Portable dvd-speler kopen | Tips en informatie

Wil je een portable dvd-speler kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct portable dvd-spelers vergelijken Bekijk en vergelijk

Introductie

Kies je ideale dvd-speler voor in de auto

Overal je dvd’s kunnen kijken, ideaal! Natuurlijk kun je een portable dvd-speler ook op heel veel andere plaatsen gebruiken, zoals in de trein of het vliegtuig, maar vaak wordt dit type toch een auto dvd-speler genoemd om overduidelijke redenen.

Vooral ouders die met hun kinderen verre autoreizen maken, zien het nut in van een portable dvd-speler. Vergelijken is dan ook vooral handig met dit scenario in je achterhoofd. Met de perfecte variant weet je zeker dat jouw kinderen zich prima vermaken tijdens de rit.

Wil je een portable dvd-speler kopen, dan helpen we je daar graag bij. Met behulp van de informatie op deze pagina kun jij de beste variant kiezen voor jouw situatie.

Direct portable dvd-spelers vergelijken

Eigenschappen

Dit zijn de eigenschappen van een portable dvd-speler

Jouw specifieke situatie, wensen en eisen zijn leidend als je een portable dvd-speler wilt vergelijken. Lees hieronder meer over de mogelijke features die de modellen kunnen hebben.


Schermfeatures

Er zijn heel wat varianten die worden geleverd met twee schermen. In dat geval bevat een van de schermen de dvd-speler en fungeert het andere scherm als extra monitor. Op beide schermen is dan wel hetzelfde beeld te zien, ze zijn niet onafhankelijk van elkaar te gebruiken. Tenzij de fabrikant in beide schermen een dvd-speler heeft geïntegreerd, dan kun je wel los van elkaar verschillende dvd’s kijken.

Aan de hand van de grootte van het scherm kun je heel mooi de ene portable dvd-speler vergelijken met de anderen. Dit is namelijk vaak de belangrijkste overweging. Over het algemeen schommelen de formaten tussen 7 en 10 inch (17,8 - 25,4 cm). Dat is de afmeting van het beeldscherm als je diagonaal meet. Een groter scherm maakt het kijken natuurlijk aangenamer, maar het zorgt vaak ook voor een hogere prijs.

TV-ontvanger

Bepaalde portable dvd-spelers bieden de mogelijkheid om er tv op te kijken. Meestal gebeurt dat via een digitale tv-ontvanger (DVB-T). Hiermee kun je de vrije kanalen ontvangen; NPO 1, 2 en 3 en meestal nog een regionale zender.

Kaartslot

Beschikt het apparaat over een kaartslot, dan kun je er een geheugenkaart in doen en de foto's of video’s hierop direct in de portable dvd-speler afspelen. Meestal is het kaartslot alleen geschikt voor SD-kaarten, dus niet alle geheugenkaarten kunnen erin.

Aansluitmogelijkheden

Op de meeste portable dvd-spelers kun je meer dan alleen films of series op dvd afspelen. Zit er een video-ingang op ,dan kun je er bijvoorbeeld een spelcomputer of een videocamera op aansluiten. Met een video-uitgang kun je het apparaat ook op een externe tv aansluiten. Veel modellen hebben ook meer dan één hoofdtelefoonaansluiting. Zo kunnen meerdere personen tegelijk een film kijken zonder de rest te storen met het geluid daarvan.

Kies je voor een portable blu-ray speler, dan zit daar ook een HDMI-aansluiting op. Hiermee kun je de speler op een tv aansluiten en zo blu-rays in HD-kwaliteit weergeven op tv.

Wil je foto’s, video’s of mp3’s van een USB-apparaat op een portable dvd-speler aansluiten? Dat kan als er een USB-aansluiting op zit.

Accessoires

Er zijn heel veel accessoires die geleverd kunnen worden bij een portable dvd-speler. Een opbergtas is altijd handig, want hier kun je alle snoeren en soms ook een paar dvd’s meenemen. Ook een bevestigingssteun komt goed van pas, want hiermee kun je de speler aan de hoofdsteun van de voorstoel bevestigen.

Voor het opladen van de accu is een adapter nodig. Die kan via de 12-Voltaansluiting in de auto stroom krijgen of via netstroom. Meestal kun je op de accu maar een zeer beperkte tijd de dvd-speler gebruiken.


Soorten

Soorten portable dvd-spelers

Er zijn verschillende soorten portable dvd-spelers waar je uit kunt kiezen, gebaseerd op het soort voeding. Welk model het beste bij jouw situatie past, hangt af van je wensen en eisen. Lees hieronder meer over de diverse types, zodat je zelf je beste variant kunt kiezen.


12 Volt-aansluiting

Wanneer je de ene portable dvd-speler wilt vergelijken met de andere, kom je al snel uit bij de voeding. Je zult zien dat 12 Volt volop ondersteund wordt. Deze soort voeding kan namelijk door een auto worden geleverd en de dvd-spelers worden ook het meest gebruikt tijdens lange autoritten. Vandaar dat je bij veel varianten 12 Volt zult zien staan.

Accuvoeding

De meeste portable dvd-spelers kunnen niet lang functioneren op hun accu, maar sommige modellen zijn hier juist voor gemaakt. De types met accuvoeding zijn vooral geschikt voor je als je ook dvd’s wilt kunnen kijken als je geen 12 Volt-aansluiting of lichtnetaansluiting in de buurt hebt. Hoelang je met de accu kunt, verschilt per model.

Lichtnetaansluiting

Bij de meeste portable dvd-spelers zit ook een adapter waarmee je ze kunt aansluiten op het lichtnet. Als je een stopcontact in de buurt hebt, kun je dus altijd films of series op dvd kijken.


Alternatief

Wat is het verschil met een laptop of tablet?


Natuurlijk kun je ook op een laptop dvd’s kijken, maar een laptop is veel duurder dan een portable dvd-speler. Daar staat tegenover dat je er veel meer mee kunt, zoals e-mailen, gamen en internetten. Dat geldt ook voor een tablet, waar je dezelfde dingen mee kunt doen. Hier kun je echter geen dvd’s mee afspelen, alleen gedownloade of gestreamde films en series. Bovendien is een tablet vaak ook een stuk duurder dan een portable dvd-speler.


Keuzehulp

Zo kies je de beste portable dvd-speler


Bedenk wat jouw specifieke situatie is en welke portable dvd-speler je daarvoor nodig hebt. Hoeveel schermen wil je en hoe groot moeten ze zijn? Welke aansluitingen wil je graag op het apparaat hebben en wil je er ook een kaartslot en tv-ontvanger bij hebben?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste dvd-speler voor in de auto kopen. De duurdere types hebben vaak meer schermen en aansluitmogelijkheden, betere beeld- en geluidkwaliteit en meer opties dan de goedkopere varianten.


Direct portable dvd-spelers vergelijken Eenvoudig portable dvd-spelers vergelijken

Ontwikkelingen

De trend op het gebied van auto dvd-spelers


Betere beeld- en geluidkwaliteit, grotere schermen, betere accu’s en meer opties. Dat is over het algemeen de trend op het gebied van portable dvd-spelers. Op sommige modellen kun je zelfs al gamen of je kunt er audio-cd’s mee rippen. In het kort krijg je in de toekomst steeds meer waar voor je geld.


Beste portable dvd-spelers
Populairste portable dvd-spelers