iRobot Braava Jet m6 - Reviews

  • Best Reviewed 2 keer apr 2022
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 28 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de iRobot Braava Jet m6 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,2

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

j**g@x**l.nl 19-07-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Teleurgesteld!

Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

4,0
Van begin af aan al problemen qua resultaten met deze luxe "dweiler"!
Apparaat is al 1x teruggeweest na klacht. Echter hij blijft, ondanks juiste instelling, zeer oppervlakkig
schoonmaken. De doeken zijn ook nooit echt vuil. Ik heb een zeer makkelijke egale vloer van kunststof.
Maar goed dat ik natte "Swiffer" vloerdoeken heb. Voor het dweilen wordt mijn vloer gezogen door een stofzuiger van hetzelfde merk, nl. iRobot. Die heb ik al jaren en doet z'n werk zonder meer zeer goed. Vandaar mijn vertrouwen in de iRobot Braava jet m6.

Dus: Goed voor zeer oppervlakkig vuil.

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

k**6@h**l.nl 10-05-2022
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

7,0
Wat een ideaal ding! Ze heeft bij ons de naam Corry gekregen en Corry wordt veelvuldig ingezet om even de vloer weer fris en schoon te maken. Is de vloer ECHT vies dan raad ik wel aan om zelf te dweilen, omdat je dan wat meer kracht kan zetten. Maar wij gebruiken Corry vooral om wat vaker de vloer weer lekker schoon te maken, zeker nu de zomer er weer aankomt en meer op blote voeten wordt gelopen in huis.
Corry heeft haar plekje inmiddels achter de bank gevonden, zodat ze uit het zicht staat, maar voldoende ruimte heeft om haar gang te gaan.
Enige minpuntje is het ontbreken van een Nederlandse handleiding.
Daarnaast weet ik niet of ik Corry ook aangeschaft zou hebben wanneer ik de consumentenprijs had moeten betalen.

Reageer

javaneyk 03-05-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Hey Google maak de keuken schoon,

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Hey Google maak de keuken schoon, en walle de twee iTobot machines gaan aan het werk, de iRobot Roomba I7 start met stofzuigen en als er gezogen is start automatisch de iRobot Braava M6 met dweilen, nog nooit was schoonmaken zo leuk.
Of het nu droog of nat schoonmaken is de iRobot Braava herkent zelf welke pad je onder de machine hebt bevestigd, automatische herkenning van kleden en deurmatten wel zo handig, dat je vloerkleed niet nat wordt omdat de iRobot Braava dit gebied automatisch herkent en overslaat.
Met de aansturing via de iRobot app stel je gemakkelijk favoriete zone’s in of juist zone’s die overgeslagen moeten worden of je geeft bepaalde ruimten een naam.
Met de Alexa of Google assistent kan je de iRobot Braava bedienen, gewoon een commando geven en ze starten met schoonmaken.
Wij hebben thuis om 04:00 geprogrammeerd dat er gestart moet worden met schoonmaken, maar dan is het donker het gebeurt wel eens dat de iRobot stofzuiger en dweil dan de weg kwijt raken, dus houden we altijd standaard 1 lamp aan als we gaan slapen zodat de iRobot Roomba i7 en de Braava M6 hun werk goed kunnen doen. Heerlijk om in de ochtend een lekker schoon huis te hebben, even de stofzuigerbak legen en de dweil uitspoelen en klaar is kees

Pluspunten

  • Maakt goed schoon
  • werkt geruisloos
  • mooi ontwerp
  • werkt met alexa en google assistent
  • handige app

Minpunten

  • werkt niet in donker
  • waterbakje is relatief snel leeg

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

BansieProductions 03-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Review: Test IRobot Braava M6

