Philips XU7000/01 - Robotstofzuiger

Philips XU7000/01
Philips XU7000/01
Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 439,00 Bekijk alle aanbieders
8.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips XU7000/01 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

c********@h**********03-11-2025
De Philips XU7000/01 is een echte hulp in ons drukke huishouden met een hondje. Hij zuigt krachtig en pakt stof, kruimels en haren goed op, ook in hoeken en langs plinten. De robot navigeert slim door het huis en ontwijkt meubels, kabels en drempels; af en toe tikt hij een tafelpoot, maar gaat meteen verder. De dweilfunctie laat de vloer schoon achter zonder nat te worden. De batterij van ruim 1,5 uur is voldoende voor woonkamer, keuken en hal. Het geluid is merkbaar, maar niet storend. De app is handig voor schoonmaakschema’s en zones, maar de robot heeft geen stemfunctie en het stofreservoir moet handmatig worden geleegd. Ik geef deze robotstofzuiger een dikke 8.
l*********@h**********03-11-2025

Handige apparaat

Ik had al veel eerder een appartaat als deze moeten kopen. Deze robot stofzuiger dweilt en stofzuigt tergelijker tijd. Hierbij merk ik op mijn vloer spik en span is. Het huis ruikt ook ook heel erg lekker doorheen de dag. Na een lange dag gewerkt te hebben is het fijn om in een mooi huis terug tekomen. De stofzuiger doet wat het moet en de baterij gaat dan ook lang mee. De aankoop van dit product heeft ervoor gezorgt ik meer tijd voor mezelf kan vrijmaken of aan andere zaken kan benutten.
Jorat31-10-2025

Gemakkelijk

De stofzuiger heeft mij positief verrast. Ik was eerst nogal sceptisch, maar het huis is schoon, ook langs de randjes. Wel moet ik vantevoren even aan de slag om de robot ruim baan te geven, dat is wel even wennen. Je kunt op de app de stofzuiger volgen en dan blijkt ie soms eerst een heel gedeelte over te slaan om daar pas later weer terug te komen. Niet heel efficiënt, maar de batterij is gelukkig niet heel snel leeg. Een keer zat ie vast onder de bank en wist ie het even niet meer. Maar niettemin erg blij mee niet meer te hoeven stofzuigen. De app is bovendien erg gebruiksvriendelijk, wat ik wel eens anders ervaar met wifi producten.
Pluspunten
  • Schone vloer
  • Fijne app
  • Ziet er mooi uit
Minpunten
  • Vreemde routelogica
  • Je moet m ergens kwijt
i************@g********28-10-2025

Bevalt goed deze stofzuiger

Deze robotstofzuiger is echt een aanwinst in ons huis. Na de eerste keer alles in kaart brengen, kon ik de ruimte opdelen en hernoemen. Het enige lastige is, dat als ik via de app 1 van die 3 ruimtes wil stofzuigen ik eerst de vorige taak moet resetten. We gaan het nog koppelen aan onze google en hopelijk kunnen we dan meer gerichte opdrachten geven. Het dweilen was ik eerst wat bang voor, maar als er geen gekke dingen op de grond liggen en het vooral stof is, dan dweilt hij het heel netjes. Dat had ik niet verwacht, omdat je eigenlijk het vieze water niet weghaalt. Er zijn twee stoelen waar hij moeite mee heeft, de rest gaat prima. Moest even ontdekken hoe hij te legen was, maar dat gaat ook eenvoudig. Net als het schoonmaken van de borstel onderop. Al met al zijn we er blij mee.
  • dweilen
Minpunten
  • op donkere vloer blijft er soms wat achter
  • niet alle meubels kan hij over
Rickert199327-10-2025

Fijne stofzuiger

Hele fijne hulp in het huishouden! Thuiskomen met een gestofzuigd huis is wel prettig. Ik heb hem zelf gekoppeld met mijn home automation, maar je kunt ook in de app zelf schema's maken. Ook kun je in de app aangeven waar hij wel en niet moet stofzuigen of dweilen. Hij draait bij mij netjes om de objecten heen. Een nadeel is wel dat het borsteltje het vuil soms wegslaat voor de robot vandaan. Je moet er alleen zelf even rekening mee houden dat je het opvangbakje leegt. Verder een fijne stofzuiger
Pluspunten
  • instellingen in de app
Minpunten
  • Borstel slaat vuil weg
Cheesecorner26-10-2025

Top apparaat

Over het algemeen ben ik erg tevreden over deze robotstofzuiger met dweilfunctie. Onze vorige deed zijn werk prima, maar liep vaak vast of botste tegen meubels aan. Dat probleem is met dit model helemaal verdwenen. De robot beweegt soepel door het huis en weet precies waar hij wel en niet moet zijn. De app is superhandig en biedt veel opties: je kunt precies instellen wanneer hij moet schoonmaken en welke kamers hij moet meenemen. Alles werkt vlot en de schoonmaakresultaten zijn gewoon goed. Ook de accuduur valt positief op — hij redt makkelijk onze hele woonkamer op één lading. We zijn dan ook heel tevreden met deze aankoop en kunnen hem zeker aanraden!
lucasuijtt24-10-2025

Fijn!

