Pluspunten
schone vloeren
gebruiksvriendelijk
stofzuigen en dweilen in 1
handige app
Minpunten
even wennen dat je de borstels goed in de gaten moet houden met achtergebleven lange haren
Ik heb de Philips HomeRun 7000 Series Aqua mogen testen voor Review.nl.
Wij zijn erg enthousiast over de robotstofzuiger! De installatie van de app was eenvoudig en intuïtief. Zonder de handleiding te hoeven raadplegen, had ik de stofzuiger in een mum van tijd gekoppeld aan mijn telefoon.
Met een druk gezin zoals de onze bespaart deze robotstofzuiger ons echt veel tijd en werk; het is een geweldige uitkomst. Het ontwerp is strak en stijlvol en past perfect bij het interieur.
Een klein nadeel vind ik dat het dweilen beperkt is tot oppervlakkig vuil. Opgedroogde druppels, zoals bij ons een fruitsapje, word niet altijd volledig verwijderd. Door het programma aan te passen naar een intensieve modus, de Y modus, waarin hij meerdere keren over dezelfde plek gaat, wordt dit deels opgelost, al raakt de watertank dan halverwege de sessie leeg. En wij moesten al na elke sessie de watertank vullen.
Over het algemeen ben ik echter overtuigd van het gemak en de luxe van een robotstofzuiger, en deze variant heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen.
Zeer enthousiast ben ik over de Philips HomeRun 7000 Series Aqua Robotstofzuiger XU7100/01.
Nog niet eerder een robotstofzuiger in huis gehad, dus met veel enthousiasme mijn pakket mogen ontvangen. De app was eenvoudig te installeren en eigenlijk zonder de gebruiksaanwijzing al heel toegankelijk en was de stofzuiger voor ik het wist al verbonden met mijn telefoon. Hij kan zowel stofzuigen als dweilen. Was verbaast hoe netjes hij langs de kanten gaat en toch ook wel onder de tafel tussen tussen de stoelpoten door.
Het scheelt me echt veel werk met een druk gezin en is absoluut een uitkomst.
Het design van de buitenkant is mooi en misstaat niet hij het interieur.
Nadeel vind ik dat het dweilen wel beperkt is tot oppervlakkig vuil. Had enkele opgedroogde druppels fruitsap op de vloer en dat kreeg hij niet weg. Heb het programma aangepast naar intensief waardoor hij meerdere herhalingen maakt en dan is halverwege de sessie de watertank wel leeg.
Overall ben ik echt overtuigd van de luxe van een robot stofzuiger en helemaal over deze variant.
Ik heb deze robot stofzuiger mogen testen voor review.nl
Ik heb deze robot mogen testen. Ik heb hem nu 5 dagen in mijn bezit en ik wil nu eigenlijk al niet meer zonder. Wat een geweldig apparaat. Met 2 honden in huis is het heerlijk als je met ze bent wezen lopen dat je een heerlijk bakkie koffie zet en op de bank gaat zitten om deze rustig op te drinken. De robot instellen en deze doet zijn werk. Ik vond het gemakkelijk om de app te installeren en deze te koppelen met de robot. Dit was eigenlijk zo gebeurd. Eest de robot een scan laten maken van het appartement en toen die klaar was kun je aangeven wat verboden zones zijn of waar er eventueel niet gedweild hoeft te worden. Water reservoir gevuld en de stofzak geplaatst. Na dit gedaan te hebben heb ik de robot zijn werk laten doen. Ik ben er erg tevreden over. Wat is dit een geweldig apparaat zeg!!!
Dit fantastische product zal ook jouw schoonmaakroutine naar een hoger niveau tillen. Het apparaat heeft mijn verwachtingen van een robotstofzuiger ruimschoots overtroffen. Een geweldig extraatje is dat de robotstofzuiger zichzelf leegt in zijn station zodra hij klaar is met schoonmaken. De 360 graden lasernavigatie zorgt ervoor dat hij behendig om objecten heen beweegt en overal grondig reinigt. Ik heb zelf twee Noorse boskatten en de robotstofzuiger houdt mijn huis moeiteloos brandschoon.
Ondanks zijn compacte formaat levert deze robotstofzuiger een indrukwekkende zuigkracht en dankzij de dweilfunctie zorgt hij voor een schitterend schone vloer. Sinds enkele weken gebruik ik de Philips HomeRun 7000 series Aqua Robotstofzuiger XU7100/01 en ik ben werkelijk enthousiast over dit apparaat.
