Informatie over parfums
Op zoek naar parfum klassiekers zoals Paco Rabanne One Million of Thierry Mugler Alien? Op deze pagina vind je informatie over deze en alle andere geuren en kan je ze natuurlijk ook direct bestellen. 

Weet je al precies wat voor parfum je wil kopen? Kies dan hier voor:

Alle damesgeuren >
Alle herengeuren >

Bekijk alle Parfums

Eau de parfum

Eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne zijn parfumtypes met een lichtere geur dan het klassieke parfum.

De best beoordeelde Eau de parfums van dit moment zijn: 

Eau de toilette

Een eau de toilette bevat minder geurbestandsdelen dan een eau de parfum. Meer geurbestandsdelen zorgen voor een sterkere geur. Eau de toilette verspreidt dus een lichtere geur ten opzichte van een eau de parfum. De best beoordeelde eau de toilettes van dit moment zijn: 

Hetzelfde parfum, andere geur

Een parfum ruikt op geen twee personen hetzelfde. Dit heeft onder andere te maken met het huidtype, de zuurgraad van de huid en de biologische fase waarin de persoon zich bevindt. Doordat het parfum zich mengt met de lichaamsgeur, kan bij de één een bepaald geurtje heel anders ruiken dan bij de ander.

De zuurgraad van de huid (pH-waarde) ligt bij een gezonde huid rond de 5.5. Een droge huid heeft een iets lagere zuurgraad en een vette huid een iets hogere. Op een droge of oudere huid blijft een parfum langer behouden. Dit kan een reden zijn om dan te kiezen voor een lichtere variant zoals een eau de toilette. Niet alleen door het verouderingsproces, maar ook tijdens de menstruatiecyclus en zwangerschap verandert de huid en daardoor ook de geur van een parfum.

Noten in parfum

Wist je dat parfum vaak meer dan 30 ingredienten heeft? Deze geurbestanddelen van een parfum zijn onder te verdelen in zogenaamde ‘noten’. Een parfum dat klassiek is opgebouwd bestaat uit drie soorten noten: topnoten, hartnoten en basisnoten.

Damesgeuren

Voor dames is het aanbod parfums het grootst. Er zijn erg veel verschillende merken, type geuren en natuurlijk ook prijsklasen.

De keuze maken voor een (nieuw) parfum kan dan nog wel eens lastig zijn. Om je een beetje te helpen heeft Kieskeurig.nl de best verkochte parfums op een rij gezet. Liever kijken bij de best beoordeelde parfums? Of gewoon alles bekijken? Dat kan natuurlijk ook. Klik dan hier.

De best verkochte parfums zijn: 

Geurfamilies

Om het juiste parfum te vinden is het handig om te kijken tot welke geurfamilie eerder aangeschafte of favoriete geurtjes behoren. Op deze manier is het eenvoudiger een geurtje te vinden dat bij je past.

Karakter, persoonlijkheid, seizoen en klimaat vormen de basis voor de voorkeur voor een bepaalde geurfamilie. Bloemige parfums zijn populair in de lente en in de zomer zijn juist citrusgeuren favoriet.

Door de commissie van de Franse Vereniging voor Parfumeurs, de Société Française des Parfumeurs, is een classificatie gemaakt voor de indeling van de belangrijkste geurfamilies. Parfums worden ingedeeld in zeven geurfamilies: citrus, bloemig, varen, chypre, houtig, amber (oosters) en leer.

Herengeuren

Parfum is zeker niet alleen een damesaangelegenheid. Voor de heren worden er ook volop parfums ontwikkeld. Deze geuren vind je hier. Wil je graag een parfum cadeau geven? Bekijk dan eens het volgende lijstje voor de meest populaire herengeuren:

Aftershave

Aftershave wordt ook wel eens gezien als een parfum voor mannen. Een aftershave wordt aangebracht na het scheren. Aftershave zorgt niet alleen voor een aangename geur, maar heeft ook een ontsmettende en verkoelende werking voor de eventuele scheerwondjes. Perfect dus! De meest populaire Aftershaves zijn op dit moment:

Beste parfums
Populairste parfums