De Philips HomeRun bevalt me verrassend goed. Hij houdt het huis netjes bij zonder dat ik er omkijk naar heb. De zuigkracht is sterk genoeg om stof, haren en kruimels goed op te pakken, zelfs op tapijt, en de dweilfunctie met vibrerende pad laat mijn vloeren mooi schoon achter zonder strepen. De LiDAR-navigatie werkt slim: hij weet precies waar hij is en ontwijkt de meeste obstakels, al blijft hij soms hangen aan een los kabeltje. De app is handig om schoonmaakschema’s in te stellen of kamers apart te laten schoonmaken, al kost het indelen van de ruimtes in het begin wat tijd.
r*****@z*******23-10-2025
In één woord fantastisch. Allereerst de opmerking dat ik dit product mocht testen en dat hij het moest opnemen tegen mijn Miele stofzuiger. Het is anders en wat een gemak. We hebben een vloer met parket in de woonkamer en tegels in de open keuken en hal. Op dit moment rijdt de stofzuiger om de twee dagen rond en levert dan een volle container stof af. Wat ik super vind is de dweilfunctie. Bij deze stofzuiger moet je het reservoir iedere keer handmatig vullen maar daar kan ik mee leven. De gehele benedenverdieping (parket en tegels, ik schat zo'n 150 m2 ) haalt hij makkelijk op één reservoir. De app is super, de eerste keer wordt het stofzuiggebied in kaart gebracht waarbij je nog allerlei extra instructies kan geven (zoals een ruimte waar niet gedweild hoeft te worden) Vanochtend een storing omdat een draad van het vloerkleed in de borstel kwam. Je krijgt dan een boodschap op je telefoon met zelfs de omschrijving van het probleem. De stofzuiger communiceert ook met gesproken teksten maar als je dus weg bent komen ze ook op je telefoon Punt van kritiek, de Quick Start gids met alleen maar tekeningetjes dekt wat mij betreft niet de lading en vond ik niet altijd goed te begrijpen. Vervolgens het nederlandse stuk uitgedraaid van de on-line handleiding. Vind ik ook omslachtig, ik moest uit een boekwerk van meer dan 1000 pagina's 30 pagina's selecteren. Dit moet anders kunnen. Conclusie, superapparaat. 's-nachts doet hij zin rondje en 's-ochtends frisse en schone vloer. Deze blijft!
m*********@y********22-10-2025

Handige robotstofzuiger die veel tijd uit handen neemt!

Na enkele weken gebruik van de Philips XU7000/01 robotstofzuiger ben ik over het algemeen zeer tevreden. Hieronder mijn ervaringen op verschillende punten: 1. Navigatie & obstakeldetectie De navigatie werkt uitstekend. De robot herkent meubels, kabels en drempels goed en ontwijkt deze zonder echt ergens tegenaan te botsen. Hij beweegt soepel door de ruimte en lijkt goed te anticiperen op obstakels. 2. Zuigkracht & reinigingskwaliteit De zuigkracht is meer dan voldoende. Hij laat vrijwel geen vuil achter, ook niet langs randen of in hoeken. Heel soms mist hij een klein hoekje, maar dat is minimaal. Met twee katten in huis scheelt dit ons enorm veel tijd en moeite met zelf stofzuigen. De reinigingskwaliteit is dus dik in orde. 3. Batterijduur & oplaadtijd De batterij gaat lang genoeg mee om onze grote woonkamer, gang en keuken in één sessie schoon te maken. Opladen gaat vlot en is geen belemmering in het dagelijks gebruik. 4. Geluid Het geluidsniveau is prima. Hij is duidelijk stiller dan een gewone stofzuiger en absoluut niet storend tijdens gebruik. Je kunt hem gerust aanzetten terwijl je thuis bent. Of stelt zelf een tijd in dat hij rond je huis gaat 5. App-functionaliteit en connectiviteit De app werkt stabiel en de bediening is over het algemeen duidelijk. Wel zou een snellere manier om de dweilfunctie uit te zetten handig zijn. Ook mis ik een indicator die aangeeft wanneer de stofopvangbak vol is. Kleine verbeterpunten dus. 6. Slimme functies De robot reageert goed op ingestelde schema’s en zones. Het instellen van afgebakende gebieden in de kamer is handig en werkt goed. Hij scant de ruimte nauwkeurig en je ziet direct een duidelijke kaart van je woning in de app. 7. Onderhoudsgemak Het legen van het stofreservoir en het schoonmaken van onderdelen is eenvoudig. Haren rond de borstel zijn snel te verwijderen, wat het onderhoud laagdrempelig maakt. Eindconclusie De Philips XU7000/01 is een betrouwbare en efficiënte robotstofzuiger die ons huishouden aanzienlijk ontlast. Met een paar kleine verbeteringen aan de app zou hij helemaal perfect zijn. Zeker een aanrader voor mensen met huisdieren of een druk huishouden.
Pluspunten
  • Kwaliteit reinigen vloeren
  • Veel bedieningsmogelijkheden in app
  • Schone vloeren
  • Geluidsarm ivm normale stofzuigers
Minpunten
  • Dweilfunctie niet snel kunnen uitzetten
  • Geen stofzak vol indicator
L*************@h**********20-10-2025
Ik heb de XU7000 nu een tijdje in huis en ben er over het algemeen erg tevreden over. De zuigkracht is echt goed. kruimels en haren verdwijnen zonder moeite, en het feit dat hij tegelijk kan dweilen is een fijne bonus voor mijn harde vloeren. De robot navigeert slim en botst zelden ergens tegenaan. Via de app kun je precies aangeven waar hij wel of niet mag komen, wat handig is met kinderen of huisdieren. Wat minder handig vind ik dat hij geen automatisch leegstation heeft, dus ik moet het stofbakje zelf legen. De dweilfunctie is ook meer bedoeld voor dagelijks onderhoud dan voor hardnekkig vuil. En de app mag wat gebruiksvriendelijker, al werkt alles uiteindelijk prima als je het eenmaal doorhebt. Kortom: de XU7000 bespaart me veel tijd en houdt het huis verrassend schoon. Geen wondermiddel, maar wél een fijne hulp in huis. Mijn oordeel: 8/10.