Ik heb de Philips HomeRun 7000 Series Aqua Robotstofzuiger een aantal weken mogen testen.
Het is een superfijne stofzuiger voor ''er bij''. Hij is eenvoudig in te stellen en te bedienen, met een gebruiksvriendelijke app waarmee je op afstand opdrachten kunt geven en schoonmaakschema's kunt instellen. De stofzuigfunctie werkt goed op zowel tapijten als harde vloeren, maar de dweil is meer geschikt voor lichte vlekjes. Ik merkte dat hij af en toe vast komt te zitten bij overgangen tussen verschillende vloertypen, wat handmatige interventie vereist. De batterijduur is voldoende voor mijn gehele benedenverdieping (60 m2). Ik vind hem wel aan de dure kant.
Een robot die zowel dweilt als zuigt.
Dat scheelt toch een heleboel energie, en vooral als je veel werkt, maar wel kinderen en huisdieren hebt.
Als je met de robot wilt werken moet je allereerst een app downloaden en dan kan je ermee aan de slag.
Je kan de robot ook alleen laten stofzuigen, maar ook stofzuigen en dweilen tegelijk.
Je kan instellen hoe hard de zuigkracht is en of de dweil weinig of veel water mag verbruiken.
Een min punt is dat je geen lekker ruikend sopje mag gebruiken.
Hij scant eerst je omgeving en gaat dan aan de slag, hij slaat op waar hij geweest is en maakt een hele plattegrond.
Op andere verdiepingen kan dit ook alleen moet je het hele station meeslepen, dit is erg vervelend, hij doet zijn werk ook zonder het station op een andere verdieping alleen slaat hij dan niet de plattegrond op.
Zuigen doet hij stiller dan mijn stofzuiger.
Alleen het legen van de robot in het station maakt echt een hoop kabaal, als je dit in de nacht laat doen denk ik dat de buren dat wel horen.
Met stofzuigen stoot hij niet hard tegen je meubels aan, erg fijn want je wilt geen beschadigde meubels.
Het dweilen is wel netjes, alleen omdat de robot rond is kan hij niet alle rechte rantjes meepakken.
Er zit een erg sterke accu in, beneden en boven zijn werk laten doen en evengoed zat er nog genoeg % in.
Ik raad deze robot zeker aan, maar wat een uitgave, ik vind het erg duur.
Ik mocht dit product testen voor review.nl.
Wat een geweldige robotstofzuiger! Na aankomst van de stofzuiger deze direct uit de doos gehaald om te gebruiken. De stofzuiger is ontzettend netjes verpakt en overal aan gedacht. Het in gebruik nemen van de stofzuiger is dan ook super eenvoudig door de meegeleverde instructie waarna je ook eenvoudig de app kan installeren en gebruiken wat ook erg eenvoudig en duidelijk is.
Na de installatie de stofzuiger in gebruik genomen. Door de 360 graden laser rijdt deze robotstofzuiger nergens tegen aan, echt een vooruitgang ten opzichte van onze voorgaande robotstofzuiger. Hij brengt alle ruimtes goed in beeld en maakt erg goed schoon door de grote zuigkracht en de goede dweilfunctie. Ook het zelfstandig legen van de stofzuiger is erg gemakkelijk, hierdoor heb je er zeer weinig werk van en laat onze Dustin ook geen vuil achter.
Een echte aanrader!
Een fijne robotstofzuiger die zijn werk goed doet! Hij stofzuigt echt goed schoon en botst nergens tegenaan. Ook het dweilen gaat goed, al dweilt hij wel enkel met water. Hij herkent tapijten en je kunt instellen dat hij deze extra krachtig moet zuigen.
Hij is het meest efficient als hij in rechte lijnen kan werken (dus bij voorkeur de vloer zo veel mogelijk vrij maken), maar ook bij de stoelpoten probeert hij waar hij nog wel tussen kan. Ook manoeuvreert hij gemakkelijk over kleine drempels en detecteert kleine voorwerpen op de grond.
Ook de installatie gaat erg gemakkelijk, de robot herkent de ruimtes goed en je kunt zelf nog toevoegingen maken (bijv niet-dweilen zones of de ruimte opdelen).
Bij meerdere verdiepingen is het wel een nadeel dat je steeds de robot én de basis moet verzetten (en dan 2x moet lopen). En het waterreservoir had iets groter mogen zijn.