Huawei FreeBuds Pro - True Wireless Stereo (TWS) Headset - In-ear - Bluetooth - Zilver - Oordopjes
Goed geluid en zitten perfect
Goede pasvorm
Omdat de meeste oordopjes bij mij niet goed blijven zitten was ik blij verrast dat deze wel goed en lekker zaten. Ze vallen niet uit mijn oren en er zitten ook drie maten oordopjes bij dus je kunt zelf de beste maat kiezen. De oordopjes zien er mooi uit met hun zilveren kleur.
Connectie
De connectie met mijn iPhone was even uitzoeken hoe dat werkt maar door middel van van Bluetooth is het toch gelukt. Helaas lukte het niet via een app, want die is er niet voor de iPhone. Met mijn tablet kreeg ik geen connectie maar omdat ik de oordopjes toch alleen gebruik met mijn iPhone is het prima zo.
Bediening
Ik moest even wennen aan hoe ik ze moest bedienen maar als je dat eenmaal gewend bent werkt het erg makkelijk. Door middel van swipen op het oordopje zet je het geluid harder en zachter en als je in het oordopje knijpt kan je een telefoontje opnemen. De geluidskwaliteit is goed helder met muziek als bellen en de bas is erg mooi.
Ik vind dat de batterijduur van ca 4,5 uur prima. Ik vind deze Huawei Freebuds Pro een goede aankoop, omdat het makkelijk is in gebruik en omdat de geluidskwaliteit erg goed is.
Pluspunten
- Goede pasvorm
- Goed geluid
Minpunten
- Niet te bedienen via app op iPhone
Draadloze toppertjes
De afgelopen weken heb ik de Huawei Freebuds Pro mogen testen en ik ben eigenlijk echt heel tevreden over deze draadloze toppertjes! Meteen toen ik ze ontving heb ik ze uitgepakt en toen viel direct al op dat ze verpakt zitten in een mooi doosje. Het eerste wat je ziet als je de doos opent is de oplaadcase waar de oortjes in opgeborgen en geladen worden. Wanneer je de oortjes eruit haalt komen de boekjes en de laadkabel tevoorschijn. Bij deze draadloze oordopjes is een usb-c kabel geleverd waarmee de oplaadcase weer kan worden opgeladen.
De oortjes heb ik natuurlijk ook direct gekoppeld met mijn telefoon en dat was eigenlijk zonder enige moeite gebeurd. Ik hoefde ze alleen maar te zoeken op mijn telefoon en toen was het eigenlijk al meteen klaar en kon ik gaan luisteren. Het is ook mogelijk om nog een extra apparaat te koppelen en zo met twee apparaten tegelijk verbonden te zijn. Hiervoor moeten de oordopjes in de case worden gedaan, waarna met het klepje open het knopje aan de zijkant ingedrukt moet worden. Vervolgens kan op beide bijvoorbeeld de telefoon muziek afgespeeld worden en kan op de laptop bijvoorbeeld een video gestart worden. De oortjes springen dan direct over van de telefoon naar de laptop waarbij de muziek van de telefoon op pauze wordt gezet. Dit werkt meestal goed, maar hier zat soms wel een kleine vertraging in.
Wat me eigenlijk meteen opviel is dat de oordopjes echt heel licht zijn en je ze nauwelijks voelt zitten in je oren. Ze zitten echt heel fijn. Dit in tegenstelling tot mijn normale ouderwetse oordopjes die na een tijdje pijn gaan doen door het constant trekken. De pasvorm draagt hier ook zeker aan bij, natuurlijk is dat iets persoonlijks, maar bij mij blijven de oordopjes eigenlijk met alle meegeleverde dopjes goed zitten.
Wanneer het juiste nummer dan is gevonden is het tijd om eens lekker te gaan zitten en te luisteren naar de goede geluidskwaliteit van de oordopjes. Wat mij vooral opviel is dat veel details in de muziek goed te horen zijn. Midden en hoge tonen geven de oordopjes erg goed weer wat ervoor zorgt dat je echt van de muziek kunt genieten. De bass daarentegen is dan weer iets minder aanwezig waardoor de oortjes iets minder geschikt zijn voor nummers met veel lage tonen. Echter is de bass zeker nog steeds ruim voldoende aanwezig om heel erg te kunnen genieten van de muziek.
De case waar de oordopjes in zitten en de oordopjes zelf zien er erg mooi uit en voelen ook erg stevig en solide aan. Het scharnier van de oplaadcase is erg goed en het doosje gaat erg soepel open en dicht. Het enige minpuntje wat ik hier kan bedenken is dat de oordopjes iets te diep in de oplaadcase zitten waardoor het met wat gladdere vingers soms moeilijk is om de oordopjes te pakken. Ik heb de grijze metalen variant mogen testen en moet zeggen dat ik ze erg mooi eruit vind zien en ook niet overdreven groot in je oren lijken.