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Enkele weken geleden hebben wij de IRobot Braava M6 mogen ontvangen om te testen,
Persoonlijk heb ik wel wat ervaring met robotica apparatuur in de vorm van een robotstofzuiger maar nog niet eerder heb ik een robotdweil kunnen ervaren.
De Braava M6 wordt gebruiksklaar afgeleverd en kan na het plaatsen van het oplaadstation direct worden gebruikt doormiddel van de fysieke startknop, op dit moment kun je nog geen gebruik maken van de app en ander functies.
Na het downloaden en instaleren van de app kun je kun je dweilrobot connectie laten maken met je eigen wifi verbinding, hierbij kan er alleen gebruik worden gemaakt van de 2.4 GHz en niet de 5 GHz.
vanaf dat moment kun je gebruik maken van alle functies die de IRobot te bieden heeft zoals op afstand inschakelen van de dweil, tijden instellen en kun je plattegronden en rapporten inzien na het schoonmaken.
Tijdens de eerste run duurde het in kaart brengen van de woonkamer en keuken bijna 2 uur voor oppervlakte van 50 m2, dit werd in de dagen erna geleidelijk aan wat minder en in een periode van 5 dagen was complete schoonmaaktijd van de dweil gereduceerd tot maximaal 50 minuten.
Tijdens deze run heb ik gebruik gemaakt van een paar druppels allesreiniger en water, maar dit was geen succes, wij hebben hoogglans marmerlook tegels waar vlekken snel op zichtbaar zijn, en dit was het dweilen van de Braava M6 er niet beter op geworden, echt op elke centimeter van de vloer waren strepen zichtbaar, hier kunnen we de dweil niet helemaal de schuld van geven want misschien was de dosering van de allesreiniger wel de boosdoener.
hierna hebben we de dweildoek gewassen en het opnieuw geprobeerd met alleen water, en het resultaat was verbluffend, er was geen streep te zien op de vloer en het opdrogen van het achtergelaten vocht van het doekje was ook binnen een paar minuten opgedroogd.

De IRobot braava M6 gaat ontzettend secuur te werk en slaat geen plekje over, tenzij je aangeeft waar de dweil niet mag komen.

Als je ook in het bezit bent van een IRobot stofzuiger dan kun je deze ook met elkaar laten communiceren, zodra de stofzuiger klaar is met schoonmaken dan zal daarna de dweilrobot beginnen met zijn ronde.
Ik ben niet in bezit van een IRobot stofzuiger maar heb een robotstofzuiger van een ander merk waar deze communicatie niet mogelijk is, maar hier heb ik een andere manier gevonden om toch deze twee werkzaamheden achter elkaar te laten uitvoeren.
Mijn smarthome is gebaseerd op het Google home platform waar je routines kan instellen.
Hier heb ik een routine ingesteld dat de robotstofzuiger eerst zijn ronde gaat doen wat max 35 minuten duurt.
Nadat de opdracht is gegeven voor het stofzuigen zal na 40 minuten de IRobot Braava M6 een g geautomatiseerde opdracht krijgen vanuit het Google home platform om te starten, En dit werkt erg goed.

Qua waterverbruik op de normale stand kan de dweil voor een oppervlakte van 50 m2 de vloer 2x dweilen, dat houdt in bij dagelijks gebruik dat wij om de 2 dagen het water bakje moeten bijvullen.
De Robotdweil is mooi vormgegeven en is kleiner dan ik had verwacht, en maakt praktisch geen geluid, het enige wat je hoort in het pompje voor het spuiten van het water.

Pluspunten

  • Stil
  • Design
  • Formaat
  • Android App

Minpunten

  • Klein waterbakje
  • inleren duurt lang

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

HarrydB 03-05-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede aanvulling op een Roomba; vloer nog schoner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Aangezien ik al een Roomba had, maar dweilen toch nodig bleek om mijn PVC vloer er mooi uit te laten zien heb ik ook maar de Braava jet m6 aangeschaft. Dat iRobot al 30 jaar bezig is met dit soort zaken gaf mij het vertrouwen dat de kwaliteit van het product net als bij de Roomba goed op orde zou zijn. Bij modellen van andere nieuwkomers had ik daar zo mijn twijfels bij. Bij het reinigen van de mijn PVC vloer gebruik is de wasbare pads. Installeren is even oefenen, maar gelukkig herkent de Braava direct wat voor exemplaar er onder zit. Omdat ik een i7+ gewend ben (met afzuiging in de basis), waarbij je eigenlijk nooit iets met de robot zelf hoeft te doen, is het wel even wennen dat je voor elke dweilbeurt je de pads moet verwisselen en bakje met de schoonmaakoplossing moet vullen. Echter, als je daarna de dweilrobot zijn werk ziet doen, keurig de vloer scannend, sproeiend en vegend, dan weet je weer waar je het voor doet. De Braava weet goed om objecten heen te manoeuvreren. Al met al een goede aankoop voor het grotendeels geautomatiseerd fris en schoonhouden van de vloer. .

