De beste apps voor jou geselecteerd

Heb jij ze al? De beste apps voor je mobiele telefoon? Of het nu gaat om apps om het laatste nieuws te lezen, in contact te blijven met je kinderen en kleinkinderen of om simpelweg even te ontspannen: voor elke activiteit is er wel eentje beschikbaar. Jij hoeft ze in elk geval niet uit te zoeken: dat hebben wij al voor je gedaan.

Winkelen maar

Je installeert apps op je mobiele telefoon via de App Store (iPhone) of Play Store (Android). Dit zijn winkels (‘Stores’) waar de apps centraal zijn ondergebracht. Het voordeel hiervan is dat alle apps zijn gecontroleerd voordat ze worden aangeboden. Dat geeft extra zekerheid. Ook lees je recensies van andere gebruikers, zodat je een goed beeld kunt vormen. Je opent de Stores via het icoon dat je aantreft op het thuisscherm van je mobiele telefoon. Gebruik de zoekbalk om de naam van de app in te typen.

Nieuws-apps

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. De app van NU.nl is niet alleen overzichtelijk, maar maakt bovendien gebruik van rubrieken. Zo kun je gericht het nieuws lezen, bijvoorbeeld door de rubriek ‘Sport’ of ‘Economie’ te openen. Bij belangrijke gebeurtenissen kan de app een melding tonen. Je bepaalt zelf of je daarvan gebruik wilt maken. De app van NOS brengt het nieuws ook op een verfrissende manier. Zo kun je je voor grote sportevenementen abonneren op een livestream en krijg je een seintje zodra het evenement begint. Bovendien kun je regionaal nieuws volgen, door nieuws van één of twee regionale omroepen aan de lijst toe te voegen. Dat is makkelijk: zo heb je toegang tot al het relevante nieuws binnen dezelfde app.

De app van NU.nl: overzichtelijke rubrieken.
De app van NOS: voeg regionaal nieuws toe aan het nieuwsoverzicht.

Sociale media en communicatie

Sociale media: het lijkt bijna alsof we er niet meer omheen kunnen. Gelukkig bepaal je dat zelf. Feit is dat sociale media je op een luchtige manier op de hoogte kunnen houden van de belevenissen van familie en vrienden. De app van Facebook geeft je via de mobiele telefoon toegang tot de ‘posts’ (berichten) van de gebruikers van dit bekende sociale netwerk. Ook de app Instagram is populair: dit sociale netwerk richt zich voornamelijk op foto’s en video’s. Je kunt zelf eenvoudig foto’s plaatsen van je activiteiten, maar ook de belevenissen volgen van kinderen en kleinkinderen. Voor het delen van informatie, zowel in tekst, foto’s als video’s, mag ook WhatsApp niet op je telefoon ontbreken. Op het moment van schrijven is WhatsApp de meest gebruikte chat-app voor de mobiele telefoon.

eerste 3 maanden gratis

Nu de eerste 6 maanden 50% korting!


Gemak en veiligheid

Sommige apps richten zich op gemak en (digitale) veiligheid. Goed voorbeeld hiervan is de app van Buienradar. Sta je op het punt om naar buiten te gaan, maar weet je niet zeker wat je van het weer kunt verwachten? De app van Buienradar geeft op lokaal niveau de weersvoorspelling aan. Zo kun je per uur zien wat de verwachting is, inclusief eventuele regenval. Maak je gebruik van een iPhone? Zorg dan dat de app Find My iPhone is geïnstalleerd en geactiveerd. Verlies je onverhoopt je mobieltje of wordt deze gestolen, dan kun je een kaart opvragen (bijvoorbeeld via je computer) waarop je de actuele locatie van de telefoon ziet. Gebruik je Android? Kies dan voor de app Find My Device. Deze app werkt vergelijkbaar en helpt bij het lokaliseren van je mobiele telefoon.

Buienradar: met je mobiele telefoon controleren of het gaat regenen.

Ontspanning

De mobiele telefoon komt uiteraard ook uitstekend van pas voor de broodnodige ontspanning. Ben je onderweg en wil je toch genieten van je favoriete film of serie van Netflix? Ook Netflix heeft een app voor je mobiele telefoon. Datzelfde geldt voor Videoland: ook deze aanbieder biedt voor je mobiele telefoon een app aan. Op muziekgebied is Spotify nog altijd bijzonder populair. Heb je een abonnement op Spotify, dan mag deze app uiteraard niet ontbreken op je mobiele telefoon. Zo kun je overal luisteren naar jouw favoriete muziek. Let bij het gebruik van deze ‘streamingdiensten’ wel op het gebruik van je mobiele data: in dit artikel lees je daar alles over

Ook buiten de deur genieten van films en series met de Netflix-app
en muziekluisteren met de app van Spotify.

Andere interessante apps

Neem even de tijd en bekijk de collectie apps in de Store van je mobiele telefoon. Grote kans dat je apps ontdekt die de moeite van het proberen waard zijn. Zoals Wordfeud, dat een online variant is van het welbekende bordspel Scrabble. Je speelt het eenvoudig tegen anderen. Ook voor meer serieuze activiteiten is er altijd een app beschikbaar. Goed voorbeeld is Mobiel Bankieren. Elke bank biedt een eigen app aan, waarmee je via je mobiele telefoon je bankzaken regelt. Dat is handig: zo heb je geen aparte computer (zoals een laptop) meer nodig om overboekingen te doen en het banksaldo te controleren. Wees wel voorzichtig en ga verantwoord om met je persoonlijke gegevens. In dit artikel lees je daar alles over

Wordfeud is de online variant van het welbekende bordspel Scrabble.

Bij 50Plus Mobiel staan service, gemak en voordeel centraal. Als je nu een abonnement afsluit bij 50Plus Mobiel, profiteer je van een tijdelijke aanbieding: de eerste zes maanden 50 procent korting op bellen en internetten. Zo wordt overstappen wel heel aantrekkelijk. Bekijk de aanbieding: 

Bekijk nu

Lees meer tips en trucs voor het gebruik van je mobiele telefoon

Bekijk nu