Ik heb deze Sony WF-C710N oordopjes gekocht ter vervanging van mijn Sony-WF500 oordopjes en heb nog geen moment spijt gehad. Mijn oude oordopjes werkte na 4 jaar nog prima, maar ik miste een aantal functionaliteiten die deze nieuwe oordopjes wel bieden. Ik gebruik mijn oordopjes tijdens het werken en ik miste de multipoint connection functionaliteit. Gelukkig hebben de Sony WF-C710N oordopjes deze functionaliteit wel en het werkt prima. Ik kan nu probleemloos schakelen tussen Teams meetings die ik op mijn oordopjes via de laptop volg en de muziek die ik luister op mijn telefoon of de telefoontjes die ik daarop krijg.
Daarnaast hebben deze oordopjes Noise Cancelling dat ook op mijn oude oordopjes ontbrak. En de Noise Cancelling werkt ook goed. Hij filtert de geluiden van buitenaf goed weg. En wanneer ik extra alert wil zijn op geluiden van buitenaf, bijvoorbeeld als ik deelneem aan het verkeer, geeft de modus Omgevingsgeluid alles door wat ik nodig heb om te weten wat er om me heen gebeurt.
Maar deze oortjes hebben ook nog een adaptieve geluidsregeling waardoor er automatisch geschakeld wordt tussen Noise Cancelling en Omgevingsgeluid afhankelijk van wat ik op dat moment doe. Zit ik stil (Noise Cancelling) of ben ik aan het lopen (Omgevingsgeluid).
Waar deze oordopjes ook een streepje voor hebben op mijn oude oordopjes, is dat ik tijdens een telefoongesprek veel beter te horen ben aan de andere kant van de lijn. De omgevingsgeluiden worden goed geblokkeerd.
Daarnaast geven de oordopjes een goed geluid en hebben een goede pasvorm. Hardlopen met deze oortjes in is geen probleem.
Zijn er nog minpunten? Die heb ik nog niet kunnen ontdekken. Het enige wat ik kan bedenken is dat de case waarin de dopjes zitten er een beetje simpel uitziet. Ook ontbreekt draadloos opladen. Maar dat is in deze prijscategorie niet zo verwonderlijk. Wat mij betreft zijn deze oordopjes een aanrader.