Pluspunten

  • relatief stil
  • doet accuraat zijn werk

Minpunten

  • vullen bakje schoonmaakmiddel
  • in kaart brengen kamer kan een aantal keer kosten

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

mike.chan88@icloud.com 28-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

7,0
Toen ik de doos kreeg werd ik al enthousiast maar toen ik de doos openende zag ik een klein vierkant blokje met grijze accenten. Ik wist even niet wat ik ervan moest denken. Ik heb maar even de gebruiksaanwijzing doorgenomen en opgeladen. Ik heb ervaring met i-Robot want de stofzuiger hebben we al. Ik ben vrolijk dat het zuigen de vloer gedweild is. En dat doet de roomba brave prima. De hardnekkige vlekken blijven maar ik had niet verwacht dat die ook weg zouden zijn. Gelukkig kan ik de stofzuiger en de dweil goed afstemmen op elkaar. Eerst laat ik de vloer zuigen en dan dweilen en dan nog een keer zuigen. Stofzuigen en dweilen is niet echt mijn ding maar door deze hulpjes is huis te halen is het wel erg makkelijk. Ik moet alleen de vloer zo leeg mogelijk maken en ik kom thuis in een schoon huis. Het enige nadeel is dat het water reservoir niet zo groot is. Maar dat is voor mij geen probleem ik heb niet zoeken groot huis.

Pluspunten

  • Klein. compact
  • Maakt redelijk tot goed schoon

Minpunten

  • water reservoir niet groot

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Anne 28-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Huis lekker schoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

9,0
Zelf word ik heel gelukkig als de keuken helemaal schoon is. De vloer dweilen heb ik niet elke week zin in maar het valt op mijn vloer heel erg op als die wat vlekken heeft. Nu ik de robot stofzuiger aanschafte dacht ik doe direct de dweil. De keuken en badkamer hebben stenen en daar vind ik hem ideaal. Even rondje wandelen en je komt terug en de keuken is schoon. Hierdoor heb je tijd voor leukere dingen. Het apparaat is kleiner dat de Robot Roomba I7+ en staat keurig daarnaast. Je moet hem wel bijvullen met water dus dat maakt het soms lastiger om hem van afstand aan te zetten. Je krijgt pads erbij die maar 1 keer gebruikt kunnen worden maar ook die wasbaar zijn. Die wasbaar zijn vind ik ideaal. Op laminaat maakt die met het schoonmaakspul wat erbij geleverd is wat vlekken achter. Nu ik het spul eruit heb gaat het goed. Al met al ben ik heel tevreden over de dweil.

Pluspunten

  • Schoon huis

Minpunten

  • Laminaat met schoonmaakspul lijnen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Patricia L. 26-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie aanvulling op het huishouden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Wat een toffe dweilrobot. Bij het unboxen van dit product klopt alles. De luxe en goed doordachte verpakking zorgt ervoor dat de iRobot Braava jet M6 in een compact doosjes aankomt. Bij het openen zie je dat er aandacht is geschonken aan deze dweilrobot. Hij ziet er gelikt uit en na het opstarten van de app zie je gelijk duidelijk wat de braava kan. De app is makkelijk in te stellen en schema's zijn overzichtelijk. Een groot voordeel van deze irobot familie is dat hij met de Roomba te koppelen is. Met andere woorden eerst je huis lekker laten stofzuigen waarna je deze krachtpatser laat dweilen.

De indruk is goed en doet wat hij moet doen. Een kanttekening is wel dat echte vlekken niet van de tegels afgaan. Denk hierbij aan boterhammen met pindakaas die onze kinderen met alle plezier op de grond laten vallen. Hier is een nat doekje toch echt de winnaar. Toch zou ik deze zeker aanraden aangezien het je huis wel een stuk schoner maakt zonder enige moeite te hoeven doen.

Pluspunten

  • klein
  • mooi design
  • handige app
  • Roomba Family

Minpunten

  • echte plakvlekken kan hij niet aan
  • klein water reservoir

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

eldoub 26-04-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

top aankoop

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

10,0
Dit is absoluut de beste aanschaf sinds jaren.
Het enige wat ik niet goed begrijp is de toevoeging van de wegwerp dweil.