Tijdens het luisteren kunnen via de oordopjes verschillende commando’s worden gegeven. Zo kan door één keer in de oordopjes te ‘knijpen’ de muziek op pauze worden gezet, door twee keer te knijpen naar het volgende nummer worden gegaan en door het knijpen even vast te houden kan worden gekozen tussen de verschillende ruisonderdrukkingsmodi. Ook kan je over de oordopjes heen wrijven om het volume aan te passen. Dit werkt allemaal erg goed en vergt niet echt gewenning.
Die ruisonderdrukkingsmodi zijn erg goed te noemen. Vooral de active noise cancelling en de awareness mode zijn erg handig. Bij de active noise cancelling worden heel veel omgevingsgeluiden weg gefilterd wat ook daadwerkelijk goed gebeurt, een drukke omgeving wordt eenvoudig in een fijne rustige stilte getransformeerd, terwijl bij de awareness mode omgevingsgeluiden juist versterkt worden zodat je tijdens het luisteren nog wel meekrijgt wat er om je heen gebeurt en ook gesprekken nog kan volgen.
Over de levensduur van de batterij kan ik niet heel veel zeggen in de korte tijd van het testen, volgens de specificaties kunnen de oortjes zelf ongeveer 7 uur op een accu en samen met de oplaadcase ongeveer 30 uur. Wat mij in ieder geval was dat de accuduur inderdaad erg lang leek te zijn.
Al met al ben ik dus erg tevreden met de oortjes en zou ik ze zeker aanraden wanneer je niet teveel naar muziek luistert met heel veel bass. Ze zitten lekker, zijn heel erg handig, zien er goed uit en er komt goed geluid uit!
Pluspunten
- Hele goede geluidskwaliteit
- Gewicht
- Draagcomfort
- Active Noise Control
Minpunten
- Moeilijk uit oplaadcase te halen
- Doosje groot voor in broekzak
- Bassweergave mag net iets voller
mooie en goede draadloze oordopjes
Na 2 weken de huawei freebuds pro gebruikt te hebben kom tot de volgende conclusie:
De oordopjes worden in een handige case geleverd die je draadloos of met snoer kan opladen.
De oortjes hangen zeer goed en niet te diep in de oorschelpen, ook is de bediening is erg makkelijk te bedienen.
Vooral over de ruis onderdrukking ben ik zeer over te spreken , en met bewustzijn hoef je niet iedere keer je dopjes uit je oren te halen als je met iemand praat.
Met de app is het ook handig om te kijken hoe vol je oortjes of je case is of je oortjes aan te passen aan jou gebruik.
Ik vind het ideaal bij deze oordopjes als je het volume zacht zet dat die ook zacht staat.
Het wisselen tussen pc of tablet en telefoon werkt erg goed en snel.
Telefoneren met de huawei freebuds pro vindt ik zeer goed, ik ben over het algeheel zeer te spreken over huawei freebuds pro.
Pluspunten
- zitten goed in de oorschelpen
Minpunten
- app playstore werkt niet
Uitstekend geluid en zeer indrukwekkend noice cancellation
De oordopjes worden geleverd in een kleine zilveren behuizing, dat direct dienst doet als opbergplek en oplaadpunt. Zoals bij wel meer oortjes heeft de behuizing ook een eigen accu waardoor je de oortjes kan opladen ook zonder stopcontact in de buurt.
Het opladen van de behuizing kan via de USB-C aansluiting (kabel meegeleverd) of draadloos via een Qi lader. Dat laatste is echt ideaal! De behuizing voelt solide aan, en blijft door de magneetjes goed gesloten. De earbuds zelf worden ook met magneten in de behuizing vastgehouden. Dit maakt het soms lastig om ze eruit te krijgen, maar liever zo dan dat je ze elke keer kwijt bent.
De earbuds zijn erg licht en voelen stevig aan. In de verpakking zitten enkele andere maten pasvormpjes waardoor je altijd wel een goede fit kan vinden. Met de app kan je zelfs testen of de fit goed is, maar deze app is helaas alleen voor Android beschikbaar.
Ook zonder app, werkt alles uitstekend. Ik gebruik de earbuds gebruikt met een iPhone, Android tablet en windows laptop. Via de ‘stokjes’ van de earbuds kan je het volume aanpassen, muziek bedienen, en wisselen tussen de verschillende noise cancellation.
Ik was verrast hoe goed de noise cancelling is, een over ear koptelefoon is nog steeds beter omdat deze van nature natuurlijk veel geluid afsluit, maar voor het formaat van deze oortjes is het een prima prestatie dat ze het omgevingsgeluid zo goed weten te filteren als dat ze doen. Het geluid is verder ook top; goede bas, mooie balans en ook stemmen zijn helder (ideaal bij thuiswerken).
Zeker voor deze prijs kan je niet beter vinden!
Pluspunten
- Zeer goed geluid
- Compact
Minpunten
- Geen iOS app
- Draagcomfort (vergeleken met over ear)