Waar wij zelf een hekel hebben aan het dweilen is het nu een kwestie van de robotstofzuiger rond te laten gaan en vervolgens de dweil.
Zeker met een klein kind en 3 katten is huis is het absoluut aan te bevelen.

Op het begin heeft het apparaat wat tijd nodig om de ruimte te bepalen maar na enkele keren gaat het apparaat lekker aan de slag.
De banen die hij maakt zijn niet altijd haaks op de muur, maar na het opdrogen zie je hier niets meer van.

Qua geluid kan het prima als je in bed, alleen het botsen tegen de muren gaat nog wel redelik hard.

TOPuitvinding.

Pluspunten

  • levert goed werk!
  • neemt vervelend werk over
  • laat geen lelijke banen achter

Minpunten

  • wegwerp dweilen overbodig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dani 22-02-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Bij juist gebruik heb je er enorm veel gemak van.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Wanneer je het apparaat juist gebruikt dan maakt hij perfect schoon. Wij hebben een tegelvloer en een parketvloer. Ik heb een indeling gemaakt zodat hij weet waar hij mag komen. Dit omdat de vloer in de woonkeuken een ander schoonmaakmiddel nodig heeft dan de parketvloer. Ik gebruik voor onze tegelvloer alleen maar een scheutje schoonmaakazijn. Dit werkt perfect omdat dit het juiste zuur heeft. Op een parketvloer mag dit uiteraard absoluut niet. Let daarom goed op welk schoonmaakmiddel je op welk materiaal gebruikt. Ik heb het apparaat nu bijna een jaar en wil niet meer zonder. Bij ons is er geen enkele streep te zien. Dus ik kan me ook niet vinden in de reviews die aangeven dit wel te hebben. Nu weet ik ook niet welk schoonmaakmiddel ze gebruiken maar misschien zou het daaraan kunnen liggen. Zeep is natuurlijk geen goede optie op een tegelvloer. Maar nogmaals ik weet niet wat men gebruikt. Koop wel de originele doekjes want ik heb ooit de foute besteld en deze werken ook echt niet goed.

Pluspunten

  • Maakt goed schoon
  • In te stellen wanneer je wegbent

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marie 18-08-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Berouw

Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

2,0
Om te beginnen "WAARDELOOS"!
Heb dit app. nu 4 x gebruikt en had van het begin af aan al mijn twijfels.
Echter moet je geduld hebben met de M6, gezien het een aantal x-en nodig heeft zijn weg te vinden.
Niet alleen slaat hij repen van vloer over, ook als ik de vloer na-reinig met een Swiffer natte vloerdoek, is deze 'te' vuil.
Maar als je iedere dag-nacht de vloer moet reinigen voor een goed effect, zul je ook iedere x het nodige moeten verzetten.
Dus weggegooid geld voor mensen die geen zin hebben in al deze handelingen maar graag een 'echte' schone vloer willen hebben zonder Swiffer-hulp.
Overigens, ik heb een gegoten vloer.
Doos gelukkig bewaard, deze Br. M6 krijgt een mooi donker hoekje in mijn kelderbox.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Yves 29-04-2021
  • Product gekocht

Waardeloos

Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

1,0
Is volledig waardeloos. Ik heb al alles geprobeerd.
Ik blijf steeds een vol hebben vol met strepen . Strepen van de doek en stepen van de wielen .
Ik moet nog steeds de vloer zelf schoonmaken. Ik kuis deze om de dag, dus neen de vloer is niet in zeer slechte omstandigheden. Maar wanneer de robot gerden heeft is vloer erger dan voor die gereden heeft . Met zeep zonder zeep , met veel water weinig water ,eender welke stand van instelling, wegwerp doekje, herbruikbaar doekje...maakt niets uit . De vloer is een ramp. Duur speelgoed zou ik zeggen . Koop het niet !

Minpunten

  • Laat strepen achter
  • Kan niet in de donker rijden
  • Rijdt zich soms vast
  • Duur voor de geleverde prestatie

Reageer

tweetweeties 30-03-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

handig apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

9,0
Deze dweilrobot samen met een Botvac robotzuiger gekocht. Beide zijn via de app gesynchroniseerd maar je kunt ook aparte schema's maken. Het programmeren met no go zones is hetzelfde als bij de stofzuiger. Hij maakt een aangenaam geluidje. Wel is het reservoir logischerwijze klein dus iedere dag even bijvullen. Een klein nadeeltje is de witte kleur waarop snel haren te zien zijn van onze zwarte honden. Het laadstation staat op een optimaal slechte locatie en wel onder een stoel. Toch weet hij iedere keer goed thuis te komen. De wieltjes laten een beetje strepen achter. Kan via de app per kamer dweilen.

Pluspunten

  • werkt goed
  • goede synchronisatie via de app met robotzuiger
  • weinig geluid
  • stabiele Wifi en app

Minpunten

  • wordt wat stoffig door witte kleur
  • regelmatig tankje bijvullen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
tweetweeties 02-08-2021

verslag na een half jaar gebruik: Eigenlijk niets veranderd en de robot werkt naar behoren. De strepen vinden wij niet storend. De synchronisatie met de Botvac stofzuiger gaat soms mis en dan krijgen ze ruzie.

Reageer

Anita-GJ 02-11-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Niet tevreden

Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

3,0
Heb 't apparaat nu 1,5 jaar. Al regelmatig klachten, watertank loopt leeg, kan niet van de plaat komen, accu laadt niet op terwijl apparaat aan elektriciteit staat. Laatste is zeer irritant, als je 't apparaat wil laten werken terwijl je zelf weg bent! Sta je halve dag te mieren, om accupuntjes schoon te maken, accu los maken, weer terugplaatsen en dan heeft ie halve dag nodig om op te laden.

Review criteria:

Onvoldoende
Slecht
Goed
Onvoldoende

Reageer

Tristan en Isolde 14-05-2020
  • Product gekocht

Brave Isolde

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Omdat ik al de gelukkige eigenaar ben van een Roomba I7 nu ook besloten om een Roomba Braava M6 te kopen. Eerst allerlei reviews gekeken en gelezen. Ik ben erg blij met de aankoop. Installeren gaat heel makkelijk. Ik heb meteen nog 4 extra dweilen gekocht om nat te kunnen dweilen. Zo kan ik elke keer een schone dweil gebruiken. Ik dweil nu om de dag. Zo heerlijk. Een schone dweil plaatsen, water aanvullen en nadat Tristan zijn werk heeft gedaan mag Brave Isolde haar ronde maken. Isolde laat tot nu toe wel een streeppatroon achter. Dat had ik al gelezen in een review. En ook mijn vloer was bij de aanschaf al een week niet gedweild. Ik hoop dat na een keer of 5-6 dweilen de strepen en wielspoortjes minder zichtbaar zijn. Maar ook als
dat niet zo mocht zijn vind ik het heerlijk dat ik ander werk kan doen of een boek kan lezen terwijl “ ik” dweil.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Phil 17-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Kleine dweilrobot met goede resultaten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

9,0
Het eerste wat mij opviel was het design van de dweilrobot. Hij ziet er erg compact en strak uit. Mijn verwachtingen waren niet hooggespannen maar daar ben ik van terug gekomen. Het installeren is erg intuïtief. Door middel van een app doorloop je installatie. De dweilrobot is zelflerend en weet dus na een paar keer perfect de route door je huis en slaat dus geen plekjes over. Je kunt kiezen voor nat dweilen of afnemen. De eerste variant is de echte dweilfunctie en waarschijnlijk ook de reden waarom je de machine aan wil schaffen. De robot beschikt over een sensor die gekoppeld staat aan een precisiespray. Deze spray wordt op de meer hardnekkige vlekken gespoten en deze plek wordt langer aangepakt dan makkelijke vlekken. Als de vlek echt hardnekkig is dan krijgt de dweilrobot deze niet weg maar de gewone dagelijkse vlekken zijn geen probleem voor de robot. Wat ik jammer vind is dat de wieltjes van de robot sporen achterlaten. De meeste sporen dweilt de machine weer weg maar een aantal blijven wel zichtbaar. De dweilen zelf en het spul voor de spray zijn enkel online verkrijgbaar en best prijzig. Aan de andere kant hoef je zelf niet meer te dweilen en laten we eerlijk wezen. Dat is ook zeker iets waard! Om die reden heb ik via de Imprint™-linktechnologie de dweilrobot gekoppeld aan de Irobot Roomba S9. Eerst wordt de kamer gezogen en vervolgens gedweild. De machines stemmen dit met elkaar af. Het koppelen werkt vlekkeloos via de app. Ik wil niet anders meer.

Pluspunten

  • Precisiespray
  • Imprint™-linktechnologie
  • Schoonmaakresultaat

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Tink89 15-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Redelijke resultaten, maar nog veel verbeterpunten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

7,0
Hoewel ik niet stond te springen om een dweilrobot, ben ik er nu toch erg blij mee. Ideaal om hen aan te zetten als ik ga werken (of via de app als ik al op mijn werk ben) of voor ik 's avonds naar bed ga. Dan kom ik thuis of word ik wakker met een schone en droge vloer.

Het apparaat komt niet in alle hoekjes en geeft het snel op rond meubels, zoals schuine tafelpoten e.d.. Bovendien wordt de dweil erg snel vies en moet je hem bij een grote ruimte dus eigenlijk tussendoor een paar keer uitspoelen en na één keer dweilen meteen wassen. Ook lopen de wieltjes erg snel vast. Het apparaat roept continu dat ik die schoon moet maken, ook als er maar 1 haar in hangt.

Wat wel heel fijn is, is dat hij kan samenwerken met mijn robotstofzuiger. Zo kan ik eerst laten zuigen en dan laten dweilen. Helaas begint de dweil pas aan zijn programma als de stofzuiger helemaal klaar is. Al met al zijn ze daardoor samen snel 1,5 uur bezig met een kleine woonkamer en keuken. Dat vind ik heel lang! Bovendien loopt de stofzuiger regelmatig vast en dan wordt er dus niet gedweild. Gemiste kans!

De droge stofdoeken heb ik wel geprobeerd, maar werken niet. Omdat de dweil niet in moeilijke hoekjes komt, komt hij eigenlijk ook nooit op stoffige plekken. De droge doeken hadden dus wel achterwege mogen blijven. Ook is het me (nog) niet helemaal duidelijk wat voor schoonmaakmiddel er in het apparaat mag als de dweil leeg is. Het spul dat erbij zit, ruikt niet echt lekker, maar vooral chemisch.

Pluspunten

  • Stil

Minpunten

  • Dweil erg snel vies
  • Komt niet in moeilijke hoekjes

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Rozafamily 12-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Handige Hulp in de huishouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Wij hebben de iRobot Braava Jet M6 4 lang mogen testen. Wij zijn een gezin met dat bestaat uit 3 personen en 3 katten die altijd binnen leven. Met alle haartjes die er rond dwarrelen, soms een katten ongelukje hier en daar waren wij erg benieuwd hoe de dweilbot zijn werk zou doen. Naast de dweilbot hebben wij ook een iRobot stofzuiger in ons bezit, het mooie is dat deze 2 apparaten goed kunnen samenwerken. Eerst de hele boel zuigen om vervolgens de dweilbot te laten dweilen.
Toen we de dweilbot hebben ontvangen hebben we eerst de app robot geïnstalleerd met behulp van de app, dit is echt een fluitje van een cent. De app loodst je stap voor stap door het installaties schema. Daarna met behulp van smart mapping de begane grond in kaart gebracht. Het praktische hiervan is dat je de ruimtes kan indelen met lijnen en zo ook no go areas kan inbouwen, erg prettig. Dit mappen kun je het beste doen in de "droge" stand dan neemt het niet zo veel tijd in beslag. De robot gaat heel systematisch te werk hij werkt echt de hele ruimte af.
De hoeveelheid water die erop gesprayed word kan ook ingesteld worden. De eerste keer dat wij de robot lieten dweilen stond hij te nat waardoor er strepen op de vloer achter bleven. ( wij hebben een houten vloer ) op de tegels in de keuken deed de dweilbot het echt geweldig.
Je kan nat en droog dweilen, droog dweilen is een soort van swifferen. dit is ook echt heel prettig omdat hij dan echt veel dingetjes meeneemt. Er kunnen bij de dweilbot verschillende soorten dweilen gekocht worden voor droog en nat dweilen en dan machine wasbaar en weggooi dweilen.
De machine heeft een mooi strak design, wit vierkant met mat aluminium. Het materiaal is mooi hard plastic.
Het is een handig apparaat helemaal in combinatie met de I Robot stofzuiger . Wij merken echt dat ons huis een stuk schoner en frisser is met dit apparaat.

Pluspunten

  • handige app
  • laag geluidsniveau
  • werkt samen met i robot stofzuiger
  • maakt goed schoon

Minpunten

  • laat bij nat dweilen wat strepen na op de vloer
  • hij doet er best lang over

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sanna86 10-02-2020
  • Product getest

Handig met jonge kinderen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Ik heb de Braava nu enkele weken in gebruik en wat een fijn apparaat. Ik gebruik de Braava in combinatie met de iRobot Roomba robotstofzuiger. De apparaten werken prima samen. Het kost in het begin even tijd voor de Braava om de ruimtes te leren kennen. Opvallend is dat een grote ruimte eerder verkend is dan een kleine ruimte. Voor onze beneden- en bovenverdieping had de Braava twee keer nodig. De gang, een kleinere ruimte, kostte juist 3 keer. De kaarten zijn aardig nauwkeurig. Wel jammer is dat je niet kan aangeven waar de kaart niet helemaal klopt. De Braava is op de benedenverdieping een stukje vergeten. Daardoor dweilt hij dat stuk steeds niet. Er moet dan een hele nieuwe kaart worden gemaakt. De kaarten kunnen wel worden aangepast met kamerscheidingen of ruimtes die de Braava moet vermijden. Ook kun je ruimtes een naam geven, zodat je de Braava ook alleen daar kunt laten dweilen. Dat is erg gemakkelijk als je bijvoorbeeld na het eten de vloer even wil laten schoonmaken. Met kleine kinderen is dat geen overbodige luxe.

De Braava doet wel lang over zijn werkzaamheden, maar is heel stil, dus zeker niet storend. Op een volle watertank redt hij de hele benedenverdieping, dus aanzetten terwijl je weg bent is zeker aan te raden.

De Braava is makkelijk uitwisselbaar met andere verdiepingen. De accu is voldoende om het laadstation beneden te laten staan. Ik zet alleen de Braava boven en haal hem later weer op.

De Braava is erg compact en komt dus overal goed bij. Ook onder kleine ruimtes, zoals een bank of een bed, wordt prima gedweild.

De vloer wordt goed schoon. Hele hardnekkige vlekken kan de Braava niet goed aan, maar bij handmatig dweilen heb je die vlekken ook niet zomaar weg. De Braava werkt niet helemaal streeploos. Heb je een hele gladde vloer, dan kan dit misschien wat storend zijn. Op een houten vloer valt het wel mee.

Ik vind het een aanrader. De Braava zorgt voor een schone vloer zonder dat het mij nog tijd kost.

Pluspunten

  • Maakt goed schoon
  • Apparaat is erg stil
  • Apparaat werkt nauwkeurig

Minpunten

  • Laat strepen achter op de vloer
  • Kaarten soms niet juist

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Tijs 27-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mijn vloer is nog nooit zo schoon geweest

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: iRobot Braava Jet m6

Algemene score

8,0
Dit is een fijne dweilrobot, die me veel werk (wat ik eigenlijk zelfs nauwelijks zou doen als ik het zelf zou moeten doen) uit handen neemt.
Normaliter ben ik het schoonmaakwrk na het stofzuigen al wel weer beu, dus dweilen zat er niet of nauwelijks in. Ondanks dat vond ik onze vloer toch wel schoon, maar sinds dit apparaat in huis rondrijdt is de properheid echt naar een ander niveau getild.
En het gemak is onovertroffen: pad plaatsen, tank vullen, en op de knop (op het apparaat zelf of in de app) drukken is het enige wat ik hoef te doen voor een dweilbeurt. Oh ja, en naderhand de pad even uitspoelen.
Erg fijn dat dit kan, en dat het niet een wegwerppad is.
Over onze woonkamer / eetkamer / keuken doet hij ongeveer anderhalf uur.
Het enige echte nadeel vind ik dat hij zijn werk niet in het donker wenst te doen; toen ik dat een keer probeerde meldde de app overigens wel netjes dat de robot dat een probleem vond.

Pluspunten

  • Bij regelmatig gebruik wordt de vloer écht schoon
  • Kan met iRobot stofzuigrobot worden gekoppeld
  • De microvezeldweilpad is herbruikbaar

Minpunten

  • Stofzuigt niet
  • Werkt niet in het donker

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews